Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 15 763  

Volkswagen Grand California

Volkswagen Grand California
 • Volkswagen
 • Volkswagen
 • Volkswagen
 • Volkswagen
 • Volkswagen
 • Volkswagen
 • Volkswagen
 • Volkswagen
 • Volkswagen
 • Volkswagen

Tehtaan omat retkeilyautot Suomen markkinoille

Volkswagen Transporter-alustaan pohjautuvat California-matkailuautot ovat jo vuosien ajan kiinnittäneet maamme autoilijoiden huomion Euroopassa, mutta verotuksen rajuus on pitänyt mallit poissa Suomen markkinoilta. Uudet Crafteriin perustuvat Grand California-mallit ovat puolestaan autoverottomia matkailuautoja, mikä ansiosta niiden kiinnostavuus tulee varmasti nousemaan maassamme aivan eri tasolle. Kun kokonaisuuteen kuuluu eräs maailman luotettavimmista autotehtaista, kilpailukykyinen hinnoittelu sekä yhdessä osoitteessa onnistuvat jälkimarkkinointipalvelut, vie monen karavaanarin matka lähiaikoina varmasti Volkswagen-myymälää kohti.

Volkswagenin maahantuoja K-Auto aloittaa Grand California -malliston myynnin kahdeksassa toimipisteessä kautta maan, mutta huollot pystytään luonnollisesti hoitamaan kaikissa toimipisteissä. Grand California tulee saataville kahden tai neljän matkustajan versiona kahdella eri koripituudella ja valittavissa ovat pituudet suoraan ilmoittavat 600- tai 680-mallit. Lyhyemmässä 600-mallissa tilan optimaalinen hyötykäyttö on toteutettu yli kolmen metrin korkeudella sekä takavuoteen kohdalla ulkonevilla kyljillä. Näin on saatu tilat 193 senttimetriä pitkälle poikittaiselle takavuoteelle. Erinomainen ominaisuus on myös 600-malliin lisävarusteena saatava etupään yläosan lisävuode, joka soveltuu mainiosti lasten nukkumatilaksi. Pidemmässä 680-mallissa takana on puolestaan pitkittäinen parivuode noin 1,7 metrin leveydellä.

Vaativaan makuun

Volkswagen Grand California

Volkswagenin pitkä kokemus myös karavaanipuolella näkyy varustelun monipuolisuudessa ja käytettävyyden korkeana tasona. Keittiöt on rakennettu pitkäkestoisen matkustamisen tarpeet huomioiden ja kahden polttimen kaasukeitin, jaloteräksinen pesuallas, 70 litran jääkaappi-pakastin sekä runsas kaappitila tekevät ruoanlaitosta miellyttävää. Jääkappipakastimen sijoitus liukuoven kohdalle ja jääkaapin tason ulos vedettävyys herättävät aluksi ihmetystä, mutta käytännössä ominaisuudet osoittavat toimivuutensa myös jokapäiväisessä käytössä.

Kylpyhuoneet ovat ajoneuvojen kokoluokka huomioiden mukavan tilavia ja pesualtaan käännettävyys antaa lisätilaa WC:ssä tai suihkussa käynnin ajaksi. Kosteussuojaukset ovat ajan tasalla ja veden ylivuodon estämiseksi on kaksi roskasiivilällä sekä hajulukolla varustettua vedenpoistoaukkoa. Kummassakin mallissa on 100 litran raikasvesisäiliö sekä 90 litran harmaavesisäiliö. Mielenkiintoinen innovatiivinen yksityiskohta on auton takaosan ulkosuihkuliitäntä, jolle löytyy aktiivisessa elämässä varmasti runsaasti käyttöä.

Kylmemmissä olosuhteissa matkaamisen turvaa lämminvesivaraajalla varustettu Truma Combi -ilmakeskuslämmitys. Tekniset yksityiskohdat kertovat muutenkin Volkswagenin korkeasta tasosta ja oleskelutilojen useat USB-liitännät ja pistorasiat lisäävät käyttömukavuutta reippaasti. Lisäenergiaa tuovat puolestaan katon aurinkopaneelit, jotka syöttävät virtaa toiselle akulle, mikä auringonpaisteen määrän mukaan pidentää riippumattomuutta ulkopuolisen sähkön saannista. Oleskelutilan neljän henkilön pöytäistuinryhmä tarjoaa paljon tilaa ateriointia, pelaamista ja seurustelua varten. Liikutettava pöytä voidaan työntää kiinni istuinpenkin selkänojaan tai siirtää kokonaan matkan ajaksi syrjään.

Ajomukavuutta ja turvallisuutta

Volkswagen Crafterin ajomukavuus on tunnetusti korkealla tasolla, ja kun alusta sekä kori valmistetaan samalla linjastolla, on jälki odotetun korkeatasoista myös Grand Californiassa. Ohjaamo on tehty ammattilaistason työskentelyyn ja kuljettaja viihtyy pitkienkin matkapäivien ajan. Istuimen säädöt ja mukavuus ovat korkeaa tasoa, ja laajat ikkunapinta-alat tuovat hyvän näkyvyyden eteen ja sivulle. Vakiovarustelun määrä on korkea ja mukaan kuuluvat esimerkiksi monitoiminäyttö, mediasoitin, ohjaamon ilmastointi, led-ajovalot, ohjaamon istuinten sähköinen ristiseläntuensäätö ja istuinlämmitys, kauko-ohjattu keskuslukitus sähkötoiminen ulkoporras ja vetokoukkuvalmius.

