Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Kia Niro PHEV – Pistokkeen muotoisen pilven alla

Kia Niro PHEV – Pistokkeen muotoisen pilven alla
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro
 • Kia Niro

Kia Niro PHEV on lataushybridi, joka tarjoaa sähköauton helppoutta ja bensa-auton toimintasäteen.

Autokanta sähköistyy kovaa vauhtia ja ehkä järkevimmät vaihtoehdot löytyvät tällä hetkellä polttomoottorin ja sähkön yhdistelmistä. Tähän reseptiin luottaa myös plug-in hybridi Kia Niro PHEV.

Täyssähköautojen suhteen keskustelu alkaa olla jakaantunut rajusti kahteen leiriin. Toisaalla ovat sähköautoilun puolestapuhujat, jotka ovat työntäneet päänsä pensaaseen sen suhteen, että maailma ei vielä oikeasti ole valmis sähköautoilulle pidemmillä siirtymillä.

Toisessa ääripäässä ovat polttomoottoriautoilun kannattajat, jotka eivät ole edes kokeilleet sähköautoa, saati haluavat sitä tehdä. He eivät puolestaan tiedä mistä jäävät paitsi, sillä sähköauton jälkeen polttomoottorilaitteet tuntuvat antiikkisilta.

Totuus voikin löytyä molempien maailmojen yhdistämisestä, sillä pistokehybridimalleissa on varsin paljon järkeä. Ne yhdistävät sähköllä toimivan kaupunkiauton ja pitkiin taipaleisiin paremmin soveltuvan polttomoottoriauton.

65 kilsaa sähköllä

Kia Niro PHEV – Pistokkeen muotoisen pilven alla

Pistokehybridi Niro PHEV:lle Kia lupaa 65 kilometrin toimintasäteen pelkällä sähköllä. Se on perua 8,9 kWh:n akkupaketista. Tuolla kapasiteetilla hoiteleekin suuren osan kaupunkiajelusta ja työmatkailusta.

Ahkeralla lataamisella Nirolla ei tarvitse juurikaan bensapumpulla vierailla ja ajaminen muuttuu monen muun plug-in hybridin tavoin eräänlaiseksi peliksi, jossa ultimaattinen palkinto on tankkaamisen välttäminen.

Yksi ongelma plug-in hybridien kohdalla on pikalatausmahdollisuuden puuttuminen. Tällä hetkellä markkinoilla olevan sukupolven plugarit eivät tue pikalatausmahdollisuutta. Kian mukaan tämä johtuu siitä, että pikalataukselle ei ole pienen akkukapasiteetin vuoksi tarvetta. Käyttäjän näkökulmasta asia on kuitenkin toisin.

Pikalatausmahdollisuus tekisi plug-in hybridistä vieläkin käyttökelpoisemman, sillä kauppareissun aikana 8,9 kWh:n akun saisi tuupattua helposti täyteen. Nyt virtaa joutuu odottelemaan nopeimmalla lataustavalla kolme tuntia ja perinteisellä pistotulppaan soveltuvalla laturilla sitäkin pidempään.

Sähköistetyt autot ovat monella tapaa erittäin päteviä kulkupelejä, mutta liian hidas latausmahdollisuus heikentää niiden kilpailukykyä perinteisiin polttomoottoreihin verrattuna. Jos autoon saa ”tankattua” riittävästi virtaa varttitunnissa, ovat selitykset liian pitkästä odottelusta selittelyä.

Perinteinen, mutta hyvä

Ajokokemuksena Niro PHEV on edelleen erinomainen. Sähkömoottorin tuoma voimantunne on hyvä ja Kian suorituskyky muistuttaa polttomoottoripuolen urheilullisempia malleja. Se onkin asia, mikä sähköistyvässä autoilussa jaksaa hämmästyttää kerta toisensa jälkeen.

Niro PHEV edustaa monessa suhteessa melko perinteistä autoilua. Se muistuttaa bensakäyttöistä Niroa ja hallintalaitteet näyttävät samalta kuin missä tahansa muussa autossa. Sähköisyyttä ei ole lähdetty korostamaan liiaksi, vaan PHEV tuntuu olevan lähinnä porttiteoria sähköisempään maailmaan.

