Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 31 856

Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen

Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3

A3-perhe laajenee ekologisempaan suuntaan kaasukäyttöisellä g-tronilla. Sporttisen ulkokuoren sisään kätkeytyy täysiverinen ekoauto.

Kaasukäyttöiset henkilöautot ovat kotimaan teillä vähissä, sillä tarjonta on kauniisti sanottuna ankeaa. Harvoja poikkeuksia ovat VAG-konsernin muutamat automallit, joista viimeisin on Audin A3:n pohjalle leivottu g-tron.

G-tron on sportback-mallinen kolmossarjalainen, joka kulkee perinteisen bensiinin lisäksi bio- ja maakaasulla. Nokkapellin alta löytyy Audin tuttu 1,4-litrainen bensaturbo, joka on viritetty toimimaan erityisesti kaasukäytössä.

Perustana tuttu 1,4-litrainen

Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen

Moottorin perusta on sama kuin perinteisesssä bensiinimallissa, mutta muutoksia on tehty mm. sylinterinkanteen, turboahtimeen ja polttoaineen suihkutusjärjestelmään. Muutosten tuloksena g-tronin pata on normaalia 1,4-litraista laimeampi.

Tarkemmin sanottuna kaasuversion voimanlähteestä on suitsittu vajaan 30 hevosvoiman verran, mikä tarkoittaa vaatimattomampaa suorituskykyä, mutta samaan aikaan myös taloudellisempia kilometrejä ja pienempiä päästöjä.

Tehoreservi on kuitenkin jokapäiväistä ajoa ajatellen riittävä ja 110 hevosvoiman tehot tuovat 0-100 km/h kiihdytyksessä lukeman 10,8 sekuntia. Tuohon lukemaan päästään sport-asennossa, sillä taloudellisemmalla asetuksella voimaa säästellään.

S-tronic on hunajaa

Mutta ei g-tronin ratissa osaa edes kaivata maireampaa suorituskykyä, sillä auton ajatusmaailma on tarjota A3-perheeseen taloudellisempi vaihtoehto. Audi tekee sen tyylillä ja taidolla, sillä A3 g-tron on erittäin mukava ja laadukas auto.

S-tronic-vaihteisto on nopea ja sulava, mikä tekee ajamisesta nautinnollista ja vaivatonta. Tuntuma on vastaava kuin muissa Audin automaattilaatikoissa ja aski toimii myös ekoilussa.

Sisätiloiltaan g-tron on yhtä huoliteltu ja viimeistelty kuin muutkin Audi-mallit. Hallintalaitteet ovat muiden mallien tavoin sijoiteltu järkevästi ja penkit tarjoavat mukavan asennon.

Ulkopuolelta g-tron poikkeaa tavallisesta sportbackista erilaisen takapuskurin ja muutamien g-tron -merkkien osalta. Takapuskurissa ei ole lainkaan pakoputken ulostuloa näkyvillä, joten ilme on hieman normaalimallia futuristisempi.

Toimii yhtä hyvin kuin bensakone

Kaasuauton konsepti kuulostaa asiaan vihkiytymättömältä vaikealta, mutta käytännössä kaasukäyttöinen bensiinikone toimii täsmälleen yhtä vaivattomasti kuin pelkkää bensiiniä hyödyntävä moottori.

A3 g-tronin ratissa ei juuri tajua ajavansa kasukäyttöisellä autolla. Kuskin näkökulmasta ainoa muutos on hieman tehottomamman koneen lisäksi se fakta, että Audissa on kaksi polttoainemittaria.

Mittariston vasemmalla puolella on kaasumittari ja oikealla puolella puolestaan bensamitttari. Ajotietokoneen kautta voi jatkuvasti seurata toimintasädettä ja kulutusta sekä kaasulla että bensalla ajettaessa.

Auton ideologian mukaan se käyttää pääasiallisena energianlähteenä kaasua, jonka loppumisen jälkeen käyttövoima vaihdetaan automaattisesti bensiinille. Kaasun loppumista ei huomaa, vaan suihkutusjärjestelmä hoitaa vaihdon huomaamatta.

 • Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen
 • Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen
 

Tankkaus on helppoa

Ainoa tilanne, jossa kaasun olemassa olon tajuaa on tankkaustapahtuma. Se nimittäin poikkeaa hieman perinteisestä bensa-auton tankkaamisesta. Tosin siinäkin lähinnä positiivisessa mielessä.

Tankkaaminen tapahtuu Gasumin kaasuasemilla ja bensaan verrrattuna se on helpompaa, sillä kaasutakin täyttämistä ei tarvitse odotella seisomalla auton vieressä. Aikansa voi kuluttaa vaikkapa istumalla auton sisällä.

Tankkaaminen ottaa aikaa pari minuuttia ja tuolla määrällä A3:lla pääsee noin 250 kilometriä sekalaisessa ajossa. Matka ei tietenkään päätä huimaa, mutta yhteistoimintasäde nousee täydellä bensa- ja kaasutankilla 1300 kilometriin.

Kaasuverkossa parannettavaa

Toimintasäde on huikea, mutta samalla se vie hieman kaasuauton kuningasajatusta. Maa- tai biokaasulla ajaminen on nimittäin noin puolet halvempaa bensiiniin verrattuna. Siksi reissuja kaasutankkausasemalle tekee ihan mielellään.

Yksi kaasuautoilia rajoittavatekijä on tietenkin asemaverkostos vaillinaisuus. Tällä hetkellä verkkoa ylläpitävällä Gasumilla on suomessa 20 tankkauspistettä, joten syrjäseudulle g-tron ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Etelä-, Keski- ja Itä-Suomen suurimpien kaupunkien lähistöllä asuville kaasukäyttöinen auto on kuitenkin hyvä vaihtoehto, sillä verkosto on kohtuullinen ja laajenee Gasumin mukaan jatkuvasti.

Audi on onnistunut tekemään ekologisuudesta tyylikästä, sillä A3 g-tron on tyylikäs kokonaisuus, joka on laadultaan, viimeistelyltään ja ulkonäöltään taattua Audia.

Tuomas Rajala

Kehuja: taloudellisuus, toimintasäde, laatu, mukavuus

Parantamisen varaa: -

Tekniset tiedot Audi A3 g-tron TFSI S-tronic:

Moottori:4-sylinterinen, 1397 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:110 hv (81 kW) / 4800-6000 rpm
Vääntö:200 Nm / 1500-3500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,8 s.
Huippunopeus:197 km/h
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:S-tronic automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):5,0 l / 100 km (bensiini) & 3,2 kg / 100 km (kaasu)
CO2 päästöt:88 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4310mm/1785mm/1425mm
Paino:1355 kg
Koeajoauton hinta:30 285€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Audi A3

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Audi A3 cars

test
Audi A31.0, '22, 100 km
33 460 €
test
Audi A32.0, '21, 5 tkm
36 900 €
test
Audi A31.5, '21, 23 tkm
37 990 €
test
Audi A31.0, '21, 18 tkm
28 900 €
test
Audi A31.0, '21, 14 tkm
32 900 €
test
Audi A31.4, '21, 19 tkm
41 800 €
test
Audi A31.0, '21, 16 tkm
32 900 €
test
Audi A31.5, '21, 18 tkm
31 900 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Audi test drives

All test drives »
Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi A3 Sportback: Uusiksi oikeista paikoista

Audi A3 Sportback: Uusiksi oikeista paikoista

Tekniikan Maailman ajettua: Audi A3 Compact Coupé

Tekniikan Maailman ajettua: Audi A3 Compact Coupé

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee