Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 1 657  

Tiesitkö, että autokaupat voi tehdä vaikka kokonaan etänä?

Tiesitkö, että autokaupat voi tehdä vaikka kokonaan etänä?
  •  
  •  
  •  

Autokaupat mielessä? Lue vinkit, miten myyt tai ostat auton helposti kotisohvalta käsin, sähköisellä kaupalla.

Digitaalisten palvelujen ansiosta kaikki auton ostamisen vaiheet on mahdollista hoitaa etänä. Kaupan voi jopa tehdä ehdollisena niin, että maksusi siirtyy myyjälle vasta, kun olet tarkastanut auton.

Kaikki alkaa hyvästä ilmoituksesta

Nettiauton käyttäjät tietävät, että hyvä ja kattava ilmoitus ja oikea hinta ovat edellytykset auton myynnille. Kun vertailet kiinnostavia kohteita, ota avuksesi hakuagentti. Sen avulla saat hakuasi vastaavista kohteista tiedon sähköpostiisi. Vertailutaulukkoon voit listata kohteet rinnakkain, jolloin niistä on helppo valita sopivin.

Lue lisää:

Näin myyt auton Nettiautossa 

Apua ostajalle: Rekkari.fi

Tutustu autoon tapaamatta myyjää

Kun olet löytänyt kiinnostavan auton, saat yhteyden myyjään puhelimitse, sähköpostitse tai vaikka videoyhteydellä - voitte sopia parhaan yhteydenpitotavan keskenänne. Näin myyjä voi kertoa tärkeimmät asiat autosta ja esitellä sitä sinulle. Myyjän kanssa jutellessasi voit matalalla kynnyksellä kysyä itseäsi askarruttavia asioita. 

Koeajokin onnistuu ilman ylimääräisiä kohtaamisia. Kun olet kiinnostunut tietystä autosta, voit sopia koeajon esimerkiksi tiettyyn paikkaan, josta auto noudetaan ja johon se palautetaan. Poikkeusaikana on tärkeää huomioida hyvä käsihygienia tartuntavaaran minimoimiseksi. Älä myöskään pitkitä ajoa turhaan, mutta muista kuitenkin testata autoa eri alustoilla ja nopeuksilla.

Lue lisää koeajosta

Tee helpot kaupat

Kun sopiva kohde on löytynyt, kaupat voi tehdä vaikka kännykällä ja jopa kokonaan etänä Nettiauton lisäpalvelun, OmaNettixin, sähköisellä kaupalla. 

Henkilöllisyyspapereita ei ole tarpeen pyöritellä, sillä tunnistautuminen ja allekirjoitukset hoidetaan sähköisesti. Myös maksu hoituu palvelun kautta verkkopankilla. Myynti-ilmoitus ja kauppakirja jäävät talteen palveluun. 

Kun olette sopineet kaupasta, pääsette alkuun sähköisen kauppakirjan teossa ilmoituksen kautta.

Lue lisää sähköisestä kaupasta 

Ehdollinen kauppa tuo joustoa ostopäätökseen

Auton voi halutessaan ostaa ehdollisella kaupalla. Tällöin ostaja voi tutustua autoon sen saatuaan ja vahvistaa kaupan vasta sen jälkeen. Etäkauppoihin ehdollisuus voi tuoda varmuutta, jos koeajoa ei ole tehty eikä ostaja ole nähnyt autoa harkintavaiheessa.

Sähköisen kaupan yhteydessä valitaan, miten omistus- ja hallintaoikeuden siirto tehdään. Myyjän vaihtoehtoina on “kauppa vahvistetaan sähköisellä luovutusilmoituksella” tai “ostaja vahvistaa kaupan”. Jälkimmäinen valinta mahdollistaa kaupan tekemisen ehdollisena. 

Auton voi myydä vaikka Helsingistä Rovaniemelle

Rovaniemeläinen Sara Tiuraniemi osti kesällä ensimmäisen autonsa netistä aivan Suomen toiselta puolelta näkemättä sitä. Espoolainen myyjä Kim Westerlund sopi kaupat sohvalta.

“Kun saimme hinnan sovittua sähköpostilla, hoituivat Traficomin luovutusilmoitus, kauppakirjan tekeminen ja muut vaiheet sujuvasti”, kertoo kehitysjohtajana tietoturva-alalla toimiva Westerlund

Kaupanteko verkossa oli positiivinen yllätys. “Annoin myyjälle tietoni, joiden avulla hän täytti lomakkeen ja lähetti sen minulle sähköisesti allekirjoitettavaksi. Rahat siirtyivät myyjän tilille vasta, kun olin kuitannut netissä, että olen vastaanottanut auton”, Tiuraniemi kertoo.

Kaupoista sopimisen jälkeen auto matkasi Espoosta Rovaniemelle junalla. “Olin saanut myyjältä autosta tarkat tiedot, mutta tietenkin sen näkeminen ensimmäistä kertaa jännitti. Sain vielä tarkastaa auton sisältä ja ulkoa, mutta kaikki vastasi odotuksia ja auto on kulkenut hyvin”, kertoo auton nyt omistava Tiuraniemi.

Kuvalähde: iStock

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää vinkkejä

Kaikki vinkit »
Saako alle 30 000 eurolla uudenveroisen Mercedes-Benzin?
MAINOS
Video Icon

Saako alle 30 000 eurolla uudenveroisen Mercedes-Benzin?

Suomen nopein tapa myydä auto?
MAINOS

Suomen nopein tapa myydä auto?

Kolme vinkkiä kesärenkaiden hankintaan
MAINOS

Kolme vinkkiä kesärenkaiden hankintaan

Mitä tarkoittaa Helpot Kaupat?

Mitä tarkoittaa Helpot Kaupat?

Näillä vinkeillä onnistut varmasti rengaskaupoilla!
MAINOS
Video Icon

Näillä vinkeillä onnistut varmasti rengaskaupoilla!