Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Kia e-Niro – Pitkän matkan sähköauto

Kia e-Niro – Pitkän matkan sähköauto
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro

Kia e-Niro tarjoaa pitkän toimintasäteen sähköauton kohtuullisella hinnalla.

Kia on ottanut tosissaan autoilun sähköistymisen trendin. Korealaisvalmistajan mallistossa on jo useampi täysähköauto ja melkoinen liuta hybridejä. e-Niro on sähkömalliston jalokivi.

Kialla on jo muutaman vuoden ajan olut tarjolla sähköversio Soulista ja Hyundailla Ioniqista, mutta nyt päivänvalon näkee e-Niro, joka vie homman kaksikkoa pidemmälle. Kirjaimellisesti, sillä uudessa Nirossa käyttösäde kasvaa yli 400 kilometriin.

Niro on katumaasturimalli, joka on ollut markkinoilla jo muutaman vuoden ajan. Hybridinä markkinoille pamahtanut kompakti katumaasturi kääntyi sähköversioksi varsin kivuttomasti ja lopputulos on vakuuttava.

e-Niro on itse asiassa yksi markkinoiden pisimmällä käyttösäteellä varustettu sähköauto. Malli julkaistiin vailla sen kummempaa hypeä, vaikka sille olisi suoraan sanoen ollut sijaa. Niro on nimittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu ja laadukkaan tuntuinen sähköpeli.

Ensimetrit e-Nirolla näyttävät heti sen, että ajomukavuutta piisaa. Kun sähköauton rattiin hyppää suoraan polttomoottorilaitteen jälkeen, näyttää sähkömoottori mukavan luonteensa. Normaali kaasunpainallus saa auton liikahtamaan varsin ripeästi.

Ripeitä lähtöjä

Kia e-Niro – Pitkän matkan sähköauto

Heti tuleekin mieleen tarkistaa millainen 0-100 Km/h kiihdytyksen arvo autolle luvataan. Ohjekirja kertoo sellaiseksi 7,8 sekuntia, mikä selittää lipevää luonnetta. Tuolla lukemalle jää suuri osa nykypäivän polttomoottoriautoista ja tulos lähentelee sporttiautoluokkaa.

e-Niron luonnetta voi myös säätää oman mieltymyksensä mukaan varsin merkittävästi. Eco-tilassa kiihdytykset ovat verkkaisempia ja sähkönkulutusta optimoidaan maksimaalisesti. Normal-tilassa se on mukava kompromissi, eli kiihtyvyyttä on mukavasti, mutta kaikkea ei laiteta peliin.

Sport-ajotilassa käytössä on sähkömoottorin koko potentiaali ja silloin Niron eturenkaat alkavat lyödä joutavaa jopa kuivalla asfaltilla. Sähkömoottorin voima on viiveetöntä ja tuntuvaa, sillä harvalla tämän tehoisella nyky-bensa-autolla luistonestovalo vilkkuu yhtä taajaan.

Moottori on yksinkertaisesrti valloittavan hyvä. Ajaminen on vaivatonta ja ratin takana olevista siivekkeistä saa säädettyä sitä, kuinka paljon jarrutusenergiaa otetaan talteen kun jalka nostetaan kaasulta. Pienimmillään ajotuntuma on kuin polttomoottoriautossa ja kolmostasolla käytös muistuttaa Teslaa.

Paljon e-Niron vaivattomasta ja intuitiivisesta toiminnasta kertoo se, että eräs autolla ajanut tuttavani ei edes tajunnut kyseessä olevan sähköauton.

 • Kia e-Niro – Pitkän matkan sähköauto
 • Kia e-Niro – Pitkän matkan sähköauto
 

Hyvä varustelu

Kian sähkömalli on varustelultaan kattava. Siinä on adaptiivinen vakkari, sähkösäätöiset ja ilmastoidut nahkaistuimet ja muutenkin paketti on kasassa. Kaikesta paistaa laatu ja mukavuus.

Sähköautosta puhuttaessa kääntyy puhe toki nopeasti lataukseen ja käyttösäteeseen. Toimintasäde on pitkälti kohdillaan, sillä valmistaja lupaa yhdellä latauksella 455 kilometrin taipaleen. Se pitää optimaalisissa oloissa kutinsa, mutta talvikelillä lukemasta kannattaa napsaista viidennes pois.

Se on kuitenkin varsin hyvä lukema ja hieman pidemmätkin reissut hoidellaan ilman latauksia. Kaupungissa toimintasäde on erittäin hyvä, eikä viikon koeajolla tullut oikeaa tarvetta ladata autoa kertaakaan. Mutta toki ajomatkat olivat pääasiassa alle 100 kilometrin pätkiä.

Pikalatauksella e-Niron akun saa 80% varaustilaan 55 minuutin odotuksella. Se ei ole paha, sillä akku ottaa varausta sisään ilahduttavan ripeästi.

Tällä hetkellä Kia e-Niro tarjoaa sähköautoluokassa parasta hinta-laatu-suhdetta, sillä 455 kilometrin toimintasäteellä varustettu auto on kattavasti varusteltu, 7 vuoden takuutta varustettu ja hintalapussa lukee varsin maltilliset 45 000 euroa.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajomukavuus, mukava voimalinja, kattava varustelu,

Parantamisen varaa: –

Kia e-Niro:

Moottori:Sähkömoottori
Teho:204 hv (150kW)
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,8 s.
Huippunopeus:167 km/h
Vetotapa:Etuveto
Toimintasäde:455 km
CO2-päästöt:0 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4375mm/1805mm/1560mm
Hinta alkaen:44 990€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Kia Niro

     
4.5
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Kia Niro -autot

test
Kia Niro1.6, '23, 1 tkm
41 776 € (sis. ALV)
test
Kia Niro1.6, '23, 1 tkm
47 905 € (sis. ALV)
test
Kia Niro, '23, 1 tkm
48 036 € (sis. ALV)
test
Kia Niro1.6, '23, Ajamaton
37 008 € (sis. ALV)
test
Kia Niro1.6, '23, 50 km
47 880 € (sis. ALV)
test
Kia Niro, '23, Ajamaton
46 932 € (sis. ALV)
test
Kia Niro1.6, '23, 1 km
37 608 € (sis. ALV)
test
Kia Niro, '23, 5 tkm
46 400 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Kia koeajoja

Kaikki koeajot »
Koeajo: Kia Niro EV - tilaa, taloudellisuutta ja toimintamatkaa

Koeajo: Kia Niro EV - tilaa, taloudellisuutta ja toimintamatkaa

Kia Niro PHEV – Pistokkeen muotoisen pilven alla

Kia Niro PHEV – Pistokkeen muotoisen pilven alla

Kia Niro Hybrid – Hybridivallankumous

Kia Niro Hybrid – Hybridivallankumous

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu