Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 55 593   0

Tyypit: Citroën C5

Tyypit: Citroën C5
  • Citroen C5
  • Citroen C5
  • Citroen C5
  • Citroen C5

Tämänkertaiset tyypit otettiin Citroën C5 2.2 HDI:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä http://www.nettiauto.com/197051

TAUSTAA

Citroën C5 on suurikokoisin PSA konsernin auto, ja hengeltään suoraa jatkoa saman merkin ID, XM ja osittain myös Xantia -malleille. Onneksi muotoilu on säilytetty omaperäisinä, sillä poikkeaville toteutuksille on aina kannattajansa.

ENSIVAIKUTELMA SITIKASTA

Omintakeinen muotoilu ja valtava koko. Nämä asiat tulevat ensiksi mieleen kun autoon tutustuu lähemmin.

Kojelauta tuntuu olevan kaukana edessä, käsien ulottumattomissa. Nahkapäällysteinen kuskinpenkki on sähkösäätöinen ja ohjauspyörässä on korkeussäädön lisäksi hyödyllinen etäisyydensäätö.

Sisätilat ovat avarat; edessä voisi istua vaikka silinterihattu päässä. Laatuvaikutelma on runsaasta varustetasosta ja nahkasisustasta johtuen korkeatasoinen. Ainoastaan jalopuujäljitelmät keskikonsolisssa ja ovissa hiukan laskevat tasoa, niin muovisen näköisiä nämä muoviosat ovat.

Rohkeampi värien käyttö nostaisi laatuvaikultelmaa yhä, mutta hyvin tässä harmaavaikutteisessakin sisustassa viihtyy. Penkit ovat edessä erittäin mukavat ja vartaloa myötäävät, mutta takapenkillä niskatuet tuntuvat perusasennossaan osuvan keskiselkään ikävästi.
  • Tyypit: Citroën C5
  • Tyypit: Citroën C5
 
AJOSSA

Ajotuntuman perusteella koneen vääntökäyrä on aika tasainen. Vääntöä on nimittäin tarjolla lähes tyhjäkäynniltä alkaen, eikä selkeätä tehopiikkiä esiinny. Veto vaan hyytyy, kun kierrokset saavuttavat 5000 rpm. Lyhyen totuttelun jälkeen omaksun letkeän ajotavan, jossa eteneminen on lähes riippumatonta käytettävästä vaihteesta. Tarvittaessa auto lähtee hurjaan laukkaan, josta on hyötyä varsinkin maantiellä ohitustilanteissa.

Citikka on hiljainen auto, eikä sitä käyntiäänen perusteella erota dieseliksi.
Alusta on mukava, se ei niiaile tai kallistele. Sport -asennossa meno muuttuu vieläkin veikeämmäksi; on kuin Aladdinin taikamatolla lentäisi! Niin eleetöntä ja tasaista on meno.

Ohjaus saa koeajajalta sapiskaa. Kun teen täysjarrutuksen lumella ja käännän pyörät ääriasentoon, mikään muu kuin äkillisesti muuttuva suunnanvaihto ei kerro kuljettajalle renkaiden asennosta. Kun auton ohjaus yleensä kertoo tienpinnan muutokset, C5:ssä havainnot on tehtävä ikkunalasin läpi.

Kulutusmittarin näyttö vaihteli 6,9 ja 7,0 litran välillä ja 860 km osamatkamittarissa osaltaan kertoo miten vähällä C5 2,2 HDI kulkee.

TILAT JA VARUSTELU

Aiemmin mainitsematta jäävät lisävarusteet tässä yksilössä: Webasto-lämmitin kellolla ja kaukosäädöllä, ajotietokone, automaattinen ilmastointilaite, BAS -jarruassistentti, ESP ajovakauden hallinta, sähköikkunat edessä ja takana, hyvin soiva CD/radio, erikoisvanteet 10 kpl, sumuvalot, parkkitutka, sadetunnistin pyyhkijöissä, sähkösäätöiset ortopedi-istuimet, vakionopeudensäädin + ylinopeusvaroitin, irroitettava vetokoukku.

Kuten mainittu, tiloiltaan C5 on mainio. Jos etupenkit ovat taka-asennossaan, takamatkustajien jalkatila jää ahtaaksi. Takapenkin keskipaikka ei nykytyyliin sovi aikuiselle, koska sen tarjoama sivuttaistuki on olematon. Lisäksi keskipaikalla istutaan korkeammalla, joten pääntila jää vajaaksi.

Matkatavaratila on kokoluokkansa suurin ja ylös asti nouseva takaluukku helpottaa tavaroiden lastaamista.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 133 hv / 98 kW
Vääntö: 314 Nm
Huippunopeus: 205 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 10,9 sekuntia
Kulutus: 4,9 - 6,4 - 8,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

Pieni kulutus, suuri mukavuus! C5 on oiva matka-auto tilaa tarvitsevalle. Varustetasoltaan tämä auto on täydellinen.

Lisätiedot Citroënista Esa Törmälältä numerosta 050 3866682.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Citroen C5

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Citroen C5 cars

test
Citroen C52.0, '11, 333 tkm
4 450 €
test
Citroen C51.6, '11, 184 tkm
5 800 €
test
Citroen C51.6, '11, 114 tkm
6 700 €
test
Citroen C51.6, '13, 268 tkm
6 300 €
test
Citroen C51.6, '11, 320 tkm
5 000 €
test
Citroen C52.0, '12, 272 tkm
5 200 €
test
Citroen C52.0, '11, 262 tkm
6 500 €
test
Citroen C52.0, '10, 292 tkm
3 600 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Citroen test drives

All test drives »
TM käyttötesti 60 000 km: Citroën C5 2,0i 16v Confort Tourer

TM käyttötesti 60 000 km: Citroën C5 2,0i 16v Confort Tourer

Ami, 100% sähköinen Citroën, kaikkien saatavilla

Ami, 100% sähköinen Citroën, kaikkien saatavilla

Citroënin Baltian maahantuonti ja Virossa sijaitsevat Citroën- ja Honda-vähittäiskaupat liitetty osaksi Bassadone Groupia

Citroënin Baltian maahantuonti ja Virossa sijaitsevat Citroën- ja Honda-vähittäiskaupat liitetty osaksi Bassadone Groupia

Citroën C4 Cactus – Sopivasti rento ranskatar

Citroën C4 Cactus – Sopivasti rento ranskatar

Citroën C3 Aircross – Persoonallinen peruspirssi

Citroën C3 Aircross – Persoonallinen peruspirssi