Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 19 153   0

Kia Optima PHEV - Hiljainen korealainen näyttää mallia

Kia Optima PHEV - Hiljainen korealainen näyttää mallia
 • KIA Optima
 • KIA Optima
 • KIA Optima
 • KIA Optima
 • KIA Optima
 • KIA Optima
 • KIA Optima
 • KIA Optima
 • KIA Optima
 • KIA Optima
 • KIA Optima

Kia Optima PHEV tarjoaa perinteiseen autoiluun tottuneelle next level -kokemuksen ja näyttää mallia myös muille valmistajille.

Sillä aikaa, kun eurooppalaiset autojätit ovat keskittyneet hinkkaamaan dieselpyttyjensä tehoja ja päästöjä, on Kauko-Idässä otettu vaikuttava askel ladattavien bensiini-hybridien sarjassa.

Matalan autoveron myötä uudet hybridit eivät kisaa enää omassa sarjassaan vaan niitä voi alkaa jo verrata käytettävyydessään kaikkiin muihin autoihin. Kia Optima Sportswagon – takalistossaan tunnuskirjaimet PHEV – haastaa rohkeasti E-luokan laatuautot sekä hinnassa että kokemuksessa.

Suomalainen autoverokäytäntö tuo erityisesti edustusautoluokassa ladattavat hybrdit diesel- ja bensa-autojen rinnalle. Esimerksiksi Suomi-Mersu GLC:n kohdalla hybridin voi saada jopa edullisemmin kuin auton puhtaan dieselversion

Vastaavasti ladattavien hybridien riesana tulevat ylimääräinen säätö piuhojen kanssa sekä pienempi tavaratila. Vaa’an toiselle kupille pitää siis lastata aika paljon lisähyötyjä, jotta ostopäätös hybridin suuntaan kallistuisi.

Taloudellisuus omissa käsissä

Kia Optima PHEV - Hiljainen korealainen näyttää mallia

Ensimmäisenä asiana kiinnostaa tietysti raha. Kia Optima PHEV:n päästöiksi on laskettu vaivaiset 33 grammaa kilometrillä. Sen myötä veroviranomaiselta käteen napsahtaa miellyttävän kevyt verolipari, joka tekee autosta kiinnostavan hintaisen niin ostettaessa kuin vuosikustannuksiltaan kun käyttövoimaveroksi jää alle 42 euroa vuodessa.

Pieni kulutus lupaa tietysti myös edullisia käyttökustannuksia. Kokonaan toinen asia sitten on se, miten hybridiä ylipäänsä käytetään. Houkutteleva hinta voi hyvinkin johtaa ostopäätöksessä hybridin suuntaan, mutta erityisesti työsuhdeautoilijoiden kohdalla jatkuva piuhojen virittely ja laturiin kytkeminen on täysin oman kiinnostuksen varassa, jos polttoainekulut menevät joka tapauksessa työnantajan piikkiin.

Mutta jos jaksaa, niin PHEV Optiman käyttökulut on mahdollista talloa ihanan alas. Koeajon yhdistelmässä kaupunkiajoa ja lyhyttä maantieajoa, Optiman tietokone väittää keskikulutuksen olleen vajaan viikon käytössä vaivaiset yksi (1) litraa satasalla.

Lukemaan pääseminen vaatii auton kytkemistä laturiin aina kotipihassa sekä pari kertaa kaupungin latauspaikoilla. Pidemmässä ajossa hybridin hyöty tietenkin vähenee, mutta säilyy kuitenkin kohtuullisena.

Erityiskohtelua kaupungeissa ja kauppakeskuksissa

Erityisesti suuremmissa kaupungeissa hybirdi tuo mukanaan erään lisähyödyn, jota osaa arvostaa. Parkkiruudun etsimisen niin kauppakeskusten, työpaikan parkkihallin, keskusta-alueiden kuin metron liityntäpysäköintialueiden osalta voi kerrankin aloittaa parkkialueen parhaasta päästä. Ainakin toistaiseksi latauspaikoilla tuntuu vielä riittävän hyvin tilaa.

Entäpäs sitten suorituskyky ja ajomukavuus? Voi veljet. PHEV Optima on uskomattoman hiljainen menijä, josta saa poljettua tehoja irti oman mielensä mukaan. Optima Sportsawagon PHEV:n voimanlähteenä on 156 heppainen 2.0 litrainen GDI-bensiinikone, joka on sitten yhdistetty sähkömoottoriin.

Bensapytty yhdessä sähköisen kaverinsa kanssa tarjoaa voimalinjan kokonaistehoksi 205 hevosvoimaa. Se riittää mainiosti, joskin talla pohjassa tyhjentää tavaratilan pohjalle asetetut akut nopeasti.

Täysillä akuilla auton toimintasäteeksi sähköllä ilmoitetaan 62 kilometriä, mutta jää tosiasiassa jonkin verran pienemmäksi. Joka tapauksessa se riittänee useimpien kaupunkilaisten päivittäiseen käyttöön sikäli, kun muistaa, jaksaa ja pääsee autoaan lataamaan joko päiväksi töissä tai yöksi kotona.

Ihan oikea perheauto

Optima PHEV:ssä ehdottomasti kiinnostavinta on kokemus sähköllä ajamisesta. Se tarjoaa silti paljon muutakin. Koeajettu Luxury Business -paketti tulee Kian kaikilla mässyillä. Nahkaverhoiluissa on laadun tuntua ja toiminnallisuuksissa riittää monenlaista, niin huviksi kuin hyödyksi.

Niiden kääntöpuolella on namiskoista täyteen ahdettu ohjaamo: nappuloita on keskikonsolissa, ohjauspaneelissa, älynäytössä, ratissa ja kuljettajan vasemman käden puolella niin runsaasti, että niitä pikku hiljaa opetellen voi omasta Optimastaan löytää uutta ja kivaa vielä pitkään hankinannan jälkeen.

Jos nappulameren esteettisestä sekamelskasta pääsee ylitse ja onnistuu kuljettajan paikalla saavuttamaan zen-fiiliksen, on kokemus ratin takan erittäin skarppi ja mukava. Pidempi raajainen kuljettaja alkaa pitkässä ajossa tosin haaveilla jämäkämmästä käsinojasta oikealle kädelleen, sillä nyt käsi hakee nojaa vaihdekepin päältä, joka ei tunnut turvalliselta.

Ajoasento on kuitenkin kokonaisuudessaan hyvä ja yhdistettynä suorituskykyyn, avustavaan tekniikkaan ja auton käyttäytymiseen tekee se Optimalla cruisailusta erittäin miellyttävää ja saa haaveilemaan pidemmistäkin ajoreissuista.

Optima PHEVissä on panostettu kuljettajan kokemukseen, mutta Optiman ylelliset sisätilat tekevät siitä mukavan myös matkustajille. Erityisesti takapenkeille jää niin paljon jalkatilaa, että sen tarjoaisi mieluummin ministereille kuin lyhytjalkaisille lapsille. Tilan osalta suurimmat kysymykset ovat tietenkin takakontissa.

Tavaratilan pohjan kovera muotoilu paljastaa, että jotain tärkeäähän sen alle on kätketty. Tavaratilan pohjalle sijoitettu akusto pienentää Optiman entuudestaan yli 550 tavaratilaa reilulla sadalla litralla. Jäljelle jää tavaratila, joka on samaa kokoluokka kuin edellisen sukupolven hybridi-SUV:eissa, mutta selkeästi vähemmän kuin perhefarkkujen tilavuuksiin tottuneille.

Eikä Optimaa tarvitse hävetä edustuskäytössäkään. Sisätilat ovat tyylikkäät ja ulkoinen muotoilukin palkittua. Erityismaininta annetaan äänentoistosta, joka on aivan mahtava. Harman Kardonin kaiutinsarja ja äänentoiston suunnittelu, mukaan lukien eteen sijoitetut hienot kajarit, tarjoavat muhkeat saundit, joiden tehoa korostaa muutoin äänetön ajaminen.

 • Kia Optima PHEV - Hiljainen korealainen näyttää mallia
 • Kia Optima PHEV - Hiljainen korealainen näyttää mallia
 

Ladattava on ladattava

Niin paljon hyvää, ettei jotain vaivaakin. Optima PHEV, kuten muutkaan sähköiset serkkunsa, ei paljon ilahduta, ellei sitä pääse päivittäin latailemaan. Tämän tosiasian tiedostaminen saa ihmettelemään edelleen varsin kehittymätöntä autokohtaista muotoilua ja suunnittelua latauksiin liittyen.

Kyse on pienistä asioista. Latauspiuhoille toivoisi helppoa ja siistiä latauspaikkaa. Julkisiin tolppiin jättäessä auton toivoisi lopettavan itse lataamisen akkujen ollessa täysi. Ajotietokoneen toivoisi kommunikoivan hieman selkeämmin latausten ajastuksesta ja historiasta.

Liian usein auto yllättää sillä, ettei se olekaan ladannut itseään tai että se on raksuttanut maksullisella tolpalla monta ylimääräistä tuntia. Tyhjällä ja lähes tyhjällä akulla sähkömoottori kontribuoi ajoon, mutta kulutus pomppaa heti 5-10 litran tietämiin.

Halvaksi Optima PHEV:iä ei varsinaisesti voi sanoa, mutta tarjoaa toki rahoille paljon vastinetta. Verrattuna muihin markkinoilla oleviin ladattaviin hybrideihin, peittoaa Optima ne suurimmalla luvatulla ajosäteellä sekä korealaisittain tutulla seitsemän vuoden takuulla, joka koskee niin voimalinjaa kuin akustoakin. Se antaa turvallisuuden tunnetta niillekin, joita sähköinen ajaminen vielä mietityttää.

Niille autoilijoille, jotka aloittivat päästö- ja europihin perheautoilun 2010-luvun pikkudieseleillä, tarjoaa ladattava hybridi next level -kokemuksen. Ajamisen hiljaisuus yhdistettynä tehoihin ja säästöihin on jotain mistä puksuttavia pikkudieseleitä ajamaan tottuneet eivät ole uskaltaneet edes haaveilla. Voima siirtyy polkimista renkaisiin niin ripeästi, että laiskempaa dieseliä talloneet joutuvat säätämään kaasujalan herkkyyttään uudelleen.

Ville Hulkkonen

Kehuja: Tehot ja ajokokemus, taloudellisuus, tyyli

Parannettavaa: Piuhojen kanssa räplääminen koettelee hermoja, lataamisen vähä-älyisyys

Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid 2,0 GDI PHEV Business Luxury A/T:

Moottori:bensiinikäyttöinen nelisylinterinen rivimoottori iskutilavuus 1 999 cm3; sähkömoottorin
Teho:205hv (151 kW) (polttomoottori ja sähkömoottori yhdessä)
Vääntö:375 Nm @ 2330 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,4 s.
Huiput:194 km/
Vetotapa:Etuveto
EU-kulutus:1,4 l / 100 km
CO2-päästöt: 33g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4855 mm/ 1860 mm / 1465 mm
Tavaratila:440 l
Koeajoauton hinta:48 990€

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : KIA Optima

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät KIA Optima -autot

test
KIA Optima2.0, '20, 19 tkm
34 900 €
test
KIA Optima2.0, '20, 30 tkm
37 890 € (sis. ALV)
test
KIA Optima1.6, '20, 3 tkm
37 500 € (sis. ALV)
test
KIA Optima2.0, '20, 19 tkm
33 900 €
test
KIA Optima1.6, '20, 7 tkm
32 900 €
test
KIA Optima1.6, '20, 10 tkm
31 490 €
test
KIA Optima2.0, '20, 25 tkm
36 900 €
test
KIA Optima1.6, '20, 39 tkm
25 890 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää KIA koeajoja

Kaikki koeajot »
Kia Optima GT Sportswagon – Gran Turismo arkeen ja varsinkin juhlaan

Kia Optima GT Sportswagon – Gran Turismo arkeen ja varsinkin juhlaan

Kia Optima – Arkipäivän luksusta

Kia Optima – Arkipäivän luksusta

Kia Optima - Edustusluokan haastaja

Kia Optima - Edustusluokan haastaja

Kia Rio - Suosikki kevythybridinä

Kia Rio - Suosikki kevythybridinä

Kia Xceed PHEV – Muotitietoista ekoilua

Kia Xceed PHEV – Muotitietoista ekoilua