Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Ford Mondeo Hybrid – Lempeää hybridikyytiä

Ford Mondeo Hybrid – Lempeää hybridikyytiä
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo
 • Ford Mondeo

Ford Mondeon hybridiversio yhdistää ison perheauton tilat ja pikkuauton kulutuksen.

Ford ei ole varsinaisesti kunnostautunut hybridiautojen valmistamisessa. Mondeon hybridiversio onkin ensimmäinen Eurooppan tuotava hybridimalli. Sinänsä Modeo on monissa lliemissä keitetty automalli, joka on pärjännyt hyvin vertailuissa.

Se, että Ford ei amerikkalaislähtöisenä valmistajana ole juuri hybridipiireissä marinoitu, näkyy lopputuloksessa. Modeon voimanlähteenä toimii bensiinimoottori, joka toimii yhdessä sähkömoottorin kanssa. Kokoonpano on perinteinen hybridi, ei ladattava.

Pistokehybridien kohdalla menoa saattaa tätä nykyä riittää useita kymmeniä kilometrejä pelkällä sähköllä, mutta Mondeo ei pelkällä sähköllä kovin pitkälle yllä. Akuston energia jaksaa viedä Fordia arvioita kilometrin tai pari, sillä 1,4 kWh:n akkukapasiteetti on vaatimaton.

Mondeon voimanlähde on 2-litrainen vapaastihengittävä bensakone. Tehoa bensiinikoneesta napataa 140 hevosvoimaa ja vääntöä 173Nm. Lukemat eivät päätä huimaa, mutta onneksi peliin tulee hieman apua sähkömoottorilta, joka se tuottaa 71 hevosvoimaa.

Lauhkea hybridi

Ford Mondeo Hybrid – Lempeää hybridikyytiä

Molempien yhteisvaikutuksesta teho kasvaa 187 hevosvoimaan. Vääntölukemaksi ilmoitetaan varsin vaisut 173 Nm. Tämä selittää pitkälti sitä, miksi Mondeo on hybridiversiona varsin lauhkea tapaus. 0-100 km/h kiihdytys ottaa aikaa melkein kymmenisen sekuntia.

Portaaton automaattivaihteisto on omiaan hukkaamaan voimantunnetta, joka kieltämättä vaivaa Mondeon kohdalla. Usein hybridiautot ovat erityisesti ladattavina versioina pirteän oloisia paketteja, mutta Mondeo hybrid on lievä poikkeus jota kuminauhamainen vaihteisto korostaa entisestään.

Sinänsä poltto- ja sähkömoottorin toiminta on saumatonta ja Atkinson työnkiertomoottorin toiminnasta on mahdotonta päätellä milloin käytössä on sähkö tai bensiini. Vaihdot voimanlähteiden välillä sujuvat eleettömästi.

Muuten Mondeo on varsin toimiva paketti. Se tarjoaa hyvät sisätilat, mukavan alustan ja ajomukavuutta, joka pistää kampohin luokan muille automalleille. Mondeon penkissä kyllä viihtyy ja mukavuuspanotteinen alusta hoitaa hommansa hyvin. Ford on selvästi tarkoitettu pitkien matkojen taittamiseen, vaikka hybridi ei olekaan omimmillaan pitkiä maantiebaanoja painaessa.

 • Ford Mondeo Hybrid – Lempeää hybridikyytiä
 • Ford Mondeo Hybrid – Lempeää hybridikyytiä
 

Hiljaista Kyytiä

Mukavan ja pehmeänpuoleisen alustan lisäksi mukavuutta nostaa se, että Mondeo on yllättävän hiljainen kaveri maantiellä. Toki osa kunniasta kuuluu rengastukselle, sillä matalkampiprofiiliset renkaat varmasti rallattaisivat auton alla kovempaa.

Yhdistetty kulutus pyörii yllättävän alhaisena. Valmistajan ilmoituksen mukaan EU-kulutus on 5,7 litraa sadalla. Se pitää melko hyvin kutinsa ja rauhallisesti ajamalla sen saa painettua lähemmäs viittä litraa. Ei lainkaan hassumpi suoritus tämän kokoiselta ja painoiselta autolta.

Mondeon sisätilat ovat tunnetusti hulppeat. Etu- ja takapenkillä piisaa avaruutta, mikä tekee siitä erinopmaisen auton suuremmankin perheen tilantarpeeseen. Sen kyydissä matkustaa mukavasti viisi aikuista tai vamnhempien lisäksi lapsia istuimineen.

Tavaratilasta kuitenkin pitää tinkiä hybridin kohdalla verrattuna bensa- tai dieselversioon. Se kutistii hybridin kohdalla 400 litraan, kun polttomoottoriversioiseen farkkuun mahtuu tavaraa 525 litraa. Syy tälle pilee akustossa.

Mondeo on hyvä porttiteoria-auto hybridimaailmaan, sillä siitä ei juuri ulkoa huomaa ajavansa hybridillä. Ainoa viite ekologisemmasta autosta on pieni hybrid-kyltti. Sisältäkään ei heti välttämättä tajua sitä, että kyseessä on hybridiversio.

Ford Mondeo Hybrid on osoitus siitä, että myös amerikkalaisen autoteollisuuden on hiljalleen lähdettävä mukaan autokannan sähköistyksen kelkkaan. Tällä hetkellä se on perässä esimerkiksi Toyotaa parin vuosikymmenen verran, sillä Toyota Prius ilmestyi ensimmäistä kertaa vuonna 1996. Ensimmäiseksi hybridimalliksi Mondeo on ihan kelpo hyvä aloitus.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajomukavuus, hyvät sisätilat, kulutus, mukava alusta

Parantamisen varaa: ujo voimantunne

Ford Mondeo Hybrid:

Moottori:Nelisylinterinen, 1999 cm3 bensiinimoottori + sähkömoottori
Yhteisteho:187 hv (137 kW) @ 6000 rpm
Vääntö:173 Nm @ 4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,2 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Portaaton automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus:5,6 l / 100 km
CO2-päästöt:130 g/km
Omamassa:1716 kg
Mitat (pit/lev/kork):4867mm/1852mm/1501mm
Hinta alkaen:38 591€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Ford Mondeo

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Ford Mondeo -autot

test
Ford Mondeo2, '21, 16 tkm
39 800 € (sis. ALV)
test
Ford Mondeo2, '22, Ajamaton
46 190 € (sis. ALV)
test
Ford Mondeo2, '21, 12 tkm
33 800 €
test
Ford Mondeo2, '22, 14 tkm
36 950 € (sis. ALV)
test
Ford Mondeo2, '20, 35 tkm
30 500 €
test
Ford Mondeo2, '20, 107 tkm
26 790 € (sis. ALV)
test
Ford Mondeo2, '20, 85 tkm
27 790 €
test
Ford Mondeo2, '20, 49 tkm
35 900 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Ford koeajoja

Kaikki koeajot »
Ford Mondeo Vignale – Parkkipaikan laatutaso ylös

Ford Mondeo Vignale – Parkkipaikan laatutaso ylös

Ford Mondeo – Tyylipuhdas edustuslimppu

Ford Mondeo – Tyylipuhdas edustuslimppu

Tyypit: Ford Mondeo ST220

Tyypit: Ford Mondeo ST220

Tyypit: Ford Mondeo ST200 STW

Tyypit: Ford Mondeo ST200 STW

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille