Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 16 481   2

Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku

Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc
 • Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc on piristävä uutuus keskikokoisten katumaastureiden luokkaan. Kuoren alta löytyy tuttua ja koeteltua tekniikkaa.

Volkswagen T-Roc asettuu kokonsa puolesta suosittuun keskikokoisten katumaastureiden luokkaan. Kilpakehässä T-Roc kohtaa mm. Opel Mokka X:n ja Mazda CX-3:n, mutta samalla sen on määrä astua myös rakkaiden konsernisisartensa varpaille. Skoda Karoq, Seat Arona sekä jossain määrin myös Audi Q2 saanevat siis luovuttaa osansa kakusta uuden leikkikaverin lautaselle.

T-Roc rakentuu VW-konsernin laajalti käyttämälle MQB-pohjalevylle, eli samalle, mitä käytetään mm. Golfissa ja Seat Leonissa. Kooltaan T-Roc on suurin piirtein Golfin mitoissa ja se tarjoaakin hieman erilaisen vaihtoehdon Polon tai Golfin ostoa harkitsevalle.

Volkswagen-mallisto on jo hyvän aikaa nauttinut tiukan asiallisesta ja jopa konservatiiviseksi luonnehdittavasta maineesta, johon ei muodoilla hulluttelua ole juurikaan mahtunut. T-Roc tuo nyt odotetun väriläiskän siihen arjen harmauteen, ihan kirjaimellisestikin.

T-Rocin coupemainen ulkonäkö on piristävän erilainen ja totutusta katumaasturimuotoilusta poikkeava. Sulavassa siluetissa on mukana sopivasti sporttisuutta, mutta ei kuitenkaan liikaa säikäyttämään perinteisempään habitukseen tottunutta Volkkaripuritaania. Auton tunnistaa konsernin tuotteeksi jo kaukaa, eli mihinkään yltiöpäisyyksiin ei korilinjojen vedossa ole lähdetty.

Näyttää isommalta kuin onkaan

Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku

Varsinkin keulan puolelta katsottuna T-Roc antaa itsestään todellista massiivisemman vaikutelman. Kylkilinjan terävä pokkaus lokasuojien pullistuksineen tekevät T-Rocista kaikkiaan varsin maskuliinisen ilmestyksen. Katumaasturin korkeudesta huolimatta sivuprofiili on kiilamainen ja olemus sen myötä hyökkäävän näköinen.

Pirteän ulkonäön lisäksi T-Rocin ideologiaan kuuluu vahva ja monipuolinen personoitavuus, jonka monet väri- ja varusteyhdistelmät mahdollistavat. Värejä voi valita laajasta valikoimasta ja niitä voi myös yhdistellä, niin ulkopinnoilla kuin sisätiloissakin. Varustetasoja on tarjolla kolme. Perustason lisäksi löytyy rinnakkaiset Style ja Sport, joiden välillä tyyliä tai urheilullisuutta arvostava voi arpoa.

Moottoreita suomen mallistosta löytyy ainakin alkuvaiheessa kolme. Bensapuolta edustaa litrainen ja 115-hevosvoimainen sekä 1,5-litrainen 150 heppainen kone. Automaatti on saatavilla tehokkaamman koneen yhteyteen. Bensamalleja ei ainakaan toistaiseksi ole saatavilla nelivetoisena. Dieselmoottori on niin ikään 150 hevosvoimainen ja aina nelivetoinen. Sen voi valita joko manuaalina tai kaksoiskytkinautomaattina.

Koeajettu yksilö oli juurikin tämä viimeiseksi mainittu neliveto-diesel, jonka vaihteistona toimi 7-pykäläinen DSG. Sport-varusteisena ja muine lisävarustekuorrutuksineen auto edusti T-Roc-malliston tämänhetkistä huippua, joten luonnollisesti sen hintakin pomppasi reilusti yli 40 000 euron. Vakiovarusteisena kyseinen malli kustantaa kohtuulliset 36 727 euroa. Edullisimmillaan etuvetoisen ja 115-heppaisella bensakoneella varustetun T-Rocin saa itselleen reilulla 23 000 eurolla.

Sisäpuolelta tuttuakin tutumpi

Jos auton ulkopuoli onkin ”Volkswagenittain” katsottuna uutta ja jännää, vallitsee sisätiloissa se tuttu ja tiukan asiallinen tunnelma. Saman fiiliksen kokee miltei missä tahansa Volkswagenin mallissa, mikä toisaalta on pettymys, toisaalta riemun aihe. Ergonomia on kuin suoraan oppikirjasta, eikä epäkohtia saatikka mitään hulluttelua kohtaa missään.

Koeajoauton ohjaamossa ei ylimääräisillä väreilläkään juuri mässäilty. Mustan ja vaaleanharmaan sisustan ainoat ”valopilkut” löytyivät punaisista tikkauksista penkkien saumoissa. Tyylikästä, mutta lopulta kuitenkin hieman tylsää. Kojetaulun erivärisillä koristepaneeleilla tunnelman saa helpolla huomattavasti pirteämmäksi.

Ilon aiheita sen sijaan tuottaa laajasti muunneltava, 10,25-tuumainen virtuaalimittaristo. Näyttöä voi helposti muokata oman fiiliksen mukaan, joko navigointi, ekohenkisyys tai urheilullisuus edellä. Mittariston kaverina konsolista löytyy 6,5” näyttö, jonka kautta auton asetuksia sekä multimediaa ohjataan.

Takapenkillä tilaa riittää kohtuu hyvin kahdelle aikuiselle, kolmannen ängetessä mukaan alkaa pikkuhiljaa jo ahdistamaan. Coupe-mallinen peräpää syö tilaa enemmän vasta takakontin kohdalla, joka väistämättä jää matalaksi. Litroissa mitattuna tilaa on nelivetomallissa 392 litraa, mutta tilan mataluus syö sen käytännöllisyyttä tehokkaasti. Etuvetoisissa tilavuutta on 445 litran verran. Perhekäytössä T-Roc palvelee sellaisia, joille tyyli ja elämäntapa menee maksimaalisen käytännöllisyyden edelle.

Ajotilavalikoiden kurimuksessa

Ajettavuudeltaan T-Roc noudattaa samaa linjaa kuin Volkkarit useimmiten. Ajotuntuma on tukeva ja ongelmaton, mutta ei herätä sen kummempia tunteita. Ohjaustuntuma on melko keinotekoisen tuntuinen, mutta toimii arkikäytössä hyvin. 4motion -neliveto on tuttu monesta muustakin konsernin tuotteesta, ja sen yhteydessä T-Rocissa on aina mukana Active Control-järjestelmä, joka sisältää neljä erilaista ajoprofiilia.

Nelivedon toimintaan vaikuttavien Onroad-, Offroad- ja Snow-tilojen lisäksi löytyy erikseen muokattava Offroad Individual. Tähän kun lisää vaihteiston, moottorin ja ohjauksen toimintaan vaikuttavat Eco-, Comfort-, Sport- ja Individual- ajotilat, löytyy räätälöitäviä ajotilamoodeja vähintäänkin riittävä määrä. Lisävarusteena on saatavilla myös aktiivinen alustan säätö.

Sport-mallin turvavarustelu on muista malleista tuttua huttua sisältäen vakiona mm. aktiivisen kaistavahdin, automaattisen hätäjarrutuksen jalankulkijan tunnistuksella, adaptiivisen vakionopeussäätimen sekä väsymyksen tunnistuksen.

 • Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku
 • Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku
 

Pirteä ja vaivaton voimalinja

Vääntävä dieselmoottori ja DSG-vaihteisto tekevät T-Rocin käsittelystä kevyttä ja helppoa, mitä nyt DSG:n tuttu viipyily ja hyökkäily joissain liikennetilanteissa on edelleen tallella. Dieselin 150 hevosvoimaa ja 340 Nm riittävät T-Rocin vaivattomaan liikutteluun. Varsinkin Sport-ajotilassa moottori vastaa kaasuun erittäin terävästi, mikä hyökkäilevän DSG:n kanssa tekee liikkeellelähdöistä toisinaan turhankin äkkinäisiä.

Maantiellä T-Roc on mukava kumppani ja pidemmätkin siivut sujuvat väsymättä. Koneen paukut siivittävät katumaasturin sivistyneen ripeisiin ohituksiin, ja ajokäytös on mutkaisellakin tiellä ongelmatonta. Rengasmelu työntyy ohjaamoon maantievauhdeissa, ei kuitenkaan liian voimakkaasti. Dieselmoottorin kurnutus taas kuuluu sisälle turhankin selvästi, varsinkin korkeammilla kierroksilla. Seikkaan kiinnittää huomiota, kun T-Roc muutoin on perushiljainen auto.

”Virkistävä uutuus”, voisi auton luonnehdinta kuulua koeajon jälkeen. T-Roc raipattelee raikkaalla ulkokuorellaan, mutta oven sulkeuduttua se ottaa kuljettajansa tuttuun ja turvalliseen syleilyynsä. Jonkin muun merkin mallistossa T-Rocin ”irrotteleva” muotoilu ei välttämättä näin suurta huomiota edes herättäisi.  

Mutta Volkswagenin ollessa kyseessä tilanne on toinen. T-Roc on selvä askel nuorekkaampaan suuntaan, joka kuitenkin kelpaa myös vähän varttuneemmalle ostajakunnalle.    

Sami Puskala

Kehuja: ulkonäkö, monipuolinen personoitavuus, mittaristo, nelivedon toiminta

Parantamisen varaa: moottorimelu sisätiloissa, vaihteiston ajoittainen viipyily, pieni tavaratila

Volkswagen T-Roc Sport TDI DSG 4motion:

Moottori:Nelisylinterinen, 1968 cm3 dieselmoottori
Teho:150hv (110kW) @ 4100rpm
Vääntö:340 Nm @ 1750 – 3000rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,4 s.
Huippunopeus: 200 km/h
Vaihteisto:7-vaihteinen automaattivaihteisto
Vetotapa:Neliveto
Kulutus ( yhd.): 5,1 l / 100km
EU-kulutus:135 g /km
Mitat (pit/lev/kork):4234mm/1819mm/1573mm
Tavaratila: 392 – 445l
Hinta alkaen: 36 727 €
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen T-Roc

     
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen T-Roc -autot

test
Volkswagen T-Roc1.5, '21, Ajamaton
34 350 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '21, Ajamaton
30 179 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '21, Ajamaton
35 733 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '21
32 800 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '21, Ajamaton
35 591 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '21
35 990 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '21
38 150 € (sis. ALV)
test
Volkswagen T-Roc1.5, '21, 1 tkm
32 800 € (sis. ALV)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Volkswagen koeajoja

Kaikki koeajot »
Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Pikakoejossa Volkswagen ID4 – Sähköpanokset kovenee

Pikakoejossa Volkswagen ID4 – Sähköpanokset kovenee

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen Passat GTE – Kahden maan kansalainen

Volkswagen ID.3 - sähköinen vallankumous

Volkswagen ID.3 - sähköinen vallankumous

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW