Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Sähköistä kuljetuskapasiteettia - Fiat E-Scudo 75 kWh Maxi Crewcab

Sähköistä kuljetuskapasiteettia - Fiat E-Scudo 75 kWh Maxi Crewcab
 • Fiat E-Scudo
 • Fiat E-Scudo
 • Fiat E-Scudo
 • Fiat E-Scudo
 • Fiat E-Scudo
 • Fiat E-Scudo
 • Fiat E-Scudo
 • Fiat E-Scudo

Tavara-autoluokan sähköistyminen ottaa jatkuvasti merkittäviä edistysaskelia.

Koeajoimme E-Scudo-malliston mielenkiintoisen miehistönkuljetusversion, jossa kuuden henkilön kuljetusmahdollisuus yhdistyy neljän kuution tavaratilaan. Mallissa on teholtaan 100 kW:n (136 hevosvoiman) moottori, vääntöä mukavat 260 newtonmetriä ja 330 kilometrin toimintamatkan takaa 75 kWh:n ajoakku.  Yhdistetty WLTP-kulutus on 268 Wh/km ja pikalatauksella päästään sadan kW:n lataustehoon. Nämä lukemat mahdollistavat mainiosti useammat pakettiautoluokan työtehtävät ja E-Scudon maltillinen hinta tekee sähköenergian käytöstä hyvinkin houkuttelevaa.

Kovaan käyttöön

Sähköistä kuljetuskapasiteettia - Fiat E-Scudo 75 kWh Maxi Crewcab

Fiat Scudo kuuluu samaan sisarusparveen Citroën Jumpyn, Peugeot Expertin, Toyota Proacen sekä Opel Vivaron kanssa, ja suurempia eroja katraasta löytyy lähinnä ulkoista tekijöistä, kuten etumaskista. Tämän luokan ajoneuvot tulevat useimmiten kovaan työkäyttöön, eikä E-Scudo tästä poikkea. Esimerkiksi ohjaamon värimaailma sekä materiaalivalinnat kertovat soveltuvuudesta jokapäiväiseen urakointiin, ja tyylipisteiden sijasta keskitytään enemmän käytettävyyden ja toiminnallisuuden korostamiseen.

Vakiovarustelussa ei ole kitsasteltu ja mukaan kuuluu esimerkiksi ilmastointi, ajovalojen hämärätunnistin, mäkilähtöavustin, sadetunnistin, keskuslukitus, rengaspaineen valvonta, vakionopeudensäädin sekä nopeudenrajoitin.

Ohjaamon värimaailma on käyttöä kestävän tumma ja materiaalivalintojen kylmä kovamuovi lopettaa turhan hienostelun. Tonniluokan työjuhdassa kaikki on odotetusti paikallaan ja esimerkiksi hallintalaitteiden käyttöön ei tarvitse sen suurempaa opiskelua. Tärkeä ajotavan valinta on sijoitettu loogisesti vaihteenvalitsimen viereen ja näin sen asetusten hyödyntäminen ei pääse unohtumaan.

Eniten kaipaamaan jää ohjauspyörän hallintalaitteita, sillä niiden avulla turvallisuus lisääntyisi huomattavasti. Mittaristo on puolestaan asiallisen selkeä ja tärkein tieto, kuten jäljellä oleva toimintamatka tulee varmasti selville yhdellä vilkaisulla. Komponenttipulan vuoksi myös Fiatilla on jouduttu hieman kikkailemaan, mutta esimerkiksi jälkiasennettu peruutus/takakamera täyttää tehtävänsä mainiosti.

Tavaratilaa tarpeen mukaan

Koeajoautossamme oli miehistönkuljetusominaisuuden vuoksi hieman pienempi tavaratila, mutta neljä kuutiotakin riittää aika moneen tehtävään. Noin kahden metrin pituudelle saadaan lisämittaa matkustamon alle ulottuvan pitkän tavaran tilan avulla, ja 927 kilon kantavuus takaa, ettei laittomuuksia tarvitse kuormauksessa harrastaa. Isomman tavaratilan haluavalle on E-Scudo-mallistossa tarjolla kolmen henkilön pakettiautoversioita, jossa tavaratilaa on parhaimmillaan läpilastausominaisuuden avulla 6,6 kuutiota.

 • Sähköistä kuljetuskapasiteettia - Fiat E-Scudo 75 kWh Maxi Crewcab
 • Sähköistä kuljetuskapasiteettia - Fiat E-Scudo 75 kWh Maxi Crewcab
 

Lupaava koeajo

Itse koeajossa E-Scudo vastaa odotuksiin yllätyksettömästi. Ohjaamon karuuteen tottuu nopeasti, ja kun muistaa mihin tehtäviin auto on lähinnä tarkoitettu, ovat ratkaisut hyvin loogisia. Näkyvyys on ohjaamosta mainio ja isot peilit sekä tarkka takakamera lisäävät varmuutta ahtaissakin tilanteissa. Sähkömoottorin teho sekä vääntö kuljettavat E-Scudoa vähintäänkin riittävästi ja koeajoauton automaattivaihteiston sulavuus lisää ajomukavuutta.

Kaupunkiajossa selviää, ettei Fiat mikään maailman ketterin auto ole, mutta sillä kyllä pärjää myös parkkihalleissa tai pysäköintipaikoilla ilman suurempia sompailuja. Valta- ja moottoritiellä auton pehmeys sekä maltillinen äänitaso pääsevät oikeuksiinsa, ja vakionopeudensäätimen avulla matkanteko on hyvin vaivatonta.

Kulutuslukemien puolesta E-Scudo käyttäytyy kuin muutkin sähköajoneuvot eli olosuhteiden ja ajotavan merkitys korostuu. Luvattu 330 kilometrin toimintamatka on useimmiten utopiaa, mutta ajomatka kyllä riittää hyvin useimpiin työtehtäviin niin kaupunki- kuin taajamaolosuhteissa. Myös Eco-ajotavan valitsemalla lisää tarvittaessa kilometrejä tuntuvasti. Mikäli käytössä onkin oma tai yrityksen latauspiste, jossa auton saa yön aikana ladattua täyteen, on vaikea enää keksiä syitä miksi sähköauto ei soveltuisi täysin myös pakettiautoluokan vaatimuksiin.

Kuuden henkilön miehistönkuljetusauton hinta on noin 56 000 euroa ja koeajoauton kattava lisävarustelu nostaa hintaa noin kuudella tuhannella. Tällä hinnalla mukaan saa esimerkiksi metallivärin, vaneroinnin, urakumimaton, led-valot tavaratilaan, valoraudan, tyylikkäät astinlaudat sekä led-lisäkaukovalot. Kattauksessa on selkeästi huomioitu Suomen olosuhteet ja turvallisuuden merkityksen korostuminen.

Fiat E-Scudo 75kWh Maxi Crewcab

Moottori:Sähkömoottori
Teho:100 kW / 136hv
Vääntö:260 Nm
Ajoakun koko:75 kWh
Kulutus WLTP-yhd.:268 Wh/km
Tavaratila:4 m3
Akseliväli:3.275 mm
Kokonaismassa:3.050 kg
Kantavuus:927 kg
Hinta: 55 990 €
Tapani - Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Fiat E-Scudo

     
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Fiat E-Scudo -autot

test
Fiat E-Scudo, '22, 500 km
52 890 € (ALV väh.kelp.)
test
Fiat E-Scudo, '22, 3 tkm
53 900 € (ALV väh.kelp.)
test
Fiat E-Scudo, '22, Ajamaton
56 580 €
test
Fiat E-Scudo, '22, 2 tkm
52 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Fiat E-Scudo, '22, 1 tkm
52 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Fiat E-Scudo, '22, Ajamaton
52 990 € (ALV väh.kelp.)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Fiat koeajoja

Kaikki koeajot »
Fiat Tipo Cross - huonon tien taitaja

Fiat Tipo Cross - huonon tien taitaja

Fiat 500 – Syötävän söpö sähköauto

Fiat 500 – Syötävän söpö sähköauto

Fiat 500 Hybrid – Avokattoinen söpöliini

Fiat 500 Hybrid – Avokattoinen söpöliini

Fiat valmistaa pian sähkö- ja hybridiautoja aurinkoenergialla

Fiat valmistaa pian sähkö- ja hybridiautoja aurinkoenergialla

Fiat esittelee hybridin Fiat 500-malliin

Fiat esittelee hybridin Fiat 500-malliin