Ajamisessa korostuu mukavuuden lisäksi myös turvallisuus, sillä Grand Californiassa on vakio- tai lisävarusteena runsas määrä Volkswagenin turvallisuusjärjestelmiä, kuten sivutuuliavustin, pysäköintiavustin, kuolleen kulman avustin, perävaunun peruutusavustin sekä alamäki- ja mäkilähtöavustin. Näiden eri järjestelmäpakettien kautta jokainen autoilija voi helpolla tavalla varustaa autonsa juuri omien ajotehtävien ja mieltymysten mukaisesti.

Jämerästä koostaan huolimatta Grand Californiat liikkuvat maantiellä iloisen pirteästi. Vaihteistona on kahdeksanportainen automaattivaihteisto ja 680-mallin saa etuvedon lisäksi myös 4Motion-nelivetona.

Katseita keräävä koeajo

Koeajoimme Grand Californian lyhyemmän 600-mallin nelipaikkaisena etuvetoversiona Suomen keväisissä, mutta hyvin tuulisissa olosuhteissa. Grand California 600-malli käänsi muiden kulkijoiden huomion miltei urheiluautojen malliin, sillä Crafteriksi helposti tunnistettava ulkonäkö matkailuautossa yhdistettynä 3,1 metrin korkeuteen on huomiota herättävä kokonaisuus.

Kuljettajan elämä on Californiassa tehty mukavaksi. Turvallisuutta tuovat isot peilit sekä kahdeksan tuuman näytölle avautuva lisävarusteisiin kuuluva peruutuskamera. Monipuolisesta kosketusnäytöstä hallitaan myös audiojärjestelmiä, liitettävyysyhteyksiä sekä navigointia. Loogisuutensa ansiosta näytön käytön sisäistää nopeasti. Myös kaikki muut hallintalaitteet ovat sijoitettuja loogisesti ja ajon aikaisia etsiskelyjä ei synny.

Auton koon nähdessään miettii helposti tehojen riittävyyttä, mutta nämä epäilykset unohtuvat nopeasti. Sulava automaatti yhdistettynä kunnon vääntöön ja 177 hevosen voimaan tarjoavat retkeilyautolle reippaan kiihtyvyyden eikä jalkoihin jäämistä tarvitse pelätä.

”Eikö tuohon tuuli ota?”, on kysymys, johon Grand Californian kuljettajan on syytä tottua. Grand California 600:n yli kolmen metrin korkeus on kuitenkin aerodynamiikan sekä hyvän painojakauman kautta hyvin hallinnassa, ja edes moottoritienopeuksissa tuulenpuuskat eivät pääse yllättämään. Myös äänimaailma on hyvin hillitty ja keskustelu matkan aikana onnistuu mainiosti myös takamatkustajien kanssa.

 • Volkswagen Grand California
 • Volkswagen Grand California
 

Karavaanarielämän vaivattomuutta

Volkswagenin kokemus myös matkailuautopuolella näkyy lukuisissa pitkäaikaista asumista helpottavissa yksityiskohdissa, joita voi vielä korostaa lisävarustelulla. Takaosan ulkosuihku, kookas markiisi, sähkötoiminen astinlauta, takaoveen sijoitetut puutarhatuolit ja makuutilojen muunneltavuus lisäävät retkeilyn mukavuutta ja koko perheen viihtyvyyttä. Myös hinnallisesti Grand California pystyy tarjoamaan kilpailukykyisen vaihtoehdon perinteisille matkailuautoille, sillä edullisimmillaan Grand Californian saa omakseen alle 67 000 euron hinnalla.

Tapani - Palo
Tapani Palo on Ammattiautot-lehden päätoimittaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Konepörssi- ja Urakointiuutiset-lehtien kautta kokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista.

Myytävät Volkswagen -autot

test
Volkswagen Up!1.0, '19, 14 tkm
9 700 €
test
Volkswagen Golf1.5, '19, 15 tkm
27 900 €
test
Volkswagen Golf1.0, '19, 14 tkm
22 900 €
test
Volkswagen Amarok3.0, '19, 72 tkm
48 000 € (ALV väh.kelp.)
test
Volkswagen Golf1.0, '19, 6 tkm
26 900 €
test
Volkswagen Polo2.0, '19, 22 tkm
28 200 €
test
Volkswagen Touareg3.0, '19, 32 tkm
76 000 €
test
Volkswagen Polo1.3, '21
100 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Hyötyautot – Transporteriin uusi käyttöjärjestelmä

Volkswagen Hyötyautot – Transporteriin uusi käyttöjärjestelmä

Volkswagen Caddy Maxi Pro

Volkswagen Caddy Maxi Pro

Nettiauto kutsuu vaikuttajia kylään - Mikko Mykrä Volkswagen Suomi

Nettiauto kutsuu vaikuttajia kylään - Mikko Mykrä Volkswagen Suomi

K-Caara Vaihtoautot Espoo - jokaiselle jotain?
MAINOS
Video Icon

K-Caara Vaihtoautot Espoo - jokaiselle jotain?