Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 47 278   0

Tyypit: Lexus IS 200

Tyypit: Lexus IS 200
  • Lexus IS
  •  
  •  
  •  

Tämänkertainen Viikon Auto on Lexus IS200 4d, joka on myytävänä SinunAutossa Tikkurilassa ( http://www.nettiauto.com/28917 )

ENSIVAIKUTELMA LEXUKSESTA

Dynaaminen, ajaton, laadukas. Nämä ovat mielikuvat, jotka nousevat mieleen Lexuksesta ennen kuin auto luovutetaan koeajoon SinunAutosta ( http://www.nettiauto.com/sinunauto ). Olen toki lukenut autoa koskevat koeajot suomalaisista autolehdistä muutama vuosi sitten, kun auto esiteltiin. Nyt onkin oiva tilaisuus tutustua autoon omakohtaisesti.

Sisätilojen suunnittelu on onnistunut. Ohjauspyörä on keskeisessä roolissa ajajan näkökentässä. Se, ja alumiinista valmistettu biljardipalloa muistuttava alumiininen vaihdekepin nuppi ovat ne esineet, joista kuljettaja pitää kiinni 90% ajasta. Varsinkin ratista on mukava pidellä kiinni: muotoilu ja ratin sijainti ovat parhaasta päästä! Pakkasella vaihdekepin nuppi on paljain käsin jäätävän kylmä. Vaihdekaavio 6-lovisessa vaihteistossa on ferrarimaisen kulmikas, ja se kuittaa tuon kylmyydestä johtuvan epämiellyttävän tunteen. Kylmyydestä pääsee eroon pitämällä hanskat kädessä ensimmäiset 10 minuuttia ajoon lähdön jälkeen.

Mittaristo on piristävällä tavalla erilainen ja sen luettavuus on itse asiassa erinomainen!

Keskikonsoliin ja kuljettajan oveen on koottu laaja määrä erilaista nappulaa ja säädintä, joiden salat aukeavat helposti kokeilemalla ja symboleista sekä lyhenteistä arvailemalla. Pienen totuttelun jälkeen jokainen toiminto tulee kuljettajalle tutuksi.

Auto lämpiää nopeasti automaatti-ilmastoinnin ja tehokkaiden penkinlämmittimien johdosta. Penkit on muotoiltu lievästi urheilullisiksi ja ovat käytännön ajossa huomaamattoman mukavat.

AJOSSA

Kuusisylinterinen kone käy tasaisesti, mutta ehkä pienen pettymyksen aiheuttaa sen lähes äänetön käyntiääni.
Kone on tehoonsa nähden yllättävän vääntävä ja kierrosherkkä. Itse bemareita harrastaneena odotin, että alakierrosvääntö olisi 2-litraiseen olematon. Lexus sen sijaan tarjoaa perää välittömästi, kun pedaalia vähänkin painaa. Auto on varustettu elektronisella luistonestolla, jossa on vielä erikseen SNOW –asento. Nämä kun kytkee liukkaalla päälle, niin auto etenee rinta rinnan Lada 1200:sen kanssa. Kuskit voivat sytytellä mahorkkansa rauhassa, lukea Tiedonantajan kannesta kanteen sekä keittää pikku tsaijut ennen kuin saavutetaan päätähuimaava 60 km/h nopeus.

Liukkaalla 17 tuuman matalaprofiilisilla kitkarenkailla auton käytös on jokseenkin levotonta. Itse hommaisin autoon kunnon nastarenkaat pienemmällä profiililla. Mutta eipä koeajopäivän kelejä ole Etelä-Suomessa kuin maksimissaan kymmenen päivää vuodessa.

Sitten kun päästään vauhtiin ja tiet ovat turvallisen pitävät, Lexuksen alusta ja ohjaus jotenkin terävöityvät. Ilmiö on tuttu monista autoista, jotka on etupäässä viritetty autobahneille. Nautinto on suuri, kun Lexuksella päästelee 90 – 140 km/h vauhtia. Kone vastaa kaasupolkimen liikkeisiin välittömästi, auto kulkee kuin raiteilla ja ohjaustuntuma tiehen on tunnokas.

TILAT JA VARUSTELU

Hifit päälle – paikallisradioasema kuulostaa Lexuksessa käsittämättömän upealta. Systeemiin kuuluu radiokasettisoitin, yhden levyn CD-soitin, sekä CD-vaihtaja. Äänestä päätellen jossain on piilossa myös subbari. Lexuksen hifilaitteisto on vakiolaitteiston parhaimmistoa.

Edessä on tilaa miellyttävästi. Auto on selvästi keskiluokkaa suuremman oloinen, vaikkakin pahimmat kilpaiijat BMW:n 300 sarja sekä C-sarjan Mercedes-Benz näyttävät pienemmiltä ulkoisesti. Takana tilat eivät sitten tarjoakaan aikuisille mitään suurta nautintoa, mutta kyllä siellä kaksi aikuista varmasti matkaa taittaa.

TEKNISET TIEDOT (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 155 hv
Vääntömomentti 195 Nm
Huippunopeus 215 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9,5 sekuntia
Kulutus: 7,8 – 9,9 - 13,6 litraa sadalla

YHTEENVETO

MINULLE KELPAA! Lexuksesta jäi erittäin positiivinen kuva. Auto on laadukas kuin mikä, ajotuntuma on pirteä ja varusteet ja varsinkin hifit puhuttelevat. Auto on sillä lailla harvinainen ja ajaton, että jos haluaa rauhassa nautiskella ajamisesta mutta tavallaan erottua joukosta, niin tällä vehkeellä se onnistuu.

Lisätiedot Lexuksesta ja lisäkuvat: http://www.nettiauto.com/28917

Nettiauto User Rating for vehicle model : Lexus IS

     
4.4
Read user reviews or write your own »

For sale Lexus IS cars

test
Lexus IS2.5, '19, 11 tkm
42 480 €
test
Lexus IS2.5, '19, 9 tkm
46 900 €
test
Lexus IS2.5, '19, 17 tkm
35 990 €
test
Lexus IS2.5, '19, 15 tkm
38 500 € (incl. VAT)
test
Lexus IS2.5, '19, 27 tkm
35 900 € (incl. VAT)
test
Lexus IS2.5, '19, 32 tkm
34 900 € (incl. VAT)
test
Lexus IS2.5, '20, 7 tkm
41 900 €
test
Lexus IS2.5, '18, 67 tkm
31 500 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Lexus test drives

All test drives »
Lexus IS300h: Premium-luokan ekoilua

Lexus IS300h: Premium-luokan ekoilua

Kevin Lankinen TsushoAUTOSSA - minkä auton maailmanmestari valitsi?
MAINOS
Video Icon

Kevin Lankinen TsushoAUTOSSA - minkä auton maailmanmestari valitsi?

Lexus NX300h – Katumaasturin viherpesu

Lexus NX300h – Katumaasturin viherpesu

Lexus LC 500h – Härski hybriditykki

Lexus LC 500h – Härski hybriditykki

Lexus RC 300h – Kaunotar ja hybridi

Lexus RC 300h – Kaunotar ja hybridi