Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Peugeot 2008 – Särmikkäämpi pikku ranskatar

Peugeot 2008 – Särmikkäämpi pikku ranskatar
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008
 • Peugeot 2008

Peugeotin katumaasturi-malliston pienimmäinen on saanut maltillisen faceliftin. Uudistuksen pääosaa esittävät uudet tehokkaammat voimanlähteet.

Peugeot 2008 ei mallina ole vielä järin iäkäs. Auto ilmestyi markkinoille vuonna 2013 ja nyt muutamaa vuotta myöhemmin on jo ensimmäisen faceliftin aika. Ulkonäön pienten, mutta havaittavien muutosten myötä Peugeot kutsuu uutukaista nyt Crossoverin sijaan SUV:ksi, jolla ilmeisesti halutaan ilmentää auton entistä maskuliinisempaa ja maasturimaisempaa habitusta.

Ulkopuolen muutoksista silmiin osuu uudenlainen maski, lokasuojien mustat muovilevikkeet ja helmapaneelit. Nykyisellään 2008 on hivenen enemmän allroad-henkinen kuin ennen, mutta muita isompia eroja vanhaan malliin ei ainakaan äkkisältään erota. Auto luo itsestään todellista kokoaan isomman vaikutelman, minkä voi laskea positiiviseksi asiaksi, mutta kaikkinensa Pösö on hyvin kompakti.

Peugeot 2008 sijoittuu suosittuun Skoda Yetin ja Opel Mokkan kokoluokkaan, jossa kilpailu on ankaraa. Rahkeiden on siis syytä olla kunnossa, jos mielii erottua edukseen ja Peugeotin valttina voi pitää valtavirrasta poikkeavaa muotoilua varsinkin ohjaamon osalta. 2008:ssa on saman tyylinen kojetaulu kuin 308-mallissa, eli mittaristo on nostettu korkealle ja niitä tiiraillaan pienikokoisen ratin yli, eikä läpi kuten yleensä. Peugeot kutsuu ohjaamojärjestelyä nimellä i-Cockpit.

Lasikatto ja tilantuntua

Peugeot 2008 – Särmikkäämpi pikku ranskatar

Systeemi oudoksuttaa aluksi ja jakaa mielipiteitä vuoren varmasti. Homman toimivuuteen se ei kuitenkaan vaikuta ja vaikka pienikokoinen ratti jää hyvin alas, tottuu järjestelyyn melko pian. Kojelaudasta löytyy myös 7” kosketusnäyttö MirrorLinkillä varustettuna. Lasikaton ja isojen ikkunapintojen ansiosta ohjaamo on hyvin valoisa ja avaran tuntuinen. Tilantuntu ei myöskään jää vain fiiliksen tasolle, vaan tilaa riittää kokoluokka huomioiden mukavasti.

Takapenkin istuinosaa ei ole juurikaan muotoiltu, mikä verottaa mukavuutta reunapaikoilla istuessa, mutta toisaalta ratkaisu mahdollistaa keskipaikan käytön myös aikuisen toimesta. Kunhan keskimmäiselle paikalle se kaikkein isoräpyläisin matkustaja istahda, riittää jalkatilaakin takana kohtuullisessa määrin. Neliskanttisen muotoinen ja lähes kynnyksetön takakontti on 360 litran vetoisuudellaan myöskin hyvin käyttökelpoinen.

Luonnollisesti edessä tila riittää joka suuntaan ja ajoasennon saa melko hyvin kohdalleen. Tosin selkänojan vipumallisen säädön ”harvahampaisuus” estää ajoasennon millintarkan kohdalleen hieromisen, mutta muutoin tuhto on kohtalaisen mukava. Totuttelun jälkeen normaalia alempana oleva rattikin istuu käteen eikä matkustusmukavuutta voi isommin moittia.

Muotoja vaikea hahmottaa

Vaikka näkyvyys autosta ulos on isojen ikkunoiden ansiosta periaatteessa hyvällä tolalla, joutuu pyyhkeitä antamaan isoille ja paksuille A-pilareille, jotka estävät tehokkaasti näkyvyyden etuviistoon. Myös keulan ääriviivojen hahmottaminen on vähän hankalan tuntuista, eli pysäköidessä on syytä olla tarkkana. Pysäköintitutka taakse löytyy vakiona Active-varustetasosta eteenpäin ja kameran sekä pysäköintiavustimen saa lisävarusteena vauraampaan Allure-malliin.

Uuden moottoripaletin pienin kone on edelleen vapaasti hengittävä 82-heppainen mylly, mutta varsinaisena uutuutena 2008:iin saa nyt konsernin ihmemoottoriksikin tituleeratun 1,2 litraisen, 3-pyttyisen Puretech-bensaturbon. Kone on monessakin yhteydessä todettu ominaisuuksiltaan erittäin joustavaksi ja pirteäksi kirnuksi. Moottoria on saatavana 110- ja 130-heppaisena, joista tehokkaampi saadaan suomeen ensi kevään aikana.

Koeajettu auto miedommalla koneella ja 6-vaihteisella automaatilla varustettu. Vaihteisto on perinteistä momentinmuunnin-mallia mutta se toimii kuitenkin varsin nykyaikaisella tavalla. Laatikko hyödyntää moottorin vahvaa alavääntöä mallikkaasti ja rauhallisessa ajossa kierrokset pysyvät alhaisina. Markkinoiden parhaimpien automaattien tasolle vaihteisto ei yllä, johtuen ajoittaisesta viipyilystä ja satunnaisista nykimisistä, mutta voimalinjan toiminta on kokonaisuutena kuitenkin kohtuu hyvällä tolalla.

Kulku vakuuttaa, kulutus ei niinkään

110-heppaisen pikkuturbon käyttöominaisuuksista ei pahaa sanottavaa juuri löydy. Pieneksi kauneusvirheeksi voi kuitenkin luokitella odotuksia korkeammaksi nousevan kulutuksen, joka koeajon aikana oli reilun 7 litran kantturoissa. Kulutus ei sinänsä ole paha, mutta pieneltä moottorilta odottaisi mielellään pienempiä lukemia.

Tämän päivän tehokkaat pikkuturbot ovat poikkeuksetta hyvin korkeaviritteisiä kapistuksia ja sisältävät rutkasti kulutusta alentavaa huipputekniikkaa. Kuitenkin kulunut sanonta ”ei savua ilman tulta”, on kylmä fakta. Toisin sanoen, jotta koneesta saadaan irti riittävästi voimaa, tarvitsee se bensaa poltettavaksi. Ja kun paukkua on koneessa tarjolla, tulee sitä helposti myös käytetyksi, joten käytännön kulutuslukemat jäävät usein kauaksi luvatuista.

Käyttöominaisuuksiltaan PSA:n pikkuturbo on kuitenkin vertaansa vailla. Voimaa on käytössä paljon jo reilusti alle 2000 kierroksesta lähtien ja veto jatkuu tasaisena rajoittajalle saakka. Kone on lähes värinätön, eikä sen melukaan tunkeudu matkustamoon häiritsevästi. Varsinkin taajamassa liikkuessa moottori tuntuu paljon luvattua tehokkaammalta.

Kovemmissa maantievauhdeissa myllyn todelliset voimavarat alkavat paljastumaan, eikä tehon tunne ole enää niin välitön. Peruskäyttömoottorin viran tämä pienitehoisempikin kone hoitaa kuitenkin kunnialla. Keväällä saapuvan tehokkaamman turbon lisäksi, listalta löytyy myös 1,6-litrainen, 100 heppainen diesel.

 • Peugeot 2008 – Särmikkäämpi pikku ranskatar
 • Peugeot 2008 – Särmikkäämpi pikku ranskatar
 

Ei nelivetoa, vaan kehittynyt etuveto

Ajettavuudeltaan 2008 on perustaltaan ongelmaton. Käytös on rauhallista ja perheautoiluun sopivaa. Mihinkään huimisteluun alusta ei houkuttele, mutta normaalit ajotilanteet se hoitaa helposti ja turvallisen tuntuisesti. Jousitus on mukavan puoleinen, eikä tärskyt matkustamista pahemmin häiritse.

2008 kulkee suuntavakaasti mutta maantievauhdissa ohjaus muuttuu keskialueeltaan melko tahmeaksi. Taajamapyörityksessä ohjaus on hyvin kevyt ja herkän tuntuinen. Maantiellä liiallinen herkkyys onkin pahasta, mutta liika tahmeus taas tekee ohjaustuntumasta hieman epämääräisen. Vaikka Peugeot pyrkii luomaan 2008:lle entistä maasturimaisempaa imagoa, nelivetoa autoon ei ole edelleenkään tarjolla.

Sen sijaan lisävarusteena autoon on saatavilla etenemistä helpottava Grip Control-järjestelmä, joka optimoi etupyörien vetopidon tilanteesta riippuen. Systeemissä on neljä eri ajomoodia, normaaliin ajoon, maastoon, pehmeälle hiekalle sekä lumelle. Halutessaan järjestelmän voi kytkeä kokonaan pois. Grip Controllilla varustetussa autossa on aina M+S-renkaat ja ilahduttavaa on myös varusteen kohtuullinen hinta, noin 350 euroa.

Ikävä kyllä koeajoyksilöstä ei tätä varustetta löytynyt, eli käytännön kokemusta sen toimivuudesta ei kertynyt, mutta nähtyjen videopätkien ja maahantuojan vakuuttelun perusteella systeemi vaikuttaa toimivalta. Ehtaa nelivetoa järjestelmä ei tietenkään korvaa, mutta tuo se turvaa vaativiin olosuhteisiin normaalia etuvetoa enemmän.

Peugeot 2008 houkuttaa paitsi hivenen omaleimaisemmalla olemuksellaan, myös kilpailukykyisellä hinnallaan. Pikkumaasturin hinnat alkavat Access-perusmallin 19 000 eurosta ja tällöin moottori on perinteisempi 82-heppainen. Uuden Puretech-koneisen ja Active-varusteisen auton saa 21 500 eurolla ja kallein Allure-taso automaatilla varustettunakin jää alle 25 000 euron. Peugeot 2008 täyttää letkeää perusautoa kaipaavan tarpeet mukavasti ja tuo samalla ripauksen ranskalaista persoonallisuutta arjen harmauteen.

Sami Puskala

Kehuja: moottori, sisätilat, persoonallisuus, hinta

Parantamisen varaa: vaihteiston viipyily, ohjaustuntuma maantiellä, nelivedon puute

Peugeot 2008 Puretech 110 Allure Automaatti:

Moottori:Kolmesylinterinen, 1199 cm3 bensiinimoottori
Teho:110 hv (81kW) / 6250 rpm
Vääntö:205 Nm / 1750 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,3 s.
Huippunopeus: 188 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen automaattivaihteisto
Vetotapa:Etuveto
Kulutus (yhd.): 4,8 l / 100km
CO2 päästöt: 110g/km
Mitat (pit/lev/kork):4159mm/1739mm/1556mm
Tavaratila:360 l
Omapaino: 1140 kg
Hinta:24 739€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Peugeot 2008

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Peugeot 2008 -autot

test
Peugeot 20081.2, '21, 12 tkm
28 480 €
test
Peugeot 20081.2, '22, 2 tkm
26 950 €
test
Peugeot 20081.2, '21, 15 tkm
23 890 €
test
Peugeot 20081.2, '22, 5 tkm
29 900 €
test
Peugeot 20081.2, '22, 1 tkm
35 900 €
test
Peugeot 20081.2, '21, 7 tkm
25 990 €
test
Peugeot 20081.2, '22
34 601 €
test
Peugeot 20081.2, '22, Ajamaton
36 009 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Peugeot koeajoja

Kaikki koeajot »
Peugeot 3008 Hybrid4 – Miss SUV

Peugeot 3008 Hybrid4 – Miss SUV

Peugeot e-2008 – Kisun tassuja palelee

Peugeot e-2008 – Kisun tassuja palelee

Peugeot e-208 – Sähköleijona

Peugeot e-208 – Sähköleijona

Uuden sukupolven pakettiauto - uusi Peugeot e-Expert

Uuden sukupolven pakettiauto - uusi Peugeot e-Expert

Aikansa merkkipaalut: 504:stä täysin uuteen 208:aan – Peugeotin kuusi Vuoden Autoa

Aikansa merkkipaalut: 504:stä täysin uuteen 208:aan – Peugeotin kuusi Vuoden Autoa