Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Opel Corsa – Perusvarma suorittaja

Opel Corsa – Perusvarma suorittaja
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa
 • Opel Corsa

Uusi Opel Corsa jatkaa siitä mihin edellinen mallisarja jäi. Viidennen sukupolven pikkauto ei edelleenkään tee itsestään sen isompaa numeroa.

Opel Corsa on osaltansa raivannut tietä pikkuautoluokassa jo yli 30 vuotta. Mallin menestys on ollut kautta aikojen tasaista, ja auto on aina pannut tiukasti kampoihin pahimmille kilpailijoilleen Volkswagen Pololle ja Ford Fiestalle. Kilpailijoiden tapaan, myös Corsa on kasvanut kooltaan merkittävästi sitten ensiesittelynsä.

Tälle vuodelle täysin uudistunut Corsa näyttäisi peruskooltaan olevan kuitenkin suurin piirtein samaa kokoa kuin edeltäjänsäkin. Auton akseli- ja raideväli ovat säilyneet miltei samoina, vaikka kaikki muu onkin mietitty täysin uusiksi.

Uutta, mutta tuttua muotoa

Opel Corsa – Perusvarma suorittaja

Corsan ulkonäkö on uudistettu kauttaaltaan, mutta mihinkään maailmaa mullistaviin muotoilukikkoihin ei ole sorruttu. Auton tunnistaa Opel Corsaksi jo ensi vilkaisulla. Muodot ovat selkeät ja varsinkin 5-ovisessa mallissa tilavan oloiset. Keulassa on paljon samoja piirteitä kuin pikkuveli Adamissa, ja etupään ilme onkin melko sporttinen.

Koeajettu auto oli varustetasoltaan Enjoy, mikä tarkoittaa malliston huokeinta versiota. Vaikka kysymyksessä on varustetasolta ns. alkaen malli, mistään karvalakista on turha puhua. Vakiona siitä löytyy mm. ilmastointi, sähköikkunat eteen, kauko-ohjattu keskuslukitus ja sähkösäätöiset taustapeilit.

Lisäksi vakiovarusteena löytyy tässä hintaluokassa harvinainen ratin lämmitys ja ohjauksen city-asetus, jolla kaupunki pyörittely kevenee entisestään. Kohtuullisella 200 euron Enjoy More varustepaketilla mukaan saa vielä 15 tuumaiset alumiinivanteet, peruutustutkan taakse, ajovaloautomatiikan ja sadetunnistimen.

Räätälöimällä mieleiseksi

Cosmo varustetaso tuo mukanaan jo roppakaupalla enemmän varusteita. Tarjolla on mm. parempia sisustusmateriaaleja, sekä ulkopuolen koristeita isompien vanteiden ja kromilistojen muodossa. Pienestä lisähinnasta Corsaan on saatavilla esim. lämmitettävä tuulilasi, pysäköintitutkat eteen ja taakse ja Intellilink -multimedia systeemi 7 tuuman näytöllä.

Kaikkiaan Corsan saa eri varustepaketeilla ja värivaihtoehdoilla räätälöityä varmasti mieleisekseen, mikä onkin tämän päivän pikkuautoissa tärkeä ominaisuus. Turvavarusteita Corsaan on tarjolla kosolti, kuten Opel Eye-etukamera liikennemerkkien tunnistuksella, törmäysvaroitin, kaistavahti ja etäisyystutka ja sokerina pohjalla pysäköintiavustin.

Sisätilat ovat viisiovisessa mallissa kohtuullisen runsaat. Kolmiovinen versio on muotoilultaan hieman erilainen ja olemus on selvästi sporttisempi. Viisiovinen on enemmän tila-automaisempi joten sisätilat ovat kilpailijoihinkin verrattuna avarat. Corsan seinät nousevat melko suorana ylöspäin, mikä tuo tilan tuntua. Katto sijaitsee verraten korkealla ja takapenkillä mahtuu matkustamaan mukavasti jopa aikuisseurassa.

Uusia moottoreita

Moottorivaihtoehdoiksi uuden Corsan konepellin alle on saatavilla kaksi erikokoista bensiinimoottoria. Bensakoneista suurempi on kooltaan 1,4 litrainen, joko 75-tai 90 hevosvoimaisena. Tämän koneen yhteyteen on tarjolla sekä manuaali, että automaattivaihteistot. Dieselpuolella vaihtoehtoja on kaksin kappalein. Kone on 1,3 litrainen CDTI, jossa hevosvoimia on joko 75 tai 95 ja vaihteistona manuaali tai ECT-automaatti.

Varsinainen uutuus sen sijaan on moottori, joka lymyili myös koeajoauton sisuksissa. Kyseessä on 1-litrainen, kolmisylinterinen bensiiniturbo, joka kirnuaa tehoa versiosta riippuen joko 90- tai 115 hevosvoimaa. Koeajoautossa oli 90 heppainen versio 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla, joka on tämän moottorin yhteydessä ainoa vaihteistovaihtoehto.

Myös Opel on lähtenyt mukaan tähän sinänsä terveelliseen ”downsizingiin”, jossa piskuisista moottoreista kutitellaan riittävät tehot perheautoiluun. Turboahdetun pienen moottorin mukana tulee suuren tehon lisäksi, useimmiten myös pienemmät kulutuslukemat. Vääntöä nämä litraiset turbot tuottavat eri teholukemista huolimatta, samat 170 Nm laajalla 1800-3700 kierrosalueella. Molemmat moottorit on myös varustettu bensaa säästävällä Start-Stop järjestelmällä.

Asiallinen ohjaamo

Autoon istuessa ensitunnelma on Enjoy mallissa, hyvistä varusteista riippumatta, hieman muovinen. Kojetaulu on muodoltaan nykyaikainen mutta pinnaltaan pelkistetty. Ratissa on kuitenkin nahkaverhoilu luomassa hieman parempaa tuntumaa. Yleisilmeeltään ohjaamo on tiukan asiallinen. Ajoasento tuntuu aluksi hieman korkealta, mutta hetken ajelun jälkeen tähän tottuu.

Moottorin käynnistyttyä ei vielä aisti koneen olevan ”vain” kolmisylinterisen. Moottorin ääni kuuluu tyhjäkäynnillä, mutta sävy on vaimea. Kone ottaa kierroksia paikallaan kaasutellessa varsin verkkaisesti, mutta liikkeellelähdön jälkeen ominaisuutta ei juuri huomaa. Mylly kuljettaa noin 1200 kiloista autoa kaupunkioloissa pirteästi.

Parhaan vedon alue alkaa hieman alle 2000 kierroksen kohdilla, mutta alle 1500 kierroksella koneessa ei tapahdu oikein mitään. Kunhan kierrokset pysyvät lähempänä 2000 ja siitä yli, ei menohaluissa ole valittamista. Kiihdyttäessä moottorin huudattaminen punarajalle on turhaa, sillä suurin teho on käsillä jo hieman alle 4000 kierroksella. Isommalle kannattaa vaihtaa jo hyvissä ajoin, niin menosta tulee sulavaa.

Vaihteistossa aavikkovälitykset

Maantielle siirryttäessä, ensimmäisenä huomaa vaihteiston erittäin pitkät välitykset. Tämä on asia joka ei vaivaa pelkästään Opel Corsaa, vaan asiaan törmää nykyään monen muunkin merkin kohdalla. Vaikka moottorissa piisaakin puhtia, on koneen paras terä tainnutettu suoraan sanottuna ylipitkillä välityksillä. Kun kakkosvaihde riittää 100 km/h ja hieman ylikin ja kolmosella painellaan mittarin mukaan parhaimmillaan 140 km/h, on pakko ihmetellä syytä tähän.

Kyseessä on varmasti päästöihin ja kulutukseen liittyvä ratkaisu, mutta käytön kannalta homman järkevyydestä voi olla montaa mieltä. 80km/h nopeudesta alkavaan ohitukseen vaihteistosta on haettava vähintään nelosvaihde tai mielellään kolmonen jotta ripeä ohituskiihtyvyys saavutetaan. Kolikon kääntöpuolella on tietenkin matka-ajossa erittäin matalat moottorin kierrokset ja tämän myötä alhainen melutaso sekä kulutus, mutta jokin kompromissi asian suhteen olisi erittäin tervetullut.

