Close
Siirry Myy autosi -sivulle
MAINOS
Luettu 13 178   3

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?
  • BMW
  • BMW
  • BMW
  • BMW
  • BMW
  • BMW
  • BMW
  • BMW

Tässä artikkelissa kerromme, miksi on järkevää ja turvallista panostaa Alkuperäisiin BMW rengaspaketteihin.

Myös talvella voit nauttia BMW:n ajettavuudesta alkuperäisillä, juuri autoosi sopivilla vanteilla ja talvirenkailla, jotka ovat testattu yksinomaan autosi mallille. Kaikkia BMW:n talvirengaspaketteja koskee myös rengasturva, joka suojaa sinua kolme vuotta. 

Pitkä kehitystyö

Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?

Jokainen BMW:n automalli vaatii useita vuosia kehitystyötä ja testausta, jossa renkaat ovat tärkeässä osassa. Kehitystyö tehdään tiiviissä yhteistyössä parhaiden rengasvalmistajien kanssa. BMW malleihin kehitetään ja valitaan renkaat, jotka maksimoivat suorituskyvyn, mutta tarjoavat myös turvalliset ajo-ominaisuudet ja mukavuuden. Kaiken kaikkiaan renkaiden on täytettävä yli 50 kriteeriä ja kunkin yksittäisen renkaan kehitys kestää n. 2-3 vuotta ennen hyväksymistä. 

BMW tarjoaa myös Alkuperäisiä BMW talvirengaspaketteja pohjoismaisilla markkinoilla. Asiakas voi valita eri vanteiden malleja ja muokata talvirengaspaketteja omien ajo-olosuhteidensa mukaan.

Paljon vaihtoehtoja

Alkuperäisiä BMW rengaspaketteja on saatavilla kolmella eri rengastyypillä: Pohjoismaisiin olosuhteisiin tarkoitetuilla nasta- ja kitkarenkailla sekä niin sanotuilla eurooppalaisilla kitkarenkailla. Lisäksi on tarjolla Run-flat-renkaita, joilla pystyy ajamaan rengasrikon sattuessa.

Renkaat testataan huolellisesti jokaiselle automallille

BMW tarjoaa rengaspaketteja Bridgestonen, Continentalin, Dunlopin, Goodyearin, Hankookin, Michelinin, Nokian ja Pirellin renkailla. Pohjoismaissa myytävien kitka- ja nastarenkaiden osalta BMW valitsee asianomaisilta valmistajilta parhaat renkaat ja testaa ne pohjoismaisissa olosuhteissa ennen kuin renkaita myydään pohjoismaisilla markkinoilla. Pohjoismaisten talvirenkaiden valikoima koostuu pääosin Nokian, Continentalin ja Pirellin renkaista. BMW:n erittäin laajat testit tapahtuvat mm. BMW:n kehityskeskuksessa Ruotsin Arjeplogissa.

Talvirenkaiden kehitystyö on erityisen monimutkaista, sillä talvirenkaita testataan hyvin erilaisissa olosuhteissa. Kaikissa olosuhteissa talvirenkaiden tulee tarjota turvallisia ominaisuuksia BMW-kuljettajien odottamien mukavuus- ja ajo-ominaisuuksien lisäksi.

Ne, jotka valitsevat Alkuperäiset BMW rengaspaketit, saavat paitsi turvallisia ja hyviä ajo-ominaisuuksia, myös kolmivuotisen rengasturvan. Rengasturva kattaa rengasrikot, kanttikivien aiheuttamat vahingot, ilkivallan ja jopa varkaudet.

Rengasturva

Vuoden sisällä ostopäivästä BMW:n rengasturva kattaa 100 prosenttia uudesta renkaasta ja vanteesta ilman minkäänlaista vähennystä esim. työvoimakustannusta, jos kyseessä on puhjennut rengas, kanttikiven aiheuttama vaurio, varkaus tai ilkivalta. Toisena vuonna korvaustaso on 75 prosenttia ja kolmantena vuonna 50 prosenttia. Rengasturva koskee kaikkia Alkuperäisiä BMW rengaspaketteja ja renkaita, jotka ovat BMW Northern Europen toimittamia.

BMW:n tekniset vaatimukset esimerkkinä muille

Useat muut toimijat käyttävät BMW:n tieto-taitoa ja standardeja vaatimuksista ja mittausmenetelmistä apuna korkeimman mahdollisen laatutason saavuttamiseksi. Jos renkaat ja vanteet ovat BMW:n kivenkovan vaatimustason mukaisia, sopivat ne kaikille muillekin toimijoille. Pitää muistaa, että harvat jälkimarkkinatuotteet täyttävät samat kovat vaatimukset.

BMW-standardit sisältävät muun muassa tärkeitä renkaiden elinajanodotteita. BMW:n valitsemat renkaat kestävät pohjoisen kovaa ilmastoa, kivenosumia ja suolaa. Renkaitten on kestettävä tätä pitkään, jopa kymmenen vuotta.

Alkuperäiset BWM rengaspaketit eivät ole vain suunniteltu tyylikkäiksi ja vahvoiksi, niillä on myös oltava alhainen vierintävastus ja teknisesti toimiva design. Viilennysilma otetaan edestä sisään ja siirretään etupyörien jarruihin, ennen ilmanpoistoa vanteen kautta. Eli vanne toimii kuin tuuletin.

Jäähdytysilman tuuletus jarruihin on kuitenkin tehtävä oikein. Jotkut jälkimarkkinavanteet luovat ilmavirtoja, jotka vetävät paljon hiekkajäämiä tieltä, mikä voi lyhentää jarrujen käyttöikää. 

Tärkeät TPMS-anturit

Alkuperäisissä BMW regaspaketeissa käytetään vain alkuperäisiä rengaspaineantureita, ns. TPMS-antureita (RDC-anturit). Anturit lähettävät rengaspaineiden tiedon radiosignaalin kautta ja toimivat vain, kun pyörät pyörivät, mikä säästää akun käyttöikää.

BMW:n alkuperäiset TPMS-anturit voivat toimia jopa kymmenen vuoden ajan. Kun taas jälkimarkkinoiden anturit kestävät yleensä ainoastaan kolme vuotta. Alkuperäiset anturit eivät vaadi uudelleenohjelmointia, joten on helppo vaihtaa etu- ja takarenkaiden sijainteja malleissa, joilla on sama rengaskoko.

BMW:n älykäs neliveto

Alkuperäisissä BMW rengaspaketeissa on täsmälleen määritelty renkaan pyörimisen ympärysmitta. Tämä on erityisen tärkeää autoille, joissa on ns. sekarengastus, edessä kapeammat renkaat kuin takana. BMW:n älykäs nelipyöräveto xDrive on suunniteltu muuttamaan voiman jakautumista hyvin tarkalla ja nopealla tavalla, joka olettaa rengaskoon olevan juuri oikea yhden prosenttiyksikön virhemarginaalilla.

Automaattivaihteisto

Jos ostat jälkimarkkinoilta renkaat ja vanteet, voivat ne aiheuttaa voimansiirto- ja moottorinsäätövirheitä, jotka vaikuttavat automaattivaihteistoon. Pahimmassa tapauksessa vaihteisto voi ylikuormittua niin paljon, että se kuluu ennenaikaisesti, mikä johtaa kalliisiin korjauksiin, jotka eivät kuulu takuuseen.

Kaikki nämä huolet voidaan välttää valitsemalla Alkuperäiset BMW rengaspaketit. Rengasturvan tuoman turvallisuuden lisäksi autonomistaja saa renkaat, jotka ovat suunniteltu ja testattu täyttämään BMW-vaatimukset. 

  • Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?
  • Miksi valita alkuperäiset BMW talvirenkaat?
 

Onko renkailla ja vanteilla väliä?

Lähes kaikki tärkeät ominaisuudet, joita autossa on, välittyy renkaiden kautta. Jotkut näkevät renkaat "mustina ja pyöreinä", ilman sen suurempaa vaikutusta, mutta itse asiassa renkaat ovat yksi kehittyneimmistä tuotteista, jolla auto on varustettu ja siksi ne pitäisi nähdä alkuperäisinä varaosina.

Ne, jotka valitsevat BMW:n, eivät ole tehneet kompromisseja, eikä niitä pitäisi tehdä talvirenkaidenkaan valinnassa. BMW-insinöörit ovat tehneet kehitystyötä varmistaakseen, että matkat myös talvisilla maanteillä tuottavat ajamisen iloa.

Tutustu tästä Alkuperäisiin BMW rengaspaketteihin!

Myytävät BMW -autot

test
BMW 2251.5, '19, 12 tkm
31 400 €
test
BMW i30.6, '19, 19 tkm
30 000 €
test
BMW X32.0, '19, 27 tkm
test
BMW 7402.0, '19, 21 tkm
68 500 €
test
BMW Z42.0, '19, 20 tkm
67 900 €
test
BMW 3181.5, '19, 11 tkm
36 000 €
test
BMW 5302.0, '20, 19 tkm
62 900 €
test
BMW X32.0, '19, 14 tkm
69 000 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW:n ladattavien hybridien mallisto laajenee

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

BMW Z4 – tunnetta ja tukan tuiverrusta

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

CAP-Group hankkii autokouluihinsa lähes sata BMW:n 1-sarjalaista

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020

BMW Geneven autonäyttelyssä 2020

BMW 3-sarjaan ladattavat hybridimallit – myös xDrive-nelivedolla

BMW 3-sarjaan ladattavat hybridimallit – myös xDrive-nelivedolla