Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 33 358   0

Honda Civic Diesel: Taloudellinen tehopakkaus

Honda Civic Diesel: Taloudellinen tehopakkaus
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic

Honda Civic ottaa kaiken mahdollisen irti diesel-tekniikasta. Uusi moottori on tehokas pakkaus, joka haastaa taloudellisuudellaan bensiinihybridit.

Hondan menestysmalli Civicistä on markkinoilla peräti yhdeksäs kehitysversio. Hondan kompakteja autoja on kaupattu jo vuodesta 1972 saakka, jolloin muoto oli dieselillä varustetun uutuusmallin tavoin hatchback. 

Uusi Civic esiteltiin jokin aika sitten, mutta nyt Honda on saanut nokalleen uuden polven diesel-koneen. Se on 1,6-litrainen ja suorastaan ällistyttävän taloudellinen tapaus. Valmistajan ilmoituksen mukaan sen sanotaan selvittävän 100 kilometrin taival 3,6 litralla menovettä. 

Luku kuulostaa pieneltä, mutta tällä kertaa sille on myös vastinetta, sillä Hondan saa melkoisen helposti kulkemaan alle 4 litran keskikulutuksella sadalla kilometrillä. Piheimmillään sen ratissa on taottu hieman reilun kolmen litran kulutuslukemia.

Pyyhkii pöytää hybrideillä

Honda Civic Diesel kuva takaviistosta

Nykypäivän monipistesuihkutuksella varustetut dieselit saavat jopa hybridit näyttämään janoisilta kapineilta. I-DTEC-moottori ei yllättäen ole pihistä luonteestaan huolimatta nuhainen, vaan pikemminkin päinvastoin. 

Hondan rattiin hypätessään käy heti selväksi, että Civicissä riittää suorituskykyä arkiajoa ajatellen riittävästi. Tehoa ei hevosvoimissa ole kuin 120 hv, mutta 300 Nm:n vääntö onkin se, jolla autoa ajetaan.  

Tehoalue on kapeahko, mutta voimaa riittää juuri oikealla kierrosalueella. Huippuväännöt tarjoillaan 2000 kierroksen kohdalla, mikä tekee ajamisesta mukavaa, sillä moottoria ei tarvitse kierrättää. Suurin osa ajosta hoidellaan pintakaasulla.  

Suorituskykyä on lukuina mitattuna kohtuullisesti ja 0-100 km/h vauhtiin Civic ehtii 10.5 sekunnissa, mikä vastaa vaikkapa VW-konsernin C-luokan perusautoja. 

Alle sata grammaa päästöjä

Se mikä tekee Civicistä erityisen houkuttelevan päästömielessä on se fakta, että CO2-luku jää haamuraja 100:n alle. Tarkka lukema on 98 g/km. Tuollaisia lukuja on totuttu näkemään lähinnä hybridiautojen kohdalla. 

Civicin eduksi suhteessa hybrideihin on laskettava se, että sen kanssa taloudellinen ajo onnistuu paremmin myös rivakammalla ajotyylillä. Siinä missä hybridi vaatii pehmeämpää kaasujalkaa, voi Hondalla huoletta ajella ronskimmin. Kulutuslukeman saa reippaalla ajollakin helposti alle 4,5 litran lukemaan. 

Hondan hyvyys ei jää pelkkään moottoriteknologiaan, sillä sen muotoilu miellyttää silmää. Hatchback on veistetty coupé-henkiseksi, mutta autosta löytyy neljä ovea.  Takaovien kahvat on tuttuun tapaan piilotettu takapilariin. 

Muotoilu on muutenkin linjakasta ja tyylikästä. Mukana on annos aggressiivisuutta, mutta ei korostetusti. Honda Civic ei ole vain nuorinta kohderyhmää miellyttävä, vaan myös teini-iän ylittäneet voivat kuvitella itsensä sen ratissa. 

 • Honda Civic Diesel kuva taka-alaviistosta
 • Honda Civic Diesel kuva takavaloista
 

Opettaa taloudellista ajoa

Sisusta on jopa alhaisimmalla Lifestyle-varustetasolla tyylikäs ja kokonaisuutta hallitsee tyylikkäästi toteutettu mittaristo, josta pystyy Econ-moodilla seuraamaan ajonsa taloudellisuutta reaaliajassa. 

Mittaristossa olevat väriä muuttavat valot reagoivat kuskin kaasun painalluksiin ja tämä opettaa kuljettajaa mahdollisimman taloudelliseen ajotapaan. Sen avulla myös huomaa, kuinka yllättävän paljon kaasua hyvin vääntävällä dieselillä voi taloudellista ajotapaa noudattaen painaa. 

Mittaristot ovat muutenkin modernit ja kokonaisuus on kieltämättä hyvin tyylikäs. Ainoa negatiivinen asia syntyy aurinkoisella kelillä. Hondan kierroslukumittarin päällä olevan digitaalisen nopeusmittarin lukeminen hankaloituu olennaisesti suorassa auringonpaisteessa. Kokonaisuus olisi pitänyt suojata paremmin auringonvalolta. 

Civicin ajotietokoneen näyttö ei ole saksalaismerkkien tasolla, mutta ei myöskään huonoimmasta päästä. Siitä löytyy kaikki olennainen tieto ja käyttö on suhteellisen intuitiivista. 

Yllättävän tilava

Alustaltaan Lifestyle-malli on sopivan jämäkkä. Se ei ole lainkaan pintakova, mutta silti riittävän jäykkä kovemmissakin vauhdeissa. Ohjaus on tehostettu kevyeksi ajotuntumaa hukkaamatta ja myös suuntavakautta löytyy. 

Sisätiloiltaan Civic on riittävä jopa pienen perheen käyttöön, sillä takakontti on yllättävän tilava. Se vetää sisäänsä lastenistuimet vaivatta ja takapenkit kaatamalla kuljetustilaa on mukavasti. 

Hondan uusi i-DTEC –dieselmoottoritekniikka on vakuuttavaa ja tällaisten voimanlähteiden valmistaminen asettaa riman korkealle bensiinihybrideille. Bensaa ja sähkötekniikkaa yhdistelevät moottorit kun eivät pääse lähellekään vähän kuluttavien dieseleiden lukemia. 

Kehuja: taloudellisuuden ja tehon yhdistelmä, sisusta, vakiovarusteet, muotoilu

Parantamisen varaa: mittaristo aurinkoisella säällä

Moottori:4-sylinterinen, 1597 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:120 hv (88 kW) / 4000 rpm
Vääntö:300 Nm / 2000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,5 s.
Huippunopeus:207 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.):3,7 l / 100 km
CO2 päästöt:98 g/km
Mitat (pit. / lev. / kork.):4300mm/1770mm/1470mm
Paino:1310 kg
Tavaratila:467 - 1200 litraa
Hinta alkaen:23 990,01€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Honda Civic

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Honda Civic cars

test
Honda Civic1.5, '20, Undriven
28 262 €
test
Honda Civic1.5, '20, Undriven
28 590 € (incl. VAT)
test
Honda Civic1.5, '20, Undriven
32 990 € (incl. VAT)
test
Honda Civic1.0, '20, Undriven
32 463 € (incl. VAT)
test
Honda Civic1.5, '20, Undriven
33 900 € (incl. VAT)
test
Honda Civic1.0, '20, Undriven
27 500 € (incl. VAT)
test
Honda Civic1.5, '20, Undriven
33 699 €
test
Honda Civic1.5, '20, Undriven
32 490 € (incl. VAT)
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Honda test drives

All test drives »
Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic

Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic

Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus

Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus

Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki

Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki

Tyypit: Honda Civic Tuning

Tyypit: Honda Civic Tuning

Tyypit: Honda Civic 1.5i LS VTEC

Tyypit: Honda Civic 1.5i LS VTEC