Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 36 618   1

Mitsubishi Outlander PHEV - Kilometrejä pistorasiasta

Mitsubishi Outlander PHEV - Kilometrejä pistorasiasta
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi Outlander

Uusi Outlander PHEV on markkinoiden ensimmäinen arkikäytössä oikeasti toimiva hybridi, joka on sopiva vaihtoehto myös perheelle.

Aina aika-ajoin automaailmasta löytyy tuotteita, jotka tarjoavat yllätyksiä positiivisessa mielessä. Mitsubishin Outlander PHEV on malliesimerkki tuotteesta, jonka ei pitäisi aiheuttaa riippuvuutta, mutta vastoin ennakko-oletuksia se tekee juuri niin.

Outlander PHEV on plug-in – hybridi, jonka konepellin alta löytyy sekä bensiini- että sähkökäyttöiset voimanlähteet. Perinteisestä hybridistä poiketen Mitsubishi on plug-in – mallinen, mikä tarkoittaa sitä, että kilometrejä voi ”tankkailla” pistorasiasta.

Sähköllä jopa motarivauhdeissa

Mitsubishi Outlander PHEV - Kilometrejä pistorasiasta

Hybridit ovat muutaman viime vuoden aikana ottaneet suuria harppauksia teknisesti, mutta Outlander PHEV on ensimmäinen hybridi, jolla sähkötekniikkaa pääsee hyödyntämään laajemmin.

Sen suurin etu verrattuna vaikkapa Toyotan hybrideihin on se, että Outlanderilla voi ajaa pelkällä sähköllä myös moottoritievauhdeissa. Siinä missä Toyota Priuksen kanssa sähköinen meno on rajattu taajamavauhteihin, voi Outlanderilla vedellä huoletta 120 km/h vauhteja.

Tämä on asia, joka tekee Outlanderista kerta heitolla huomattavasti muita makeamman laitteen. Se itse asiassa lähentelee toimivuudellaan Opel Amperaa, joka puolestaan on jatketun toimintasäteen sähköauto.

Se missä Mitsubishi hakkaa Opelin, on auton toiminta sähkön loputtua. Outlanderissa on nimittäin 2-litrainen bensiinikone, joka takaa maireat kyydit myös ilman sähkömoottoreita.

Hybridi nelivetoisena

Outlander on harvinaisuus myös siksi, että se mahdollistaa hybridi- ja nelivetotekniikan samanaikaisuuden kahden sähkömoottorinsa ansiosta. Molemmilla akseleilla ahkeroivat 60 kW:n moottorit.

Mitsubishissa on kolme erilaista ajotilaa, joissa bensiini- ja sähkömoottorit toimivat erilaisilla periaatteilla. Sähköajotilassa autoa liikuttavat kaksi sähkömoottoria ja auto saa energiansa akuista. Tässä ajotilassa toimintasäde on parhaimmillaan 52 kilometriä.

Sarjahybriditilassa bensiinimoottori tukee sähkömoottoreita kovissa kiihdytyksissä ja silloin kun akkujen virta alkaa olla lopuillaan. Tässä tilassa bensakone toimii generaattorina sähkömoottoreille, eikä näin ollen välitä voimaa voimansiirrolle.

Rinnakkaishybriditilassa bensiinimoottori käyttää etuvetoa ja sähkömoottorit avustavat kulkua. Tässä ajotilassa sähkömoottori avustaa ja laskee kulutusta.

Sähköllä tai ilman

Kolmen ajotilan välillä liikutaan automaattisesti, mutta kuljettaja voi myös itse valita sähköajotilan manuaalisesti. Sähköajotila on luonnollisesti käytössä vain silloin kun akuissa on riittävästi potkua.

Outlander on teknisesti monimutkainen kokonaisuus, mutta käytössä se toimii aivan samalla tavalla kuin normaali polttomoottoriautokin. Sähkön olemassa oloa ei itse asiassa edes tajua kuin siitä, että auton starttaamisesta ei aiheudu mitään ääntä. Pakkaskelillä tosin bensakonekin hyrähtää käynnistyksessä.

Bensiinikoneen äänimaailma on eristetty ohjaamosta tehokkaasti ja sen käynnistymisen tajuaa ainoastaan silloin jos mittaristosta on valittuna näyttötila, joka kertoo käyttövoiman.

 • Mitsubishi Outlander PHEV - Kilometrejä pistorasiasta
 • Mitsubishi Outlander PHEV - Kilometrejä pistorasiasta
 

Pätevää suorituskykyä

Mitsubishin kaksi 60 kW:n sähkömoottoria tarjoavat yksistään niin pätevän suorituskyvyn, että bensakoneisiin tottuneiden on hankala uskoa ajavansa ekopelillä. Yhteensä 120 kW:n teho tarjoillaan välittömästi, kierroslukemasta välittämättä.

