Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 56 829   0

Tyypit: Rover 75 2.0 V6

Tyypit: Rover 75 2.0 V6
  • Rover 75
  • Rover 75
  • Rover 75
  • Rover 75

Tämänkertaiset tyypit otettiin Rover 75:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Etelä-Suomessa ( http://www.nettiauto.com/284025 )

TAUSTAA

Roverin historia on pitkä ja vaiherikas. Aivan viime aikoina olemme saaneet lukea surullisia uutisia koko merkin kohtalosta. Toivottavasti joku ryhmittymä pelastaa tämän kunniakkaan automerkin lopulliselta tuholta. Joka tapauksessa auton omistajia ei jätetä pulaan, sen verran näitä vekottimia on myyty jopa Suomessa, että huoltopalvelut toimivat erittäin asiallisesti.

ENSIVAIKUTELMA ROVERISTA

Rover 75 on automalli, josta olen ollut kiinnostunut sen lanseerauksesta (1999) saakka. Vasta nyt pääsen tutustumaan tähän muotoiluvalioon tarkemmin. Muotokieli on jännittävä sekoitus 60 -luvun alun kaappariovista Roveria sekä nykyistä Jaguar XJ -mallia, eikä tämä vaikutelma varmaankaan ole sattumaa.

Sisätiloissa on haettu hyvinkin omalaatuista henkeä, joka tulee varsin hyvin ilmi kojelaudan muotoilusta, tumman jalopuujäljitelmän käytöstä, soikeiden ja vaaleiden mittareiden toteutuksesta (tulee mieleen Chrysler 300M) sekä penkkien erikoisista tikkauksista. Räikeät värivalinnat ovat onnistuneet ja autosta huokuu arvokkuus ja ylellisyyttä hakeva fiilis - mutta! Kitchiä tavallaan, koska osa materiaaleista on muuta kuin miltä näyttävät. Kermanväriset ovipaneelit ja laadukkaat plyyshipenkit auttavat kyllä asiaa, mutta hiukan ristiriitainen laatuvaikutelma välittyy autosta sisältäpäin katsottuna.

Tässäpä kerrankin auto, jossa nippelit ja nappelit ovat täysin omaa suunnittelua, eivätkä jostain sisarmerkistä lainattuja. Haittapuolena asiassa tietenkin se, että kun jokaisen nappulan suunnitelllut insinööri haluaa oman neronleimauksensa näkyvän toteutuksessa. Silloin tuttuus ja helppokäyttöisyys ovat kaukana.

Esimerkkinä aiheesta on vakionopeudensäädin, jonka säätönappulat ovat hyvin esillä ratin keskiössä. Liikkeelläolevassa autossa menee muutamia kymmeniä minuutteja etsiä sitä nappulaa, jolla se vakkari kytketään päälle... No löytyihän se juuri ennen koejon päättymistä keskikonsolin vasemmasta alareunasta ja nappulassa oli moottoritieliikennemerkkiä kuvaava ikoni, joka myös syttyi keskelle mittaristoa, kun napin kytki päälle.

AJOSSA

Ensihavainto ajotunnelmasta on yleinen hiljaisuus ja arvokkuus. Roverilla ei lähdetä liikkeelle kuin hauki rannasta vaan paikalta poistutaan arvokkaasti ja äänettömästi kuin hyvinkäyttäytyvä lordi (ei kyllä tule yhtään nimeä mieleen).

Automaattilaatikko vaihtaa aktiivisesti vaihteita, kunhan koneelle näyttää kierroksia. Jos liikkeelle lähtee laiskasti, tuntuu iäisyydeltä, ennenkuin vaihteisto herää ja vaihtaa seuraavalle. Tämä lienee vaatimattoman moottoritilavuuden (2 litraa + V6) syytä.

