Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 10 528   0

Koeajo smart & pulse CDI

Koeajo smart & pulse CDI
  • Smart
  •  
  •  
  •  

Tämän viikon koeajettava on erikoinen pikkuauto smart & pulse, joka on myytävänä Autoliike Käyttövalioissa Paimiossa (http://www.kayttovaliot.com).

ENSIVAIKUTELMA

Sympaattisen oloinen, futuristinen, kiehtova. Siinä ensimmäiset ajatukset, kun lähestyy tätä Suomessa vielä harvinaista laatuautoa. Smartin tekniikka on Mersun tekemä ja design on Swatch –kellotehtaan perua.
Auton sisällä erikoinen tunnelma korostuu, varsinkin kun auton sisustan suunnitteluun on selvästi satsattu. Missään muussa autossa en ole tavannut kankaasta valmistettua kojelaudan päällistä enkä liiemmin yhtä sympaattista, mutta kuitenkin helppokäyttöistä radiota. Mittaristo muistuttaa etäisesti A-sarjan Mersun mittaristoa, ainakin puolipyöreän muotonsa vuoksi. Monet sisustuksen yksityiskohdat poikkeavat totutusta, mutta ovat lyhyen käytön jälkeen itsestäänselvyys. Hallintalaitteissa ei sinänsä ole mitään omituista, ne ovat vaan eri tavalla toteutettuja kuin perinteisissä autoissa.
Ajoasento ja istuin ovat erittäin mukavia, ja tilaa on yllin kyllin vaikka kyydissä oli kertaa kaksi raavaanpuoleista koehenkilöä.
Auton koon havaitsee ainoastaan taaksepäin katsomalla; sehän loppuu kuin seinään heti 40 cm kuljettajan penkin jälkeen.

AJOSSA

Ensihavainto ajoon lähdössä on se, että kaasua saa painaa reilusti, ennen kuin auton saa liikkeelle. Seuraava erikoisuus on tapa, jolla vaihde vaihtuu; autossa on Soft Touch täysautomaattivaihteisto. Tarkoittaa että vaihteenvaihdon yhteydessä kierrokset putoavat ja pikkuhiljaa nousevat ikään kuin vaihde olisi käsin valittu. Lyhyen lenkin jälkeen erikoiseen vaihteistoon tottui. Ja onhan siinä ylös – alas tyyppinen vaihtomahdollisuus, jos joku nyt välttämättä haluaa käsin vaihtaa.
Moottori on huippunykyaikainen kolmisylinterinen 800 -kuutioinen CDI diesel turbolla ja intercoolerilla. Kone käy erittäin pienillä kierroksilla, joka näkyykin sitten aivan olemattomana kulutuksena (3,4 l/100 km).
Autolla voi huoletta ajaa moottoritiellä. 120:n vauhti ei ole smartille minkäänlainen ponnistus. Kulku on yhtä vakaata kuin muuallakin.
Auton alusta on erittäin hyvä. Jousitus on napakka ja ohjaustuntuma suorastaan loistava! smartilla on mukava pörrätä niin kaupungissa kuin maantielläkin. Ulkokulmiin sijoitetut pyörät tasoittavat lyhyen auton (2,5 metriä) menoa mukavasti.

VARUSTELUA

smart on pienestä koostaan huolimatta todella hyvin varusteltu auto: ABS-jarrut, kaksi turvatyynyä, ajonvalvonta, ohjaustehostin, varashälytin, sähkötoimiset ikkunat, smart –radio, keskuslukitus kauko-ohjaimella ym. Tässä yksilössä oli vielä lasinen aurinkokatto, joka lisää ohjaamon avaruuden vaikutelmaa. Lisävarusteena smartiin saa esimerkiksi ilmastointilaitteen.

Tavaratila on takana, ja sen alla sijaitsee auton moottori ja vaihteisto. Näin ollen tavaratilan koko on rajattu (260 litraa). Ei tullut mitattua, mutta aavistaisin smartin olevan mitoitettu juuri kahdelle golfbägille, joka lienee välttämättömyys sen synnyinseudulla.
smartista näkee ja aistii, että se on rakennettu hyvin, vaativaa käyttöä varten. Mikään ei tässä yksilössä repsottanut, nitissyt tai natissut.

YHTEENVETO

smartia ajava huomataan varmasti! Kun auton pysäköi yleisön joukkoon, sen ympärille kerääntyy aina iso joukko hymyileviä ihmisiä kurkkimaan ja ihmettelemään. Varsinainen ilo on smartin ajaminen. Sitä ei millään tahdo antaa pois koeajon päätyttyä!
Kolmen vuoden (tai 40.000 km) takuunsa ansiosta smart on hyvä hankinta sellaiselle, jonka tilantarve on rajattu, mutta haluaa laadukkaan ja huolettoman pikkuauton, ja erottua joukosta.

Tämä koeajettu yksilö, jolla on mittarissa vasta 17.000 km, on myytävänä Nettiauton kautta hintaan 23.000 euroa. Lisätiedot smartista ja kuvat http://www.nettiauto.com/7415 Voit tarjota autoasi osasuorituksena ja osamaksurahoituskin järjestyy! Soita rohkeasti Kimmo Reimarille numeroon 02-4732002, ja toteuta unelmasi!

Myytävät Smart -autot

test
Smart Fortwo1.0, '16, 45 tkm
9 500 €
test
Smart Fortwo, '18, 8 tkm
15 200 €
test
Smart Fortwo1.0, '13, 109 tkm
4 900 €
test
Smart Fortwo0.9, '14, 22 tkm
8 900 €
test
Smart Forfour, '19, 8 tkm
17 900 €
test
Smart Forfour1.0, '14, 21 tkm
7 950 €
test
Smart Fortwo1.0, '13, 38 tkm
7 990 €
test
Smart Fortwo1.0, '14, 51 tkm
9 990 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Smart koeajoja

Kaikki koeajot »
Smart EQ ForFour – Pienesti sähköllä

Smart EQ ForFour – Pienesti sähköllä

smart: johdonmukaisesti vain sähköllä

smart: johdonmukaisesti vain sähköllä

Smart Forfour – Lilliputin toinen tuleminen

Smart Forfour – Lilliputin toinen tuleminen

Smart Fourtwo: Äänekäs kääpiöauto

Smart Fourtwo: Äänekäs kääpiöauto

Tyypit: smart roadster

Tyypit: smart roadster