Go to Sell your car page
Read 19 735   1

CLA Shooting Brake tuo ylellisyyttä kohtuuhintaan

CLA Shooting Brake tuo ylellisyyttä kohtuuhintaan
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA
 • Mercedes-Benz CLA

Kehyksettömät ovet, hienostunut ohjaamo ja isot virtuaaliset kosketusnäytöt ja mittaristot luovat heti kättelyssä vähintäänkin laadukkaan tunnelman.

Mercedes-Benz on valmistanut CLA-mallistoa sedanina sitten vuoden 2013 ja Shooting Brake-tyyppinen porrasperä esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. CLA on Mersun ensimmäinen etuvetoinen sedan-auto ja siinä käytetty tekniikka pohjautuu A- ja B-sarjaan. Prameasta ulkokuorestaan, suuresta koostaan ja ylellisestä sisustastaan huolimatta, CLA:n hintaluokka antaa autolle asiallisen hinta/laatu-suhteen. Uudessa CLA Shooting Brakessa valmistaja on edelleen jatkanut ja hionut vuoden 2015 lanseeraamassaan mallissan aloitettua työtä, nimittäin aerodynamiikan hienosäätöä.

Voimalähteissä more is more

CLA Shooting Brake tuo ylellisyyttä kohtuuhintaan

Kaikki CLA:n moottorivaihtoehdot ovat nelisylinterisiä ja sekä bensiini- että dieselmoottorivaihtoehtoja on tarjolla peräti neljä. Vaihtolaatikon saa 7- tai 8-portaisena kaksoiskytkinautomaattina tai 6-portaisena manuaalina. Koeajoyksilö oli 180 CLA seitsenportaisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla varustettuna. Koeajoauton 1.3l bensiinikoneesta saa irti 136 hp ja 200 Nm. Näillä tehoilla auto kiihtyy 0-100 km/h 9.0 sekunnissa, joka tuntuu vähän alisuoritukselta. Maltilliseen kruisailuun tehot riittänevät kiireettömälle nautiskelijalle, mutta CLA näyttäisi kenties parhaimpia ominaisuuksiaan suuremman tehon omaavalla koneella.

Lapin puikulan muotoinen premiumtason auto tarjoaa myös taloudellista ajoa

CLA on vakionakin hyvin varustettu. Mallistoja on kolme, Business Progressive, Business AMG ja AMG. Koeajoyksilössä sisätilojen tyylikkyys on huomiota herättävä. Linjakkuutta alleviivaa suuri, yhtenäinen HD-näyttö jossa vasemmassa laidassa on mittaristo, ja oikeassa laidassa kosketuksella toimiva medianäyttö. Näyttöä ohjataan myös keskikonsolista löytyvästä touch padista, jonka käyttö on varsin intuitiivista. Näytön sisällön ja ulkonäön voi yksilöidä mieleisekseen ja yksilöllisyyttä lisää myös saatavilla oleva sisätilan tunnelmavalaistus ovipaneeleissa, keskikonsolissa ja kojelaudassa. Räväkkyyttä tuo jo Mersulle ennestään tutut pyöreät ilmastointiaukot. Istuimille löytyy runsaasti säätömahdollisuuksia mutta antoivat kovahkon tunnelman massaltaan alimittaiselle koejajajalle.

Aerodynamiikan kehityksessä on onnistuttu, auto nimittäin leikkaa ilmaa kutakuinkin äänettömästi ja ohjaamo on sangen hiljainen ajovauhdista huolimatta. Ulkonäöllisesti tuulitunnelissa pitkälle kehitetty aerodynamiikka käy ilmi muotoilussa: pitkä konepelti ja keula laskeutuvat eteenpäin, auton sulava muotoilu kohti suippoa takapäätä ja edessä koreileva tähtikuvio luovat arvokkaan ja hillityn, mutta samalla modernin ulkonäön. Ajettavuus on tässä autossa niin laadukasta kuin voisi Mersulta kuvitellakin: adaptiivinen alusta toimii kuuliaasti, vaihteisto toimii moitteettomasti, ohjaustuntuma on sopivan jäykkä eikä ajoa häiritse oikeastaan mikään negatiivinen seikka. Ajoa avustaviin järjestelmiin kuuluu mm. kaistavahti, joka toimii asianmukaisesti eikä ilmoittele turhia esimerkiksi kaistanvaihdoista.

Ehdoton plussa on kulutus, joka koeajojakson jälkeen oli ajotietokoneen mukaan jopa alempi (5.8 l/100 km) kuin valmistajan ilmoittama 6.3 l/100 km.

Kenelle auto soveltuu?

Shooting Brake-tyyppiset autot jäivät jokseenkin unholaan 70-luvulla, mutta tekivät comebackin 2010-luvulla parin valmistajan toimesta. Alun perin nämä autot ovat suurennettuja coupé-autoja: haluttiin tuottaa tilavampia, neliovisia edustusautoihin kuuluvia ajoneuvoja, jossa coupén ja farmarin parhaimmat ominaisuudet yhdistettiin ulkonäön ja tilojen pohjalta. Tässä tehtävässä Mercedes-Benz on onnistunut, D-segmenttiin kuuluvan CLA:n voi surutta laskea edustusautoluokkaan ja tilantuntu on selkeästi havaittavissa auton sisätiloissa. Koeajajan kokemus normaalipituisuudesta on kovin rajallinen, mutta normaalipituinen ja -kokoinen henkilö matkustanee varsin mukavasti auton takapenkillä niin pää- kuin jalkatilan osalta.

Tavaratilaa löytyy tästä autosta reilusti, noin 505 litraa. Näin ollen tämä Shooting Brake-mallinen auto soveltuu myös perheautoksi

 • CLA Shooting Brake tuo ylellisyyttä kohtuuhintaan
 • CLA Shooting Brake tuo ylellisyyttä kohtuuhintaan
 

Premiumia kohtuuhintaan

CLA:n hinta-laatusuhde on täten enemmän kuin asiallinen. Auto antaa kuljettajalle huomattavan ylellisemmän vaikutuksen kuin mitä hintalappu vihjaisisi. Edustusautoksikin miellettävän CLA:n verollinen lähtöhinta on vajaat 37 000 euroa Business Progressive-varustettuna, kalleimman version maksaessa vajaat 49 000 euroa. Ihan vastaavia autoja markkinoilla on hyvin harvakseltaan, Shooting Brake-malleja valmistaa tällä hetkellä Mersun lisäksi vain Porche, jonka Panamera Sport Turismo-auto lukeutuu luksusautoluokkaan ja liikkuu näin ollen hinnaltaan täysin eri sfääreissä CLA:han verrattuna. Muita CLA Shootin Brakea muistuttavia D-segmentin autoja ovat esimerkiksi Volkswagen Passat, jonka lähtöhinta on noin 35 000 euroa, Toyota Camry, josta pyydetään alkaen vajaat 40 000 euroa, ja BMW 4-sarjan Gran Coupé, joka lähtee 50 000 eurosta.

Kehuttavaa

Aerodynaamisuus ja hiljaisuus, kulutus, laadun tunne

Huomautettavaa

Moottorivaihtoehdon riittämättömyys kyseiseen koeajettuun autoon

Mercedes-Benz CLA 180 A

Moottorivaihtoehdot:
Iskutilavuus (koeajoauto cm3):1332
Teho, kW, hv, (koeajoauto) 5500rpm:100, 136
Vääntö (Nm):200
Bensiinivaihtoehdot:
Iskutilavuus:1.3l-2.0l
Teho (hv) :136-224hv
Dieselvaihtoehdot:
Iskutilavuus:1.5l-2.0l
Teho (hv/Nm):116-190/260-400
Auto:
Omamassa (kg):1350
Suorituskyky:
Huippunopeus (km/h):216
Kiihtyvyys (0-100 km/h, s):9.0
Kulutus- ja päästötiedot:
Yhdistetty (l/100km):6.3
CO2-päästöt (g/km, WLTP):143
Tavaratila:
Tavaratilan tilavuus (l):505/1370
Malin - Tverin
Malin Tverin Malin on autoja rakastava akateemikko. Autot nostavat hänen ihonsa kananlihalle. Malinin kaikilla autoilla on ollut nimet ja he ovat olleet perheenjäseniä. Esirakkaus BMW-merkkiin syntyi vuonna 2003 kun Betsy astui Malinin elämään. Tänä päivänä autovalintana on BMW 1-sarjan möreä dieseli, ja haaveena on joskus taas hankkia Can-Am kolmipyöräinen. Toivossa on hyvä elää ja kaikkea voi ajaa koroissa.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mercedes-Benz CLA

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Mercedes-Benz CLA cars

test
Mercedes-Benz CLA1.6, '16, 35 tkm
29 150 €
test
Mercedes-Benz CLA1.6, '16, 62 tkm
17 900 €
test
Mercedes-Benz CLA1.6, '19, 22 tkm
39 500 €
test
Mercedes-Benz CLA1.6, '19, 7 tkm
34 700 €
test
Mercedes-Benz CLA1.6, '16, 67 tkm
22 990 €
test
Mercedes-Benz CLA2.1, '16, 142 tkm
27 500 €
test
Mercedes-Benz CLA2.1, '19, 21 tkm
35 900 €
test
Mercedes-Benz CLA2.1, '16, 124 tkm
26 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mercedes-Benz test drives

All test drives »
Mercedes-Benz CLA Shooting Brake - Muotovalion muhkeampi perä

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake - Muotovalion muhkeampi perä

Mercedes-Benz CLA: Aerodynamiikan taidonnäyte

Mercedes-Benz CLA: Aerodynamiikan taidonnäyte

Mercedes-Benz A250e – Viriili plugarihybridi

Mercedes-Benz A250e – Viriili plugarihybridi

Kahdeksan mielenkiintoista tietoa Mercedes-Benz Certified-takuuvaihtoautoista

Kahdeksan mielenkiintoista tietoa Mercedes-Benz Certified-takuuvaihtoautoista

Mercedes-Benzin laaja plug-in-mallisto kiertueella

Mercedes-Benzin laaja plug-in-mallisto kiertueella