Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki

Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic
 • Honda Civic

Honda Civic on kokenut reippaan faceliftin. Ulkomuoto on perustaltaan sama, mutta parannuksia on tullut ajettavuuteen, ulkonäköön ja turvallisuuteen.

Honda Civic kilpailee C-segmentissä yhdessä mm. Toyota Auriksen, Ford Focuksen ja Volkswagen Golfin kanssa. Näistä kaikista juuri Civic mielletään sporttisimmaksi ja ehkäpä ajettavimmaksi vaihtoehdoksi. Honda tunnetaankin sporttisten ja tehokkaiden bensamoottoreiden valmistajana, vaikka viime vuosina tehdas on osoittanut kykynsä tehdä myös hyviä dieseleitä.

Muotoilunsa puolesta 5-ovinen Honda Civic on ollut massasta erottuva auto jo pitkään. Keula on matala ja sivuprofiili kiilamainen. Sporttisesta ulkomuodosta huolimatta, auto kätkee sisäänsä varsin hyvät tilat kokoluokassaan. Näitä persoonallisia muotoja on nyt hiottu hieman lisää ja varsinkin Sport-mallissa suuntaus on tietysti urheilullisempaan suuntaan.

Sporttisempaa ulkomuotoa

Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki

Varustetasoja Civiciin on tarjolla yhteensä viisi, joista Sport-varusteinen eroaa ulkonäöllisesti rinnakkaismalleistaan melko selvästi. Suurimmat ulkonäön uudistukset kohdistuvat keulan alueelle, jossa uudet ajovaloumpiot sisältävät nyt nykyaikaiset LED-päiväajovalot. Jäähdyttimen säleikkö on saanut urheilullisempaa näköä ja etuspoileri on muhkeampi kuin ennen.

Sivuhelmoihin on saatu uutta muotoa, kuten myös takapuskuriin ja sen alla olevaan diffuusoriin. Valmistajan mukaan muutoksilla on haettu rehvakkaamman ulkonäön lisäksi parempaa aerodynamiikkaa. Ulkonäössä on paljon samaa Civic-malliston lippulaivan, Type-R:n kanssa, joka niin ikään uudistui tänä vuonna.

Sisätilat Civicissä ovat ennallaan ja mukaan mahtuu niin tavaraa kuin ihmisiäkin melko mukavasti. Civicin erikoisuus on pystyyn nostettavat takapenkin istuinosat, eli Magic Seats, jolloin penkkien tilalle saadaan miltei tasainen lattia, ja melkoisesti lisää kuljetustilaa varsinkin korkeussuunnassa. Ratkaisu on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Tavaratila itsessään on syvä, joten vaikka tilaa onkin hyvin, on nostokorkeus melko iso.

Hieman erilainen kojetaulu

Kuskin paikalta katsottuna näkymä ja tunnelma on hivenen erilainen kuin muiden merkkien kabiinissa on totuttu. Hondan ”normaalin” mittariston paikalla on ainoastaan kierrosluku, lämpö ja polttoainemittarit. Nopeusmittari on hieman ylempänä ja edempänä sijaitseva digitaalinäyttö, jolloin lukemat ovat paremmin kuljettajan näkökentässä. Aluksi järjestely oudoksuttaa, mutta hetken ajelun jälkeen homma tuntuu jo luontevalta.

Systeemin huonona puolena voi pitää sitä, että kaikkien mittareiden näkyviin saamiseksi pienikokoisen ratin joutuu laskemaan alemmas kuin normaalisti olisi tarve. Kuskin koosta riippuen, kuljettajan paikalla saattaa tällöin kokea lievää ahtauden tunnetta. Sport-mallin sisusta on sivupilareita ja kattoa myöten kokonaan musta, jolla urheilullisuutta on pyritty korostamaan. Ja sporttisuuden nimissä myös penkkien sivuttaistukea on lisätty.

Varustepuoli on Civicissä erittäin kohdallaan. Jo Comfort-tasosta alkaen vakiovarusteena on mm. automaatti-ilmastointi, bluetooth, mäkilähtöavustin sekä kaupunkiliikenteen hätäjarrutus-toiminto (CTBA), joka estää törmäyksen 0-30 km/h välillä. Seuraava varustetaso on Elegance, joka pari tuhatta euroa kalliimpana tarjoilee paljon lisää mukavuusvarusteita, joista ehkä tärkeimpänä peruutuskameran.

Sport-mallissa on näiden lisäksi tummennetut lasit, alumiiniset polkimet ja Honda Connect-tietoviihdejärjestelmä, jolla onnistuu nettiselailu sekä muut multimedia-toiminnot keskikonsolin kosketusnäytöstä. Lifestyle-taso on Sportista seuraava ja tällöin lisukkeena löytyy mm. LED-lähivalot, pysäköintitutkat eteen ja taakse sekä parempi äänentoistolaitteisto. Kallein ja ylellisin varustetaso on Executive, jolloin sisustukseen kuuluu vielä nahkaverhoilu ja lasinen panoraamakatto.

Civicin turvavarustus on myöskin hyvin ajan tasalla. Edellä mainitun kaupunkinopeuksien hätäjarrutus-toiminnon lisäksi, Civicistä löytyy VSA-ajonvakautuksen rinnalla toimiva AHA-järjestelmä (Agile Handling Assist), jonka tehtävänä on vähentää korin kallistelua kovemmassa ajossa ja tehdä näin autosta helpommin hallittavan tiukemmissakin tilanteissa.

Sport diesel

Honda Civic Sport D-TEC on varustettu uudella 1,6 litraisella dieselmoottorilla, joka tuottaa 120 hevosvoiman tehon ja 300 Nm väännön. Voimaa on moottorin koko huomioiden tarjolla siis mukavasti ja mallinimi ”sport” saa sitä kautta sopivasti katetta. Samasta moottorista otetaan isommassa CR-V-mallissa irti jopa 160 heppaa ja tällöin turboahtimia on moottorissa yhden sijasta kaksi.

Potentiaalia tässä pienessä dieselissä siis riittää joten Hondan urheilullinen maine säilynee edelleen. Vaihteistona dieselissä on 6-vaihteinen manuaali, ja automaattia ei tämän koneen yhteydessä ole saatavilla. Sitä kaipaavan on tyytyminen 1,8 litraiseen, 142 heppaiseen bensa-vaihtoehtoon. Vaikka dieselissä tehoa onkin hieman vähemmän kuin bensa-versiossa, tekee muikea vääntö siitä selvästi menevämmän tuntuisen.

Moottori kuljettaa Civiciä pontevasti. Räjähtävää tehoa ei Sport-nimestä huolimatta ole tarjolla, mutta pirteää käytännön voimaa siitä löytyy riittämiin. Auto kulkee vaivattoman tuntuisesti ja kone jaksaa vetää hyvin myös suurimmalla vaihteella. Käyntiääneltään diesel on saatu melko hiljaiseksi ja häiritsevää moottorimelua ei ohjaamoon juuri kuulu.

 • Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki
 • Honda Civic Sport – Oikeesti siisti Sivikki
 

Taloudellinen perhesportti

Päivityksen yhteydessä myös etu- ja takajousitus on saanut osakseen pientä viritystä ja iskunvaimennukseenkin on kiinnitetty huomiota. Ajotuntuma on täsmällinen ja tukeva, mutta mukavuudelle on jätetty myös sijansa. Alustassa on sporttisuutta riittävästi normaaliin arkikäyttöön ja Civic viihtyy mutkaisillakin tienpätkillä mainiosti. Ohjaustuntuma on hyvä ja tarjoaa sopivan tuntuisen vasteen. Ohjausta ei ole tehostettu liian kevyeksi ja yliherkäksi, kuten joissain tämän päivän autoissa on tapana.

Moottoritiellä Honda kulkee suuremmin paimentamatta, melukin pysyy aisoissa kohtuullisen hyvin. Matalista ja leveistä renkaista johtuvaa kuminaa kulkeutuu matkustamoon jonkin verran, mutta tämä vitsaus on nykyautojen, sekä nykyteiden kohdalla enemmän sääntö kuin poikkeus. Sen sijaan erittäin iloinen yllätys on Hondan polttoaineen kulutus, joka kiivasrytmisestä liikehdinnästä huolimatta jäi 4,6 litraan sataselle. Civicille luvataan parhaimmillaan 3,7 litran keskikulutusta, mutta lukema on nykyiselläänkin erittäin hyvä.

Ajellessa voi todeta ohjaamoergonomian olevan hyvällä tolalla. Kaikki hallintalaitteet ovat käsillä varsin hyvin ja mihinkään ei tarvitse isommin kurkotella. Honda Connect-multimediajärjestelmä on toiminnoiltaan hyvin kattava, mutta on käytettävyydeltään hieman monimutkainen. Kosketusnäyttö on 7-tuumainen ja sen sujuva käyttö vaatii jonkin verran harjoittelua. Nykytyyliin turvallisuuden nimissä monia toimintoja ei voi käyttää ellei auto ole pysähdyksissä.

Honda Civic Sport on varsinkin dieselinä oikein hauska paketti. Kulkua ja taloudellisuutta riittää sopivassa suhteessa ja ajettavuuskin on riittävän sporttista. Koeajon aikana diesel- Civiciä erehdyttiin luulemaan parikin kertaa Type-R- malliksi, joten ulkomuotokin lunastaa sille asetetut odotukset. Uuden Civic Sport dieselin saa omakseen karvan auki 28 000 eurolla, mikä on kohtuullinen hinta näin siististä Sivikistä.

Sami Puskala

Kehuja: Sporttinen olemus, moottorin ominaisuudet, ajettavuus

Parantamisen varaa: Rengasmelu kovemmissa vauhdeissa

Honda Civic Sport 1,6 i-DTEC:

Moottori:Nelisylinterinen, 1597 cm3 dieselmoottori
Teho:120 hv (88 kW) / 4000 rpm
Vääntö:300 Nm / 2000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,5 s.
Huiput:207 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen, manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.):3,7 l / 100km
CO2 päästöt:98 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4370mm/1770mm/1472mm
Tavaratila:477 l
Paino:1440 kg
Hinta alkaen:27 989€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Honda Civic

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Honda Civic -autot

test
Honda Civic2, '23, Ajamaton
38 903 €
test
Honda Civic2, '23, Ajamaton
43 108 € (sis. ALV)
test
Honda Civic2, '23, Ajamaton
43 700 €
test
Honda Civic2, '23, Ajamaton
43 107 € (sis. ALV)
test
Honda Civic2, '23, Ajamaton
43 107 € (sis. ALV)
test
Honda Civic2, '23, Ajamaton
39 500 € (sis. ALV)
test
Honda Civic2, '23, Ajamaton
43 140 € (sis. ALV)
test
Honda Civic2, '23, Ajamaton
43 108 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Honda koeajoja

Kaikki koeajot »
Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic

Honda Civic – Nätti, nätimpi, Civic

Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus

Honda Civic Type R – Trenditietoinen rataohjus

Honda Civic Diesel: Taloudellinen tehopakkaus

Honda Civic Diesel: Taloudellinen tehopakkaus

Tyypit: Honda Civic Tuning

Tyypit: Honda Civic Tuning

Tyypit: Honda Civic 1.5i LS VTEC

Tyypit: Honda Civic 1.5i LS VTEC