Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 53 817

Ford F250: Tosimiehen lava-auto

Ford F250: Tosimiehen lava-auto
  • Ford F250
  • Ford F250
  • Ford F250
  • Ford F250

Heti alkuun on todettava, että tämä artikkeli ei sovellu vihreitä arvoja kannattaville kukkahattutädeille eikä tiukkapipoisesti autoiluun suhtautuville tosikoille. F250 on nimittäin kunnianosoitus Amerikkalaiselle autoteollisuudelle. 

Olisi helppoa niputtaa Ford F250 turhista turhimpien autojen sarjaan Italialaisten superautojen kanssa, mutta se olisi moukkamaista ja mielikuvituksetonta. Samalla se on raukkamaista, koska Ford tarjoaa suuren kokonsa ansiosta myös yllättävän laajan käyttötarkoituksen. 

Nettiauto pääsi koeajamaan vuoden 2008 Ford F250 XLT Super Dutyn, joka on myynnissä Tuusulan AutoAreenassa. Liike on erikoistunut juuri suuriin lava-autoihin ja muihin jenkkiautoihin

Kokoa Fordista todella löytyy. Se on mallista riippuen joko hieman alle tai hieman yli 2 metriä korkea. Pituutta on lyhyimmän F250-mallin 5,7 metristä pisimmän F450-mallin 7,2 metriin. Koeajettu F250 on asteikon lyhyimmästä päästä, mutta lähes kuusimetriä pitkä järkäle on silti kuorma-autoksi rekisteröity.

Tehot riittävät

Ford F250: Tosimiehen lava-auto

Super Duty Ford painaa lähes 4 tonnia, joten se vaatii moottorilta suuria teholukemia. Koeajoauto on varustettu 6,4-litraisella Diesel-koneella, joka on luonnollisesti V8. Power Stroke –mallinen motti tuottaa tehoa tasan 350 hevosvoimaa ja 880 Nm vääntöä, joten kulkupuoli ei jää konetehoista kiinni. 

Neljätonninen mörssäri liikkuu ison ja voimakkaan koneen voimin kevyen oloisesti. Auton ratissa on hankala uskoa ajavansa kuorma-autolla, joka hakkaa korkeudessa, painossa ja pituudessa lähes jokaisen tiellä liikkuvan suuren pakettiauton. Ford liikahtaa risteyksestä rivakasti ja jäykkä alusta pitää otteen tiessä hyvin. 

Kone tuottaa sen verran juurevat väännöt, että F250 piirtää mustaa viivaa kentän pintaan kevyesti. Rivakasti vaihtava laatikko pyörittää massiivisia renkaita sekä ykkösellä että kakkosella, mikä on laiskaksi kuvitellulle lava-autolle hymyn nostattava kokemus. 

Ajaminen silkkaa nautintoa

Ajaminen Fordilla on kokonaisuudessaan silkkaa ilottelua. Erittäin jouheasti toimiva laatikko välittää massiiviset tehot tiehen hyvin, eikä siinä ole häivähdystäkään laiskasta jenkkilaatikosta. 

Suurikokoinen V8-kone on ilo korville sekä auton sisällä että sen ulkopuolella. Käynnistettäessä se murahtaa kuin harmaakarhu talviunien jälkeen ja käyntiääni on sekin massiivinen. Kaasua polkiessa ei voi olla hymyilemättä kahdeksansylinterisen Amerikan serkun mylviessä taustalla. 

Fiilistä nostattaa entisestään auton todella korkea istumakorkeus. Se tekee havainnoinnista helppoa ja hauskaa. Muut kuskit kun istuvat pääsääntöisesti metriä alempana, tekee Fordin ratissa istuminen hyvää myös itsetunnolle. 

Epäsovinnainen perheauto

F250:n ratissa on koko ajan tunne, että sillä voisi huoletta ajaa kovemmankin nokkakolarin, eikä ilmekään värähtäisi. Se on varmasti turvallinen kuskin ja kyytiläisten näkökulmasta, mutta vastapuoli ei varmasti ole samaa mieltä. 

Punaniskojen suosima järkäle on ominaisuuksiltaan juuri sitä mitä odottaa sopii, mutta se on myös paljon enemmän. Ford F250 on nimittäin yllättävän monikäyttöinen auto. Lava-ominaisuuden lisäksi se on nimittäin erittäin tilava perheauto. 

Vuoden 2008 uudistus oli suurentunut hytti, joka imaisee sisäänsä helposti viisi aikuista tai vaihtoehtoisesti muutaman lastenistuimen. Tilat ovat niin hulppeat, että harva perheauto yltää samaan. Lisäksi lavalle saa mahdutettua lähes samat tavarat kuin pieneen yksiöön. 

  • Ford F250: Tosimiehen lava-auto
  • Ford F250: Tosimiehen lava-auto
 

Huonokuntoiset tiet kutsuvat

Toki auto vaatii sekä C-kortin että paksuhkon lompakon, mutta monikäyttöisempää autoa saa silti hakea. Huonompikuntoisetkin mökkitietkin hoituvat nelivetoisella järkäleellä kevyesti. Vedon saa kytkettyä joko nelivedolle tai takavedolle ja laatikosta löytyvät myös hitaat vaihteet, joten pahemmastakin pinteestä pääsee nousemaan omin avuin. 

Fordin sisusta on karu ja kaikki on isoa, kuten olettaa saattaa. Esimerkiksi juomatelineet on suunniteltu Jenkkiläisille juoma-astioille ja normaalikokoinen take away –kahvimuki vaikutti lähinnä lasten leikkimukilta nököttäessään telineessä. 

Sisusta jatkaa muutenkin samoilla linjoilla ulkokuoren kanssa. Kaikki on suurta ja kohtuullisen karua. Muotoilu kielii enemmän sotateollisuuden käytössä olevista osista kuin Eurooppalaisesta tyylikkyydestä. Toisaalta Italialaishenkinen sisusta ei autoon missään nimessä sopisikaan. 

Rekka-auton kulutus?

F250:a katsoessa voisi olettaa, että se kuluttaa polttoainetta vähintään rekka-auton verran, mutta Ford on onnistunut tekemään karmean kokoisesta lava-autostaan yllättävän taloudellisen. 

Matka-ajossa se kuluttaa maltilliset 10-12 litraa sadalla, mutta pelkästään kaupunkiajossa mörkö nielaisee pahimmillaan 17 litran menovedet sadalla. Keskikulutus pyörii 13-14 litran välimaastossa, mikä ei tämän kokoiselle autolle ole kovin kummoinen lukema. 

Fordin ainoa heikkous liittyy sen suurehkoon kokoon. Sen kanssa ei kannata kuvitella ajavansa ruuhka-aikaan automarkettien parkkihalliin tai ahtaille kujille keskustassa. Ongelmia tuottaa myös pesumahdollisuus, sillä isokokoinen kärry ei mahdu aivan jokaiseen pikapesuun. 

Mutta pienistä puutteistaan huolimatta Ford F250 on vastustamaton auto. Koeajetulla yksilöllä on rullattu reippaat 120 000 km ja hintaa järkäleellä on 43 900€. Uuden auton maksaessa 75 000€ säästää muutaman vuoden ikäisen hankkimalla kymppitonneja. 

Katso Ford F250 myynti-ilmoitus tästä linkistä

Tuomas Rajala

Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Ford F250

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Ford F250 -autot

test
Ford F2506.7, '20
test
Ford F2506.7, '12, 222 tkm
38 500 € (ALV väh.kelp.)
test
Ford F2506.4, '10, 258 tkm
31 870 €
test
Ford F2506.4, '10, 212 tkm
29 900 €
test
Ford F2506.7, '11, 159 tkm
39 999 €
test
Ford F2506.2, '17, 80 tkm
63 990 €
test
Ford F2506.7, '19, 15 tkm
79 980 € (ALV väh.kelp.)
test
Ford F2506.7, '16, 95 tkm
69 900 € (ALV väh.kelp.)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Ford koeajoja

Kaikki koeajot »
Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Puma ST – Ärhentelevä katumaasturi

Ford Puma ST – Ärhentelevä katumaasturi

Ford Fiesta – Pienessä vara parempi

Ford Fiesta – Pienessä vara parempi

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Transit Custom Van PHEV – pakettiauto lataushybriditekniikalla

Ford Transit Custom Van PHEV – pakettiauto lataushybriditekniikalla