Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Nettiauton ratapäivät – Bemareilla kilpaa Alastarossa

Nettiauton ratapäivät – Bemareilla kilpaa Alastarossa
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325
 • BMW 325

Nettiauton järjestämällä ratapäivällä kymmenen onnekasta pääsivät ottamaan toisistaan mittaa rata-auton ratissa Alastaron syheröissä.

Nettiauto järjestää kesän aikana kolme ratatapahtumaa innokkaalle käyttäjälle. Kaksi ensimmäistä tapahtumaa pidettiin touko- ja kesäkuussa ja paikalla oli molemmissa tilaisuuksissa kymmenen onnekasta Nettiauton aktiivikäyttäjää.

Tapahtumat järjestettiin Alastaron legendaarisella moottoriradalla ja päivien organisoinnista vastasi Eagle Racing Motorsport. Kalustona toimi Eaglen BMW 325i:t, jotka ovat varta vasten rata-ajoon suunniteltuja kulkupelejä.

Vaikka 3-sarjalaiset BMW:t eivät vakiona huipputehoilla juhli, ovat ne rata-ajoa ajatellen rakennettuina varsin päteviä pelejä radan kiertämiseen. Alastaron radalla niiden huiput lähentelevät 150 km/h:n tietämiä, joten vauhdista homma ei missään nimessä jää kiinni.

Jännittynyttä porukkaa radan varressa

Nettiauton ratapäivät – Bemareilla kilpaa Alastarossa

Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin toukokuun puolivälissä ja paikalla oli kourallinen selvästi jännittyneitä kuskeja. Osa porukasta oli kokeneita ratakettuja, mutta mukana oli myös ensikertalaisia.

Keväinen keli ei varsinaisesti hemmotellut kisapäivää, sillä hieman ennen harjoitusten alkamista taivas repesi ronskiin vesisateeseen. Pian Alastaron kisapuisto muistutti enemmän tulva-aluetta kuin moottorirataa ja tilaisuus oli hetken jopa uhassa peruuntua.

Luontoäiti pisti pahintaan, mutta Eagle Racingin Mikko Almgren antoi ajoluvan ankeasta kelistä huolimatta. Märkä rata teki ajamisesta normaalia haastavampaa, sillä rata oli paikoitellen erittäin liukas. Takatuuppari BMW kirposi useammankin kuskin otteesta ja vauhtia käytiin hakemassa hiekka-alueilta tuon tuostakin.

Vaikka keli oli erittäin haastava, vältyttiin pahemmilta ulosajoilta ja kolaroinneilta. Kolmen tunnin mittaisen ajosession aikana jokainen kuski pääsi haastamaan itseään ja kehittämään ajotaitoaan kostealla kelillä. Ankeasta kelistä huolimatta päivä oli onnistunut ja palkintojen jakamisen jälkeen kisan viimeinenkin kuski oli yhtä hymyä.

Uskomaton pito kuivalla radalla

Kesäkuun alussa järjestyn ratapäivän sää hemmotteli onnekkaita kuskeja. Lämpötila oli hieman alle 20 astetta ja aurinkoinen keli piti radan pinnan lämpimänä. Paikalle saapui jälleen kymmenen onnekasta Nettiauton aktiivista käyttäjää, jotka saivat kunnian käskyttää BMW 325:ia sydämensä kyllyydestä.

Kuivalla kelillä ajaminen tuntui edelliskerran sadekeliin verrattuna siltä, että koko laji piti opetella uusiksi. Eagle Racingin BMW:n renkaat omasivat kuivalla uskomattoman pidon ja autolla pystyi ajamaan loivimmat mutkan niin kovaa kuin pelit kulkivat.

Tällä kerralla erot olivat jopa pienempiä kuin sadekelillä ja kuskit ajosuoritteensa jälkeen hikisempiä. Tälläkin kerralla vältyttiin suuremmilta vahingoilta, mutta finaalissa hiekka-alueet pöllysivät useampaankin otteeseen.

Molemmat ratapäivät huipentuivat parhaiden kuskien palkitsemiseen ja yhteiseen ruokasessioon, jossa omia onnistumia tai epäonnistumisia ruodittiin koko porukalla. Ratasession kertaaminen jälkikäteen oli lähes yhtä antoisaa kuin itse ajaminen.

Kahden onnistuneen tapahtuman jälkeen tarjolla on hieno rata-ajoelämys vielä kymmenelle onnekkaalle Nettiauton aktiivikäyttäjälle, sillä syyskuun alussa Alastarolla järjestetään tämän kauden viimeinen ratapäivä. Mikäli mielit mukaan, kannattaa olla aktiivinen Nettiauton Facebook-sivuilla, sillä innokkaimmat osallistujat pääsevät mukaan kisaamaan ratapäivän herruudesta.

Tuomas Rajala

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW 325

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW 325 -autot

test
BMW 3252, '14, 275 tkm
11 990 € (sis. ALV)
test
BMW 3252, '14, 167 tkm
17 100 €
test
BMW 3252, '14, 201 tkm
22 490 €
test
BMW 3252, '14, 229 tkm
19 800 €
test
BMW 3252, '14, 160 tkm
20 800 € (sis. ALV)
test
BMW 3252, '13, 235 tkm
15 500 €
test
BMW 3252, '14, 252 tkm
14 200 €
test
BMW 3252, '14, 221 tkm
19 770 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää juttuja

Kaikki jutut »
Tyypit: BMW 325 Ci

Tyypit: BMW 325 Ci

BMW 320e - ladattava kolmonen kohtuullisella budjetilla

BMW 320e - ladattava kolmonen kohtuullisella budjetilla

BMW iX - Monella tapaa erinomainen auto

BMW iX - Monella tapaa erinomainen auto

BMW iX3 on täyssähkö kaikilla mausteilla - BMW Hybridimallisto osa 10
MAINOS
Video Icon

BMW iX3 on täyssähkö kaikilla mausteilla - BMW Hybridimallisto osa 10

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7
MAINOS
Video Icon

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7