Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Kia EV6 – Perheauto tai ärhäkkä GT 

Kia EV6 – Perheauto tai ärhäkkä GT 
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6
 • Kia EV6

EV6 vie Kiaa kohti sähköistettyä tulevaisuutta. Auto venyy perheautosta ärhäkäksi GT:ksi.  

Kian EV6 on ehtinyt olemassaolonsa aikana keräämään useita tunnustuksia ja jopa vuoden auton titteleitä. Suomessa korealaismerkki joutui tyytymään vuoden 2022 äänestyksessä kolmanteen sijaan, mutta suoritus on toki edelleen vakuuttava. 

Ensimmäisenä EV6:n kohdalla huomio kiinnittyy muotoiluun. Kia on veistänyt suunnittelupöydällä auton, joka on melkein kuin taideteos. Se näyttää tulevaisuudesta tupsahtaneelta autolta, jota ei olla rajoitettu realismilla.  

Auton tunnusomaisin piirre löytyy takaosasta, sillä ledinauhoin toteutetut takavalot ovat persoonaa pullollaan. Vastaavaa muotoilua ei olla rohjettu käyttää modernissa autoteollisuudessa pitkään aikaan. Kialla on uskallettu ajatella toisin. 

EV6 on sisarmalli Hyundain Ioniq 5:lle, mikä näkyy monessa asiassa. Molemmat korealaiset autot on rakennettu E-GMB-alustalle ja sekä voimalinjassa että ominaisuuksissa on paljon samaa. Korealaiset latautuvat nopeasti ja kuluttavat sähköä maltilla.

Kian näkemys aallonharjalla olevasta kohtuuhintaisesta sähköautosta miellyttää niin ulkoisesti kuin ajokokemukseltaan. Alusta on jämäkkä ja tuntuma tiehen hyvä. Mitä muuta sitä käyttöautoltaan voisi toivoa? 

Jopa 528 km yhdellä latauksella 

Kia EV6 – Perheauto tai ärhäkkä GT 

Sähkömoottori tuottaa isompiakkuisessa takavetoversiossa 229 hevosvoimaa ja 350 Nm. Näiden turvin kiihtyvyyslukema on mukava 7,3 sekuntia sataseen. 77 kW akkupaketilla toimintamatkan vertailuluku on 528 km.  

Pisin toimintamatka luvataan siis isoakkuiselle ja takavetoiselle mallille. Pienemmällä 58 kWh-akulla varustetun nelivetoisen EV6:n toimintamatka on sekin hyvä – 371 km. Muiden mallien toimintamatkat mahtuvat ääripäiden väliin. 

Kia EV6:n etuihin kuuluu myös erittäin nopea pikalataus. Isommalla akulla varustetut mallit ottavat virtaa sisäänsä 240 kW-nopeudella. Vastaavaan lukemaan pystyy tällä hetkellä hyvin harva automalli. Toisaalta näin nopeita latauspisteitä ei Suomen kamaralla juuri ole.  

Toki pitää muistaa myös se, että 240 kW latausnopeus toteutuu vain optimaalisissa tilanteissa. Homma ei toimi niin, että latausnopeudella voisi jakaa akun kokonaiskapasiteetin. Huippunopeilla latureilla kymmenestä prosentista 80 prosentin lataukseen päästään 18 minuutissa.

Siitä, kuinka tärkeä supernopea latautuminen normaalille käyttäjälle on, voidaan olla montaa mieltä. Peruskäytössä yleisin lataustapa on edelleen kotilataus, jonka nopeudella on suurempi merkitys. 11 kW laturilla lataus ottaa aikaa akusta riippuen joko vajaat 6 tuntia tai reilut 7 tuntia. 

Sähköautomaailmassa auton ajotilalla on suuri merkitys käytökseen ja niin on myös EV6:n tilalla. Eco-tilassa kulutusta optimoidaan isolla kädellä ja kiihtyvyys on rajoitettu. Sport–ajotilalla käytössä on koko potentiaali. 

Hyvät varusteet 

GT-malli on varusteltu hulppeimmin ja tällöin alusta säätyy sähköisesti. Ajotuntuma on mallinimensä mukaisesti jämäkämpi ja säädettävissä. Ajotila vaikuttaa siis myös alustan toimintaan. Lisäksi GT-mallissa on elektroninen lukko taka-akselilla, mikä on hauska ominaisuus liukkaalla ja rataolosuhteissa. 

