Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
MAINOS
Read 3 279

Millä kiekoilla ajat tänä talvena? 5 syytä valita kitkarenkaat

Millä kiekoilla ajat tänä talvena? 5 syytä valita kitkarenkaat

Nastattomat renkaat ovat kehittyneet viimeisen vuosikymmenen aikana roimasti. Niiden tekniset ominaisuudet palvelevat optimaalisesti leudommaksi ja lyhyemmäksi muuttuvassa Suomen talvessa.

Tiesitkö, että Continental on valmistanut kitkarenkaita jo 50 vuoden ajan? Yrityksen myymistä talvirenkaista jo kolmannes on nykyään kitkarenkaita. Viimeisten kymmenen vuoden aikana kitkarenkaat ovat kehittyneet hurjasti ja samalla talvet ovat lyhentyneet ja muuttuneet leudommiksi. Tilastot myös näyttävät, että yhtenä ja samana talvipäivänä eri puolilla Suomea saatetaan ajaa täysin erilaisissa olosuhteissa.

Continentalin markkinointipäällikkö Marko Pursiainen sanoo, että seitsemän celsiusastetta on se maaginen raja, jonka pidempiaikaisesti alittuessa kannattaa alkaa valmistautumaan renkaanvaihtoon.

Kesärenkaiden kumiseos ei silloin enää toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

“Toki renkaidenvaihtoaikaa on vaikea määritellä, kun yöllä saatetaan olla pakkasen puolella ja päivällä lämmintä on yli kymmenen astetta. Siksi sanoisikin, että hyvä aika vaihtaa renkaat on silloin, kun lämpötila on pääsääntöisesti alle seitsemän astetta sekä yöllä että päivällä”, Pursiainen vinkkaa.

Yleensä kitkarenkaiden käyttäjät vaihtavat talvirenkaat alle hiukan nastarenkaiden käyttäjiä aiemmin. Listasimme syyt, jotka puhuvat kitkarenkaiden valinnan puolesta.

Erinomainen ajettavuus ja pito

Millä kiekoilla ajat tänä talvena? 5 syytä valita kitkarenkaat

Talvet eivät ole samanlaisia kuin ennen. Eteläisimmässä Suomessa on entistä vähemmän sellaisia aikoja, jolloin maassa olisi paljon lunta tai jäätä. Suuri osa talvesta saatetaan ajaa paljailla teillä.

VikingContact™ 7 -renkailla on hyvä pito kaikilla talviteillä, olipa kyseessä lumi, loska ja sade tai jopa jää. Pehmeän rypsiöljyä sisältävän kumiseoksen ansiosta rengas toimii sekä lumipeitteisillä että jäisillä alustoilla sekä kylmemmissä lämpötiloissa aina -50 asteeseen saakka.

Jää on kitkarenkaille perinteisesti se haastavin pinta. Testien* mukaan kuitenkin VikingContact™ 7 -renkaiden jääpito on erinomainen ja ajo liukkaammillakin keleillä onnistuu.

Risto Virtanen toimii talvisin Kuusamossa Juha Kankkunen Driving Academyn pääkouluttajana.

“Siellä meillä on ajoalustana peilikirkas järven jää. Luonnollisesti noissa olosuhteissa ajokoulun autot ovat varustettu Continentalin nastarenkailla, mutta olemme testanneet myös kitkarenkaita noissa äärihaastavissa olosuhteissa. Täytyy todeta, että yllätyin todella positiivisesti, miten Continentalin kitkarenkaat toimivat myös peilijäisellä alustalla. Valintani omaan autooni päivittäiseen ajoon on VikingContact 7™ -kitkarengas”, Risto Virtanen kertoo.

“Kitkarenkaan käyttäjä tosin hyväksyy yleensä sen tosiasian, että muutama päivä vuodesta pitää ajaa varovaisemmin”, hän jatkaa. “Jos tilannenopeus on liian suuri, eivät uudet renkaat, ajovakaudenhallinta tai edes taitava kuljettaja pysty kumoamaan fysiikan lakeja.”

Hankintakustannus

Monesti kitkarenkaat mielletään kalliiksi vaihtoehdoksi, mutta todellisuudessa niiden hankintahinta on suunnilleen sama kuin nastarenkailla. Myös molempien renkaiden kesto on suunnilleen sama.

Kitkat ovat hiljaiset

Kitkarenkaat ovat hiljaiset ja siten lisäävät ajomukavuutta myös paljailla teillä.

Kehittynyt rengastekniikka

Continental on onnistunut kehittämään renkaan, jossa yhdistyy kumiseoksen joustavuus ja pintakuvion jäykkyys. Joustavuutta tarvitaan kovilla pakkasilla, jotta saavutetaan paras pito jäällä ja lumella. Jäykkyyttä tarvitaan taas varmistamaan hyvä ajettavuus kaikissa olosuhteissa.

Älykäs kuviopintateknologia mahdollistaa loskan- ja vedenpoiston renkaan alta ehkäisten vesiliirtoa. VikingContact 7™ -kitkarenkaiden suuri määrä erikokoisia 3D-saippauksia eli kulutuspintaan tehtyjä uria ja tehokkaat tartuntapinnat parantavat pitoa ja jarrutusominaisuuksia talviolosuhteissa. Leveämmät saippaukset muodostavat lumitaskuja, jotka keräävät lumen renkaaseen. Renkaassa olevat lumikiteet lukkiutuvat tiellä olevan lumen kanssa ja lisäävät pitoa.

  • Millä kiekoilla ajat tänä talvena? 5 syytä valita kitkarenkaat
  • Millä kiekoilla ajat tänä talvena? 5 syytä valita kitkarenkaat
 

Kuluttaa vähemmän teitä

Kitkarenkaat ovat vähemmän teitä kuluttava vaihtoehto.

*Tekniikan Maailman talvirengasvertailussa (lehti 17/2021) Continental VikingContact 7 -renkaat saavuttivat kitkarenkaiden korkeimmat kokonaispisteet. Testissä rengas keräsi kehuja muun muassa ominaisuuksistaan jäällä sekä vakaudesta uraisella tiellä. Myös VikingContact 7™:n hiljaisuus ja matala vierinvastus miellyttivät testaajia.

Myös Tuulilasin talvirengasvertailussa (lehti 11/2021) Continental Viking Contact 7™ voitti parhaan sijoituksen kitkarenkaissa. Renkaan todettiin purevan lumeen ja jäähän hyvin ja olevan helppo ajaa myös kovemmissa vauhdeissa. Rengas yllätti positiivisesti myös asfaltilla ja osoittautui käytökseltään vakaaksi ja ohjaustuntumaltaan hyväksi. Jäisellä tienpinnalla sekä lumella Viking Contact 7™ keräsi täydet pisteet. Erityisesti jäällä rengas jätti kilpailijat selvästi taakseen (35 pistettä vs. toiseksi tulleen renkaan 29 pistettä).

Lue lisää VikingContact™ 7 -kitkarenkaista >>

Continental on pitkän linjan renkaiden kehittäjä. Yritys valmistaa renkaita yli 150 vuoden kokemuksella. 

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More articles

All articles »
50 000 euron budjetilla luksusta arkiajoon?
MAINOS
Video Icon

50 000 euron budjetilla luksusta arkiajoon?

Valitse talvirenkaat oikein - nämä ominaisuudet löytyvät uudesta testivoittajasta
MAINOS

Valitse talvirenkaat oikein - nämä ominaisuudet löytyvät uudesta testivoittajasta

Kotimainen renkaiden verkkokauppa Renkaatalle.fi palvelee 1000 päivittäisellä asennusajalla
MAINOS

Kotimainen renkaiden verkkokauppa Renkaatalle.fi palvelee 1000 päivittäisellä asennusajalla

Ota liikennevakuutus ajoissa, niin vältyt ikäviltä maksuilta
MAINOS

Ota liikennevakuutus ajoissa, niin vältyt ikäviltä maksuilta

Tällainen yksityisleasingauto suomalaista nyt kiinnostaa – katso suosituimmat merkit ja mallit
MAINOS

Tällainen yksityisleasingauto suomalaista nyt kiinnostaa – katso suosituimmat merkit ja mallit