Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200
 • Nissan e-NV200

Nissan e-NV200 on epätavallinen sähköauto. 7-paikkainen minibussi saa siis kilometrinsä sähköpistokkeesta.

Kaikki näyttää hyvältä. Parkkihallin latauspaikalla piuhan päässä seisoo japanilaisesta autoestetiikasta ammentava söpö ja hiukan futuristinen pikkupaku.

Matkan alkaessa auto lupaa akut täyteen laduttuina etupaneelin infografiikan mukaan ajosäteeksi 266 kilometriä. Tämän matkan määränpäänä on mökki 277 kilometrin päässä. Kyydissä on 160 kiloa ihmistä ja vähänlaisesti matkatavaraa.

Mahtuisi mukaan enemmänkin elopainoa. Koeajettu e-NV200 ei set-upiltaan ole oikeastaan pikkupaku vaan pikkubussi – mini-van. Siinä on istuimet ja tiloja yhteensä seitsemälle hengelle tavaroineen. Nissan on e-NV200:lla lähtenyt hakemaan täyssähköistä ratkaisua kategoriassa, jossa muut eivät vielä liikkeellä ole.

Ainoa laatuaan

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Mutta mihin e-NV200 EVOLIAa pitäisi verrata? Hintansa puolesta se vertautuu ladattavien hybridien maailmassa vaikkapa huomattavasti ajokykyisempään ja viihdyttävämpään Mitsubishi Outlander PHEV:iin, jonka myös saa seitsemän paikkaisena. Toisaalta, tämä Nissan nimenomaan ei ole ladattava hybridi vaan täysiverinen sähköauto.

Pakettiauto- ja minivan -maailmassa hinta taas on verrokkeihin nähden kokonaan toisella asteella. Eroa Nissanin polttomoottorilla puksuttavaan sisarareen on paljon. Alkaen hinnat ovat sähköversiossa yli puolet kalliimmat. Koeajon malli edustaa EVOLIA:n premium tasoa, joka on hieman kalliimpi.

Jotta hintaeron saa käytössä kurottua kiinni, tulee ajoa olla jo huomattavan paljon. Ja tätä e-NV200 olettaakin. Nimittäin markkinaa käyttöautojen maailmasta. Sähköpaku tai sen minivan set-up on tehty jatkuvaan käyttöön.

Siis sellaiseen, jossa kuitenkin on välillä aikaa latailla akkuja. Sikäli voi pitää todennäköisempänä, että e-NV200 pakettiautoversio löytää paikkansa markkinoilta helpommin kuin minivan, jonka voisi ajatella sopivan vaikkapa jonkun eko-hotellin kyytipalveluun.

Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Autoilun yli satavuotinen historia on täynnä jännitystä, kiihkoa ja elämyksiä. Autojen ja autoilun arvot ovat nojanneet perinteisesti vauhtiin, elämyksellisyyteen, voimaan ja kauneuteen. Mutta arvot muuttuvat ajassa ja Nissan e-NV200 testaa niitä tosissaan.

Nissanin sähköpaku ei ole nopea auto. Se kiihtyy nollasta sataa verkkaisesti, vaivaisessa 14 sekunissa. Se ei ole voimakas. Moottorin suurimmat tehot ovat 80 kW. Ajokokemus ei ole erityinen. Vähänkään kovemmassa vauhdissa paketti huojuu ja humisee. Kauniiksikaan sitä tuskin moni sanoisi. Halvan tuntu sisällä on perus-nissania ja pakettiautomaisen kalsea.

Mutta tässä autossa onkin kyse jostain muusta. Tässä autossa autoiluun liittyvät arvot määrittyvät uudelleen. Kaikesta huolimatta se on maailman nopein, kaunein ja voimakkain täyssähköllä kulkeva pakettiauto. Sitä rakastaa kun ymmärtää kauneuden joka piilee siinä tehtävässä, jota varten auto luoto.

Arki, joka rytmittyy auton tarpeiden mukaan

Entäs miten se mökkimatka onnistui? Positiivisissa tunnelmissa alkanutta matkaa alkaa värittämään epäusko siinä vaiheessa kun moottoritietä on painettu vasta reilut 50 kilometriä. Käy hyvin nopeasti ilmi, että moottoritienopeuksia ei kannata tällä autolla tavoitella, sillä akun lataus ja ennuste tulevasta ajosäteestä laskevat kuin lehmän häntä.

Päätämme kurvata moottoritieltä maantielle ja pudottaa nopeutta tuntuvasti. Maltillisessa kahdeksankympin vauhdissa tilanne rauhoittuu kaikin puolin. Samalla kun ajosäde pitenee, meno rauhoittuu muutoinkin. Nissan e-NV200 on kevytrakenteinen pakettiauto, joka tarkoittaa sitä, että se on kovemmassa vauhdissa varsin kovasti humiseva ajokottero.

Mökkimatkan puoleen väliin osuu yksi pikalatauspaikka. Muista latausvaihtoehdoista ei pitkällä ajolla tahdo olla hyötyä. Mutta pikalaturista auton saa ladattua 80% tasolle puolen tunnin paussin aikana. Omiin matkustustottumuksiimme se ei oikein istu, mutta sähköautoteknologia tuo mukaan tällaisen leppoistavan vaikutuksen. Onpahan kerrankin aika nauttia tienvarsilounas rauhassa.

 • Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen
 • Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen
 

Toisaalta – toisaalta

Nissan e-NV200 on vaikeasti määriteltävä ja arvioitava kokonaisuus. Toisaalta se on hyvin kallis verrattuna mihinkään samankokoiseen tai laatuiseen pakettiautoon – toisaalta taas hyvin edullinen verrattuna mihinkään muuhun täyssähköautoon. Toisaalta se on hieman hidas ja kömpelö – toisaalta toimintakykyinen ja ihka oikea paku, joka ei tarvitse sisuksiinsa dieselpolttomoottoria.

Nissan e-NV200 sähköpakua ei ole tehyt moottoriteille eikä ajoreiteille ilman pikalatausasemia. Se on käyttökelpoinen vehje olosuhteissa, joissa ajosäde ei päivän aikana nouse yli 200 kilometrin tai jossa sen saa joka pysähdyksellä pikalaturin päähän.

Taloudellisuus tai ajokokemus eivät ole uutta e-NV200 ostaessa pääosassa vaan valintaan täytyy vaikuttaa muut arvot: ympäristöystävällisyys ja kulku edelläkävijöiden joukossa.

Ville Hulkkonen

Kehuja: Ainutlaatuinen kokonaisuus, hinta muihin täyssähköautoihin verrattuna

Parannettavaa: Ajosäde suuremmilla nopeuksilla, kehno ajonautinto

Nissan e-NV200:

Moottori:Sähkömoottori
Teho:109 (80 kW)
Vääntö:254 Nm / 3008 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:14 s.
Vaihteisto:Automaatti
Vetotapa:Etuveto
EU-kulutus:16.5 kWh/100 km (sähkön kulutus
CO2 päästöt:o g/km
Mitat (pit/lev/kork):4560 mm / 1755 mm / 1858 mm
Tavaratila:670 l
Omapaino:1689 kg
Hinta:46 006€

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Nissan e-NV200

     
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Nissan e-NV200 -autot

test
Nissan e-NV200, '19, 47 tkm
31 990 €
test
Nissan e-NV200, '18, 59 tkm
23 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Nissan e-NV200, '18, 16 tkm
29 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Nissan e-NV200, '17, 44 tkm
30 980 € (sis. ALV)
test
Nissan e-NV200, '21, 8 tkm
38 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Nissan e-NV200, '17, 26 tkm
23 790 € (ALV väh.kelp.)
test
Nissan e-NV200, '18, 50 tkm
27 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Nissan e-NV200, '17, 22 tkm
24 900 € (ALV väh.kelp.)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Nissan koeajoja

Kaikki koeajot »
Luokkansa parasta hinta-laatusuhdetta – uunituore Qashqai ei jätä kylmäksi
MAINOS

Luokkansa parasta hinta-laatusuhdetta – uunituore Qashqai ei jätä kylmäksi

Näin turvallisuus parantaa ajettavuutta - uusi Qashqai pärjää premium-merkeille
MAINOS

Näin turvallisuus parantaa ajettavuutta - uusi Qashqai pärjää premium-merkeille

Nissan Qashqai - hyvästä entistä parempi

Nissan Qashqai - hyvästä entistä parempi

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun