Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 28 555

Mercedes-Benz V 250d – Ylenpalttinen vippibussi

Mercedes-Benz V 250d – Ylenpalttinen vippibussi
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V
 • Mercedes-Benz V

Mercedes-Benzin Vitoon pohjautuva, ylellisemmin varusteltu V-sarja tarjoaa tilaa ja luksus-tunnelmaa sitä kaipaavalle.

Jos isomman perheen tai vaikka yrityksen kuljetustarve on alvariinsa suuremmalle kuin viiden hengen porukalle, on perus tila-autoa reippaasti käytännöllisempi pikkubussi looginen vastaus ongelmaan. Pakettiauton kuoriin kun loihtii helposti väljät tilat isommallekin sakille ja mukaan mahtuu vielä jokunen matkalaukkukin.

Ylellisempää kyytiä kaipaava saa pelimerkkejä riittävästi jonoon laittamalla tavallisesta pikkubussistakin hulppean, hyvin vaikka edustuskäyttöön soveltuvan pirssin, jolla kelpaa kuljettaa vaikka ministeristason henkilöitä.

Tähtikeulaan mieltynyt voi valita mallistosta Viton ja V-sarjan väliltä. Siinä missä Viton bussiversiot tarjoavat varustelun ja tunnelmankin puolesta hieman tavallisempia vaihtoehtoja, on V-sarja profiloitunut enemmän edustavampaan henkilökuljetukseen.

Toisin kuin etuvetoinen Vito, on V-sarja aina taka- tai nelivetoinen ja selkeästi runsaammin varusteltavissa. Vakiona V-sarja on kuusipaikkainen, mutta on saatavilla myös 7- ja 8- paikkaisena. Perusvarusteisena V-sarja ei sisustaltaan isosti Vitosta eroa, mutta lompakon nyörien antaessa myöden erot tulevat selvästi esiin.

Kolmen koon kopla

Mercedes-Benz V 250d – Ylenpalttinen vippibussi

V-sarja on saatavilla kolmella eri koripituudella. Koeajettu Avantgarde- ja AMG-line-varusteilla ladattu yksilö oli malliston keskivaiheilta. 190-heppaisella koneella, nelivedolla ja keskipitkällä korilla varustetun auton hinta on perusvarusteisena vajaat 92 000 euroa. Avantgarde- ja AMG-line- pakettien jälkeen autolle kertyi lisävarusteineen ja veroineen reippaat reilut 120 000 euroa, eli V on edustusluokkaa myös hinnaltaan.

Perusvarustelun ja reilun kymppitonnin hintaisen Avantgarde-paketin lisäksi löytyy sitten vielä se hulppein Exclusive-varustepaketti, jonka reilun 50 000 euron verollinen hinta laittaa jo raavaallakin miehellä alahuulen väpättämään. Vaikka paketti sisältää monenmoista varustetta ja vitkutinta, tuntuu hinta suorastaan poskettomalta.

Tumma nahkasisustus, muunneltava tunnelmavalaistus sekä vakuuttavasti soiva Burmester surround- äänentoistojärjestelmä tekee jo Avantgardessa istuvalle ylellisen olon. Mersutyyliin turvavarusteitakin on tietysti tarjolla yllin kyllin, mutta iso osa niistä on saatavilla vain lisävarusteena.

AMG-line tuo mukanaan lähinnä ulkonäköön ja ajettavuuteen vaikuttavia varusteita. Erot vakiomalliin löytyvät muhkeammista puskureista, helmoista ja takaluukun pienestä spoilerista. AMG-linen alusta on myös matalampi ja jämäkämpi kuin perusversiossa. Vanteet ovat 19-tuumaiset.

Monipuolisesti muunneltavat sisätilat

Koeajettu auto oli rekisteröity seitsemälle, jolloin takimmaisella rivillä on kolme paikkaa. Penkkijärjestelyjä voi myös muokata haluamakseen, tai ottaa tavaroiden kuljetustarpeen yllättäessä kokonaan pois. Matkustajien kyytiin nousua helpottaa sähkötoimiset liukuovet molemmin puolin autoa.

Vakiona liukuovi löytyy vain auton oikealta kyljeltä, vasemmanpuoleisen joutuu hommaamaan lisukkeena. Vitosta poiketen V-sarjan takaluukku on aina yksiosainen ja ylhäältä saranoitu. Isokokoisen takaikkunan saa erikseen avattua esim. pienten nyssyköiden lastausta varten.

Kuskin paikalla näkymä on kuin suoraan merkin henkilöautoista. Kojetaulu, mittaristo, multimediajärjestelmä sekä tuttu touchpad löytyvät kuljettajan käsiltä, joten harvemmin pakettimallista autoa ajava Mersukuskikin tuntee olonsa kotoisaksi. Ajoasento on asiallinen, mutta pakettiautomainen tunnelma on kuitenkin selvästi läsnä.

Moottorivalikoima koostuu 2,1-litraisen dieselin kolmesta eri tehoversiosta. Valita voi 136-, 163- tai 190-heppaisen väliltä. Vaihteisto on joko 6-vaihteinen manuaali tai 7-pykäläinen automaatti. Koeajettu auto oli malliston tehokkaimmalla koneella ja automaatilla varustettu, eikä voimalinjan toimivuudesta löydä pahaa sanottavaa. Voimaa riittää jouhevaan liikkumiseen jokaisessa ajotilanteessa. Kiihtyvyys on ripeää, mutta sivistynyttä, kuten ”vippikuljettimessa” kuuluukin.

 • Mercedes-Benz V 250d – Ylenpalttinen vippibussi
 • Mercedes-Benz V 250d – Ylenpalttinen vippibussi
 

Sisämelussa toivomisen varaa

Sen sijaan moottorin möly, kuten myös matalien renkaiden kumina kuuluu matkustamoon yllättävän kovana. Tässä kohtaa V-sarjan pakettiauto-dna esiintyy hieman huonossa valossa. Kattavasta äänieristyksestä huolimatta ajomelu pääsee kaikumaan isossa korissa selvästi. Hieman halvemman hintaluokan pelissä seikkaan ei kiinnittäisi niin paljon huomiota, mutta reippaasti yli sadan tonnin autossa se saattaa ärsyttää.

Niin ikään sporttinen jousitus karsii tehokkaasti matkustusmukavuutta pomppuisemmalla ajoalustalla. Ajettavuus sinänsä on auton koko huomioiden hyvä. Pitkä auto kulkee suuntavakaasti ja kääntyykin kokoisekseen täsmällisesti. Jämäkän puoleinen jousitus ehkäisee korin ylimääräistä kallistelua ja sallii autoa käskettävän täysin tyyliin sopimattomallakin ajotavalla.

Kuskin paikalla siis viihtyy mukavasti vähän mutkaisemmallakin tiellä, mutta takana matkustava herrasväki saattaa asiasta olla lopulta kuitenkin eri mieltä. Neliveto ei tasapainoista ajotuntumaa lukuun ottamatta tuo itseään ilmi kuivalla kelillä ajellessa. Takaveto-Vitoa joskus talven liukkailla testanneena voi kuitenkin sanoa, että täkäläisissä olosuhteissa neliveto on se ainoa oikea vaihtoehto V-sarjaankin, ainakin jos aikomuksena kuljettaa matkustajia hillityn arvokkaasti.

Mercedes-Benz V-sarja on tähtimerkille ominaisesti erittäin laadukas ja myöskin moneksi muuntuva kulkupeli. Tietyt elementit, kuten sisämelu ja matkustusmukavuus eivät aivan vastaa hinnan asettamia odotuksia, eivätkä myöskään yllä samanhintaisten sedan-mallien tasolle.

Sisätiloillaan V-sarja peittoaa tavalliset edustusautot mennen tullen ja herroiksi sillä matkustaa niin vippivieraat kuin rahvaatkin. Ja kyllä kai V-sarjalla suurperheellinenkin jälkikasvuaan lätkätreeneihin mielellään kuljettaisi, tällöin sieltä perstaskusta on kuitenkin syytä löytyä vähän muutakin kuin pelkkää nöyhtää ja nenäliinoja.

Sami Puskala

Kehuja: tilat ja niiden muunneltavuus, ylellinen tunnelma, voimalinjan toiminta

Parantamisen varaa: hinta, ajomelu sisätiloissa, matkustusmukavuus varauksin

Mercedes-Benz V 250d 4Matic Avantgarde AMG-line:

Moottori:Nelisylinterinen, 2143 cm3 dieselmoottori
Teho:190hv (140kW) @ 3800 rpm
Vääntö:440 Nm @ 1400–2400 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,6 s.
Huippunopeus:199 km/h
Vetotapa:Neliveto
Kulutus (yhd.):6,7 l / 100km
CO2 päästöt: 177g/km
Mitat (pit/lev/kork): 5140mm/1928mm/1880mm
Tavaratila: 1030 l
Hinta alkaen:91 917€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mercedes-Benz V

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Mercedes-Benz V cars

test
Mercedes-Benz V2.0, '21
88 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Mercedes-Benz V2.5, '21
104 900 € (incl. VAT)
test
Mercedes-Benz V2.1, '19, 51 tkm
59 000 € (ALV väh.kelp.)
test
Mercedes-Benz V2.0, '19, 47 tkm
91 400 € (incl. VAT)
test
Mercedes-Benz V2.0, '21, 5 tkm
95 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Mercedes-Benz V2.1, '19, 80 tkm
88 800 €
test
Mercedes-Benz V2.1, '19, 104 tkm
78 900 € (incl. VAT)
test
Mercedes-Benz V2.1, '19, 68 tkm
80 900 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mercedes-Benz test drives

All test drives »
50 000 euron budjetilla luksusta arkiajoon?
MAINOS
Video Icon

50 000 euron budjetilla luksusta arkiajoon?

Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?
MAINOS
Video Icon

Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?

Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa
MAINOS

Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa

Tilava perheauto vaivattomalla ylläpidolla - mitä on tarjolla 40 000 euron budjettiin?
MAINOS
Video Icon

Tilava perheauto vaivattomalla ylläpidolla - mitä on tarjolla 40 000 euron budjettiin?

Klassikon uudet vaatteet - millainen on Mercedes-Benz E ladattavana hybridinä?
MAINOS

Klassikon uudet vaatteet - millainen on Mercedes-Benz E ladattavana hybridinä?