Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Tyypit: Volvo S60 T5

Tyypit: Volvo S60 T5
  • Volvo S60
  • Volvo S60
  • Volvo S60
  • Volvo S60

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volvo S60 T5:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Espoossa http://www.nettiauto.com/149873

TAUSTAA

Henkilökohtainen kosketuspintani Volvoihin on vähäinen, sillä olen omistanut vain 3 Volvoa, ja jokaisen vain hyvin lyhytaikaisesti: ikivanha 340, yhtä vanha 240 (joka ostettiin suoraan Kurko -lonkeron mainosautoksi) sekä tämän vuoden alussa lyhyen tuttavuuden jälkeen myyty 760 farmari. Muissa yhteyksissä on kyllä tullut ajeltua tämänkin vuosituhannen Volvoilla ja kokemukset ovat olleet positiivisiä. S60 on kuitenkin uusi tuttavuus ja siitä syystä mieleinen koeajon kohde.

ENSIVAIKUTELMA S60:STÄ

Auto on koeajon alkaessa häikäisevän puhdas sisältä ja ulkoa. Tumma metallinvihreä väri sopii tähän autoon erittäin hyvin ja isot alumiinvanteet vielä korostavat auton menevää olemusta.

Sisänäkymä on aistikas, ja ergonomialtaan ylistetty sisätila on tummalla täysnahkaverhoilulla ilo silmälle.
AJOSSA

Volvon käyntiääni on jännää 5-sylinterisen matalaa pörinää rosterisessa pakoputkessa. Erikoiseksi sen tekee kierrosluvun äkkinäiset muutokset, jotka ovat korvin kuultavissa. Kierrosluku muuttuu vaihdelaatikon ennennäkemättömän nopean reagoinnin takia.

Volvolla on helppo ajaa, vaikkei olisi auton kanssa sinut. Vaihde D-asentoon ja menoksi. Hallintalaitteet ovat kutakuinkin tutuilla paikoillaan. Näkyvyys on hyvä kaikkiin suuntiin, lukuunottamatta taustapeilin näkymää. Takaikkuna on sen verran viisto ja matala, ettei siitä tahdo paljoa nähdä.

Suorituskyky on turbokoneiselle autolle arvatenkin ”riittävä” varsinkin kun 2.4 litraisesta on kutiteltu 250 heppaa... Käytännössä tehoa on sopivasti kaikkiin tilanteisiin. Vääntöä löytyy kierrosten noustessa, alakierrosvääntö on turbokoneille aina ongelmallinen alue.

Kun kaasupolkimen survaisee pohjaan, tulee ”hiljainen hetki”, jolloin laatikko vaihtaa pari pykälää pienemmälle ja sen jälkeen etupää alkaa vedellä puolelta toiselle raivokkaan kiihdyttelyn takia. Jos pitoa ei ole, luistonesto kiilaa silmänräpäyksessä väliin ja meno hyytyy. Hyvä puoli asiassa on se, että tilanne pysyy täysin hallinnassa automaattisen ajonvakautuksen takia, vaikka olisi peilikirkas jää alla.

Volvon ohjaus saa vähän sapiskaa: ohjaustunto on aika puutunut ja etäinen. Jos pitää kädet täysin rentoina ratissa, tuntee hiukan tien pinnan muutoksia.

Alusta käyttäytyy mallikkaasti, mutta ääntä se pitää enemmän kuin tämän hintaluokan autolta odottaisi. Vaikea sanoa tarkasti mistä ääni tulee, veikkaisin kumisia heloja. Kyseessä on ominaisuus, ei vika - ero on kuitenkin MB – BMW – Audi –leiriin tässä suhteessa korvin kuultavissa.

Kaikki hälyäänet saa kuitenkin häivytettyä kun laittaa poppivehkeet soimaan. Ja nehän soivat varsin mallikkaasti!
  • Tyypit: Volvo S60 T5
  • Tyypit: Volvo S60 T5
 
Volvon laatuvaikutelma on erittäin korkeatasoinen. Istuimet ovat täydelliset, varsinkin niskatuen osuus istumismukavuuten on merkittävä.

Navigaattorin käyttöpainikkeet löysin vasta aivan koeajon päättyessä, sattumalta. Ne löytyivät ratin takapinnasta oikealta.

TILAT JA VARUSTELU

Volvo S60 on kompakti auto. Parhaimmillaan se on kahdelle aikuiselle ja enintään kahdelle lapselle. Silloin kaikilla on loistavat tilat. Takatilat riittävät juuri ja juuri 184 senttiselle, mutta silloin etuistuinta joutuu jo hiukan siirtämään eteenpäin. Istuinasento takapenkillä on mallia ”makaava” eli se vaatii jalkatilaa.

Varustelultaan tämä yksilö on lähes täydellinen; automaattinen ilmastointi, navigaattori värinäytöllä, lasinen sähkökattoluukku, vetokoukku, integroitu puhelin, turvatyynyt ja –verhot. Ainoastaan parkkitutka puuttuu, jos sitä nyt voi pitää puutteena.

TEKNISET TIEDOT

Teho: 184 kW / 250 hv
Vääntö: 330 Nm
Huippunopeus: 245 km/h
Kiihtyvyys 0 – 100 km/h: 7,1 sek
Kulutus: 7,5 – 10,1 – 14,5 litraa / 100 km

LOPPUARVIO

Kyllä kulkee! Koeajettu yksilö on täydellisesti varusteltu ja suorituskyvyltään vakuuttava. Kunnoltaan voisi sanoa että uutta vastaava, vaikka mittarissa on jo 94 tkm. 

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volvo S60

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volvo S60 -autot

test
Volvo S602, '22, 2 tkm
61 900 € (sis. ALV)
test
Volvo S602, '22, Ajamaton
53 572 €
test
Volvo S602, '22, Ajamaton
51 338 €
test
Volvo S602, '22, 7 tkm
57 970 €
test
Volvo S602, '21, 25 tkm
51 450 €
test
Volvo S602, '21, 17 tkm
56 900 €
test
Volvo S602, '21, 39 tkm
58 900 €
test
Volvo S602, '21, 7 tkm
49 900 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Volvo koeajoja

Kaikki koeajot »
Volvo S60 T5 R-design – vielä löytyy sedanille ostajia

Volvo S60 T5 R-design – vielä löytyy sedanille ostajia

Lähes uudenveroinen Volvo kattavalla takuulla - ja ilman odottelua
MAINOS
Video Icon

Lähes uudenveroinen Volvo kattavalla takuulla - ja ilman odottelua

Lisää huolettomuutta, vähemmän päästöjä - Tommi hankki hybridi-Volvon yksityisleasingilla

Lisää huolettomuutta, vähemmän päästöjä - Tommi hankki hybridi-Volvon yksityisleasingilla

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?
MAINOS

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?