Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 3 887

Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa

Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade
 • Jeep Renegade

Jeep Renegaden hybridiversio nostaa karskin katumaasturin potentiaalin entistä korkeammalle.

Vahvasti Eurooppalaistunut Jeep on alkanut toden teolla sähköistämään mallistoaan. Tätä nykyä ikonista Jeepiä saa entistä laajemmin myös voimalinjalla, joka haastaa polttomoottorit.

Jeep Renegade kehitettiin täsmäaseeksi markkinoille, joissa ostajista kisaavat kompaktit katumaasturit. Renegade on siis suora kilpailija vaikkapa Nissan Qashqaille, Opel Mokkalle, VW T-Rocille, Toyota CH-R:lle ja Skoda Karoqille.

Kilpailijoistaan Renegade poikkeaa karskimmalla ulkonäöllään, sillä pikku-Jeepistä löytyy aimo annos maasturitunnelmaa. Maasturimaisin osuus on toki ulkokuoressa ja etenkin pyöreissä etuvaloissa ja laatikkomaisessa ulkokuoressa.

Siinä missä Renegadessa on maasturimaista karskiutta, on modernimpaa muotokieltä arvostavalle tarjolla sisarmalli Compass. Voimalinja ja peruskokoonpano on molemmissa yhteneväinen. Persoonat poikkeavat kuitenkin isosti.

Renegade tuli markkinoille jo vuonna 2014, mutta facelift muutti pienen katumaasturin muotoja modernimpaan suuntaan. 4XE:n juuret ovat tuossa parin vuoden takaisessa mallissa, mutta 4XE tarjoilee eroavaisuuksia tekniikassa.

180 hv + sähköt

Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa

4XE:n pääasiallisena voimanlähteenä toimii versiosta riippuen joko 130 tai 180 hevosvoimainen bensiinimoottori. Bensakone on 1,3-litrainen ja nelisylinterinen turboahdettu pieni voimanpesä, jonka tehontuottoa on lisäämässä 60 hevosvoimaa tuottava sähkömoottori.

Jeepin tapauksessa polttomoottori käyttää etupyöriä ja sähkömoottori takapyöriä. Taka-akselille sijoitettua sähkömottia ruokkii 11 kWh akkupaketti, josta riittää valmistajan ilmoituksen mukaan mehuja jopa 50 kilometrin matkalle.

Vaikka sähkömoottorilta loppuisi voima, ei Jeep muutu kertaheitolla pelkäksi etuvedoksi, vaan polttomoottori toimii sähkömoottorin generaattorina. Jeepin yhteisteho on 240 hevosvoimaa, joiden ansiosta Renegade 4XE on rivakka laite kiihtymään. 0–100 km/h suoritetaan seitsemässä sekunnissa.

On hieman yllättävää lukea Jeepin teknisistä tiedoista vaihdelaatikon olevan kaksoiskytkimellisen, sillä se tuntuu enemmän perinteiseltä automaatilta tai jopa CVT-vaihteistolta. Ehkä syy piilee siinä, että vaihdot ovat laiskanpuoleisia ja kone jää helposti huutamaan korkeilla kierroksilla. Ominaisuus korostuu siksi, että moottorin äänet ovat ohjaamossa melko kovia.

Automaattiaski on selkeä kehityspaikka muuten hyvin toimivassa voimalinjassa. Sähkömoottorin ja bensiinimoottorin yhteistoiminta on varsin sulavaa, mutta suoraan sanoen laatikko saisi hoidella hommansa hieman hienovaraisemmin.

Kevyt ohjaus

Ohjaustuntuma on tehty todella kevyeksi. Sähköinen tehostin tekee ohjaustuntumasta kaupunkivauhdeissa jopa liian kevyen, mikä korostuu jämäkän alustan ansiosta. Jeepin jousitus on todella jämäkän oloinen ja pintakova, mutta jotenkin se ei Renegaden kohdalla häiritse. Ohjaus vain saisi olla samaa paria.

Jeepin ajotilavalinnan pitäisi vaikuttaa ohjaustuntumaan, mutta ero on niin pieni, ettei sitä suoraan sanoen huomaa. Ajotila vaikuttaa kuitenkin moottoriohjaukseen ja vaihteiston toimintaan selkeämmin. Alustaan ajotilat eivät vaikuta.

Renegadessa on itse asiassa kaksi ajotilan valitsinta, joista toinen määrittää sen, mitä käyttövoimaa kulloinkin käytetään. Hybrid-ajotilassa auto käyttää sekä polttomoottoria, että sähkömoottoria, electric-tilassa matkaa suoritetaan pelkällä sähköllä ja e-save-tila puolestaan käyttää pelkkää polttomoottoria ja kerää virtaa akkuun myöhempää käyttöä varten.

E-save-ajotila on tarpeellinen silloin kun kuski haluaa ajaa pelkällä sähköllä vaikkapa kaupunkiolosuhteissa ja hoidella paljon energiaa kuluttavan moottoritieajon polttomoottorin voimin.

Toinen ajotilan valitsin sitten vaikuttaa moottoriohjaukseen ja luistonestoon. Automaattinen ajotila haistelee tien pitoa ja valitsee sopivan reseptin. Sport-ajotila optimoi urheilullisempaa ajamista ja pudottaa luistoneston pois. Snow-tila on nimensä mukaisesti talvikelille ja Sand/Mud tarjoilee optimaalisen pidon hiekalla.

 • Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa
 • Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa
 

Maastoon vaan rohkeasti

Renegadessa on Jeepin DNA, minkä vuoksi siitä löytyy nopea ja hidas alue. Hitaalla alueella pärjää helpommin maastossa ja maastoon myös sähköinen voimalinja sopii paremmin kuin hyvin. Liukkaassa ja lumisessa maastossa Jeep on kuin kotonaan.

Katumaasturimallisesta Renegadesta löytyy myös sähköinen lukko, joka pitää kaikki neljä pyörää pyörimässä 15 km/h vauhtiin saakka. Nämä ovat ominaisuuksia, joita ei oikeastaan olettaisi löytyvän tällaisesta katujen cowboysta.

Eurooppalaistumisesta on myös kiistattomia hyötyjä, sillä varustelu on kattavaa. Renegadesta löytyy mukautuva ja perinteinen vakionopeudensäädin, kuolleen kulman varoitin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, automaattinen hätäjarrutus ja mm. Apple CarPlay.

Kehitettävää löytyy tältäkin saralta, sillä esimerkiksi navigaattorin käyttäminen on niin sekavaa, että mieluummin tulee käytettyä puhelimen omaa navisovellusta.

Kokonaisuutena Jeep Renegade 4XE jää vahvasti positiiviseksi kokemukseksi. Siinä on aimo annos persoonaa ja katumaasturipiireissä poissaolollaan loistavaa kapina-asennetta. Renegadessa yhdistyvät uuden ajan voimalinja ja vanhan liiton maasturifiilis kokonaisuudeksi, joka riisuu aseista.

Tuomas Rajala

Kehuja: fiilis, karski ulkonäkö, voimalinjan toiminta, varustelu

Parantamisen varaa: vaihteiston toiminta, hankala navigaattori

Jeep Renegade 4XE

Moottori:4-sylinterinen, 1398 cm3 turboahdettu bensiinimoottori + sähkömoottori
Yhteisteho:240 hv (177 kW)
Vääntö:330 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,7 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:1,4 l / 100 km
CO2-päästöt:28 g/km
Akun kapasiteetti:12,8 kWh
Mitat (pit/lev/kork):4642mm/1799mm/1437mm
Tavaratila:470 l
Hinta alkaen:33 331€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Jeep Renegade

     
3.7
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Jeep Renegade -autot

test
Jeep Renegade1.3, '22, Ajamaton
45 590 € (sis. ALV)
test
Jeep Renegade1.3, '21, 1 tkm
38 900 € (sis. ALV)
test
Jeep Renegade1.3, '21, 1 tkm
42 900 € (sis. ALV)
test
Jeep Renegade1.3, '21, 1 tkm
44 900 € (sis. ALV)
test
Jeep Renegade1.3, '21, 2 tkm
37 900 € (sis. ALV)
test
Jeep Renegade1.3, '21, Ajamaton
38 900 € (sis. ALV)
test
Jeep Renegade1.3, '21, 1 tkm
38 900 € (sis. ALV)
test
Jeep Renegade1.3, '21, 2 tkm
37 990 € (sis. ALV)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Jeep koeajoja

Kaikki koeajot »
Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen

Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen

Jeep Renegade – Kaupunkicowboy

Jeep Renegade – Kaupunkicowboy

Jeepin uudet ladattavat hybridit: Renegade ja Compass 4xe

Jeepin uudet ladattavat hybridit: Renegade ja Compass 4xe

Jeep Compass – Kaskai-luokan karskimpi kaveri

Jeep Compass – Kaskai-luokan karskimpi kaveri

Jeep Grand Cherokee – Eurotyyliin ja Amerikan malliin

Jeep Grand Cherokee – Eurotyyliin ja Amerikan malliin