Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Tyypit: Nissan Primera 1.6 Fantasy

Tyypit: Nissan Primera 1.6 Fantasy
  • Nissan Primera
  • Nissan Primera
  • Nissan Primera
  • Nissan Primera

Tämänkertaiset tyypit otettiin Nissan Primeralla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Hämeenlinnassa. Myynti-ilmoitus löytyy tästä.

Taustaa


Nyt koeajettu Nissan Primera on Nettiauton katsotuimpia autoja. Kirjoitushetkellä ilmoituksen klikkausmäärä oli 332.313! Autosta on ollut juttua monessa radio-ohjelmassa, sanomalehdessä, netin keskustelupalstoilla ja jopa televisiossa! Syynä tähän on ilmoituksesta löytyvä verbaaliakrobatia, eli myyjällä on ns. sana hallussa. Kannattaa lukea!

Nyt on kuitenkin tarkoitus katsoa, minkälainen auto löytyy ilmoituksen takaa.

Ensivaikutelma


Nissan Primera on kirjoittajalle tuttu auto, sillä jossain vaiheessa on samanlaisen ollut pihassa. Nyt ajettu yksilö on pientä laittoa vaille, mutta parin tunnin vaivannäöllä siitä saa ihan kohtuullisen siistin käyttöauton. Penkinpäälliset ja ylimääräiset roskat pois ja kunnon ulkopesu ja vahaus tekisivät ihmeitä. Takaluukussa on pieni maaliprojekti, josta selviää hiekkapaperilla ja spraypullolla.

Kojelautanäkymä on yllättävän moderni ottaen huomioon, että auto on tullut markkinoille jo 17 vuotta sitten. Mikään ei ärsytä ja kaikki namiskuukkelit löytyvät etsimättä.Ajossa


Ajettavuudeltaan Primera on yllättävän hyvä. Jousitus on mukavuuspainotteinen, mutta eurooppalaisittain jämäkkä. Jopa mukulakivillä auto kulkee kuin sukkasillaan eikä mitään ylimääräisiä kolinoita kuulu mistään.

Ohjaus on mitäänsanomaton sanan harmittomimmassa mielessä, eli mitään negatiivistä tai esiin nostettavaa ei tule ilmi. Auto kulkee suoraan ja juuri sinne minne rattia kääntää.

Penkit ovat kovat ja maltillisesti muotoillut. Omassa käytössä havaitsin, että ne ovat ainakin aiempaan -87 Bluebirdin pehmeisiin nojatuoliin verrattuna sopivan tukevat eikä pitempikään matka tuntunut jaloissa tai selässä. Säätövaraa on selkänojan kaltevuudessa ja istuinosan kaltevuudessa.

Tietynlainen lautamaisuus penkeissä on verrattuna nykyautoihin, mutta annettakoon se anteeksi - hinta/laatusuhde ratkaisee...

Suorituskyvyltään Nissanin jo 310 tkm ajettu kone on yllättävän pirteä ja alavääntöä löytyy letkeään etenemiseen. Kierrosten nosto ei hirveästi auton etenemiskykyä muuta suuntaan tai toiseen, eli huipputeho ei ole tämän auton juttu vaan sopiva ja herkästi kaasuun vastaava kone, joka puurtaa nöyrästi.

Nykymittapuun mukaisesti renkaat ovat aika pienet ja kapoiset; tällä on ainoastaan positiivinen vaikutus äänimaailmaan, joka on kohtuullisen vähä-ääninen.

  • Tyypit: Nissan Primera 1.6 Fantasy
  • Tyypit: Nissan Primera 1.6 Fantasy
 

Tilat ja varustelu


Auto on kokoluokkaa aikansa Vectra tai 405, nykypäivänä ei tuollaista luokistusta enää löydäkään. Lähin vastaava porrasperä samassa kokoluokassa nykyään taitaa olla VW Jetta, mutta Primeran tyyppisten autojen aika on jo mennyt ohi.

Varustetaso tässä Fantasy -versiossa on aikansa huippua: abs-jarrut kuuluvat vakiovarustukseen samoin kuin keskuslukitus, peruutustutka on Osanetin lahjoittama jälkiasennustsydeemi. Lisäksi autossa on Sonyn RDS-radio, jonka CD-puoli ei jostain syystä enää toimi (takuu ummessa).

Ratista huomaa auton iän - ei turvatyynyä, ei myöskään kartanlukijalle. No - ajetaan varovasti...

Tekniset tiedot


Teho: 90 hv / 66 kW
Huippunopeus: 180 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 11,2 sekuntia
Kulutus: 5,3 / 6,9 / 9,0 litraa sadalla

Yhteenveto


Hyvä käyttöauto – ei mitään välitöntä korjausta ennen katsastusta paitsi ehkä virtalukko, josta avain irtoaa vaikka auto on käynnissä. No, tämä on pieni kustannus ja Primeran tyyppivika, joka ei montaa kymppiä maksa. Kaikki isommat viat Antti onkin jo laittanut kuntoon vuosien varrella.

Päästä Antti piinasta ja osta tämä Primera sellaisena kuin se on, käyttöautoksi! Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauto.com palvelun perustajajäsen, ja nykyään hän myy käytettyjä autoja sekä uusia mopoja ja skoottereita Keravalla. 

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Nissan Primera

     
3.7
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Nissan Primera -autot

test
Nissan Primera1.8, '08, 151 tkm
3 450 €
test
Nissan Primera1.8, '07, 281 tkm
2 350 €
test
Nissan Primera1.6, '07, 118 tkm
5 950 €
test
Nissan Primera1.8, '07, 158 tkm
2 390 €
test
Nissan Primera1.6, '08, 245 tkm
1 650 €
test
Nissan Primera1.8, '07, 210 tkm
3 450 €
test
Nissan Primera1.6, '07, 266 tkm
2 490 €
test
Nissan Primera1.8, '07, 216 tkm
2 590 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Nissan koeajoja

Kaikki koeajot »
Tyypit: Nissan Primera 1.6 SLX 4d

Tyypit: Nissan Primera 1.6 SLX 4d

Luokkansa parasta hinta-laatusuhdetta – uunituore Qashqai ei jätä kylmäksi
MAINOS

Luokkansa parasta hinta-laatusuhdetta – uunituore Qashqai ei jätä kylmäksi

Näin turvallisuus parantaa ajettavuutta - uusi Qashqai pärjää premium-merkeille
MAINOS

Näin turvallisuus parantaa ajettavuutta - uusi Qashqai pärjää premium-merkeille

Nissan Qashqai - hyvästä entistä parempi

Nissan Qashqai - hyvästä entistä parempi

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä