Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 87 495

Tyypit: Honda Civic Tuning

Tyypit: Honda Civic Tuning
  • Honda Civic
  • Honda Civic
  • Honda Civic
  • Honda Civic

Tämänkertaiset tyypit otettiin Honda Civicillä, joka on myytävänä Oivanpoika -nimisessä autoliikkeessä Helsingissä. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/1477324

Taustaa


Honda Civic on japanilainen perusauto, joka on saavuttanut yleisön suosion ja hyväksynnän kautta vuosikymmenten. Syynä tähän on ollut mukiinmenevä muotoilu, luotettavuus ja vaivattomat ajo-ominaisuudet. Ensimmäinen koirankopin kokoinen Civic esiteltiin jo vuonna 1972! Nyt koeajettu malli edustaa Civicin seitsemättä sukupolvea ja viime vuonna esiteltiin futuristinen kahdeksannen polven malli. Kuten on tapana, uusi malli on aina edeltäjäänsä etevämpi ja kookkaampi. Civicistä on aina ollut tarjolla erilaisia korimalleja: 4 -ovista sedania, 3- ja 5-ovista hatchbackia ja joinakin vuosina myös farmarimallia. Malliston huipulla on viime vuosina ollut tarjolla myös ratahenkinen Type-R -malli, jonka esikuvana nyt koeajettu malli on ollut.

Ensivaikutelma


Tässäpä niin sanottu tuuninkipeli. Muutokset perus 1.6i –malliin ovat moninaiset. Tekniikkaan ei ole niinkään kajottu, mutta varsinkin sisusta on läpeensä ehostettu ja ulkoa auto on koristeltu erittäin näyttävällä Wings Westin korisarjalla. Kokonaisuuden kruunaa näyttävät TSW:n alupallerot ja säädettävä K&W:n alustasarja.


Ajossa


Ajoltaan tämä 110 -hevosvoimainen kolmeovinen on kaikin puolin miellyttävä. Tehoa ja kiihtyvyyttä on aivan tarpeeksi, vaikka kulkupuoli ei vastaa esikuvansa tehoreservejä. Parikymmentä vuotta sitten kaksilitraisen auton teho, kiihtyvyys ja huippunopeus olivat samaa luokkaa kuin nykyisten 1.4 – 1.6 –litraisten. Loppupeleissä vähemmälläkin pärjää, jos kone on vääntävä ja auton alusta on kunnossa.

Koeajetun alusta on sen verran tömäkkä, että ajaminen varsinkin mutkateillä vetää ylähuulen mutruun. Ohjaus on nopea ja jälleen kerran itäautoille epätyypillinen. Ei siis ylikevyeksi tehostettu ja tunnoton, pikemminkin päinvastoin. Jokaisen uran ja halkeaman tuntee käsissään Type-R -ratin välityksellä. Taitaa olla niin, että euroautot siirtyvät epämääräisiin ohjauksiin ja itäautot tunnokkaihin?

Vaihdekeppi on sijoitettu keskikonsoliin, joka on täysin luonteva paikka sille. Näin lattiatila saadaan hyödynnettyä ostoksille tai kotieläimille.

Isolla ulostulolla varustettu pakoputki ei tarjoa niin maukkaita pörinöitä, kuin olisin odottanut.

Kaiken kaikkiaan Civicillä pärjää arkiajossa aika hyvin, lukuunottamatta hidastetöyssyjen ylityksiä ja jyrkkiä ajoluiskia. Näissä tilanteissa on syytä ottaa vauhti kokonaan pois, jollei halua keräillä etu- ja sivuhelmoja takakonttiin. Niiden paklaaminen ja maalaaminen kun ovat erittäin kallista puuhaa, eikä vakuutusyhtiöstäkään löydä maksajaa moiseen tapahtumasarjaan.

  • Tyypit: Honda Civic Tuning
  • Tyypit: Honda Civic Tuning
 

Tilat ja varustelu


Sisätiloiltaan auto on todella upea ja näyttävä. Penkit ovat valkoista ja mustaa nahkaa, samoin kuin oviverhoilut. Ohjaamo on valoisa ja avara. Kuljettajan penkistä saa hyvän ajoasennon, lukuunottaen tiukkoja kaarteita, joissa sivutuki jää vaatimattomaksi. Takapenkki on leveyssuunnastaan sopiva kahdelle, mutta jalkatila takana on hyvin rajallinen.
Keskikonsolissa on Pioneerin näytöllinen DVD/MP3 –soitin. Takakonttiin on rakennettu erittäin tyylikäs patteristo hifiä. Näillä hifeillä saa hiukset pystyyn pelkästä äänenpaineesta.

Tekniset tiedot


Teho: 110 hv / 81 kW
Huippunopeus: 187 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 10,7 sekuntia
Kulutus: 5,5 / 6,7 / 8,7 litraa sadalla

Yhteenveto


Upea kokonaisuus – yksilö, joka erottuu massasta. Ajoltaan hyvä ja arkikäyttöönkin sopiva (varauksin). Talveksi joutuu kyllä säätämään alustaa useilla senteillä, mikäli ei halua käyttää etuspoileria lumiaurana.

Tämä näyttelyissä ja GTI Magazinessä 07/07 esitelty Civic on hieno esimerkki maulla ja tyylillä rakennetusta autosta, jolla on myös käyttöarvoa arkisena ajokkina. Honda on tunnettu hyvistä ja kestävistä moottoreistaan ja pitkäikäisestä kokonaislaadusta. Jos haluat näyttävän auton, tässä on yksi harkinnan arvoinen vaihtoehto. Hintaero rakentamattomaan yksilöön tekee tästä houkuttelevan ostoksen.

Lisätiedot Hondasta Oivanpojalta numerosta 09 3212 100.

Kirjoitti: Mika Fagerström

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Honda Civic

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Honda Civic -autot

test
Honda Civic1.5, '21, 16 tkm
34 900 €
test
Honda Civic1.0, '20, 25 tkm
18 990 €
test
Honda Civic1.5, '21, 7 tkm
30 870 €
test
Honda Civic1.5, '20, 20 tkm
27 490 €
test
Honda Civic1.5, '20, 2 tkm
30 800 €
test
Honda Civic1.0, '20, 23 tkm
23 990 €
test
Honda Civic1.5, '21, 26 tkm
31 590 €
test
Honda Civic1.0, '20, 19 tkm
23 800 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Honda koeajoja

Kaikki koeajot »
Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic

Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic

Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus

Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus

Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki

Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki

Honda Civic Diesel: Taloudellinen tehopakkaus

Honda Civic Diesel: Taloudellinen tehopakkaus

Tyypit: Honda Civic 1.5i LS VTEC

Tyypit: Honda Civic 1.5i LS VTEC