Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 27 981

Alfa Romeo Giulia Veloce – Henkeä salpaavaa autoromantiikkaa

Alfa Romeo Giulia Veloce – Henkeä salpaavaa autoromantiikkaa
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Giulia

Nelivetoinen Giulia Veloce tarjoaa kaikki järkisyyt heittäytyä ihanaan suhteeseen italo-kaunottaren kanssa.

Alfa Romeo Giulia on jatko-osa maailman kuulussa rakkaustarinassa, jonka William Shakespeare 1500-luvun lopussa aloitti. Alkuperäisen tarinan keskiössä oli kielletty rakkaus, jonka puolesta päähenkilöt olivat valmiita kuolemaan.

Tarinan naispäähenkilö on Julia,  eli italiankielellä Giuletta (“Pikku-Julia”). Tarinassa vasta 14-vuoden ikäinen, tunne-elämältään aktiivinen, Giulietta menehtyy traagisesti Romea-rakkaansa surmattua ensin itsensä.

Paluu näyttämöille

Alfa Romeo Giulia Veloce – Henkeä salpaavaa autoromantiikkaa

Alfa Romeo Giuliaa pitääkin siis ajatella Pikku-Julian aikuisena versiona. Nyt tämä Alfa Romeon tulkinta hahmosta tekee paluun näyttämölle. Odotukset, ne ovat korkealla. Monet ovat arvioineet uuden Giulian ratkaisevan koko legendaarisen autotalon tulevaisuuden.

Paluu estradeille on kertakaikkiaan näyttävä. Giuliassa yhdistyvät miellyttävällä tavalla räiskyvä romantiikka sekä hillitty karisma. Auto on kaunis ja luonteikas niin ulkoiselta kuin sisäiseltä olemukseltaan.

Se on pakattu täyteen luonnetta, mutta myös hurjasti ominaisuuksia ja suorituskykyä. Uuden Giulian esi-isä on 159, mutta Giulia on rakennettu kokonaan uudelle pohjalle ja mallisto tekee paluun takavetoisten joukkoon. Paitsi nyt koeajettu Veloce, joka on nelivetoinen.

Alfa Romeon Giulia on iskenyt suoraan sydämiin myös aiemmilla versioillaan 1960-luvulta lähtien. Giulia on kerännyt varhaisempien versioidensa osalta kiitosta niin keveän ja nopeasti kiihtyvät rakenteensa kuin massasta erottuvan ulkomuotonsa ansiosta. Näiltä osin uusi Giulia on herätetty henkiin samoihin perusvahvuuksiinsa nojaten.

Turvallinen järkisuhde

Vaikkei Alfra Romeo Giuliaa voi ensiajatuksella pitää tyypillisenä valintana turvallisuushakuisille ihmisille, on nyt koeajettu Veloce malliversio niille, jotka haluavat heittäytyä romanttiseen suhteeseen maltilla ja järkisyin. Tämä liittyy Velocen kolmeen erityispiirteeseen.

Ensinnäkin konepellin alta Velocea voi pitää kohtuullisena. Vaikkei dieselmoottorin tehot ja leiskunta olekaan lainkaan samalla tasolla kuin malliston keihäänkärjen, yli 500-heppaisen Quadrifoglion, tarjoaa tämäkin pytty erittäin mukavaa menoa kevytrakenteiselle autolle.

Pellin alla hengittää 2,2 litran kokoinen dieselmoottori, joka iskee tanssiin pyydettäessä tahtia 210 hevosvoimalla. Dieselillä kulutus ja päästöt pysyvät kohtuullisella tasolla, vaikka menojalka Giulian kanssa alkaisikin vipattaa.

Luvattuihin kulutuslukemiin tuskin kukaan Velocen hankkiva pääsee, sen verran voimakas on Giulian kutsu painaa tassua lattiaan. Ominaispäästöjen ollessa 122 g/km tasolle, ei autoverokaan karkaa järjettömäksi. Nyt ajetun Velocen hinta on lisävarusteineen himpun alle 60 000 euroa.

Toisekseen, Giulia Veloce tulee nelivetoisena. Neliveto tuo paljon lisää ulottuvuuksia Giulian käytettävyyteen myös Suomen olosuhteissa. Ei ole syytä epäillä auton toimintakykyjä Suomen talvessa, koska myös maavara on urheilullisesta olemuksesta huolimatta kohtuullinen.

Giulia sopiikin yhtä hyvin esplanadeille kuin marjametsään. Neliveto tekee neliovisesta kaunokaisesta vakaan liikuteltavan ja itse asiassa lisää myös sen nopeutta. Nelivedon saa kytkettyä pois päältä, jolloin veto jää takapyörille.

Romea ja Julia

Kolmas syy järkisuhteeseen ovat Giuliuan saamat viisi tähteä Euro NCAP -turvatestistä. Auton saama 98% tulos aikuismatkustajien turvallisuudessa on kaikkien aikojen korkein testissä saavutettu pistemäärä.

Lisääntyneen turvallisuuden taustalla ovat paitsi hiilikuidusta, alumiinista ja alumiinikomposiitista valmistettu kevyt, mutta kestävä turvakori, myös iso joukko uusia ajoturvallisuutta lisääviä teknologioita. Sellainen on esimerkiksi IBS jarrujärjestelmä, joka vähentää jarrutusmatkaa huomattavasti.

Kuljettajan apuna ovat lisäksi automaattinen hätäjarrutus, jalankulkijoiden tunnistus sekä etutörmäyksen varoitusjärjestelmä. Lisäksi painon jakoon ja jousitukseen tehdyt parannukset tekevät auton ohjauksesta eri olosuhteissa ja nopeuksissa erityisen hyvän.

Auton ohjaus tuntuukin lähes uskomattoman tarkalta. Matalissa nopeuksissa auto liimautuu tiehen kuin kiskoihin, mutta isommissakin nopeuksissa auto tottelee sulavasti. Parasta mitä autolla voi tehdä, on ajaa sitä mutkaisilla ja päällystetyillä teillä. Niitä riittää Italiassa, mutta ajonautintoa on tarjolla kyllä Suomessakin.

Eivätkä suomalaiset moottoritienopeudet tunnu matalaprofiilisessa ja erinomaisen alustan omaavassa autossa missään. Carting-automaista tunnelmaa tietysti häiritsevät Suomen tiestön montut ja urat, joista jälkimmäisiin Giulia tarrautuu melko herkästi.

Ohjaus yhdistettynä toimivaan voimansiirtoon sekä erittäin sujuvaan 8-portaiseen automaattivaihteistoon tarjoavat ajokokemuksen, joka on sujuva kuin tanssi. Voidaan sanoa se suoraan. Italiassa on onnistuttu siinä mitä on yritetty: Alfa Romeo ja  Giulia ovat täydellinen pari. Etsipä syitä sitten järki- tai tunnepuolelta, on Giuliaan helppo rakastua.

 • Alfa Romeo Giulia Veloce – Henkeä salpaavaa autoromantiikkaa
 • Alfa Romeo Giulia Veloce – Henkeä salpaavaa autoromantiikkaa
 

Sisäinen kauneus

Jos pitää Giuliaa kauniina ulkopuolelta, viehättyy varmasti myös sen sisäisen olemuksen osalta. Shakespearen 14-vuotiaasta tunteita pursuavasta Giuliettasta, on tässä Alfa Romeon tulkinnassa tullut sisäiseltä olemukseltaan viileän charmantti. Muotoilu ohjaamossa ja matkustamossa on virtaviivaista ja paikoin jopa kilpa-automaisen askeettista. Kuten konepuolella, myös ohjaamossa on kaikki turha karsittu pois. Hiilikuiturakenteet yhdessä nahkaverhoilun kanssa tuovat omalaatuista tunnelmaa sisätiloihin.

Niille, joiden esteettistä silmää tusina-autojen kelluvat ja törröttävät ajotietokoneet häiritsevät, tuo italialailen muotoiluosaaminen Giulian ohjaamossa helpotusta. Giulian ajotietokone on upotettu mattapintaiseen ja epäsymmetriseen konsoliin, jossa sen lievästi futuristinen asetelma on ilo sekä silmälle että käytettävyydelle.

Keskikonsolissa on saksalaisista autoista tuttu kiekko, jolla ohjataan ajotietokonetta. Toinen hyrrä on Giulian tavaramerkiksi noussut dna-kiekko, josta saa säädettyä auton ominaisuuksia ajotarpeiden ja -fiilisten mukaan.

Urheilulliset etupenkin ovat viimeisen päälle ja takana istuvillekin riittää tilaa. Kaiken kaikkiaan Alfa Romeo Giulia on hieno yhdistelmä urheiluautoa ja käytännöllistä henkilöautoa. Joka perheen tarpeet tyydyttävät hienosti isofix-kiinnityksiä myöten.

Takaluukussa on tilaa vaikka kahdelle lätkäkassille, vaikka luukun ja tavaratilan muotoilussa estetiikka onkin mennyt hieman käytännöllisyyden tielle. Kookkaampia tavaroita tai lastenvaunuja voi joutua purkamaan osiin, jotta ne saa takakonttiin sopimaan.

Alfa Romeo Giulian suurin ihanuus piilee sen perusasenteeessa. Se ei ole auto, jolla olisi vain määrä siirtyä paikasta toiseen. Tässä autossa ajaminen on nautinto ja itsetarkoitus. Veloce on malliversio niille, jotka haluavat pakettiin myös joukon järkisyitä. Harva auto tarjoaa tällä rahalla samanlaista persoonallista olemusta, tunnelmaa ja ajokokemusta vieläpä kohtuullisen maltillisilla päästöillä ja kulutuksella.

Ville Hulkkonen

Kehuja: Ohjaus, tunnelma, ulkonäkö, ohjaamo

Parantamisen varaa: Uraherkkyys Suomen tiestössä, takakontin käytännöllisyys

Alfa Romeo Giulia Veloce:

Moottori:2143 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:210 hv (154 kW)
Vääntö:470 @ 1750 - 3750 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h):6,8 s.
Huiput:235 km/h
Vaihteisto:8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:3.9l / 100 km
CO2 päästöt:101 g / km
Mitat (pit/lev/kork):4643mm / 2024mm / 1436mm
Tavaratila:480 l
Omamassa:1535 kg
Hinta:59 906€

Nettiauto User Rating for vehicle model : Alfa Romeo Giulia

     
4.6
Read user reviews or write your own »

For sale Alfa Romeo Giulia cars

test
Alfa Romeo Giulia2.0, '21
56 980 €
test
Alfa Romeo Giulia2.0, '21, Undriven
55 161 € (incl. VAT)
test
Alfa Romeo Giulia2.0, '21, Undriven
55 307 € (incl. VAT)
test
Alfa Romeo Giulia2.0, '21, Undriven
54 490 € (incl. VAT)
test
Alfa Romeo Giulia2.0, '21, Undriven
54 490 € (incl. VAT)
test
Alfa Romeo Giulia2.0, '21, Undriven
55 900 €
test
Alfa Romeo Giulia2.0, '21, Undriven
73 390 € (incl. VAT)
test
Alfa Romeo Giulia2.0, '21, 1 tkm
50 690 € (incl. VAT)
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Alfa Romeo test drives

All test drives »
Alfa Romeo Giulia – Tyylitietoisille nautiskelijoille

Alfa Romeo Giulia – Tyylitietoisille nautiskelijoille

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio – Sedan haastaa Ferrarin

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio – Sedan haastaa Ferrarin

Alfa Romeo Giulia – Oodi intohimolle

Alfa Romeo Giulia – Oodi intohimolle

Alfa Romeo Stelvio – Enemmän kuin katumaasturi

Alfa Romeo Stelvio – Enemmän kuin katumaasturi

Uudet Alfa Romeo Giulia ja Stelvio Quadrifoglio: tehoa jokaisessa yksityiskohdassa

Uudet Alfa Romeo Giulia ja Stelvio Quadrifoglio: tehoa jokaisessa yksityiskohdassa