Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Luettu 11 836   3

“Dieselauto on edelleen monelle suomalaiselle paras vaihtoehto” 

“Dieselauto on edelleen monelle suomalaiselle paras vaihtoehto” 

Dieselmoottorilla varustettujen autojen kuolemasta on kohistu jo useamman vuoden. Syynä on vanhojen dieselmoottoreiden aiheuttamat typenoksidi (NOx)- ja hiukkaspäästöt.

Vettä myllyyn ovat lyöneet muutamat isot automerkit, kuten Toyota, Nissan ja Volvo, jotka ovat ilmoittaneet, että ne lopettavat dieselmoottorilla varustettujen autojen myymisen Euroopassa.

Toyotan päätös koskee dieselmoottorilla varustettujen henkilöautojen valmistusta ja päätös astuu voimaan jo kuluvan vuoden aikana. Toyota aikoo edelleen jatkaa sekä dieselkoneella varustettujen pakettiautojen että maastoon soveltuvien autojen myyntiä, joita edustavat Land Cruiser ja Hilux.

Volvo kertoi pääjohtajansa Håkan Samuelssonin suulla jo keväällä 2017, että Volvo ei enää kehitä uutta dieselmoottorien tekniikkaa alati tiukentuvien päästövaatimuksien takia.

Nissan on kertonut, että se jatkaa edelleen tuoreimpien dieseleidensä myyntiä, mutta ei tuo enää seuraavan sukupolven diesel-tekniikkaa markkinoille. Näin dieselmoottorit poistuvat luonnollisesti, kun aika on kypsä.

Miksi näin?

“Dieselauto on edelleen monelle suomalaiselle paras vaihtoehto” 

- Voidaan ajatella, että edellä mainitut merkit tekevät myös välttämättömyydestä hyveen. Näin siksi, että niiden vahvimpia markkina-alueita perinteisesti ovat bensiinillä ajavat Pohjois-Amerikka ja Aasia. Euroopassa vahvat ja suurikokoisia autoja valmistavat merkit ovat toisaalta ilmoittaneet jatkavansa dieselteknologiansa kehittämistä. Hyvä on myös muistaa, että nykyaikainen Euro 6 -normin dieselmoottori tuottaa erittäin vähän ihmiselle vaarallisia päästöjä. Jos Euro 6 -autossa on SCR- eli AdBlue-järjestelmä, vaaralliset päästöt ovat lähellä nollaa, Autotuojien toimitusjohtaja Tero Kallio sanoo.

Kallio on oikeassa. Ongelma on vanhat dieselautot eli käytännössä Euro 4 -päästöluokituksen tai sitä vanhemmat tupruttelijat, joissa ei tarvitse edes olla hiukkassuodatinta vakiona. 

Pitäisikö sitten olla ostamatta Euro 4 - tai Euro 3 -normin dieseliä?

- Jos haluaa ajaa ympäristöystävällisemmin niin vastaus on kyllä, mutta asia ei ole niin suoraviivainen. Suomi on pitkien etäisyyksien ja pienten kaupunkien maa, eikä meillä ole edes siinä ainoassa isossa kaupungissa eli Helsingissä ilmansaasteiden raja-arvot ylittäviä ongelmia kuin muutaman kerran vuodessa. Raja-arvot ylittyvät välillä kovilla pakkasilla tai keväisin, kun katupöly-aika on pahimmillaan. Helsingissä saasteita lisäävät myös sähköntuotantoon käytettävät hiilivoimalat, joten liikenne ei ole ainoa syy, Kallio huomauttaa.

Mallia Saksasta?

Saksa on kieltänyt diesel-kohun seurauksena muutamissa isoissa kaupungeissa tiettyinä kellonaikoina vanhojen dieselautojen käyttämisen. Kielto koskee joissakin tapauksissa jopa Euro 5 -normin dieselautoja. Pitäisikö Suomen ottaa mallia?

- Ei, enkä usko, että Suomeen tällaisia kieltoja tulee, mutta autokannan uusiutuminen pitäisi olla kaikkien agendalla, myös valtiovarainministeriössä, joka perinteisesti katsoo asiaa vain fiskaalisesti. Autovero on iso este kannan uudistumiselle, joka on yksi Euroopan vanhimmista. Suomessa autojen keski-ikä on 11,8 vuotta, Kallio muistuttaa.

  • “Dieselauto on edelleen monelle suomalaiselle paras vaihtoehto” 
  • “Dieselauto on edelleen monelle suomalaiselle paras vaihtoehto” 
 

Dieselautojen hinnat nyt ja tulevaisuudessa?

Nettiauton datasta selviää, että dieselien myynti on edelleen hyvällä tasolla. Dieselautojen myynti kasvoi 2,6% verrattuna vuoteen 2017. Viimeiset hintapyynnit ennen myyntiä olivat samalla tasolla, keskimäärin 15 659 €. Myynnissäoloajat pitenivät hieman, prosenteissa 3,5%, dieselautojen myynnissäoloaikojen ollessa keskimäärin 52 päivää.

- Dieselautoilla käytiin vuonna 2018 euroissa mitattuna enemmän kauppaa kuin bensiiniautoilla, koska dieseleiden keskihinta oli noin 65% suurempi kuin bensa-autojen. Sanoisin, että autoja ostetaan joku käyttötarkoitus ja budjetti huomioiden, se rajaa esimerkiksi monelle vielä sähköautot ja hybridit pois, Nettiauto.comin kaupallinen tuottaja Erno Kalalahti muistuttaa. - Itse asiassa vuonna 2018 myytiin Suomessa enemmän dieseleitä kuin koskaan aiemmin, kun vaihtoautot otetaan huomioon, Kalalahti lisää.

- Dieselauto on monelle suomalaisella edelleen paras vaihtoehto. Jos ajaa yli 20 000 kilometriä vuodessa, dieselauto on järkevin vaihtoehto. Tämän takia en usko, että käytettyjen dieselautojen kysyntä muuttuu tulevina vuosina radikaalisti, ja kun kysyntää on, hinnat pysyvät hyvällä tasolla, Autotuojien toimitusjohtaja Tero Kallio sanoo.

Antti - Liinpää
Antti Liinpää on autotoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autolla ajaminen on autoissa sitä ihan parasta herkkua. Alla on tällä hetkellä Mercedes-Benz E-sarja ja Mazda CX-5.
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Nettiauto oli mukana selvittämässä mikä suomalaisia tulevaisuudessa liikuttaa

Nettiauto oli mukana selvittämässä mikä suomalaisia tulevaisuudessa liikuttaa

Mini Countryman Hybrid – Pistokkeen verran parempi

Mini Countryman Hybrid – Pistokkeen verran parempi

Vuoden Auto Suomessa 2019 Ford Focus - kehuttu ajettavuus testissä Auto 2018 -tapahtumassa
MAINOS

Vuoden Auto Suomessa 2019 Ford Focus - kehuttu ajettavuus testissä Auto 2018 -tapahtumassa

Auto 2018 ylitti odotukset: 27 000 vierailijaa ja yli 2 700 koeajoa

Auto 2018 ylitti odotukset: 27 000 vierailijaa ja yli 2 700 koeajoa

OmaNettiX-palvelu autoilijan avuksi

OmaNettiX-palvelu autoilijan avuksi