Käskettäessä laatikko empii hetken ennenkuin herää päivätorkuilta ja hakee jopa pari pykälää pienempää vaihdetta. Kulku on joka tapauksessa verkkaista mutta arvokasta ja eritoten hiljaista. Pientä levottomuutta ilmenee hidastettaessa, kun laatikko jälleen aktiivisesti hakee pienempää pykälää.

Ohjaus ja alusta toimivat kuin unelma. Rover on todella vakaa ajettava, mukava mutta ei kova. Voisi sanoa jopa että loistava alustaltaan. Ominaisuudet riittäisivät varmastikin huomattavasti urheilullisempaan menoon, kuin mihin auton moottorin voimavarat yltävät.

Pieni moite tulee lautamaisesta ja kuperasta kuljettajan istuimesta ja lisäksi siinä on 185 -senttiselle liian lyhyt istuinosa. Nämä seikat huomaa vasta muutaman tunnin ajon jälkeen.
  • Tyypit: Rover 75 2.0 V6
  • Tyypit: Rover 75 2.0 V6
 
TILAT JA VARUSTELU

Tiloitaan Rover 75 on yllättävän suuri. Jopa takapenkillä on erittäin väljät oltavat, eikä pää ole lähelläkään katonrajaa - lienee se kuuluisa silinterihattu ollut mittana. Polvitilaakin on mukavasti ja penkin muotoilu tuntuu onnistuneelta jopa pidempiä rupeamia ajatellen.

Autossa on nykymittapuun mukaan lähes kaikki varusteet, poislukien kattoluukku, navigaattori ja nahkapenkit. Ajonhallintavehkeet ovat luku sinänsä, enkä ainakaan vielä ole niiden vannoutunut kannattaja, joten en osaa niiden puutetta kovastikaan kaivata. Asia on sama, kuin jos uusavuttomille ruvetaan tuomaan ruokaa kotiin, kun ei kerran osata itse mikrossa lämmittää. Auto on auto, ja sitä on opeteltava ajamaan, ilman mitään tekoälyä.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 150 hv / 110 kW
Vääntö: 185 Nm
Huippunopeus: 205 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 11,6 sekuntia
Kulutus keskimäärin 11,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

Yksilöllinen ja laadukas kokonaisuus! Tehtaan resursseihin nähden erittäin laadukkaasti suunnilteltu ja rakennettu auto. Roverin ajo-ominaisuudet ja hiljaisuus vakuuttivat, mutta jotkin omalaatuiset toteutukset vievät aikaa totutteluun. Loppujen lopuksi kaikki toimii odotusten mukaisesti,

Erittäin positiivinen tuttavuus! Lisätiedot tästä yksilöstä Ristolta numerosta 040 511 5668.

Mika Fagerström / Nettiauto.com

TARJOA MYYTÄVÄÄ AUTOASI NETTIAUTON KOEAJORAPORTTIIN. YKSITYISILLE MYYJILLE VELOITUKSETON! TARKISTA, ETTEI VASTAAVAA OLE OLLUT AIEMMIN. ETUSIJALLA ERIKOISUUDET!

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Rover 75

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Rover 75 -autot

test
Rover 752.0, '00, 216 tkm
4 400 €
test
Rover 752.5, '04, 230 tkm
4 450 €
test
Rover 751.8, '06, 105 tkm
5 990 €
test
Rover 752.5, '03, 259 tkm
4 850 €
test
Rover 752.5, '00, 224 tkm
4 300 €
test
Rover 751.8, '00, 90 tkm
2 900 €
test
Rover 752.5, '04, 151 tkm
3 999 €
test
Rover 752.0, '99, 239 tkm
1 990 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Rover koeajoja

Kaikki koeajot »
Tyypit: Rover 600 Ti

Tyypit: Rover 600 Ti

Smart EQ ForFour – Pienesti sähköllä

Smart EQ ForFour – Pienesti sähköllä

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Skoda Octavia - takaisin ykköseksi?

Skoda Octavia - takaisin ykköseksi?