Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 21 835   4

Audi A7 – Oikeista aineksista leivottu coupélimppu

Audi A7 – Oikeista aineksista leivottu coupélimppu
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7
 • Audi A7

Audi A7 on coupémainen luksuslimppu, jonka suorituskyky ja sisätilojen muotoilu tarjoavat eksklusiivista kyytiä.

Jos olen ihan rehellinen, silmäni eivät ole koskaan tottuneet A7:n ulkonäköön. A6:n pohjalevylle valmistettu coupé ja erityisesti sen perä ei ole koskaan miellyttäneet näköhermoja. Vuosien saatossa tunne on laantunut, mutta edelleen se näyttää jollain tapaa väärältä.

Mutta mikäli aaseiskaa ei tiiraile peräpäästä, on kookas luksuslimppu varsin herraskainen kärry. Mittaa on lähes viisi metriä ja leveyttäkin lähes pari, eli aivan A8:n mittoihin se ei yletä. Audi kuitenkin näyttää lukemiaan kookkaammalta peliltä.

A7:n ajatuksena on tarjota vaihtoehto ihmiselle, jolle farmari on liian seniili ja sedan hieman liian tavallinen. Seiskasarjalaisessa on samaa ajatusmallia kuin vaikkapa BMW:n GT-malleissa.

Kyytien puolesta A7 on silkkaa nautintoa. Koeajoversiosta löytyy tehokkaampi kahdesta tarjolla olevasta dieselistä. Se kantaa nimeä 50 TDI. Kolmilitrainen dieselkone luovuttaa peliin 286 hevosvoimaa ja giganttiset 620 Nm vääntöä.

Ärhäkkä, mutta pehmeä

Audi A7 – Oikeista aineksista leivottu coupélimppu

Audin laivamaista seiskaa ajellaan väännöllä. Vaikka moottori kiihdyttää A7:n sataseen rivakasti, ovat arvot silti muualla kuin paikaltaan kiihdytyksessä. Tosin kiihtyvyydessä se hakkaa lähes koko perheluokan GTI:t, sillä 0-100 km/h taittuu 5,7 sekunnissa.

Muhkeat tehot omaava kutoskone puhuttelee paperilla, mutta ratissa se on vieläkin vaikuttavampi. Yleisilme on pehmeä, mutta paikaltaan se hyökkää ärhäkästi. Diesel-moottori ei kierrä mahdottomia, mutta alavääntö on massiivinen. Siksi se tuntuu dynamic-ajotilassa jopa turhan repivältä.

Vaikka dieselin huippuvääntö majailee 2250-3000 kierroksen välimaastossa, löytyy modernista dieselistä tehoa myös ylempää. Siinä ei ole monesta traktorimoottorista tuttua totaalista hyytymistä.

Audille epätyypilliseen tapaan A7:n moottorivalikoima on vaisu. Tarjolla on kaksi dieselkonetta ja yksi bensamylly. Bensaversio on 340-heppainen V6, joka vääntää sekin hyvin. Huippuvääntö on 500 Nm ja kiihtyvyydestä napataan dieseliin verrattuna vajaat puoli sekuntia.

Bensakoneessa Tiptronic-automaattiaski on 7-vaihteinen ja dieselissä 8-portainen. Dieselin kohdalla se selittyy suppeammalla tehoalueella, sillä kierroksia muhkea diesel ei ota samaan tapaan kuin bensakone. Myös painossa on melkoinen ero, sillä diesel-koneinen A7 painaa lähes 2000 kiloa, kun bensaversio jää alle 1900 kilon.

Huolella viimeistelty

Mutta kuten todettua, A7:n parhaat ominaisuudet ovat muualla kuin raa’assa suorituskyvyssä. Audi on mukava ja pehmeä kuin valtamerilaiva. Ohjaamo on tarkasti viimeistelty ja keskikonsolin näyttö on muovattu näyttäväksi kokonaisuudeksi. Samaa linjaa jatkaa mittaristo, joka on kokonaan digitaalinen.

