Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 64 262   0

Tyypit: Mazda Xedos 9

Tyypit: Mazda Xedos 9
  • Mazda Xedos
  • Mazda Xedos
  • Mazda Xedos
  • Mazda Xedos

Tämänkertaiset tyypit otettiin MazdaXedos 9:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Vantaalla ( http://www.nettiauto.com/385730 )

TAUSTAA

Mazda asemoituu kooltaan samaan ryhmään kuin Toyotan luxusmerkki Lexus sekä Nissanin markkinoima Infinity sekä Honda Legend ja päämarkkina on kotimaan ohella USA. Xedos on ollut sen verran kallis auto, että sen myynti uutena on jäänyt vain muutamiin kappaleisiin Suomessa.

Muotoilusta on vaikea sanoa mitään negatiivistä, sillä Xedos vetää ihan omaa linjaansa. Vertaisiaan haettaessa tulee mieleen Mitsubishi Galant, Lancia Kappa, Lexus GS 300 sekä Rover 75 ja 800.

Kori on harvinaisen linjakas ja ensivilkaisu ei paljasta edes minkämerkkinen auto on kyseessä. Kun mallimerkinnät ovat hyvin pienikokoiset, saa Mazdalla ajava aika paljon huomiota osakseen. Ihmiset tosissaan yrittävät arvata auton merkkiä.

ENSIVAIKUTELMA MAZDASTA

Ohjaamo on käytännöllinen ja ylellinen. Ensivaikutelma on aina vieraassa autossa tärkeä hetki ja tässä autossa fiilistä nostattaa upea tummansininen alcantara -sisusta. Alcantara on upea keksintö, jonka soisi yleistyvän autoissa: se on keinotekoinen mokkanahan tuntuinen materiaali, joka on helppo pitää puhtaana, sillä on erinomainen kulutuskestävyys sekä käyttömukavuus, joka johtuu hyvästä pidosta.

Xedos on etuvetoinen auto, jossa on automaattivaihteisto ja 2,5 litran V6 -moottori edessä poikittain. Aika perinteinen ratkaisu, jollaisia löytyy esimerkiksi saman aikakauden Vectrasta ja Mondeosta. Mitään huipputehoja ei koneesta ole yritetty repiä, eikä tämäntyyppiseen autoon vaadita muuta, kuin mukavaa alakierrosvääntöä.

AJOSSA

Ajamista leimaa vaivattomuus ja hiljaisuus. Etuvetoisuuden aistii, sillä moottorin ja ohjauslaitteiston raskaus on käsin kosketeltavissa. Ohjausvaste on kuin mersussa, eli etupyörät ikäänkuin taittuvat alle. Palautusta ei ole vaan ohjauspyörän palautusta on käsin autettava.

Suorituskyky on automaattivaihteeseen autoon arkiajossa ja varsinkin maantieajossa riittävä, elikkä urheilullinen räppäily on syytä jättää muille autoille. Xedos9 on parhaimmillaan rauhallisessa arkiliikenteessä ja maantiellä.

Alusta on onnistunut, sillä auto on jämäkän italialaistyylinen pikemminkin kuin amerikkalaisittain vetelä.

Matka-ajossa ohjaamon hiljaisuus ja herkästi reagoiva moottori tekevät ajamisesta nautinnon, jota kookkaat ja mukavat penkit vain lisäävät.
  • Tyypit: Mazda Xedos 9
  • Tyypit: Mazda Xedos 9
 
TILAT JA VARUSTELU

Takapenkin korkeus on riittävä jopa 184 senttiselle, ja silti jää vajaat 10 senttiä ennenkuin ohimo osuu kattoon. Jalkaterät mahtuvat hyvin etupenkkien alle, mutta kovin paljon liikkumavaraa ei takapenkkiläisellä ole. Selkänoja on aika kaltevassa asennossa, joka voi olla pitemmän päälle väsyttävää. Takaistuimet on selkeästi muotoiltu kahdelle ja keskipaikka on selvästi korkeampi. Toisaalta siinä on hyvä paikka lapsen istua korokkeella tai turvaistuimessa.

Tavaratila on matala, mutta leveä ja pitkä. Suksiluukku auttaa pitempien tavaroiden kuljetuksessa.

Varusteluettelo on ikäisekseen täydellinen vakionopeudensäädintä ja automaatti-ilmastointia myöten. Lasinen kattoluukku aukeaa sähköllä, kuten myös kaikki ikkunat.

Tässä autossa on lisäksi näyttävät alumiinivanteet, jotka kruunaavat tyylikkään ulkoasun.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 167 hv / 123 kW
Vääntö: 212 Nm
Huippunopeus: 210 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 11,1 sekuntia
Kulutus: 6,9 - 8,5 - 12,9 litraa sadalla

YHTEENVETO

Xedos on erittäin mukava ja tilava. Penkit ovat runsaat ja sopivat siten suurikokoisillekin.

Omintakeinen muotoilu ja auton harvinaisuus takaavat, että juttua autosta riittää. Janin Xedos9 on hämmästyttävän hienossa kunnossa ajomääräänsä ja ikäänsä nähden. Lieneekö syy siihen, että se on tuotu Saksasta, jossa keliolosuhteet ovat lempeämmät ja missä autoista huolehditaan meikäläistä huolellisemmin? Mene ja tiedä.

Lisätiedot Mazdasta Janilta numerosta 040 824 2825.

Mika Fagerström, www.nettiauto.com

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mazda Xedos

     
Read user reviews or write your own »
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mazda test drives

All test drives »
Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?
MAINOS
Video Icon

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?

Mazda CX-3 – Sporttinen kaupunkiratsu

Mazda CX-3 – Sporttinen kaupunkiratsu