Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 22 516   1

Toyota RAV4 2,5 Hybrid – nuorekkaampi ote autoiluun

Toyota RAV4 2,5 Hybrid – nuorekkaampi ote autoiluun
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4
 • Toyota RAV4

Toyota ei ole ensimmäisenä mielessä jos joku pyytää nimeämään nuorekkaan tai trendikkään automerkin. Tämä pätee erityisesti Suomessa.

Kalliin hankintahinnan takia meillä suositaan ns. järkivalintoja. Toyotan autoilevalle kansalle tuttuja järkiarvoja ovat laatu ja luotettavuus. Toisaalta Toyotan mallit eivät ole olleet luokan priimuksia, kun asiantuntijat ovat arvoineet eri mallien ajo-ominaisuuksia. Uusi Toyota RAV4 rikkoo useamman näistä myyteistä.

Aivan vieras rajojen rikkojan osa ei RAV4:llä ole. Malli oli ensimmäinen niin sanottu kaupunkimaasturi, kun ensimmäinen sukupolvi rullasi linjastolta vuonna 1994. Perässä seurasi Honda CR-V, teollisuusvakoilua oli selvästi harrastettu japanilaisvalmistajien kesken ahkerasti, ja siitä alkoi nykyään ehkä kaikista tärkeimmän autotyypin, kaupunkimaasturin, voittokulku.

Paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa tuon jälkeen ja vuonna 2019 on Toyota RAV4:n viidennen sukupolven aika. Ulkomuodollisesti auto on rohkea veto konservatiiviselta valmistajalta. Auton rohkeat muodot ovat saaneet paljon kehuja ja syystä. Erityisesti koeajossa olleen Style-varustelutason musta katto näyttää hyvältä valkoisen värin kanssa, vaikka kokonaisuutena muodot jättävät vähän ristiriitaisen fiiliksen. Jostain suunnasta katsottuna auto näyttää hyvältä, toisesta taas ei niin onnistuneelta, mutta nämähän ovat toki makuasioita.

Hyvät tilat perheautoiluun ja harrastuksiin

Nettiauto koeajo Toyota RAV4 Hybrid 2019

Uusi Toyota RAV4 tarjoaa hyvät tilat perhekäyttöön. Tavaratilan vetoisuus on valmistajan mukaan yli 500 litraa ja se on myös käytännössä isokokoinen. Laajentaminen on helppoa yhdellä käden liikkeellä. Takamatkustajille on hyvin tilaa, mukaan mahtuu kolme aikuista ilman että edessä istujien pitäisi ihan hirveästi tinkiä omista tiloistaan.

Kuskin ja etumatkustajan välissä on iso kyynärnoja, jonka alla on iso säilytyslokero. Style-varusteltu koeajoauto tarjoaa kuskille hyvän perusistuimen sähkösäädöillä. Istuinosa on pitkälle kuskille turhan lyhyt, mutta tukea on sen sijaan asiallisesti sekä istuinosassa että selkänojassa.

Kuljettajalla on hyvät oltavat. Hallintalaitteet ovat hyvin käsillä, näkyvyys ulos on hyvä ja ergonomia asiallista. Pikantti yksityiskohta on ilmastoinnin isot säätökiekot, joita voi ohjailla vaikka lätkähanskat kädessä. Keskellä kojelautaa on nykytrendin mukaisesti iso kosketusruutu, josta voi katsella navigaattorin tietoja ja ohjailla puhelinta sekä mediasoitinta tai seurata hybridijärjestelmän toimintaa.

Ohjaamo on samaan aikaan sekä moderni että varsin perinteinen. Parasta siinä on, että kaikki toimii ja löytyy helposti. Ei turhia kikkailuja.

 • Nettiauto koeajo Toyota RAV4 Hybrid 2019
 • Nettiauto koeajo Toyota RAV4 Hybrid 2019
 

Toyota RAV4 Hybrid lähtee kuin nappi housuista

Iloisin yllätys löytyy kuitenkin ajosta. Uusi Toyota RAV4 Hybrid on helppo, hyvä ja hauska auto ajaa. Uudistunut 2,5-litrainen bensiinimoottori yhdistettynä sähkömoottoriin tarjoaa maksimissaan 218 hevosvoiman yhteistehon ja se tuntuu. Auto lähtee todella iloisesti. Vastapainona on Atkinssonin työkierrosta huolimatta tuntuvat moottorin melut sisätiloissa, siis kun kaasua painaa kovemmin. Pintakaasulla ajettaessa auto on mukavan hiljainen mitä nyt rengashumina alkaa olla kuuluvaa satasen nopeuksissa.

Testailusta, kiihdytyksistä ja runsaasta kaupunkiajosta huolimatta uusi Toyota RAV4 kuluttaa kohtuullisen vähän polttoainetta. Koeajon keskikulutus oli 6,6 litraa, joka on vähän isohkolle katumaasturille, joka on varustettu bensiinikoneella, automaattivaihteistolla yli 200 hevosvoiman teholla. Toyotan hybridijärjestelmä toimii kaupungissa niin kuin pitääkin. Se alentaa merkittävästi polttomoottorin kulutusta ja päästöjä.

Papukaija-merkin annan uuden RAV4:n ohjauksesta. Toyota ei ole perinteisesti loistanut ohjaustunnollaan, mutta RAV4 on nykyisen Priuksen kanssa ilahduttava poikkeus. Auton ohjaus tarjoaa hyvän tuntuman, tehostus ei ole häiritsevän voimakasta, eikä suuntavakaudessa ole valittamista.

Kokonaisuutena uusi Toyota RAV4 on onnistunut tuote. Se tarjoaa hyvät tilat, asiallisen, jopa kepeän, kulun, pienen kulutuksen sekä ajamisen hauskuutta.

Katso koeajon yhteydessä olevalta videolta Toyota RAV4:n plussat ja miinukset.

Antti Liinpää

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Toyota RAV4 2,5 Hybrid e-CVT (etuveto)

Moottorit:4-sylinterinen, 2,5-litrainen bensiinimoottori + sähkömoottori
Kokonaisteho:218 hv @ 5700 rpm
Vääntö:221 Nm @ 3600-5200 rpm
Huiput:180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:8,4 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Portaaton eCVT-automaattivaihteisto
EU-kulutus:5,5-5,6 litraa (WLTP)
CO2-päästöt:126-128 g/km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork):4600mm/1855mm/1685mm
Omamassa:1590-1680 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):44 022 €
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Toyota RAV4

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Toyota RAV4 cars

test
Toyota RAV42.5, '20, Undriven
42 340 € (incl. VAT)
test
Toyota RAV42.5, '20, 50 km
46 800 € (incl. VAT)
test
Toyota RAV42.5, '20, 50 km
46 900 € (incl. VAT)
test
Toyota RAV42.5, '20, 1 tkm
58 480 € (incl. VAT)
test
Toyota RAV42.5, '20, 1 tkm
49 900 € (incl. VAT)
test
Toyota RAV4, '20, 4 tkm
45 900 €
test
Toyota RAV42.5, '20, Undriven
62 800 € (incl. VAT)
test
Toyota RAV42.5, '20, 13 tkm
42 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Toyota test drives

All test drives »
Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri

Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri

Toyota RAV4: Pioneerin paluu

Toyota RAV4: Pioneerin paluu

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Tiesitkö tämän? Uusi tapa ostaa käytetty auto mullistaa markkinaa
MAINOS
Video Icon

Tiesitkö tämän? Uusi tapa ostaa käytetty auto mullistaa markkinaa

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi