Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage
 • Kia Sportage

Kia Sportagen uusin painos on tarjolla laajalla kattauksella: bensaturbo manuaalilla ja automaatilla, etuveto, neliveto, kevythybridi, täyshybridi ja ladattava hybridi.

Hieman yllättäen uuden Kia Sportagen hinnastosta löytyy myös dieselvaihtoehtoja, mutta maahantuoja odottaa, että nyt koeajossa oleva ladattava hybridi eli plug-in-hybrid tulee olemaan kaikista suosituin vaihtoehto.

Monista kilpailijoista poiketen Sportagen lataushybridi on aina nelivetoinen.

Kia Sportagea on myyty Suomessa lähes yhtä kauan kuin automerkkiä Kia, joka saapui Suomeen vuonna 2004. Sportagen tuolloin toinen sukupolvi aloitti Suomessa 2005. Suosio on ollut hyvää, vaikka katumaastureiden ja erilaisten crossovereiden tarjonta on kasvanut kohisten viimeiset 15 vuotta.

Pahimmat kilpalijat Sportagelle ovat sisarmerkin Hyundain Tucson, Toyota RAV4, Volkswagen Tiguan ja Ford Kuga.

Ohjaamo on kuin sähköauto Kia EV6:ssa

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Kia kertoo, että se on panostanut uuden brändin ja liikemerkin alla tehtävien autojen muotoiluun, laatuvaikutelmaan ja ajotuntumaan. Tavoitteena on merkin ilmeen lisäksi nostaa merkkikokemusta uudelle korkeammalle tasolle.

Miten se tuntuu sähköauto Kia EV6:n jälkeen toisena uutena Kiana markkinoille saapuvan Sportagen ohjaksissa?

Ohjaamo hyvin samanlainen kuin jo mainitussa EV6:ssa. Kaareva kahden näytön näyttöpaneeli hallitsee ohjaamon näkymää. Ensimmäinen näyttö toimii auton mittaristona, toisesta hoidetaan navia, mediaa ja auton asetuksia. Siitä voi myös seurata hybridijärjestelmän toimintaa.

Eri valikoista löytyy paljon erilaista tietoa. Se täydellinen haltuunotto vaatii kärsivällisyyttä ja opiskelua. Käyttäminen sinänsä on loogista ja sormituntuma sekä reagointi hyvää.

Aja econa tai sporttina sähköllä tai hybridinä

Alhaalta keskikonsolista löytyy kiertokytkin, josta valitaan ajosuunta. Sen takaa löytyy Terrain-kytkin, josta voi valita Sportagen nelivetoajon vaihtoehtoja. Samasta kytkimestä valitaan myös normaalin ajon kahden vaihtoehdon väliltä: Eco tai Sport.

Tämän kytkimen takaa löytyy HEV-namiska, josta voi valita ajaako sähköllä, hybriditilassa vai ladattua sähköä säästellen.

Polttomoottori hörähtää käyntiin myös sähköajotilassa, jos auto on sitä mieltä, että lämmittämistä tai viilentämistä täytyy tehdä eli polttomoottori hoitaa sen puolen. Ladattu sähkö vie autoa eteenpäin. Jos bensaturbon käynnistymisen haluaa estää, täytyy lämmityslaite/ilmastointi kytkeä pois päältä.

GT Line -varustelu löytyy malliston huipulta

Koeajoauton varustetaso on korkein GT Line. Istuimissa on hiukan enemmän toppausta kuin perusjakkaroissa. Ajoasennosta saa muuten hyvän, mutta ohjauspyörään kaipaisin lisää pituussäätövaraa.

Kuskin istuin ei myöskään mene erityisen taaksen, joka jättää hyvin tilaa takamatkustajille. Pitkän kuljettajan jalka jää aika koukkuun, joka on tuttua myös monista kilpailijoista.

Takana on aikuiselle asialliset tilat. Ei ole väljää, mutta mahtuu. Myös korkeussuunnassa, vaikka koeajoautossa on lisävarusteinen kattoikkuna. Takaselkänojien kaltevuutta voi säästää, mutta monikäyttöisyyttä lisäävää pituussuuntaista säätömahdollisuutta ei ole.

Takaselkänojat kaatuvat kolmessa osassa, jolloin keskipaikan voi halutessa käyttää pitkien esineiden kuljettamiseen. Ajoakku on takaistuimen ja tavaratilan alla, silti tavaratila on mukavan kokoinen, valmistajan mukaan 540 litraa.

Takaselkänojat kaatuvat tavaratilan laajennusasentoon kätevästi tavaratilan puolelta kahvoista vetämällä.

Laturilla tuplasti nopeammin sähköä kuin monessa kilpailijassa

Bensaa auton 180-hevosvoimaisen bensaturbon tarpeisiin tankataan kuskin puolelta ja sähköä kartturin puolelta takaa.