Sähköllä huristellessa Niron tuntuma ei ole Teslamainen. Sähköautoilun uranuurtajana toimineen Teslan ajaminen kun vaatii uuden ajotavan opettelua. Kun jalan nostaa jenkkiauton kaasupolkimelta, tulee päälle reipas moottorijarru, joka pysäyttää auton maantievauhdistakin melko nopeasti. Nirossa jarru ei toimi samalla tavalla.

Bensiini- ja sähkömoottorin yhteispeli on saumatonta, mutta hieman yllättäen polttomoottorin käynnistymisen huomaa ohjaamossa heti. Jostain syystä äänieristys konehuoneesta ei ole monen muun automallin tasolla, vaan sepelimyllyn käynnistymisen kuulee selvästi. Eihän siitä haittaa ole, mutta hienostuneempi startti olisi ehkä suotavaa.

 • Kia Niro PHEV – Pistokkeen muotoisen pilven alla
 • Kia Niro PHEV – Pistokkeen muotoisen pilven alla
 

Pieni sporttisuus ei olisi pahitteeksi

Ajotuntumaltaan Niro ei yllä samalla tasolle konsernin hienostuneempien automallien kanssa. Jos sitä vertaa vaikkapa Ceed-perheeseen, on ero yllättävän suuri. Niro tuntuu arkisemmalta. Erityisesti penkit ovat lankkumaisemmat ja mukavuuspainotteisemmat. Pieni sporttisuus ei olisi Nirossakaan pahitteeksi.

Varustelultaan Niro PHEV on samalla viivalla muiden Kia-mallien kanssa. Siitä löytyy mukautuva vakionopeudensäädin, aktiivinen kaistavahti, hätäpysäytysjärjestelmä ja hyvät liitäntämahdollisuudet.

Sisätiloiltaan Kia Niro edustaa hyvää perustasoa, mutta katumaastureista tuttu haaste piilee tavaratilan koossa. Takaistuimet ylhäällä se on vaivaiset 324 litraa, mikä ei ole kovin paljon suurempi, kuin vaikkapa Toyota Yariksessa.

Hinnoittelultaan plug-in hybridi on verrattain kallis, etenkin kun sitä vertaa tavalliseen hybridimalliin. Hintaeroa kaksikon välillä on 8600 euroa, mikä on kohtuullisen reippaasti. Toisaalta Niro on yksi markkinoiden huokeimmista lataushybrideistä Hyundai Ioniqin ohella. Ja plug-in hybridillä saa auton käyttökustannukset painettua alas.

Tuomas Rajala

Kehuja: toimintamatka sähköllä, toimiva voimalinja, ajettavuus

Parantamisen varaa: konehuoneen äänieristys

Kia Niro 1,6 GDI Plug-In Hybrid Business Luxury DCT:

Moottori:Nelisylinterinen, 1580 cm3 bensiinimoottori + sähkömoottori
Teho:105 hv (77 kW) @ 5500 rpm
Sähkömoottorin teho:60,5 hv
Vääntö:147 Nm @ 1500-4500 rpm
Sähkömoottorin vääntö:170 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,8 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen automaattivaihteisto
Yhdistetty kulutus:1,4 l / 100 km
CO2-päästöt:31 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4355mm/1805mm/1545mm
Koeajoauton hinta:42 290€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Kia Niro

     
4.5
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Kia Niro -autot

test
Kia Niro1.6, '23, 1 tkm
41 776 € (sis. ALV)
test
Kia Niro1.6, '23, 1 tkm
47 905 € (sis. ALV)
test
Kia Niro, '23, 1 tkm
48 036 € (sis. ALV)
test
Kia Niro1.6, '23, Ajamaton
37 008 € (sis. ALV)
test
Kia Niro1.6, '23, 50 km
47 880 € (sis. ALV)
test
Kia Niro, '23, Ajamaton
46 932 € (sis. ALV)
test
Kia Niro1.6, '23, 1 km
37 608 € (sis. ALV)
test
Kia Niro, '23, 5 tkm
46 400 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Kia koeajoja

Kaikki koeajot »
Koeajo: Kia Niro EV - tilaa, taloudellisuutta ja toimintamatkaa

Koeajo: Kia Niro EV - tilaa, taloudellisuutta ja toimintamatkaa

Kia e-Niro – Pitkän matkan sähköauto

Kia e-Niro – Pitkän matkan sähköauto

Kia Niro Hybrid – Hybridivallankumous

Kia Niro Hybrid – Hybridivallankumous

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu