Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 13 085   0

Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu

Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu
  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Renault Clio

Renault Clion tehomalli RS tarjoaa autoiluun annoksen konsolipelimaailmaa. RS:n sielunmaailmaa voi tarkastella keskikonsolin näytöltä.

Clio RS:n resepti on tuttu ja kovin toimiva. Otetaan olemassa oleva tuotantomalli, laitetaan sisuksiin lisää voimaa ja parannellaan ajo-ominaisuuksia. Lopputuloksena on Hätäinen Rellu, joka on ripeä kaveri radalla ja mukava vesseli tieliikenteessä.

Renaultin voimanlähde on 1,6-litrainen bensaturbo, josta on loihdittu Renault Sportin toimesta 200 hevosvoimaa ja 260 Nm. Suorasuihkutuksella toteutettu moottori on varsin onnistunut tapaus ja erityisesti Clion kokoisen auton se saa lentämään.

Mylly on paritettu yhteen kaksoiskytkimellisen automaattiaskin kanssa. Valinta on oivallinen, sillä nykyisellään hyvin toimiva automaattivaihteisto on manuaalia ripeämpi, mukavampi ja käytännöllisempi.

Toki radalla tulee ajoittain mieleen, että keppiäkin olisi mukava hämmentää, mutta askia voi luonnollisesti käyttää myös manuaalitilassa. Se tapahtuu helpoiten ratin takana olevista siivekkeistä ja vaihdot ovat hämmästyttävän nopeita.

Nollasta sataseen alle 7 sekuntia

Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu

Suorituskyky on suoralla tiellä pitkälti vastaava kuin keskiluokan GTI-malleissa. 0-100 km/h hoidellaan 6,7 sekunnissa ja varttimaili kohtuullisesti 14,6 sekunnissa. Mutta kevyt pikkuauto on silti lukemiaan parempi moottoriradalla ja mutkissa.

Renault on helppo auto viedä kovaa jopa sadekelillä. Suorituskykyä on painoon nähden sopivasti, eikä etuvetoiselta peliltä välttämättä edes toivoisi enempää ruutia. Alustassa on perusmallia kaksi kertaa jäykemmät kallistuksenvakaajat, mikä kertoo jotain siitä miten alustaan on panostettu.

Clio R.S. on ahdettu täyteen elektroniikkaa. Ajotiloja voi vaihdella kolmen vaihtoehdon välillä: normal, sport ja race. Sportilla ja racella vaihteisto reagoi kiivaimmin, ohjaus on urheilullisempi ja moottori reagoi kaasunpainallukseen nopeammin. Myös äänimaailma muuttuu rouheammaksi.

Äänet tosin johdetaan ohjaamoon pääasiassa kaiuttimien kautta. Renaultin oman appin kautta myllyyn saa ladattua minkä tahansa auton tai moottoripyörän äänet. Lisäksi keskikonsolista voi seurailla G-voimia, turbon ahtopainetta, kiihtyvyyttä, jarrujen painetta ja lähes kaikkea mitä auto ajostaan tallentaa.

  • Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu
  • Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu
 

Konsoli-Renault

Renault Clio R.S. on monella tapaa auto, joka tuntuu olevan peräisin konsolipelistä. Vaikka monessa nykyautossa on melko suuri määrä elektroniikkaa, ei näin laajasti voi kovinkaan monen auton käytöstä seurailla.

Yksi parhaista jutuista Cliossa on äärimmäisen helposti toimiva Launch Control. Sen avulla paikaltaan kiihdytys on helppoa ja tehot huomioiden varsin ripeää ja selkeän mekanismin ansiosta sen saa toistettua ilman sen suurempia kikkailuja.

Rellun pikkusportti on varsin houkutteleva paketti, sillä 33 790 euron hintaan saa varsin suorituskykyisen auton, johon ei lisävarusteita tarvitse ruksailla. Perusversionakin se on kattavasti varusteltu auto.

Tuomas Rajala

Kehuja: suorituskykyinen pikkusportti, toimiva moottori ja vaihteisto, siveä ulkonäkö

Parantamisen varaa: pilipali-henkinen äänimaailma

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Renault Clio R.S. 200 EDC:

Moottori:1618 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:200 hv (147 kW) @ 6050 rpm
Vääntö:260 @ 2000 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h):6,7 s.
Huiput:235 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:5,9l / 100 km
CO2 päästöt:133 g / km
Mitat (pit/lev/kork):4090mm/1732mm/1434mm
Omamassa:1279 kg
Hinta:33 790€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Renault Clio

     
3.7
Read user reviews or write your own »

For sale Renault Clio cars

test
Renault Clio1.0, '18, 25 tkm
12 800 €
test
Renault Clio1.2, '16, 34 tkm
13 900 €
test
Renault Clio0.9, '15, 48 tkm
8 900 €
test
Renault Clio1.5, '15, 185 tkm
6 400 €
test
Renault Clio1.0, '18, 21 tkm
12 900 €
test
Renault Clio1.2, '16, 90 tkm
6 900 €
test
Renault Clio1.0, '16, 58 tkm
9 480 €
test
Renault Clio1.1, '16, 92 tkm
6 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Renault test drives

All test drives »
Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Zoe: Helposti sähköllä

Renault Zoe: Helposti sähköllä

Tyypit: Renault Clio Sport

Tyypit: Renault Clio Sport

Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija