Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 17 658   0

Nissan Note – turvallista tilaa pienessä paketissa

Nissan Note – turvallista tilaa pienessä paketissa
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note
 • Nissan Note

Mitä on odotettavissa, kun vannoutunut farmarikuski astelee Nissanin tekniseen keskukseen tutustumaan pieneen Nissan Noteen? Palaveri kakkosautosta.

Kaksplus-lehden toimittaja osallistui mediatapahtumaan, joka järjestettiin Nissanin Euroopan teknisessä keskuksessa Englannin Cranfieldissä helmikuussa 2015. Paikalle oli kutsuttu naisten-, perhe- ja autolehtien toimittajia ympäri Eurooppaa tutustumaan erityisesti uuteen Nissan Noteen.

Olen aina ollut sitä mieltä, että autoillessa paras turva on se, että ympärillä on mahdollisimman paljon peltiä. Ison farmarin kyytiin saa perheen lisäksi lastattua myös kiitettävän määrän matkatavaraa.

Aikoinaan ajelin piskuisella Renault Cliolla, jonka ratissa ajoittain muistui mieleen, miten rusinaksi se menisi kolarissa. Mutta vaikka pikkuauton tavaratila oli olematon, se oli kokonsa puolesta toivottoman surkean pysäköijän unelma.

Helmikuisena päivänä saavun Nissanin Euroopan tekniseen keskukseen Englannin Cranfieldiin. Seuranani on ympäri Eurooppaa tulleita toimittajakollegoja. Meidät on kutsuttu ainutlaatuiselle vierailulle tarkoin vartioituihin kehitys- ja testaustiloihin ja erityisesti tutustumaan uuteen Nissan Noteen.

Kiertelen Notea mietteliäänä. Siinä ei saa suojakseen ison farkun veroista haarniskaa, mutta Nissanin insinöörit johdattavat meitä ympäri keskusta, jossa varmistetaan, että merkin autojen turvallisuus on silti vertaansa vailla.

Noten ympärille levittäytyy näkymätön voimakenttä: Safety Shield. Kamerat edessä, takana ja molemmilla sivuilla tarkkailevat kuollutta kulmaa, varoittavat kaistalla ajelehtimisesta ja havaitsevat liikkuvat kohteet auton ympärillä. Jos takapenkin väki saa raivokohtauksen ja varastaa kuskin huomion, automaattinen hätäjarrutustoiminto voi estää rysäytyksen edellä ajavan takapuskuriin.

Safety Shield -järjestelmä tulee hätiin myös silloin, kun universumin huonoin peruuttaja yrittää epätoivoisesti osua parkkiruutuun.

Nissanin teknisessä keskuksessa meidät toimittajat istutetaan Noteen, jonka kaikki ikkunat on peitetty. Tehtävänä on sukkuloida sokkona pysäköintialueella muiden autojen seassa ja pakittaa ruutuun pelkästään kojelaudassa olevan kamerannäytön avulla.

Silmän ja käden yhteispeli löytyy nopeasti, ja apukuskina toimiva insinööri toppuuttelee, kun innostun painamaan kaasua vähän liikaa. Katson ajokkiani näytöltä lintuperspektiivistä ja rullaan autorivistön ohi. Peruuttaessani siirrän katseen näkymään, jossa sivukamerat kertovat, miten renkaat asettuvat suhteessa kalkkiviivoihin.

 • Blind drive 15
 • Blind drive 24
 

Perfektionisti ei olisi tyytyväinen, jos toiselle puolelle jäisi millikin enemmän tilaa. ”Päivän paras suoritus!” Apukuski kehaisee.

Kun istun kuskin paikalla, en tappijalkoineni saa mitään vihiä tilan määrästä. Mutta kun kaksimetrinen insinööri sujahtaa vaivatta ratin taakse, ilman että päälaki hipoo kattoa tai polvet rattia, ymmärrän mitä tarkoitetaan tilaihmeellä.

Takapenkille kurkatessa on vieläkin helpompi huomata, että Nissan ei ole turhaan käyttänyt aikaa hioessaan Noten tilankäyttöä.

Ovet aukeavat 90 asteen kulmaan, ja ne ovat niin korkeat, että hyvin todennäköisesti rimpuilevankaan lapsen pää ei kumahda katonreunaan, kun häntä yrittää vääntää istuimeen. Jalkatilaa on ruhtinaallisesti, ja lapsimatkustajien mieliksi etupenkkejä korkeammilta takapenkeiltä voi seurailla maisemia vaivatta.

Yllättäen matkustajien avarat tilat eivät ole syöneet tavaratilaa. Takakontti imaisee vaivatta kaksi jättikokoista matkalaukkua, eikä kömpelösti taittuvia vaunujakaan tarvitse jättää kotiin. Tarvittaessa lisää säilytystilaa saa tavaratilan lattian alle piilotetusta lisälokerosta tai liu’uttamalla takapenkkejä eteenpäin.

Niin ja kuka sanoikaan, että tietokoneohjelmat tekevät manuaalisen työn tarpeettomaksi? Insinööri on varmuuden vuoksi tunkenut Noten tavaratilan täyteen litranvetoisia palikoita; 300 niitä meni.

Liisa Järvinen

Liisa Järvinen on Kaksplus-lehden toimittaja, joka pääsee ajamaan aivan liian vähän perheensä ainokaisella autolla, BMW 325d-farmarilla vuosimallia -08. Unelmana on oma kiituri, joka jättää muut jälkeensä, säväyttää ajonautinnollaan sekä kuljettaa vaivatta yhden taaperon ja tsiljoona kauppakassia.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Nissan Note

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Nissan Note cars

test
Nissan Note1.2, '17, 145 tkm
7 950 €
test
Nissan Note1.2, '17, 31 tkm
12 900 €
test
Nissan Note1.2, '16, 102 tkm
9 570 €
test
Nissan Note1.2, '16, 69 tkm
9 780 €
test
Nissan Note1.2, '16, 50 tkm
10 900 €
test
Nissan Note1.2, '16, 66 tkm
9 790 €
test
Nissan Note1.2, '16, 52 tkm
9 900 €
test
Nissan Note1.2, '16, 52 tkm
10 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Nissan test drives

All test drives »
Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta