Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Mitsubishi ASX – Kansanmaasturin uusi sydän

Mitsubishi ASX – Kansanmaasturin uusi sydän
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi ASX

Yksi kotimaan suosituimmista katumaastureista on päivittynyt maltillisesti. Isoimpana uutuutena on 1.6 litrainen diesel-moottori.

Vuodesta 2011 asti suomen suosituilla katumaasturimarkkinoilla ollut Mitsubishi ASX on saanut osakseen pienen päivityksen uuden dieselmoottorin muodossa. ASX on menestynyt markkinoillamme hienosti koko elinkaarensa ajan. Tähän asti Mitsubishin valttikorttina on ollut erittäin hyvä hinta/laatusuhde verrattuna kilpailijoihin ja vaikka hinnat ovatkin hieman nousseet kautta linjan, on ASX edelleenkin markkinoiden edullisin.

Halvimmillaan ASX:n saa 1.6 litraisella, 117 heppaisella bensamoottorilla ja etuvedolla varustettuna hiukan alle 20 000 euron hinnalla. Näinä päivinä edullinen hinta, jos mikä, on omiaan houkuttelemaan asiakkaita luokseen. Vielä kun kohtuullisen hinnan päälle saa japanilaiselle autolle harvinaisen viiden vuoden takuun, on Mitsu tässäkin valossa kannattava ja riskitön ostos. ASX onkin erittäin yleinen näky suomen maanteillä.

Pienempi mutta saman tehoinen

Mitsubishi ASX – Kansanmaasturin uusi sydän

Koeajoon saatu malli oli varustettu uudella 1.6 litraisella dieselillä, etuvedolla ja manuaalivaihteistolla. Automaattia ei ASX:än ole tällä haavaa saatavilla, mutta ilmeisesti kesän aikana sellainen saadaan mallistoon. Tehoa uusi voimanlähde tuottaa 114 hevosvoimaa ja vääntöä 270 nm. Vanhaan 1.8 litraiseen koneeseen verrattuna tehoissa ei juurikaan eroa ole. Ideana onkin ollut lähinnä kulutuksen ja päästöjen pienentäminen sekä nykyajan muoti-ilmiö, ”downsizing”.

Ulkomuodoltaan ASX ei pahemmin ole muuttunut koko mallihistoriansa aikana. Uuden mallin rinnalle tarvitsee joko vanhan mallin, tai sitten asiaan paremmin vihkiytyneen kertomaan, mitä muutoksia kulloinkin on tehty. Ulkonäöltään Mitsu on persoonallisen näköinen edelleen ja se jakaa mielipiteet melko vahvasti. Siitä joko pitää tai sitten ei.

ASX:n keula on huomattavan pysty, kun taas perä on hyvin luiskamainen. Omaan silmään olemus on hieman etukenoinen. Pystympi perä toisi tasapainoisuutta ulkonäköön sekä enemmän tilaa takakonttiin. ASX:n Intense-varustetaso on erittäin kattava. Mukana on vakiona oikeastaan kaikki mitä tämänlaiseen autoon voi toivoa.

Täyteen ladattu

Pakettiin kuuluu mm. LED-valaistu lasikatto, Xenon-valot, peruutuskamera sekä nahkainen ohjauspyörä. Viihdepuolelta löytyy parempi äänentoisto erillisellä subwooferilla, bluetooth ja 6.1 tuumainen kosketusnäyttö. Kattavasta varustetasosta huolimatta tunnelma ohjaamossa on hieman muovinen, mutta tiukan asiallinen ja tämä on pelkästään positiivinen huomio.

Monessa nykyautossa tahtoo kojetaulu peittyä melkoisen nappulaviidakon alle ja niiden toiminnan opiskeluun vierähtää helposti tovi. Mitsun ohjaamoon kotiutuu nopeasti ja kaikki toiminnot tuntuvat helpoilta heti kättelyssä. Ajoasennon saa miellyttäväksi ja hallintalaitteet sijoittuvat pääosin loogisesti.

Ainoastaan vaihdekeppi tuntuu jäävän hieman etäiseksi. Ei vaihteita varsinaisesti kurotella tarvitse mutta voisi keppi lähempänäkin olla. Sisätilat sopivat perhekäyttöön hyvin ja perusasennossaan 419 litrainen takakonttikin riittänee useimmille.

Kaksijakoinen moottori

Uusi diesel on ääneltään hieman kaksijakoinen. Ulospäin moottorin ääni on melko hiljainen ja sivistynyt, mutta sisätiloihin dieselin rapina kuuluu selvästi, varsinkin kiihdytyksissä. Toisaalta matkustamo on muuten varsin hiljainen, joten moottorimelu on oikeastaan ainoa erottuvampi ääni ajon aikana.

Jos löytyi kaksijakoisuutta moottorin äänestä, niin sitä samaa voi sanoa myös sen ominaisuuksista. Koneen 270 nm väännön kerrotaan ilmaantuvan 1750 kierroksen kohdalla. Käytännössä sen alapuolella moottori on melko hengetön. Kun moottorin kierrosluku lähentelee 2000 kierrosta, pamahtaa kaikki voima kerralla peliin ja ajosta tulee helposti nykivää.

Kun moottori on vetoalueella, voima riittää oikein mukavasti jopa sähäkkään liikehdintään. Käytännön ajossa vaihdekeppiä saa kuitenkin heilutella tiuhaan tahtiin että mylly pysyy alueellaan ja kulku säilyy jouhevana. Polttoaineen kulutus Mitsussa sen sijaan on mallillaan. Koeajon keskikulutus oli tasan 6 litraa sadalla ja pihistelemällä pääsee varmasti viitosen puolelle.

 • Mitsubishi ASX – Kansanmaasturin uusi sydän
 • Mitsubishi ASX – Kansanmaasturin uusi sydän
 

Ongelmaton käyttöauto

Myöskään ajettavuudesta ei pyyhkeitä voi liiemmin jaella. Ohjaustuntuma on täsmällinen, ainoastaan moottoritien urat aiheuttavat toisinaan pientä kaistalla vaeltelua. Korkea istuma-asento helpottaa ympäristön havainnointia. Kohtuullisen pieni kääntöympyrä yllättää kaupunkiajossa positiivisesti. ASX on kokoisekseen ketterä auto. Jousitus toimii moitteita ja kantaa kuormansa hyvin. Kaikkiaan kokonaisuus toimii hyvin tarkoituksen mukaisesti.

Termi ”tarkoituksen mukainen” kuvaa Mitsubishi ASX:ää hyvin. Se on auto joka ei herätä intohimoja tai tunteen paloa, mutta se hoitaa hommansa luotettavasti ja mukisematta, miltei huomaamatta. Se toimii eri olosuhteissa juuri niin kuin pitää, eikä tarjoa tai vaadi sen enempää. Varusteita tässä Intense-mallissa on vähintäänkin tarpeeksi ja silti hinta on onnistuttu pitämään kohtuullisena, noin 30 000 eurossa.

Uuden ASX:n ostajalla on tarjolla erikoinen valinnan mahdollisuus varusteita ja eri malleja vertaillessa. Milteipä samaan, noin 30 000 euron hintaan voi valita joko nyt koeajetun etuvetoisen Intense-varustetasoisen dieselin, tai sitten hieman kevyemmin varustellun, mutta nelivetoisen Invite-mallin. Ostaja päättää kumpaa arvostaa enemmän, vauraampaa varustetasoa vai nelivetoa. Itse päätyisin jälkimmäiseen.

Sami Puskala

Kehuja: Hinta/laatusuhde, taloudellisuus, varusteet

Parantamisen varaa: Moottorin alavääntö

Mitsubishi ASX 1.6 DI-D 2WD Intense:

Moottori:Nelisylinterinen, 1560 cm3 turbodiesel
Teho:114 hv (84 KW) / 3600 rpm
Vääntö:70 nm / 1750 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h): 11,2 s.
Huippunopeus:182 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Vetotapa:Etuveto
Kulutus (yhd.):4,6 l /100 km
CO2 päästöt:119 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4295mm/1810mm/1635mm
Tavaratila:419 l
Paino:1395 kg
Hinta:29 620€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mitsubishi ASX

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mitsubishi ASX -autot

test
Mitsubishi ASX1.6, '19, 40 tkm
17 450 €
test
Mitsubishi ASX2, '21, 11 tkm
24 900 €
test
Mitsubishi ASX1.6, '19, 61 tkm
16 900 €
test
Mitsubishi ASX1.6, '19, 51 tkm
17 900 €
test
Mitsubishi ASX1.6, '19, 90 tkm
15 700 €
test
Mitsubishi ASX2, '20, 91 tkm
16 900 €
test
Mitsubishi ASX1.6, '19, 92 tkm
15 800 €
test
Mitsubishi ASX2, '19, 24 tkm
22 900 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Mitsubishi koeajoja

Kaikki koeajot »
Mitsubishi ASX – Outlanderin pikkuveli

Mitsubishi ASX – Outlanderin pikkuveli

Neliveto-Mitsubishi kuukausihinnalla - ”ei riskejä tai huolta jälleenmyyntiarvosta”

Neliveto-Mitsubishi kuukausihinnalla - ”ei riskejä tai huolta jälleenmyyntiarvosta”

Toivotko uutta lataushybridiä ilman pitkittyneitä toimitusaikoja?
MAINOS

Toivotko uutta lataushybridiä ilman pitkittyneitä toimitusaikoja?

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Mitsubishi Outlander PHEV - sähköllä mennään (hetken verran)

Mitsubishi Outlander PHEV - sähköllä mennään (hetken verran)