Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Tyypit: Volvo V50

Tyypit: Volvo V50
  • Volvo V50
  • Volvo V50
  • Volvo V50
  • Volvo V50

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volvo V50:llä, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Jyväskylässä. Myynti-ilmoitus löytyy linkistä http://www.nettiauto.com/1723074

TaustaaVolvo V50 on konsernimalli, joka jakaa saman pohjalevyn Ford Focuksen kanssa. Myös moottorit ja vaihteistot ovat molemmissa autoissa yhteneväiset. Muilta osin Focus ja Volvo ovat kokoluokkaa lukuunottamatta täysin omanlaisensa. Volvo V50:n sisarmalli on porrasperäinen S40. Kumpikin malli on hiljattain kokenut lievän uudistuksen, jossa mm. jäähdyttimen säleikkö, puskurit ja valot kokivat muodonmuutoksia.

EnsivaikutelmaVolvon kaikki mallit ovat selvästi sukua toisilleen. Auton erottaa jo kaukaa Volvoksi. Identiteettimielessä tämä on selkeä muotoiluvalinta. V50 on hyvin samanoloinen kuin juuri myynnistä poistunut V70. Autoilla on kuitenkin melkoinen kokoero. Siinä missä V70:n lähimmät kilpailijat ovat Audi A6 ja BMW 5-sarja, V50 kilpailee Opel Astran ja oman konsernin Focuksen kanssa samoista ostajista.

Kojelaudan ja mittariston muotoilu on selkepiirteinen ja tyyliltään rauhallinen. Itse en välitä keskikonsoleista, joissa on toistasataa pienenpientä nappulaa, joiden teksteistä ei saa mitään selvää. Tässä mielessä Volvon keskikonsoli on onnistunut, keskellä olevat pienimmät painikkeet ovat integroidun puhelinjärjestelmän numerovalinnat.
AjossaPäällimmäinen havainto koeajolenkillä on auton tasapainoinen käytös. Kaksilitrainen dieselmoottori kuusivaihteisella manuaalilaatikolla on erittäin sopiva tämän kokoluokan autoon. Moottorin merkittävin ominaisuus on helppokäyttöisyys. Vaikka käytännöllisin kierroslukualue rajoittuu alueelle 2500 – 4500 rpm, on autolla leppoisa ajella maantiellä. Moottori on lisäksi hiljainen. Olen lukenut joistakin lehdistä moitteita V50:n rengasmelusta, mutta ainakin kitkarenkain varustettu auto on sopivan hiljainen.

Käytännön suorituskyky saa hymyn kareilemaan huulilla. Vääntö on niin pontevaa, että sitä ei voi kuin ihmetellä.

Ohjaus ei ole huipputarkka tunnoltaan, mutta ei se ole huonoimmastakaan päästä.

  • Tyypit: Volvo V50
  • Tyypit: Volvo V50
 

Tilat ja varusteluAutossa on erikoinen penkkien T-Tec verhoilumateriaali. Reunaosat ovat keinonahkaa ja keskiosa jonkinlaista synteettistä kangasta. Penkit ovat 162 tuhannen kilometrin ajon jäljiltä edelleen hämmästyttävän upeassa kunnossa.

Muista Volvon varusteista mainittakoon hyvätasoinen Volvo High Power Audio System, jonka näyttö on yhdistetty ilmastointilaitteen näyttöön, sekä Volvon oma navigaattori, jonka valikot ovat selkeällä suomen kielellä. Navin painonappulat ovat ratin taustapuolella.

Mittarit ovat selkeät ja ajotietokoneen näyttö on selkokielinen ja helppolukuinen. Keltainen kirjasinlaji erottuu myös päivänvalossa hyvin.

Takapenkki on ahdas – etupenkkiläisten on sovitettava istuimensa eteen, jotta aikuinen sopisi takapenkille.

Virta-avain on erikoinen: tavallisenoloisen kaukosäätimen päässä on musta muovinen ruuvitaltan pää, joka tökätään avaimenreikään. Käynnistys tapahtuu normaalisti kääntämällä.

Tavaratila näyttää äkkivilkaisulta mainion kokoiselta.

Tekniset tiedotTeho: 136 hv / 100 kW
Huippunopeus: 210 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 9,6 sekuntia
Kulutus: 4,6 / 5,7 / 7,6 litraa sadalla

YhteenvetoVolvo V50 on laadukas dieselmoottorinen farmariauto, jonka pahin puute on ahdas takapenkki. Sehän ei ole ongelma, jos kulkee enimmäkseen yksin, tai jos lapset ovat pieniä.

Auton parhaita puolia ovat ajettavuus, käytännön suorituskyky ja arvatenkin pienet kulutuslukemat. Kirjoitti: Mika Fagerström

Kirjoittaja on Nettiauton perustajajäsen. Nykyään hän myy käytettyjä autoja Tuusulassa. Voit tarjota erikoista ajopeliäsi Nettiauton koeajon kohteeksi sähköpostiosoitteeseen mika@teerila.fi Laita viestiin mukaan linkki ajoneuvoilmoitukseen. Kaikkia autoja ei voida koeajaa, mutta tarjotuista poimitaan mielenkiintoisimmat.


Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volvo V50

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volvo V50 -autot

test
Volvo V502, '12, 153 tkm
11 950 €
test
Volvo V501.6, '12, 228 tkm
6 890 €
test
Volvo V501.6, '12, 270 tkm
6 300 €
test
Volvo V502, '12, 170 tkm
10 790 €
test
Volvo V501.6, '12, 138 tkm
10 400 €
test
Volvo V502, '12, 202 tkm
9 750 €
test
Volvo V502, '12, 132 tkm
13 490 €
test
Volvo V501.6, '12, 161 tkm
8 900 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Volvo koeajoja

Kaikki koeajot »
Lähes uudenveroinen Volvo kattavalla takuulla - ja ilman odottelua
MAINOS
Video Icon

Lähes uudenveroinen Volvo kattavalla takuulla - ja ilman odottelua

Lisää huolettomuutta, vähemmän päästöjä - Tommi hankki hybridi-Volvon yksityisleasingilla

Lisää huolettomuutta, vähemmän päästöjä - Tommi hankki hybridi-Volvon yksityisleasingilla

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvo V60 B3 DCT - Riittääkö B3 eli 163 hevosvoimaa farmari-Volvoon?

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?
MAINOS

Volvojen kokonaispäästöt vertailussa: miten XC40 pärjää sähköisille malleille?

Volvo C40 - coupémainen crossover sähköautona

Volvo C40 - coupémainen crossover sähköautona