Mutkaisemmalla tiellä Corsa pääsee näyttämään kyntensä napakan ajettavuutensa ansiosta. Ohjaus on herkkä ja alusta toimii jämäkästi. Jousituksesta on onnistuttu tekemään mukava, mutta samalla kantava. Corsa ja sen kuljettaja viihtyy mutkatiellä taatusti keskimääräistä paremmin.

 • Opel Corsa – Perusvarma suorittaja
 • Opel Corsa – Perusvarma suorittaja
 

Kuluttaa odotuksia enemmän

Moottoritiellä meno on varsinkin auton kokoluokka huomioiden sujuvaa. Lukuun ottamatta ohjauksen taipumusta hakea hieman suomalaisen moottoritien urissa, kulku on letkeää. 120 km/h:n nopeudessa moottori tosiaankin käy lepokierroksilla ja ainoa kovemman äänen lähde ovat renkaat, jotka jyristävät jonkin verran. Polttoainetta sen sijaan kuluu hieman odotettua enemmän.

Keskikulutukseksi Corsalle on luvattu noin 4,5 l/100km, mutta käytännön kulutus huiteli auton oman tietokoneen mukaan 6 litran tietämillä sataa kilometriä kohti. Ei kulutus edelleenkään kovin hurja ole, mutta uutukaiselta odotti hiukan pienempiä lukemia.

Luvattua korkeammasta kulutuksesta huolimatta tämä voimakas 1-litrainen on Corsaan juuri sopiva moottori. Siinä on riittävästi tehoa ja vääntöä, eikä se pahemmin pidä melua itsestään. Jos tarjolla olisi vielä automaattivaihteisto tämän moottorin yhteyteen, olisi paketti vieläkin houkuttelevampi.

Koeajoauton 16790 euron hinnalle saa erittäin hyvän vastineen ja vaikka Corsa ei välttämättä varsinaisia intohimoja herätäkään, täyttää se pienen perheen, taikka vain hyvää perusautoa tarvitsevan tarpeet hienosti.

Sami Puskala

Kehuja: Moottori, ajettavuus, helppokäyttöisyys

Parantamisen varaa: Pitkät vaihteistovälitykset

 • Jaa Facebookissa
 • Twiittaa
 • JAETTU  

Opel Corsa 1.0 turbo Ecoflex Enjoy:

Moottori:Kolmisylinterinen, 998 cm3 bensiinimoottori
Teho:90 hv (66 KW) / 3700-6000 rpm
Vääntö:170 Nm / 1800-3700 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:11,9 s.
Huiput:180 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus ( yhd.): 4,5 l / 100km
CO2 päästöt: 106 g/km
Mitat (pit/lev/kork) : 4021mm/1775mm/1485mm
Paino:1200 kg
Hinta alkaen:15 620€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Opel Corsa

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Opel Corsa -autot

test
Opel Corsa1.2, '23, Ajamaton
20 072 € (sis. ALV)
test
Opel Corsa1.2, '23, Ajamaton
20 155 €
test
Opel Corsa1.2, '23, Ajamaton
24 600 €
test
Opel Corsa1.2, '23, Ajamaton
19 900 € (sis. ALV)
test
Opel Corsa1.2, '23, Ajamaton
20 155 € (sis. ALV)
test
Opel Corsa1.2, '23, Ajamaton
20 750 € (sis. ALV)
test
Opel Corsa1.2, '23, Ajamaton
23 800 € (sis. ALV)
test
Opel Corsa1.2, '23, Ajamaton
25 418 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki
Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen

Opel Corsa – Sydämeltään ranskalainen

Opel Corsa-e - Sähköinen kaupunkiauto

Opel Corsa-e - Sähköinen kaupunkiauto

Opel Astra Wagon - perusauto bulkkia paremmalla ajomukavuudella

Opel Astra Wagon - perusauto bulkkia paremmalla ajomukavuudella

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

Opel uudisti hyötyautonsa

Opel uudisti hyötyautonsa