Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Mitsubishi Outlander: Hifi-maasturi

Mitsubishi Outlander: Hifi-maasturi
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander

Mitsubishin katumaasturimalli on muodollisesti pätevä ja teknisesti toimiva kokonaisuus.

Mitsubishin katumaasturimalli Outlander on ollut tehtaan valmistusohjelmassa koko 2000-luvun ajan. Ensimmäinen kehitysversio julkistettiin vuonna 2001, tosin tuolloin se kulki mallinimellä Airtek. 

Mitsubishi nauttii maastoautomarkkinoilla vankkaa suosiota, josta suurin osa voidaan laskea klassikkomalli Pajeron harteille. Vuodesta 1981 saakka tuotannossa olleen maasturin teknisiä ratkaisuja on osittain hyödynnetty myös kadulle sopivammassa Outlanderissa. 

Nykyinen Outlander-malli uudistettiin viime vuoden puolella ja uusi versio onkin vetäisty kokonaisuudessaan uusiksi. Selkeimmin uudistukset näkyvät muotoilussa. Vanhahtava malli olikin jo uudistusta vailla.

Onnistunut muotoilu

Mitsubishi Outlander kuva takaviistosta

Outlander noudattelee muotoilultaan katumaasturimuodin viimeisimpiä trendejä, sillä siinä on monien muiden tavoin korkea hartialinja, massiiviset puskurit ja iso rengaskoko. Kaivattua persoonallisuutta tuo erikoisesti toteutettu etumaski.

Outlanderista julkisuuteen vuodetut konseptikuvat ovat valitettavan paljon tuotantomallia komeampia ja jälleen kerran suuri osa tyylikkään elegantista aggressiivisuudesta on hukattu käytännön sanelemana. Konseptimalli nimittäin lähenteli jopa Range Rover Evoquen tyylillisiä ulottuvuuksia. 

Mutta siitäkin huolimatta muotoilu on erittäin onnistunutta ja sama pätee onneksi myös sisätiloihin. Hytti on varustettu nahkaistuimilla, jotka ovat hyvin viimeistellyt ja tyylikkäät. Ratti on monitoimimallia ja keskikonsoliin sijoitettu kosketusnäyttö on toimiva.

Hifi-miehille ja –naisille?

Koeajoversio on varustettu Rockford Fosgate Premium –äänentoistojärjestelmällä, joka pitää sisällään 8-kanavaisen vahvistimen, takakonttiin sijoitetun subwooferin ja laadukkaat kaiuttimet. Tehoa setissä riittää ja säätövaraa on reilusti. Äänimaailmaa voi ruuvata mieleisekseen keskikonsolin kosketusnäytön kautta. 

Panostaminen äänentoistoon on ratkaisu, jonka luulisi vetoavan erityisesti nuoremman polven ostokäyttäytymiseen autokaupoilla. Erityisesti subwooferin sijoittaminen takakonttiin on tosin enemmänkin hifi-miesten ja -naisten kosiskelua, kuin parhaan mahdollisen äänentoiston saavuttamista. 

Maltillisen kokoisen subwooferin alataajuuksien toisto kun olisi ollut helppoa toteuttaa hieman tavallista kookkaammilla kaiuttimilla. Mutta takakonttiin sijoitettu subbari toki tuo autoon toisenlaista tunnelmaa. Samalla se myös pienentää takakontin tiloja.

Koeajoversio on varustettu seitsemällä istuimella, joista kaksi viimeistä saa käännettyä nykysuuntauksen mukaan lattian tasoon piiloon. Kaikkien penkkien ollessa käytössä, jää takakontin tila varsin vaatimattomaksi.

Vain kaksi moottorivaihtoehtoa

Moottorivaihtoehtoja Outlanderissa on kaksi. Toinen on 2,2-litrainen diesel ja toinen 2-litrainen bensiinikone. Bensakoneen tehontuotto on myös Mitsubishin kohdalla laskemaan päin ja 2-litrainen MIVEC –pata tuottaakin maltilliset 150 hevosvoimaa ja 195 Nm. 

Lukemat riittävät arkiajoon, mutta 8-portainen ja sujuvasti toimiva automaattilaatikko saa auton vaikuttamaan paikoitellen kovin verkkaiselta. Moottoriteknologian ympäristöorientoituneisuus on pääasiassa ja kulutuslukemia onkin saatu pudotettua entisestä, vaikka kookasta ja korkeaa autoa ei voikaan väittää kovin bensapihiksi. 

2,2-litrainen diesel on se sijaan väkevämpi esitys, sillä vääntöä löytyy 380 Nm:ä automaattiversiossa 2750:n kierroksen kohdalla. Se takaa bensaversiota mukavampaa ja vaivattomampaa kulkua erityisesti isommilla lasteilla ja taakkoja vedettäessä.

 • Mitsubishi Outlander kuva etuvalosta
 • Mitsubishi Outlander kuva ohjaamosta
 

Etenemiskykyä riittää tarvittaessa

Nelivedossa on kolme eri ajotilaa, joista Eco-tila optimoi kulutusta ja vetää pääasiallisesti etupyörillä. Taka-akseli otetaan käyttöön vain ”hätätilassa”. Auto-tilassa neliveto on etupainotteinen, mutta voimaa jaetaan automaattisesti myös takapyörille. 

4WD Lock-tilassa vetoa jaetaan etu- ja taka-akselille tasaisesti. Lock-ajotilassa Outlander kulkee hankalammissakin maastoissa moitteetta, vaikka Pajeron kaltaista etenemiskykyä pääasiassa kadulle suunnitellulta autolta ei kannatakaan odottaa. 

Bensaversion maltillinen tehontuotto on asia, joka häiritsee Outlanderin ratissa. Mahdollisimman hyvän energiatalouden tavoitteleminen pelkällä bensiinillä on haastavaa, sillä lisäteho tuo mukanaan suuremmat CO2-päästöt ja kovemman verotuksen.  

Hybridillä suorituskykyä

Mitsubishi on monien muiden valmistajien tavoin alkanut kehittämään sähkötekniikkaa ja Outlander onkin saamassa ladattavan hybridinsä markkinoille piakkoin myös Suomessa. Sen kohdalla suorituskykykään ei enää ole ongelma. 

Kahdella tehokkaalla sähkömoottorilla ja bensakoneella varustettu PHEV tuottaa sähkökoneet ja polttomoottori yhdistettynä 220 hevosvoimaa ja 332 Nm, joten kulkupuoli tullee olemaan kunnossa. 

Mitsubishi Outlander on pahimpiin kilpailijoihinsa Honda CRV:hen, Toyota RAV4:ään ja Volvo XC60:een verrattuna muutamia tonneja halvempi. Laadullisesti se kestää vertailun muihin, mutta erityisesti Volvo on astetta laadukkaampi kokonaisuus. 

Ohjausta tehostettu liiaksi

Outlanderin suurin ongelma piilee ohjaustuntumassa ja kehitystä kaipaavassa suuntavakaudessa. Sitä joutuu ohjaamaan suoralla tiellä turhan paljon ja ohjausta on tehostettu runsaasti mukavuuden saavuttamiseksi. 

Pienistä puutteistaan huolimatta Mitsubishi Outlander tarjoaa ostajalleen tyylikkäästi sisältä ja ulkoa muotoillun auton, hyvät sisätilat ja optiona istuimet seitsemälle hengelle. Se on kokoluokassaan edullisimmasta päästä oleva vaihtoehto, mutta hinta ei juuri näy laadussa. 

2-litrainen bensakone ei ole sieltä voimakkaimmasta päästä, joten voimasta nauttivan kannattaa laittaa rahansa diesel-versioon tai odotella kohta ilmestyvää PHEV-mallia. Hyvän voimantunteen lisäksi pistokehybridi säästää luontoa ja pitkällä tähtäimellä myös lompakkoa.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, sisätilat, toimiva nelivetojärjestelmä, automaattivaihteisto

Parantamisen varaa: ohjaustuntuma, bensiinimoottorin tehopuute maantiellä

Tekniset tiedot:

Hinta alk.:39 995€
Moottori:4-sylinterinen, 1998 cm3 bensiinimoottori
Teho:150 hv (110 kW) / 6000 rpm
Vääntö:195 Nm / 4100-4200 rpm
Kiihtyvyys 0-100km/h:0-100 km/h: 12,6 s.
Huippunopeus:185 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):6,7 l / 100 km
CO2 päästöt:155 g/km
Mitat (pit. /lev. /kork.):4655mm / 1800mm / 1680mm
Paino:1515 kg
Tavaratila:128-913 litraa
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mitsubishi Outlander

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mitsubishi Outlander -autot

test
Mitsubishi Outlander2, '20, 25 tkm
29 850 € (sis. ALV)
test
Mitsubishi Outlander2, '21, 32 tkm
28 970 €
test
Mitsubishi Outlander2, '19, 56 tkm
28 900 €
test
Mitsubishi Outlander2, '19, 70 tkm
26 980 €
test
Mitsubishi Outlander2.4, '19, 51 tkm
32 300 €
test
Mitsubishi Outlander2, '20, 53 tkm
27 900 €
test
Mitsubishi Outlander2.4, '19, 32 tkm
36 800 € (sis. ALV)
test
Mitsubishi Outlander2, '19, 43 tkm
26 890 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Mitsubishi koeajoja

Kaikki koeajot »
Mitsubishi Outlander PHEV - Kilometrejä pistorasiasta

Mitsubishi Outlander PHEV - Kilometrejä pistorasiasta

Toivotko uutta lataushybridiä ilman pitkittyneitä toimitusaikoja?
MAINOS

Toivotko uutta lataushybridiä ilman pitkittyneitä toimitusaikoja?

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Mitsubishi Outlander PHEV - sähköllä mennään (hetken verran)

Mitsubishi Outlander PHEV - sähköllä mennään (hetken verran)

Salon Autotalo aloittaa Mitsubishi-jälleenmyynnin

Salon Autotalo aloittaa Mitsubishi-jälleenmyynnin