Close
Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Citroën ë-Berlingo - tilaihme ilman polttoainekuluja

Citroën ë-Berlingo - tilaihme ilman polttoainekuluja
  • Citroen Berlingo
  • Citroen Berlingo
  • Citroen Berlingo
  • Citroen Berlingo
  • Citroen Berlingo
  • Citroen Berlingo

Jos etsii täyssähköistä tila-autoa, ei voi olla törmäämättä Citroën ë-Berlingoon. Suurelle perheelle se tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon.

Kenelle tämä auto sopii?

Citroën ë-Berlingo - tilaihme ilman polttoainekuluja

– Toimintamatka-arviolla ei liene merkitystä, mikäli autolla ajetaan tilaa vaativia joidenkin kymmenien kilometrien työtehtäviä, tai lapsia tarhaan. Juuri sellaiseen käyttöön Citroën ë-Berlingo soveltuu mainiosti.

Tutustu myös näihin

– Hinta tuntuu hieman kovalta, mutta vaihtoehtoja ei juuri ole, sillä suurin osa saman korimallin sähköisistä on tarjolla vain pakettiautoversioina. Noin 50 000 eurosta alkavat sähköiset katumaasturit Kia EV6, Hyundai Ioniq 5 ja Škoda Enyaq ovat parempia autoja, jos pienemmät tilat riittävät.

Tutustu plussiin ja miinuksiin

Sähköinen tila-auto Citroën ë-Berlingo on syntynyt yhdistelemällä käytettävyydeltään loistava tila-auton kori konsernin varastosta valmiina löytyvään voimalinjaan akkupaketteineen.

Kokonaisuudesta löytyy sekä selvät heikkoudet että vahvuudet. Suurista kompromisseista huolimatta se soveltuu tiettyihin tarpeisiin.

Tutusti hyvät tilat

Ohjaamosta löytyy kattava vakiovarustelu. Ilmastointi, peruutustutka ja vakionopeudensäädin täyttävät akuuteimmat tarpeet. Kuljettajan istuin on varustettu sekä korkeudensäädöllä että säädettävällä ristiseläntuella.

Koeajettu Shine-varusteltu yksilö muuttaa edellä mainittuja: ilmastointi on automaattinen, vakionopeudensäädin mukautuvat ja peruutustutkan parina on 180-asteen näkökentällä varustettu peruutuskamera. Tietoviihdejärjestelmän valikosta löytyy Shine-varustellussa mallissa myös navigaattori.

Berlingon parasta antia ovat aina ilmavat sisätilat eikä sähköautoversio tee poikkeusta. Tilaa on jokaiseen suuntaan niin paljon, että ahtaan paikan kammo ei pääse iskemään.

Sivuilta löytyvät liukuovet voivat jakaa mielipiteitä. Ne mahtuu avaamaan ahtaassakin välissä, mutta ovat hieman raskaat operoida.

Etumatkustajan istuimen voi kaataa kokonaan pois tieltä, jotta M-pitkään korimalliin mahtuu yli 3 metriä pitkä lauta. Tavaratilan lastausaukko on suuri, mutta vaatii myös vastaavasti tilaa. Istuimet kaatamalla Berlingoon mahtuu yli 2 100 litraa.

Vaikeampi voimalinja

Konsernin sähköautoista tuttu voimalinja tarkoittaa 100 kilowatin tehoista sähkömoottoria ja kapasiteetiltaan 50 kilowattitunnin akustoa, josta on käytettävissä 45 kilowattituntia. Kumpikaan ei ole kovin paljon, mutta riittää jopa useammalle kuin uskoisi.

Sähkömoottorin sulavan väännön ja värinöiden puutteen edut tulevat esille erityisesti kaupunkiajossa. Toimintamatka riippuu akkukoon lisäksi kulutuksesta.

Valitettavasti suuri otsapinta-ala ja reilut lämmitettävät tai jäähdytettävät sisätilat tarkoittavat korkeahkoa kulutusta. Suotuisista sääolosuhteista huolimatta ë-Berlingo hörppää moottoritiellä lähes 27 kilowattituntia 100 kilometriä kohden. Koko koeajon keskikulutuskin on selvästi yli 20 kWh/100 km maltillisesta (45 km/h) keskinopeudesta huolimatta.

Itse asiassa nämäkään eivät vielä aiheuta suurta ongelmaa, sillä 160-210 kilometrin toimintamatka riittää suurimmalle osalle meistä tavallisiin päivämatkoihin. Sen sijaan auton täysin toimimaton jäljellä olevan toimintamatkan arvio aiheuttaa päänvaivaa.

Matkan alkaessa Citroën ë-Berlingon toimintamatka-arvio näyttää 226 kilometrin lukemaa, joka kuulostaa hyvältä. Jostain syystä 65 kilometrin ajomatkan jälkeen toimintamatka-arvio on romahtanut näyttämään 68 kilometrin lukemaa. Näin toimintamatkasta suli reilusti yli kaksi kertaa ajetun matkan verran yli 10 asteen lämpötilassa.

Toimintamatkan arvio ei tunnu pitävän paikkansa juuri missään tilanteessa eikä sen toiminta noudata mitään logiikkaa. Tämä tekee pienehkön akun ja lyhyehkön toimintamatkan kanssa operoimisesta päätä särkevän operaation. Kuljettajan on itse seurattava akun prosentuaalista varausta ja arvioitava sen perusteella jäljellä olevaan toimintamatkaa.

Lataaminen ei ole ongelma. Pikalatauksen 100 kilowatin teholla tulee toimeen. Kotona voi hyödyntää voimavirtapistokkeen kautta täydet 11 kilowattia. Matkustamo on mahdollista esilämmittää tai -viilentää MyCitroën -sovelluksen kautta etänä puhelimella.

Lue koko koeajo arvosteluineen Iltalehdestä.

Citroën ë-Berlingo Shine 50 kWh

Hinta euroa: 42 470 (koeajoauto varusteineen 43 390)
Takuu v/km:3/100 000
Ajoakun takuu v/km:8/160 000
Tekniset tiedot:
Teho kW/hv:100/136
Vääntö Nm:260
Akku kWh:50
WLTP-toimintamatka sähköllä km:281
Latausaika:
100 kW DC-lataus (0–80 prosenttia):30 minuuttia
11 kW AC-lataus (0–100 prosenttia):5 tuntia
Suorituskyky:
Kiihtyvyys 0–100 km/h/s: 11,2
Huippunopeus km/h: 135
EU-kulutus kWh/100 km (WLTP): 19,7
CO2 g/km: 0
Mitat:
Pituus/leveys/korkeus mm: 4403/1921/1844
Akseliväli mm: 2785
Omamassa kg: 1739
Vetopaino jarruilla/jarruitta kg: 750/750
Tavaratila l: 597-2126
Henri - Posa
Henri Posa on Iltalehden autotoimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa Auto Bild Suomen ja Moottorin sivuille. Harjoittelukokemusta ehti kertyä ennen toimittajan töitä autonvalmistajan tuotekehityksestä, rengastestauksesta ja liikenneviranomaisen tyyppihyväksyntäyksiköstä. Ajoneuvotekniikkaa opiskelleelle diplomi-insinöörille autot ovat nykyään harrastus, intohimo ja ammatti.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Citroen Berlingo

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Citroen Berlingo cars

test
Citroen Berlingo1.2, '22, Undriven
38 900 € (incl. VAT)
test
Citroen Berlingo1.2, '20, 40 tkm
27 940 € (incl. VAT)
test
Citroen Berlingo1.2, '22, Undriven
29 990 €
test
Citroen Berlingo1.5, '19, 39 tkm
23 990 €
test
Citroen Berlingo1.5, '19, 25 tkm
26 890 €
test
Citroen Berlingo1.2, '19, 39 tkm
24 900 €
test
Citroen Berlingo1.5, '19, 108 tkm
20 900 €
test
Citroen Berlingo1.5, '19, 72 tkm
21 400 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Citroen test drives

All test drives »
Citroen C5 X - kolme autoa yhdessä?

Citroen C5 X - kolme autoa yhdessä?

Citroen C4 - persoonallinen ja pehmeä

Citroen C4 - persoonallinen ja pehmeä

Citroen C3 – Rättärin perintöä vaalimassa

Citroen C3 – Rättärin perintöä vaalimassa

Citroen C5 Aircross Hybrid – Mukavasti pihistellen

Citroen C5 Aircross Hybrid – Mukavasti pihistellen

Ami, 100% sähköinen Citroën, kaikkien saatavilla

Ami, 100% sähköinen Citroën, kaikkien saatavilla