Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 19 589   0

Vuoden 2013 parhaat autot

Vuoden 2013 parhaat autot
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon
 • Seat Leon

Automaailmassa vuonna 2013 esiteltiin pääasiassa jo pitkään ikään ehtineitä mallisarjoja, mutta mukaan osui onneksi myös muutama uusi tuttavuus.

Talouden epävarmat ajat ovat näkyneet monen muun elämänalueen lisäksi luonnollisesti myös autoteollisuudessa. Kun kuluttajien ostovoima heikkenee, tingitään ensimmäisten joukossa juuri uuden auton hankinnasta. 

Useat autovalmistajat ovat vetäytyneet kilpikonnapuolustukseen ja vuosi 2013 onneksi pitänyt sisällään pääosin varmoja tapauksia. Tehtaat ovat keskittyneet jo olemassa olevien mallisarjojen uusiin kehitysversioihin, jotka ovat onneksi olleet paikoitellen erinomaisia. 

Näistä hyvänä esimerkkeinä toimivat mm. Suomessakin suosittu keskiluokka, jossa isoja uudistuksia kokeneita autoja oli useita. Näistä esimerkkinä voidaan mainita mm. laajasti uudistunut Volkswagen Golf. 

Uudistuneiden mallien lisäksi oli ilahduttavaa huomata, että markkinoille tuotiin myös täysin uusia automalleja. 

Nettiauto valitsi vuoden 2013 mielenkiintoisimmat automallit kuudessa kategoriassa. Pystejä valittiin vuoden parhaalle pikkuautolle, keskiluokalle, sportille, superautolle, pihistelijälle ja uutuudelle. 

Vuoden keskiluokan auto – Seat Leon

Seat Leon kuva takaa Vuoden autot 2013

Seat Leon kilpailee kovassa sarjassa, sillä C-segmentti eli keskiluokka on se, jossa ostajista käydään kovinta kilpailua. Vuoden 2013 kattaus oli kova, sillä Seatia haastamassa olivat mm. VW Golf, Audi A3, Mercedes-Benz A, Toyota Auris, Citroen C4 ja BMW:n 1-sarja

Seat Leon vie luokkansa voiton erityisesti erinomaisella hinta-laatu–suhteellaan, tyylikkäällä muotoilullaan sekä erinomaisella ajettavuudellaan. Leon jakaa saman voimalinja muiden VAG-konsernin tuotteiden kanssa, mutta on silti omanlaisensa kokonaisuus.  

”Leon on laadullisesti, muotoilullisesti ja teknisesti vakuuttava auto. Uusi Leon on parasta, mitä Seat-merkin alla on koskaan myyty. Sen hinta-laatu–suhde on C-segmentin autoissa omaa luokkaansa.”

Lue koko arvio Seat Leonista tästä artikkelista.

Vuoden pikkuauto – Ford Fiesta Ecoboost

Fordin kehitystyö pienten moottoreiden kohdalla on tuottanut tulosta. Ford Fiesta EcoBoost on osoitus siitä, että kolmella sylinterillä ja litran kuutiotilavuudella voi toteuttaa riittävästi tehokkaan voimanlähteen. 

EcoBoost vie voiton kilpailijoistaan erityisesti moottorinsa ansiosta. Haastajina samassa sarjassa olivat mm. Toyota Yaris ja Peugeot 208. Ne ovat molemmat vakuuttavia tapauksia, mutta Fordin lilliputtimainen moottori on vain jotain niin vastustamatonta. 

”Ford Fiesta EcoBoost on auto, jonka äärellä ei oikein uskoisi innostuvansa, mutta sen piskuinen moottori on vain niin hieno kokemus. Sepelimyllyn lailla rohiseva kolmisylinterinen rahiseva pata jaksaa hymyilyttää jokaisella ajokerralla. ”

Lue koko arvio Ford Fiesta Ecoboostista tästä artikkelista.

Vuoden sporttiauto – Audi A1 Quattro

Vuoden sporttiauton tittelistä käytiin luonnollisesti kovaa vääntöä, sillä vuosi 2013 oli ilahduttava järkihintaista ja tehokasta sporttia etsivälle. Kovin kärki muodostui BMW M135i:n, Mercedes-Benz A 45 AMG:n ja Audi A1 Quattron ympärille.  

Kolmen nelivetoisen joukosta voittajaksi valikoitui Audi A1 Quattro, jonka luonne viittaa vahvasti B-ryhmän ralliautona mainetta niittäneen alkuperäisen Quattron suuntaan. Tehossa se jää sadan hevosvoiman päähän Mercedes-Benz AMG:sta, mutta kaikkea ei voi mitata hevosvoimilla. 

Vajaatehoisuudestaan huolimatta A1 Quattro on auto, joka suorastaan lentää. Se on raaka ja karkea, eikä sisätiloja ole kuorrutettu teknisillä himmeleillä. Silti ja juuri siksi se onkin auto, johon on mahdotonta olla rakastumatta. 

”Neliveto toimii niin uskomattoman hyvin, että se herättää ajohalut ja rallikipinän huomaamatta. Auto etenee sulavasti ja helposti nopeammassakin kyydissä ja käytös herättää välittömän luottamuksen.”

Lue koko arvio Audi A1 Quattrosta tästä artikkelista.

 • Ford Fiesta Ecoboost kuva edestä Vuoden autot 2013
 • Ford Fiesta Ecoboost kuva takaviistosta Vuoden autot 2013
 

Vuoden superauto – Jaguar F-TYPE

Jaguar julkaisi uuden kaksipaikkaisen urheiluautonsa vuodelle 2013. F-TYPE perustuu Jaguar XK:n pohjalle. Avomallinen F-TYPE on yksi planeetan kauneimmista autoista, mutta kauniin kuoren sisään on kätketty petomainen suorituskyky. 

Superautoluokassa oli sporttiautoluokan ohella runsaasti tunkua, sillä tittelistä kilpailemassa ovat mm. Porsche 911 ja uudistunut Audi R8. Jaguar kuitenkin vie pisimmän korren vastustamattomalla äänimaailmalla, jumalaisella ulkonäöllä ja kohtuullisella hinnoittelulla. 

”F-TYPEn resepti on yksinkertainen: tehokas moottori, upea ulkonäkö, hyvät ajo-ominaisuudet ja jumalaisen kaunis äänimaailma. Kun kokonaisuus kuorrutetaan avoimella korirakenteella, on moderni klassikko syntynyt.”

Lue koko arvio Jaguar F-TYPEstä tästä artikkelista.

Vuoden pihistelijä – Honda Civic Diesel

Ekoautomarkkinoilla jyräävät hybridit, joiden ajatusmaailma perustuu useamman käyttövoiman yhdistelmään. Parhaiten tekniikka on hallussa Toyotalla, joka on useamman viime vuoden panostanut pääasiassa hybridiensä kehittämiseen. 

Aina se pihein vaihtoehto ei kuitenkaan ole itsestään selvin. Siinä missä bensiinihybridit painavat kulutuslukemansa 5-litran tuntumaan, voi hyvin toteutetulla diesel-koneella päästä huomattavasti alemmas. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Honda Civic Diesel. 

”Civicin eduksi suhteessa hybrideihin on laskettava se, että sen kanssa taloudellinen ajo onnistuu paremmin myös rivakammalla ajotyylillä. Siinä missä hybridi vaatii pehmeämpää kaasujalkaa, voi Hondalla huoletta ajella ronskimmin. Kulutuslukeman saa reippaalla ajollakin helposti alle 4,5 litran lukemaan.”

Lue koko arvio Honda Civic Dieselistä tästä artikkelista.

Vuoden uutuus – Opel Adam

Automaailmassa lanseerataan harvakseltaan kokonaan uusia automalleja, sillä kuluttajat tuppaavat olemaan varsin malliuskollista porukkaa. Kuudennen kehitysversion ja 30 vuoden mittainen mallihistoria ei enää olekaan poikkeus vaan pikemminkin sääntö.  

Aika ajoin markkinoille kuitenkin tuodaan kokonaan uusia automalleja ja tästä hyvänä esimerkkinä toimii Opelin uusi kaupunkiauto Adam. Se on ennakkoluuloton ja persoonallinen auto, joka tarjoaa kuluttajille leipää ja sirkushuveja. Autoa voi nimittäin personoida yli 30 000 vaihtoehdon voimin. 

”Opel Adam nostaa saksalaisvalmistajan parempiin asemiin pikkuautomarkkinoiden suhteen. Opelin perustajan mukaan nimetty malli on myös auto, jonka potentiaalia edesmennyt kantaisä voi hyvillä mielin silmäillä pilven reunalta.”

Lue koko arvio Opel Adamista tästä artikkelista.

Tuomas Rajala

Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Seat Leon

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Seat Leon -autot

test
Seat Leon1.8, '13, 105 tkm
13 990 €
test
Seat Leon1.0, '17, 29 tkm
17 400 €
test
Seat Leon1.8, '11, 138 tkm
6 400 €
test
Seat Leon1.6, '12, 193 tkm
4 790 €
test
Seat Leon1.6, '12, 244 tkm
5 050 €
test
Seat Leon1.4, '12, 106 tkm
9 500 €
test
Seat Leon1.8, '11, 167 tkm
5 490 €
test
Seat Leon1.0, '19, 12 tkm
18 400 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Seat koeajoja

Kaikki koeajot »
Seat Leon ST Cupra 300 – Järkisportti halajaa moottoriradalle

Seat Leon ST Cupra 300 – Järkisportti halajaa moottoriradalle

Seat Ibiza Cupra – Arjen motorsportia

Seat Ibiza Cupra – Arjen motorsportia

Seat Leon ST Cupra 280 DSG – Perheellisen piiskatykki

Seat Leon ST Cupra 280 DSG – Perheellisen piiskatykki

Seat Cupra – Kylmää kyytiä GTI-luokalle

Seat Cupra – Kylmää kyytiä GTI-luokalle

Seat Leon ST 1,8 TSI DSG FR – ripeään perhe-elämään

Seat Leon ST 1,8 TSI DSG FR – ripeään perhe-elämään