Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Luettu 15 926   0

Nissan Note – turvallista tilaa pienessä paketissa

Nissan Note – turvallista tilaa pienessä paketissa
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note

Mitä on odotettavissa, kun vannoutunut farmarikuski astelee Nissanin tekniseen keskukseen tutustumaan pieneen Nissan Noteen? Palaveri kakkosautosta.

Kaksplus-lehden toimittaja osallistui mediatapahtumaan, joka järjestettiin Nissanin Euroopan teknisessä keskuksessa Englannin Cranfieldissä helmikuussa 2015. Paikalle oli kutsuttu naisten-, perhe- ja autolehtien toimittajia ympäri Eurooppaa tutustumaan erityisesti uuteen Nissan Noteen.

Olen aina ollut sitä mieltä, että autoillessa paras turva on se, että ympärillä on mahdollisimman paljon peltiä. Ison farmarin kyytiin saa perheen lisäksi lastattua myös kiitettävän määrän matkatavaraa.

Aikoinaan ajelin piskuisella Renault Cliolla, jonka ratissa ajoittain muistui mieleen, miten rusinaksi se menisi kolarissa. Mutta vaikka pikkuauton tavaratila oli olematon, se oli kokonsa puolesta toivottoman surkean pysäköijän unelma.

Helmikuisena päivänä saavun Nissanin Euroopan tekniseen keskukseen Englannin Cranfieldiin. Seuranani on ympäri Eurooppaa tulleita toimittajakollegoja. Meidät on kutsuttu ainutlaatuiselle vierailulle tarkoin vartioituihin kehitys- ja testaustiloihin ja erityisesti tutustumaan uuteen Nissan Noteen.

Kiertelen Notea mietteliäänä. Siinä ei saa suojakseen ison farkun veroista haarniskaa, mutta Nissanin insinöörit johdattavat meitä ympäri keskusta, jossa varmistetaan, että merkin autojen turvallisuus on silti vertaansa vailla.

Noten ympärille levittäytyy näkymätön voimakenttä: Safety Shield. Kamerat edessä, takana ja molemmilla sivuilla tarkkailevat kuollutta kulmaa, varoittavat kaistalla ajelehtimisesta ja havaitsevat liikkuvat kohteet auton ympärillä. Jos takapenkin väki saa raivokohtauksen ja varastaa kuskin huomion, automaattinen hätäjarrutustoiminto voi estää rysäytyksen edellä ajavan takapuskuriin.

Safety Shield -järjestelmä tulee hätiin myös silloin, kun universumin huonoin peruuttaja yrittää epätoivoisesti osua parkkiruutuun.

Nissanin teknisessä keskuksessa meidät toimittajat istutetaan Noteen, jonka kaikki ikkunat on peitetty. Tehtävänä on sukkuloida sokkona pysäköintialueella muiden autojen seassa ja pakittaa ruutuun pelkästään kojelaudassa olevan kamerannäytön avulla.

Silmän ja käden yhteispeli löytyy nopeasti, ja apukuskina toimiva insinööri toppuuttelee, kun innostun painamaan kaasua vähän liikaa. Katson ajokkiani näytöltä lintuperspektiivistä ja rullaan autorivistön ohi. Peruuttaessani siirrän katseen näkymään, jossa sivukamerat kertovat, miten renkaat asettuvat suhteessa kalkkiviivoihin.

 • Blind drive 15
 • Blind drive 24
 

Perfektionisti ei olisi tyytyväinen, jos toiselle puolelle jäisi millikin enemmän tilaa. ”Päivän paras suoritus!” Apukuski kehaisee.

Kun istun kuskin paikalla, en tappijalkoineni saa mitään vihiä tilan määrästä. Mutta kun kaksimetrinen insinööri sujahtaa vaivatta ratin taakse, ilman että päälaki hipoo kattoa tai polvet rattia, ymmärrän mitä tarkoitetaan tilaihmeellä.

Takapenkille kurkatessa on vieläkin helpompi huomata, että Nissan ei ole turhaan käyttänyt aikaa hioessaan Noten tilankäyttöä.

Ovet aukeavat 90 asteen kulmaan, ja ne ovat niin korkeat, että hyvin todennäköisesti rimpuilevankaan lapsen pää ei kumahda katonreunaan, kun häntä yrittää vääntää istuimeen. Jalkatilaa on ruhtinaallisesti, ja lapsimatkustajien mieliksi etupenkkejä korkeammilta takapenkeiltä voi seurailla maisemia vaivatta.

Yllättäen matkustajien avarat tilat eivät ole syöneet tavaratilaa. Takakontti imaisee vaivatta kaksi jättikokoista matkalaukkua, eikä kömpelösti taittuvia vaunujakaan tarvitse jättää kotiin. Tarvittaessa lisää säilytystilaa saa tavaratilan lattian alle piilotetusta lisälokerosta tai liu’uttamalla takapenkkejä eteenpäin.

Niin ja kuka sanoikaan, että tietokoneohjelmat tekevät manuaalisen työn tarpeettomaksi? Insinööri on varmuuden vuoksi tunkenut Noten tavaratilan täyteen litranvetoisia palikoita; 300 niitä meni.

Liisa Järvinen

Liisa Järvinen on Kaksplus-lehden toimittaja, joka pääsee ajamaan aivan liian vähän perheensä ainokaisella autolla, BMW 325d-farmarilla vuosimallia -08. Unelmana on oma kiituri, joka jättää muut jälkeensä, säväyttää ajonautinnollaan sekä kuljettaa vaivatta yhden taaperon ja tsiljoona kauppakassia.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Nissan Note

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Nissan Note -autot

test
Nissan Note1.6, '07, 132 tkm
5 200 €
test
Nissan Note1.6, '06, 178 tkm
4 750 €
test
Nissan Note1.2, '16, 17 tkm
11 900 €
test
Nissan Note1.5, '07, 243 tkm
2 950 €
test
Nissan Note1.4, '10, 166 tkm
6 500 €
test
Nissan Note1.6, '07, 193 tkm
3 650 €
test
Nissan Note1.4, '06, 295 tkm
3 000 €
test
Nissan Note1.4, '11, 100 tkm
5 450 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettiX – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Nissan koeajoja

Kaikki koeajot »
Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta
Video Icon" class="video_icon_mid center_icon">Video Icon

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta

Nissan Leaf – Olisko kellään lainata laturia?

Nissan Leaf – Olisko kellään lainata laturia?

Nissan NP300 Navara – Avarakatseinen työjuhta

Nissan NP300 Navara – Avarakatseinen työjuhta

Nissan Juke Nismo RS – Nismotettu katumaasturi

Nissan Juke Nismo RS – Nismotettu katumaasturi