Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 18 024   0

Ford Grand C-MAX – Suuremman perheen järkivankkuri

Ford Grand C-MAX – Suuremman perheen järkivankkuri
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand
 • Ford C-MAX Grand

Monipuolisesti muokattavat sisätilat sekä taloudellinen voimalinja tekevät Ford Grand C-MAXista yltiöjärkevän perheauton.

Tilaa ei varsinkaan monilapsisen perheen autossa tunnetusti ole koskaan liikaa. Valinnan varaa markkinoilta tietysti löytyy farmareista tila-autoihin tai vaikka pikkubusseihin saakka. Ja mikäs sen parempi tekosyy uuden auton hankinnalle onkaan, kuin pääluvun kasvu perheen sisällä.

Kun auton valinnassa antaa tunteille vallan, on lopputulemana useimmiten jotain paljon suurempaa ja mahtavampaa kuin mitä todellisuudessa olisi tarvinnutkaan. Näitä hankintoja sitten tilan ja ennen kaikkea turvallisuuden nimissä puolisolle, sukulaisille ja itselleenkin perustellaan.

Jos taas auton hankintaa ohjaa tunteiden sijasta järki, voi katseen kääntää ns. Verso-kokoluokkaan, eli C-segmentin tila-autoihin, jotka tarjoavat helposti muunneltavia tiloja parhaimmillaan seitsemälle hengelle. Varsinkin jos lisäpenkkien tarve ei ole välttämättä jokapäiväistä, palvelee kompaktin kokoinen 7-hengen tila-auto arkikäytössä varsin mainiosti.

Nimensäkin mukaisesti C-segmenttiin istuva Grand C-MAX on tarkastelun arvoinen vaihtoehto, mikäli kiikarissa on juurikin aiemmin mainitut tarpeet täyttävä kulkupeli. Siinä missä samaan luokkaan solahtava perusmallinen C-MAX kuljettaa mukanaan enintään viiden hengen porukan, tarjoaa 14 senttiä pidempi Grand C-MAX istumapaikat parhaimmillaan seitsemälle.

Monipuolisesti muunneltava

Ford Grand C-MAX – Suuremman perheen järkivankkuri

Grand C-Maxin kompakteihin ulkomittoihin nähden sisätiloihin on saatu loihdittua melko käyttökelpoiset tilat. Vaikka varsinaista avaruuden tuntua ei tämän kokoluokan autoista nyt liikoja löydykään muutoin kuin korkeussuunnassa, on sisätilojen muunneltavuus usein ratkaisevammassa asemassa kuin itse tilan määrä.

Pituutta Fordilla on vain karvan verran yli 4,5 metriä, joten kun kaikki penkit ovat käytössä, ei ylimääräistä tilaa enää jää kuin nimeksi. Aikuisia ei takimmaiselle riville muutenkaan sijoita kuin hätätapauksessa, mutta lapsille tila on mieluinen. Kun takimmaiset penkit kaataa lattiatasoon, tavaratilaa on 475 litraa, mikä vastaa hyvinkin farmarimallisen Focuksen takapaksia.

Jos Grand C-MAXin valitsee viisipaikkaisena, löytyy tavaratilaa perusasennossa messevät 600 litraa. Toisen rivin penkit kaatamalla 7-paikkaisen tavaratila laajenee miltei pienen pakettiauton mittoihin 1742 litraan, jonka voimin suorittaa tarvittaessa vaikka pienimuotoisen muuttokeikan.

Paras ominaisuus Grand C-MAXin sisätiloissa on kuitenkin muunneltavuus. Lattiatasoon kaatuvien takapenkkien lisäksi toisen rivin penkit liikkuvat eteen-taakse suunnassa. Jos takimmaisella rivillä ei istu ketään, saa keskimmäiselle riville järjestettyä varsin mukavat jalkatilat.

Penkkien piilottelua

Penkkijärjestelyn erikoisuutena, kakkosrivin keskimmäisen istuimen voi kääntää piiloon reunimmaisen penkin sisään. Näin jäljellä olevilla kuudella paikalla on selvästi väljemmät oltavat ja penkkien välistä mahtuu helpommin kulkemaan takariville.

Tosin silloin kun keskimmäinen istuin on käytössä, ei siinä pidempää matkaa matkusta kuin korkeintaan lapsi. Jakkara on kovin lautamainen ja muotoilematon, joten persauksen puutuminen on ainakin aikuisen kohdalla selviö. Vaikka istuinjärjestelyjen muuttelu on lopulta melko helppoa, vaatii kaikkien kikkojen oppiminen tottumattomalta pienen hetken. Ohjekirjaan tutustuminen siis kannattaa ensi kertaa autoon tutustuessa.

Toinen Grand C-MAXin käyttöä helpottava ominaisuus on takamatkustamon liukuovet. Ovijärjestely säästää monelta murheelta ahtaissa parkkiruuduissa pysäköidessä, kun viereisten autojen kolhiintumista ei tarvitse pelätä ja ovet saa avattua aina kokonaan. Ainakin lapsiperheen käytössä kullan arvoinen ominaisuus.

Kuskin paikalla ajoasennon saa hierottua melko mukiinmeneväksi, ainoastaan ratin syvyyssäätöön kaipaisi hiukan lisää mittaa. Nykyisellään ratti tuntuu jäävän hivenen kauas, kun ajoasento on muuten kohdallaan. Titanium-varusteisena Grand C-MAX on jo kohtuullisen mukavasti ladattu. Vakiona pakettiin kuuluu Sync 3-multimediajärjestelmä 8” kosketusnäytöllä, avaimeton käynti sekä talvikäyttöä mukavoittavat polttoainekäyttöinen lämmitin ja Fordille ominainen lämmitettävä tuulilasi.

Koeajettuun autoon oli vielä ympätty mukaan lisävarusteita vino pino, mm. lämmitettävä ratti, Bi-ksenon-ajovalot, aktiivinen pysäköintiavustin, peruutuskamera sekä tietysti 7-paikkaisuus. Lisävarusteiden myötä koeajoauton hinta kohosi jo hieman suolaiseksi, reiluun 36 000 euroon, kun vakiovarusteisena Titanium-versio 1,5-litraisella dieselillä ja automaatilla kustantaa vähän alle 32 000 euroa.

Taloudellinen ja kohtuukulkuinen

Koeajetun auton menopuolesta vastasi siis 1,5-litrainen TDCi-diesel, jonka jatkona toimi 6-vaihteinen Powershift-kaksoiskytkinautomaatti. Voimalinja osoittautui sitkeäksi kokonaisuudeksi ja vaikka tehoa ei ylettömän paljon tarjolla olekaan, sopii sen luonne ja voimavaratkin tällaisen auton luonteeseen. Vääntöä pikkuinen diesel tuottaa 270 Nm, jonka kaksoiskytkinvaihteisto pystyy hyödyntämään hienosti.

Tehoa kone luo parhaimmillaan 120 hevosvoiman verran ja sujuvasti toimivan vaihteiston ansiosta Ford kulkee pienemmissä nopeuksissa pirteän tuntuisesti. Mutta esim. ohituksissa, varsinkin täydellä kuormalla myllyn maltilliset voimavarat paljastuvat kuitenkin nopeasti. Yltiöpäiset rekan ohitukset kannattaa jättää tekemättä ja odottaa suosiolla sitä ohituskaistan alkua. Kaiken kaikkiaan kulku riittää kuitenkin auton käyttötarkoitus huomioiden kohtuullisen hyvin.

Sen sijaan taloudellisuus on selvästi paremmin Fordissa kohdallaan. Grand C-MAX haukkasi dieseliä keskimäärin 5,7 litraa satasella. Lukema jää melko reippaasti luvatusta 4,6 litran keskikulutuksesta, mutta on silti seitsemän hengen kuljettimelle kelpo tulos.

6-vaihteinen manuaalivaihteisto maksaa reilun pari tonnia automaattia vähemmän ja kulutuksenkin luvataan olevan pari desiä pienempi. Mutta käyttöominaisuuksiltaan automaatti pesee keppivaihteisen tietysti mennen tullen ja pikkuisesta koneesta saa kaiken potentiaalin helpommin irti.

Muina voimanlähteinä Grand C-MAXiin on saatavilla 1-litrainen 125-heppainen sekä 1,5-litrainen 150 hevosvoimainen Ecoboost-bensaturbo, joista tehokkaamman saa myös automaattina. Pienemmän dieselin lisäksi tarjolla on myös 2-litrainen diesel joko 150, tai 170 heppaisena. Tällöin vaihteisto on aina automaattinen.

 • Ford Grand C-MAX – Suuremman perheen järkivankkuri
 • Ford Grand C-MAX – Suuremman perheen järkivankkuri
 

Ajotuntuma tasaisen tanakka

Ajossa Grand C-MAX käyttäytyy korkealle tila-autolle ominaisesti. Kori kallistuu tiukemmissa mutkissa selvästi, mutta matkustusmukavuutta ominaisuus ei suuremmin heikennä. Navakampi tuuli ottaa myös mielellään otteen laajasta sivuprofiilista, joten myrskysäällä ohjelmaan tulee mukaan ylimääräisiä ohjausliikkeitä.

Maltillisen kokoisista 16” renkaiden ansiosta ylimääräinen uraherkkyys ei isommin vaivaa, kuten ei myöskään liiallinen rengasmelu. Auto ohjautuu mutkissa sinne mihin pitääkin, vaikka ohjaustunto jättää joissain tapauksissa hivenen toivomisen varaa. Tavallista C-MAXia pidempi akseliväli on omiaan parantamaan suuntavakavuutta, mutta kolikon kääntöpuolelta löytyy kankeampi käsiteltävyys kaupunkiajossa.

Grand C-MAX on melko hiljainen auto ja pidempikin reissu sujuu leppoisissa merkeissä. Isoista ikkunapinnoista johtuen näkyvyys autosta ulos on hyvällä tolalla myös takapenkeillä, mikä miellyttää varsinkin pikkuväkeä. Tuulilasin laaja näkymä helpottaa etukulmien arviointia ja ahtaissa paikoissa vekslailua. Pysäköinnin onnistumisesta huolehtii peruutuskamera sekä aktiivinen pysäköintiavustin.

Kuten iso osa muistakin tämän luokan autoista, myös Ford Grand C-MAX on kokonaisuutena hieman harmaan makuinen, niin hyvässä kuin pahassakin. Se on kuin aamuinen kaurapuuro, joka pitää nälän tehokkaasti loitolla, mutta ei varsinaisesti ole mikään suuta muikistava makuelämys.

Kuljettaja, joka odottaa autoltaan edes vähän jotain muutakin kuin vain pelkkää asiallisuutta, saattaa kokea Grand C-MAXin valjuksi. Mutta sille joka käyttää autoa pääsääntöisesti ihmisten ja tavaroiden siirtelyyn paikasta toiseen, ja myös odottaa konseptilta ehdotonta toimivuutta sekä luotettavuutta, Ford Grand C-MAX sopii kuin nenä päähän.

Sami Puskala

Kehuja: tilojen muunneltavuus, voimalinjan toiminta, taloudellisuus

Parantamisen varaa: tehon puute maantieajossa

Ford Grand C-MAX 1.5 TDCi Powershift:

Moottori:Nelisylinterinen, 1499 cm3 dieselmoottori
Teho:120hv (88kW) / 3600rpm
Vääntö:270 Nm / 1750-2500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:13,4 s.
Huippunopeus:178 km/h
Vaihteisto: 6-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
Vetotapa:Etuveto
EU-kulutus:4,6 l / 100 km
CO2 päästöt: 119 g / km
Mitat (pit/lev/kork): 4519mm/1828mm/1642mm
Koeajoauton hinta:36 112€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Ford C-MAX Grand

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Ford C-MAX Grand -autot

test
Ford C-MAX Grand2.0, '16, 274 tkm
9 950 €
test
Ford C-MAX Grand1.5, '16, 104 tkm
12 700 € (sis. ALV)
test
Ford C-MAX Grand1.5, '16, 100 tkm
14 850 €
test
Ford C-MAX Grand1.5, '16, 69 tkm
17 500 €
test
Ford C-MAX Grand2.0, '16, 92 tkm
17 800 €
test
Ford C-MAX Grand1.0, '17, 65 tkm
18 490 €
test
Ford C-MAX Grand1.5, '16, 153 tkm
12 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Ford C-MAX Grand1.5, '18, 105 tkm
17 900 € (ALV väh.kelp.)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Ford koeajoja

Kaikki koeajot »
Ford Fiesta – Pienessä vara parempi

Ford Fiesta – Pienessä vara parempi

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Transit Custom Van PHEV – pakettiauto lataushybriditekniikalla

Ford Transit Custom Van PHEV – pakettiauto lataushybriditekniikalla

Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä

Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä

Ford Ranger Raptor - Vauhdilla vaativimmissakin maastoissa

Ford Ranger Raptor - Vauhdilla vaativimmissakin maastoissa