Vääntölukematkin ovat maireita, sillä takamoottori tarjoaa voimaa 195 Nm:n ja etumoottori 137 Nm. Poltto ja sähkömoottorien laskennallinen vääntömomentti onkin sitten 522 Nm.

Tehokkaat sähkömoottorit vaativat luonnollisesti akkukapasiteettia ja Outlanderissa on 12 kWh:n litium-ioni akku, jonka lataaminen onnistuu tuiki tavallisesta pistorasialla tai pikalaturilla.

Tyhjän akun täyteen lataaminen ottaa 10 ampeerin pistokkeesta noin viisi tuntia, joten akun saa täyteen vaikkapa työpäivän aikana tai yöllä. Pikalatauksella akkuun saa virtaa 80 %:n edestä puolessa tunnissa, mutta tämä vaatii pikalatausaseman.

Tilaa ison perheen tarpeisiin

Outlander PHEV on konetta lukuun ottamatta vastaava kuin perusmalli. Se on hyvän kokoinen katumaasturi, jossa on erinomaisesti toimiva neliveto, runsaasti matkustusmukavuutta ja hyvin tilaa.

Se on plug-in – hybridimaailmassa harvinaisuus ja siksi erittäin kiinnostava malli. Hybriditekniikkaa hyödyntäviä katumaastureita on tarjolla Lexukselta, mutta niiden kohdalla hintalappu karkaa usein huomattavasti Mitsubishia korkeammaksi.

Mitsubishi näyttää kertalaakista kaapin paikan plug-in – hybridien kentällä. Se on ajokokemuksena ja kokonaisuutena niin hieno, että muilla tulee olemaan hankaluuksia yltää vastaavaan.

Outlander PHEV on hyvä osoitus siitä, että ympäristöystävällisen autoilun ei tarvitse olla tylsää. Loistava ajokokemus nousee uusiin korkeuksiin siitä faktasta, että yhdistetty kulutus sadalla kilometrillä on 1,9 litraa. Siinä on monella muulla tekemistä.

Tuomas Rajala

 

Kehuja: hybriditekniikka, taloudellisuus, mukavuus, tilat

Parantamisen varaa: -

Tekniset tiedot:

Sähkömoottorit:Kaksi 60 kW sähkömoottoria, 70 kW generaattori
Bensiinimoottori:4-sylinterinen, 1998 cm3 bensiinimoottori
Teho:60 kW / 60 kW (sähkö) & 121 hv (bensiini)
Vääntö:137 Nm / 195 Nm (sähkö) 190 Nm (bensiini)
Huippunopeus:170 km/h (sähköllä 120 km/h)
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:Portaaton muuttuvavälityksinen automaattivaihteisto
Kulutus: (yhd)1,9 l / 100 km
CO2 päästöt:44 g/km
Mitat: (pit./lev./kork.)4655mm/1800mm/1680mm
Paino:1810 kg
Tavaratila:477 l
Hinta alkaen:49 995€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mitsubishi Outlander

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mitsubishi Outlander -autot

test
Mitsubishi Outlander2.0, '20, 15 tkm
34 800 €
test
Mitsubishi Outlander2.0, '20, 9 tkm
31 890 € (sis. ALV)
test
Mitsubishi Outlander2.0, '20, 11 tkm
32 540 €
test
Mitsubishi Outlander2.0, '20, Ajamaton
47 252 € (sis. ALV)
test
Mitsubishi Outlander2.0, '21, 1 tkm
49 900 €
test
Mitsubishi Outlander2.4, '20, Ajamaton
46 778 € (sis. ALV)
test
Mitsubishi Outlander2.4, '20, 49 tkm
34 400 €
test
Mitsubishi Outlander2.4, '21, 3 tkm
37 800 € (sis. ALV)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Mitsubishi koeajoja

Kaikki koeajot »
Mitsubishi Outlander: Hifi-maasturi

Mitsubishi Outlander: Hifi-maasturi

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Mitsubishi Outlander PHEV - sähköllä mennään (hetken verran)

Mitsubishi Outlander PHEV - sähköllä mennään (hetken verran)

Salon Autotalo aloittaa Mitsubishi-jälleenmyynnin

Salon Autotalo aloittaa Mitsubishi-jälleenmyynnin

Mitsubishi Motors lanseerasi uuden Huollon asiakaslupaus -ohjelman

Mitsubishi Motors lanseerasi uuden Huollon asiakaslupaus -ohjelman