Kia EV6:n varustelu on kattava: LED-ajovalot, kaistallapitoavustin, adaptiivinen vakionopeudensäädin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, suuri kosketusnäyttö, digitaalinen mittaristo ja niin edelleen. 

Aktiivinen kaistallapitoavustin on askel kohti autonomista ajamista ja järjestelmä toimii Kiassa samaan tapaan kuin Hyundai Ioniq 5:ssä. Auto hakee uraa ajokaistan keskellä, mutta toimii kuitenkin, kuten pitää. Kovin pitkiä aikoja EV6 ei kuitenkaan ajele itsekseen, sillä lainsäädäntö pakottaa kuskin puuttumaan peliin.

EV6 on ehdottomasti yksi tämän hetken parhaista sähköautomalleista. Nopea lataus, riittävä toimintamatka, tyylikäs ulkokuori ja hyvä ajotuntuma miellyttävät. Kaupungissa EV6 tuntuu mukavan ripeältä ja maantiellä meno maistuu samaten.

 • Kia EV6 – Perheauto tai ärhäkkä GT 
 • Kia EV6 – Perheauto tai ärhäkkä GT 
 

Neliveto kolmen tonnin lisäsijoituksella 

Kian hinnat alkavat hieman alle 50 000 eurosta ja halvin takavetoversio maksaa 48 219 euroa. Neliveto maksaa 3000 euroa lisää, joten hintaero on varsin pieni. Itse asiassa hintaero halvimman takavedon ja isompiakkuisen nelivedon välillä on sekin aika pieni, reilut 7000 euroa.  

Nelivetoinen ja isompiakkuinen versio tuo mukanaan kiistattomia etuja, joiden varjossa 7000 euroa korkeampi hankintahinta kyllä perustelee itse itsensä.  

Jos mielii saada reippaampaa suorituskykyä, on EV6:sta tarjolla myös GT-versio. Se alkaa kilpailemaan markkinoiden tehokkaimpien sähköautojen kanssa, sillä 585 hv ja 740 Nm puhuttelevat varmasti.  

GT kiihtyy nollasta sataseen 3,5 sekunnissa. Tuolla lukemalla laitetaan kampoihin mm. Audi e-Tron GT:lle, Porsche Taycanille ja Teslan ripeämmille malleille. Kyseessä on selkeästi halvempi auto, sillä EV6 GT maksaa vaivaiset 70 150 euroa ja muu kolmikko maksaa 100 000 euroa ja siitä ylöspäin.

Tuomas Rajala 

Kehuja: ulkonäkö, toimintamatka isolla akulla, varustelu, ajotuntuma 

Parantamisen varaa: – 

Kia EV6 RWD 77 kW 229hv:

Moottori: Sähkömoottori
Teho: 229 hv (168 kW)
Vääntö:350 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,3 s
Huippunopeus:188 km/h
Toimintamatka (WLTP):528 km
Vetotapa:Takaveto
Kulutus (WLTP):16,5-17,2 kWh / 100 km
CO2 päästöt:0 g/km
Mitat (pit./lev./kork.): 4680mm/1880mm/1545mm
Tavaratila: 385 l
Omamassa:1910-2000 kg
Hinta alkaen:51 992€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Kia EV6

     
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Kia EV6 -autot

test
Kia EV6, '23, Ajamaton
61 509 €
test
Kia EV6, '23, Ajamaton
58 810 €
test
Kia EV6, '23, Ajamaton
62 962 €
test
Kia EV6, '23, Ajamaton
76 968 €
test
Kia EV6, '23, Ajamaton
62 865 €
test
Kia EV6, '23, Ajamaton
65 282 €
test
Kia EV6, '23, 1 km
71 047 €
test
Kia EV6, '23, Ajamaton
58 810 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Kia koeajoja

Kaikki koeajot »
Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Kia Stinger GT – Maukas Gran Turismo

Kia Stinger GT – Maukas Gran Turismo

Kia Picanto X-Line – Pikkuauto täynnä varusteita

Kia Picanto X-Line – Pikkuauto täynnä varusteita

Kia Rio - Suosikki kevythybridinä

Kia Rio - Suosikki kevythybridinä

Kia Xceed PHEV – Muotitietoista ekoilua

Kia Xceed PHEV – Muotitietoista ekoilua