Lataamisesta löytyy mersumaisen mukava yllätys, sillä monen Mercedes-Benzin lataushybridin tapaan auton 13,8 kWh ajoakuston saa tyhjästä täyteen nopeimmillaan jopa tunnissa ja 45 minuutissa.

Auton oma laturi on tuplakokoinen verrattuna monen kilpailjan vastaavaan eli 3,6 kW sijaan autoon 7,2 kilowattia tunnissa. Se on iso etu asiointilatureita käytettäessä, sillä kahden tunnin kauppakeskuskäynnillä saa parhaimmillaan akuston täyteen.

Sähköinen kantama jopa 70 kilometriä

Uuden Kia Sportagen WLTP-mittauksella saavutettu sähköinen kantama on 70 kilometriä. Se tarkoittaa, että riippuen olosuhteesta, ajotyylistä ja ajonopeudesta voi Suomen talvessakin päästä sähköllä monia kymmeniä kilometrejä.

Toki hybridijärjestelmä hoitaa automaattitilassa mahdollisimman taloudellisesti liikkumista, että polttoaineen kulutus olisi mahdollisimman vähäistä. Ahkera lataaja pääsee varmasti muutaman litran kulutuksella.

Tässä kohden on hyvä muistuttaa, jos ei aio ladata ladattavaa hybridiä, on sellaisen hankinta kyseenalaista. Näin myös Sportage PHEVin tapauksessa, sillä isohkon ja painavan momentinmuunninautomaatilla varustetun auton kulutus nousee nykymittapuulla korkeahkoksi, jos ajaa vain tankatun bensan voimalla.

GT Linen sähköisesti säätyvä alusta takaa laatukyydin

Ajossa ilahduttavin asia on GT Linen sähköisesti säätyvä alusta, joka tarjoaa todella miellyttävää ja hiljaista ajotuntumaa. Auto ei kallistele, mutta alusta on silti napakka ja mukava. Ohjaus tarjoaa asiallisen tuntuman ja auton voimavarat ovat hyvät.

Sähköllä ajettaessa huomaa, ettei aja monen sadan hevosvoiman sähköautolla, vaan 91-hevosvoimaisella sähkömoottorilla. Mutta ei se haittaa, jos ei ole kiire, ja reagointi kaasupolkimen painalluksiin on ihan hyvää.

 • Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu
 • Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu
 

Yhteenveto:

Uusi Kia Sportage on noussut laatutunnelmassa uudelle tasolle ja ladattava hybridi sopii tähän aikaan kuin nenä päähän. Ladattavan hybridijärjestelmän muutamat kohokohdat, 7,2 kW:n laturi ja pitkähkö sähköinen toimintamatka, ovat erinomainen asia.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Tyylikäs ohjaamo, sähköllä säätyvän alustan toiminta, 7,2 kW laturi eli latausnopeus, sähköinen kantama, asialliset tilat

Parannettavaa: Ohjauspyörässä voisi olla laajempi pituussuuntainen säätövara, hinta nousee korkeahkoksi PHEVin GT Line -versiossa, bensankulutus ilman lataamista ei ole erityisen pientä

Kia Sportage 1.6 T-GDi AWD Plugin-Hybrid GT-Line 265 hv AT

Moottori: 4-sylinterinen, 1,6-litrainen 180 hv turboahdettu bensamoottori + 70 kW (91 hv) sähkömoottori
Yhteisteho:265 hv
Yhteisvääntö:350 Nm
Huiput:192 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,9 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:Automaatti
EU-kulutus:1,1 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:31 g/km
Toimintamatka sähköllä:70 km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork):4515 mm/1865 mm/1650 mm
Omamassa:1830-1922 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg:1350 kg
Vetopaino, jarruton, kg: 750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):52.157 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Kia Sportage

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Kia Sportage cars

test
Kia Sportage1.6, '22, 10 tkm
48 900 €
test
Kia Sportage1.6, '22, Undriven
48 774 € (incl. VAT)
test
Kia Sportage1.6, '22, Undriven
33 263 €
test
Kia Sportage1.6, '22, Undriven
47 758 €
test
Kia Sportage1.6, '22, Undriven
46 877 €
test
Kia Sportage1.6, '22, 1 km
39 900 €
test
Kia Sportage1.6, '22, 1 tkm
49 900 €
test
Kia Sportage1.6, '22, 1 km
40 326 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Kia test drives

All test drives »
Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

Kia Sportage GT- Line 1.6 Turbo GDI 177 hv

Kia Sportage GT- Line 1.6 Turbo GDI 177 hv

Kia Sportage – Tavoitteena Premium-piirit

Kia Sportage – Tavoitteena Premium-piirit

Kia Sportage – Oikeat eväät

Kia Sportage – Oikeat eväät

Kia Sportage – Ujosti uusiksi

Kia Sportage – Ujosti uusiksi