Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 5 302

Ford Transit Custom PHEV ja Tourneo Custom PHEV

Ford Transit Custom PHEV ja Tourneo Custom PHEV
  • Ford Transit Custom
  • Ford Transit Custom
  • Ford Transit Custom
  • Ford Transit Custom
  • Ford Transit Custom
  • Ford Transit Custom
  • Ford Transit Custom
  • Ford Transit Custom

Fordin Transit Custom -pakettiauto ja Tourneo Custom -tila-auto saapuvat markkinoille mielenkiintoisina ladattavina hybridiversioina.

Hybridi- sekä sähköautojen suosio on kovassa kasvussa, ja suuntaus on löytänyt tiensä myös hyötyajoneuvoluokkiin. Fordin Transit Custom -pakettiauto ja Tourneo Custom -tila-auto saapuvat markkinoille mielenkiintoisella ladattavalla hybridillä, jossa auton eturenkaiden pyörittämiseen käytetään ainoastaan 92,9 kW:n sähkömoottoria, joka saa virtansa 13,6 kWh:n litiumioniakustosta. Pelkällä sähköllä on mahdollista ajaa 56 kilometriä ja akkua erinomaisella hyötysuhteella lataavan 1,0 litran EcoBoost-bensiinimoottorin avulla kokonaisajomatka nousee peräti 500 kilometriin polttoaineen kulutuksen ollessa 3,08 l/100 km ja CO2-päästöjen 60 g/km.

Päästöttömien hyötyajoneuvojen määrä on kasvussa ja ympäri Eurooppaa ilmestyneet vähäpäästöisille ajoneuvoille varatut alueet tulevat vain lisäämään kysyntää. Kuitenkin moni autoilija varsinkin Suomessa käyttää ajoneuvoaan myös taajamien ulkopuolilla, jolloin pelkän sähkökäytön mahdollisuus raskaammissa kuljetustehtävissä vaikeutuu huomattavasti. Fordin ns. sarjahybridimallisto tarjoaakin hyvin mielenkiintoisen ratkaisun yhdistämällä hybridin sekä sähköauton parhaita ominaisuuksia. Ford Transit PHEV ja Tourneo Custom PHEV -hybridit ovat vähäpäästöisiä, mutta samalla Transit Customin 1130 kilon kantavuus ja kuuden kuution tavaratila sekä Tourneo Customin kahdeksanpaikkaisuus riittävät myös vaativaan ammattikäyttöön. Akuston luotettavuudesta kertoo kahdeksan vuoden tai 160 000 kilometrin takuu.

Monipuoliset latausmahdollisuudet, energia tehokkaasti talteen

Ford Transit Custom PHEV ja Tourneo Custom PHEV

Uudet Transit Custom ja Tourneo Custom ovat ladattavissa etupuskurissa sijaitsevasta latausluukusta 4,3 tunnissa kotitalouksien 240 voltin kymmenen ampeerisesta virtalähteestä tai 2,7 tunnissa käyttämällä tehokkaampia 2 AC -latauslaitteita. Sähköenergiaa kerätään lisäksi lataamalla akkua jarruenergian talteenotolla auton jarruttaessa tai hidastaessa. Vaihteenvalitsimen Drive- tai Low-asetusten kautta jarruenergian talteenottoa voi säätää, ja Low-asetuksella talteenotto on hyvin tehokasta. Tämä soveltuu hyvin nopeatempoiseen kaupunkiajoon ja fiksu yksityiskohta on jarruvalojen automaattinen syttyminen, kun jalka nostetaan kaasulta.

Akun varauksen käyttämiseen on neljä eri EV-ajotilan valintaa: EV Auto optimoi käytön ja järjestelmä osaa sopeutua ajotilanteeseen, EV Now käyttää lähinnä akkuenergiaa, EV Later käyttää puolestaan lähinnä polttomoottoria ja EV Chargessa polttomoottori lataa akun täyteen seuraavaa EV Now -ajoa varten. Latauksen tehoa voi puolestaan seurata helposti reaaliaikaisen ja selkeän teho/latausmittarin avulla. Lisäksi mittaristo kertoo tarkasti jäljellä olevan ajomatkan pelkällä akkuenergialla tai polttomoottoria käyttämällä.

Vihreä edelläkävijä

Fordin panostus hybriditeknologiaan näkyy myös monipuolisissa innovaatioissa, joiden avulla teknologian kehityksestä saa taloudellista hyötyä sekä käytön helppoutta. Vakiona tuleva FordPass Connect -modeemin ja FordPass-mobiilisovelluksen kautta voi seurata auton lataustilaa myös etänä. Saatavilla on myös maksimissaan viiden auton FordPass Pro -sovellus, jolla esimerkiksi yrittäjä voi seurata hybridiensä lataustilannetta. Yhteistyön kautta Fordilla on myös tarjota koko Euroopan kattavan latausverkosto, jonka pisteiden sijainnit saa selville sovelluksella ja samaa kautta voi hoitaa myös maksamisen.

Vakiovarusteena tuleva Geofencing-moduuli on puolestaan erinomainen järjestelmä, jolla voi määritellä alueen, jossa ajoneuvo siirtyy automaattisesti käyttämään vain sähköenergiaa. Näin voi esimerkiksi viranomaisille todistaa käyttäneensä vain sähköä. Luonnollisesti ominaisuudesta on hyötyä myös kilpailutuksissa. Lisäksi Ford on tuomassa markkinoille kotitalouksille tarkoitettuja tehokkaita latauspisteitä, joiden avulla latausaika lyhenee jopa kolmanneksella.

Monipuolisuutta ja käyttömukavuutta

Sekä Transit Custom- ja Tourneo Custom -hybridimallit ovat varustelultaan hyvin nykyaikaisia ja soveltuvat erinomaisesti niin yrityskäyttöön kuin tavalliseen perheajoon. Transit Custom on saatavana Trend- tai Limited -varustelutasolla ja vakiovarusteluun kuuluvat esimerkiksi ilmastointi sekä lämmitetty tuulilasi ja lisävarusteena voi hankkia vaikkapa ääniohjatun SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän, pysäköintiavustimen tai kaista-avustimen. Monelle urakoitsijalle mainio lisävaruste on taas 12 voltin Epower-paketti, jonka avulla paljon virtaa vaativien työkalujen tai valaistuksen käyttö helpottuu huomattavasti.

Kahdeksan henkilön tila-auto Tourneo Custom soveltuu hyvin niin ammattikäyttöön kuin vaikka ison perheen kuljetusvälineeksi, ja sen sisätilojen muunneltavuus lisää käyttömahdollisuuksia. Positiivista on myös kohtuullisen mukava tavaratilan koko, vaikka kaikki paikat olisivat miehitettyinä. Malli on saatavana ylellisenä Titanium-versiona, joka täyttää vaikkapa VIP-luokan kuljetusten tasovaatimukset kaikilta osin.

  • Ford Transit Custom PHEV ja Tourneo Custom PHEV
  • Ford Transit Custom PHEV ja Tourneo Custom PHEV
 

Rohkaiseva koeajo

Sähkö- ja hybridimallien koeajoissa usein havaitsee ristiriitoja julkaistujen lukemien ja omien käyttökokemusten välillä. Fordin koeajoissakin eroa on, mutta ero on hyvin kohtuullinen ja pidemmän käyttöjakson jälkeen oman ajotavan muokkautuminen tulee varmasti parantamaan taloudellisuutta entisestään. Selkeä latausmittari toimii myös hyvänä apuna ja järkevöittää ajoa. EV Auto -ajotila toimii järkevästi ja sillä tulee varmasti pärjäämään suurimmassa osassa ajoista. Vaihteenvalitsimen jarruenergiaa talteen ottava Low-asetus on luvatun tehokas ja toimii hyvin tehokkaana hidastimena, kun jalan nostaa pois kaasulta.

Muuten uutuusmallit ovat positiivisessa mielessä hyvin fordmaisia ja niiden jämäkkä ohjaus miellyttää ainakin allekirjoittanutta suuresti. Mitään raketteja mallit eivät ole, mutta täydelläkään kuormalla ei jalkoihin tarvitse pelätä jäävänsä. Koeajosta jäikin hyvin positiivinen vaikutelma ja selvää oli, ettei Ford ole hätäillyt hybridiversionsa kanssa. Sen verran vakuuttava paketti on kyseessä ja varsinkin runsas teknisten sovellusten ja ominaisuuksien määrä vakuuttaa vaativammankin autoilijan.

Hybridimalliston virallisia hintoja ei ole vielä julkaistu, mutta maahantuojan arvion mukaan Transit Custom PHEV:in hinta tulee olemaan noin 50 000 euroa ja Tourneo Custom PHEV:in noin 60 000 euroa. Mallistojen valmistus aloitetaan vuoden lopulla ja Suomeen uutuuksia on lupa odotella kevään aikana.

Tapani - Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Ford Transit Custom

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Ford Transit Custom -autot

test
Ford Transit Custom2.0, '22, Ajamaton
39 378 € (ALV väh.kelp.)
test
Ford Transit Custom2.0, '22, Ajamaton
42 621 € (ALV väh.kelp.)
test
Ford Transit Custom2.0, '22, Ajamaton
44 879 € (ALV väh.kelp.)
test
Ford Transit Custom2.0, '22, Ajamaton
47 304 €
test
Ford Transit Custom2.0, '22, Ajamaton
41 805 €
test
Ford Transit Custom2.0, '22, Ajamaton
42 690 €
test
Ford Transit Custom2.0, '22, 1 km
41 149 € (ALV väh.kelp.)
test
Ford Transit Custom2.0, '21, 8 tkm
37 500 € (ALV väh.kelp.)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Ford koeajoja

Kaikki koeajot »
Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Mustang Mach-E – Hyvästit muskelille

Ford Puma ST – Ärhentelevä katumaasturi

Ford Puma ST – Ärhentelevä katumaasturi

Ford Fiesta – Pienessä vara parempi

Ford Fiesta – Pienessä vara parempi

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Transit Custom Van PHEV – pakettiauto lataushybriditekniikalla

Ford Transit Custom Van PHEV – pakettiauto lataushybriditekniikalla