Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Fiat Tipo Cross - huonon tien taitaja

Fiat Tipo Cross - huonon tien taitaja
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo
 • Fiat Tipo

Fiat on hiipunut mikromerkiksi Suomessa. Nyt uusi maahantuoja lyö uutta kipinää takkaan ja haluaa synnyttää italialaista roihua Suomen autokauppaan.

Koeajossa on Fiatin kapean malliston volyymimalliksi kaavailta Fiat Tipo, jonka ensiesittely oli jo vuonna 2017. Kevyessä faceliftissä auto kävi vuoden 2021 alussa.

Edellinen maahantuoja möi Tipoa muutaman vuoden, mutta menestys jäi vaatimattomaksi. Tuolloin mallin hinnat alkaen farmaria sai selvästi alle 20.000 euron hinnalla, jota voidaan pitää edullisena pyyntinä C-segmentin farmarille.

Kolme farmarivaihtoehtoa ja yksi “maasturi”

Fiat Tipo Cross - huonon tien taitaja

Nyt Tipon hinnastossa on kolme vaihtoehtoa farmarimalli SW:stä: Launch Edition, Action ja parhaimman varustelun CityLife. Kaksi ensin mainittua kustantaa 21.990 ja CityLife 23.990 euroa.

Hinnaston neljäs Tipo-vaihtoehto on nyt koeajossa oleva Fiat Tipo Cross viistoperänä, jonka valmistus alkoi vuonna 2020.

Tipo Crossin ainoa tarjolla oleva varustelutaso on Launch Edition ja hinta farmarista tuttu 23.990 euroa. Crossin idea on muutaman sentin korotus sekä maastohenkiset lisät ulkonäössä.

Kattavat vakiovarusteet

Vakiovarustelistaa katsoessa voi todeta, että nyt kannattaa iskeä kiinni Launch Editon -vaihtoehtoon, sillä varustelu on selvästi kattavin vaihtoehdoista.

Vakiona on muun muassa LED-valot, kaistavahti, sähkösäätöiset ja lämmitettävät sivupeilit, automaattinen ilmastointi, pysäköintitutka edessä ja takana, peruutuskamera, mukautuva vakionopeudensäädin ja Apple CarPlay/Android Auto – puhelimen peilaus.

Ainoa Tipoon tarjolla oleva lisävaruste on metalliväri, jonka autoon saa noin 650 euron panoksella.

Moderni ulkonäkö – ei niin moderni sisätilan ilme

Ulkonäön puolesta Tipo on onnistunut. Auto näyttää nykyaikaiselta Fiatilta. Samaa ei voi sanoa ohjaamossa. Tai no, Fiatilta näyttää, mutta myös vuonna 2014 markkinoille tulleelta Fiat 500X:ltä. Tunnelmaa ei voi kehua moderniksi.

Tavaratila on sen sijaan ilahduttavan isokokoinen. Cross soveltuu sen puolesta perhekäyttöön, vaikka toki farmari SW:ssä kontti on vielä isompi.

Takaistuimelle mahtuu isokokoinen aikuinen, mutta ison kuskin takana ei ole liikaa tilaa. Lapsille tilat ovat mainiot.

Vaatimaton voimanlähde – erinomainen huonokuntoisilla teillä

Tipoon on tarjolla vain yksi voimanlähde: 100-hevosvoimainen 1,0-litrainen bensaturbo, jonka yhteydessä on viisivaihteinen manuaalilaatikko. Autoon ei siis ole tarjolla automaattivaihteistoa, kevythybridiä tai täyshybridiä.

Ajossa Tipo Cross on kokonaisuudessa tunnoton ja etäinen. Veikkaan, että tällainen pehmeys ja pyöreys innostaa kovastikin osaa suomalaisista uuden auton ostajista, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Tipo Cross voi tarjota mojovan yllätyksen. Positiivisen sellaisen, vaikka koeajotoimittajaa auto ei innosta.

Ohjauksessa ei ole hyvä tuntuma ja moottorin voimavarat ovat vaatimattomat. Parasta Tipo Crossissa on huonojen tieosuuksien ominaisuudet. Autolla voi ajaa rapakuntoista tietä käsittämättömällä vauhdilla tyynesti vihellellen ja pehmeästä sekä mukavasta alustasta nauttien.

 • Fiat Tipo Cross - huonon tien taitaja
 • Fiat Tipo Cross - huonon tien taitaja
 

Yhteenveto:

Fiat Tipo Cross on auto vanhoille Fiat-kuskeille, tai muuten italialaismerkistä innostuville, jotka muistelevat merkkiä lämmöllä. Auton ajo-ominaisuudet sopivat kuin nyrkki silmään Suomen huonokuntoisille tieosuuksille, joita riittää valitettavan paljon.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Jos ajat paljon huonokuntoisilla tieosuuksissa, täs ois oiva peli sulle eli huonokuntoisille teille sopiva alustan viritys, hyvä vakiovarustelu, viistoperäksi kookas tavaratila, hinta varauksin

Parannettavaa: Moottorin voimavarat ovat vaatimattomat, ajotuntuma ei ole erityisen hyvä saati tunnokas, takamatkustamon tilat aikuiselle, etuistuimien massiivinen niskatuki painaa pitkän kuskin yläselkää

Fiat Tipo SW 1.0 100hv MT Launch Edition

Moottori: 3-sylinterinen, 1,0-litrainen 100 hv bensamoottori
Teho:100 hv @ 5000 rpm
Vääntö:190 Nm @ 1500 rpm
Huiput:183 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:12,2 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Manuaali
EU-kulutus:5,7 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:131 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4386 mm/1802 mm/1556 mm
Omamassa:1335 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg:1500 kg
Vetopaino, jarruton, kg: 500 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):23.990 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Fiat Tipo

     
4.3
Read user reviews or write your own »

For sale Fiat Tipo cars

test
Fiat Tipo1, '21, 15 tkm
17 900 € (incl. VAT)
test
Fiat Tipo1, '22, 3 tkm
21 700 € (incl. VAT)
test
Fiat Tipo1, '21, 17 tkm
18 980 €
test
Fiat Tipo1.4, '18, 72 tkm
12 800 €
test
Fiat Tipo1.4, '18, 5 tkm
22 500 € (incl. VAT)
test
Fiat Tipo1.4, '18, 84 tkm
13 600 €
test
Fiat Tipo1.6, '18, 111 tkm
13 390 €
test
Fiat Tipo1.4, '19, 28 tkm
14 400 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Fiat test drives

All test drives »
Fiat Tipo - Kiltti ja filmaattinen

Fiat Tipo - Kiltti ja filmaattinen

Sähköistä kuljetuskapasiteettia - Fiat E-Scudo 75 kWh Maxi Crewcab

Sähköistä kuljetuskapasiteettia - Fiat E-Scudo 75 kWh Maxi Crewcab

Fiat 500 – Syötävän söpö sähköauto

Fiat 500 – Syötävän söpö sähköauto

Fiat 500 Hybrid – Avokattoinen söpöliini

Fiat 500 Hybrid – Avokattoinen söpöliini

Fiat valmistaa pian sähkö- ja hybridiautoja aurinkoenergialla

Fiat valmistaa pian sähkö- ja hybridiautoja aurinkoenergialla