Ohjaamon suhteen A7 edustaa ”viimeisintä huutoa” autoteollisuudessa. Näytöt ovat mittaristoa lukuun ottamatta kosketusnäyttöjä ja ohjauspyörä on muotoiltu modernisti. Ratin muotoiluteema toistuu näyttöjen reunustassa ja kokonaisuus on kieltämättä komea.

Erityisen hienosti toimii navigaattorin osoitteensyöttö. Keskikonsolin alempaan näyttöön voi kirjoittaa osoitteen sormella piirtämällä. Edellisen kirjaimen muodostumista ei tarvitse odotella, vaan sanat voi roiskia vähän sinne päin ja järjestelmä tunnistaa harakanvarpaat. Homma toimii kuin taikuus ja navi hakee avainsanojen perusteella oikean kohteen. Kätevää.

Valmistajan mukaan uuden aaseiskan sisätilat ovat aiempaa tilavammat. Erityisesti takapenkkiläisillä on lisää avaruuden tuntua. Tämä pitää paikkansa, vaikka edeltäjäsukupolven Audi A7 ei sekään ollut sisätiloiltaan pieni.

Hyvä muttei halpa

Aaseiskasta on oikeasti mahdotonta löytää puutteita. Se on suunniteltu huolella, eikä viimeistelyssäkään ole moitteen sijaa. Audin ohjaamossa haistaa ja tuntee laadun. Mutta se toki myös maksaa. Halvimmillaan A7 (45 TDI) irtoaa perusvarustelulla 89 000 euroon. 55 TFSI maksaa jo sitten 105 000 euroa.

Hinnat alkaen -versioina kovin montaa A7:aa kuitenkaan liikahtaa uusille omistajille, sillä lisävarustelista on pitkä ja houkutteleva. Lisävarustekatalogia napsuttelemalla hinnan saa nostettua vaivatta lähelle 150 000 euroa, sillä  pelkästään Bang & Olufsenin audiojärjestelmällä voi taikoa yli 10 000 euroa lisähintaa.

Herkullisimpia lisävarusteita ovat HD Matrix LED-valot, jotka ovat tutut 8-sarjalaisesta. Ne pitävät sisällään erillisiä valosegmenttejä, joita kytketään päälle ja pois tilanteesta riippuen. Ne hoitavat myös kaukovaloautomatiikan.

Valojen testaaminen ajatuksella ei yöttömästä yöstä johtuen ollut mahdollista, mutta ainakin ne ovat näyttävät sekä edessä että takana. Takavalot jatkuvat koko perän läpi vaakaviivana ja pystyinä palkkeina.

 • Audi A7 – Oikeista aineksista leivottu coupélimppu
 • Audi A7 – Oikeista aineksista leivottu coupélimppu
 

Ilmajousitus pilkkahinnalla

Yksi edullisimmista ja isosti käytökseen vaikuttavista lisävarusteista on ilmajousitus, joka maksaa A7:n kohdalla 1444 euroa. Se on mitätön summa ja vaikuttaa ajomukavuuteen ratkaisevasti. Ainakin se kannattaa lisävarustelistalta napsia mukaan.

Kun ulkokuoreen alkaa tottua, miellyttää sekin silmää. Esimerkiksi uudet takavalot tekevät Audin perästä edeltäjämallia paremman näköisen. A7 vaatii kuitenkin kookkaat vanteet allensa, ettei kokonaisuus näytä valjulta. Alla olisi hyvä pyöriä vähintään 19” kiekot, mutta parikymppisetkin näyttävät sen alla pienehköiltä.

Audi A7 sisältää ison annoksen persoonaa, jota ei monesta muusta mallista tätä nykyä löydy. 50 TDI -mallista voi antaa lämpimän suosituksen jopa diesel-koneiden suurimmille vihaajille, sillä se yhdistää bensa- ja diesel-koneen parhaat puolet. Tulta ja tappuraa riittää, mutta kulutus säilyy kohtuullisena.

Tuomas Rajala

Kehuja: sisätilat, persoonallisuus, väkevä diesel-moottori, ajomukavuus

Parantamisen varaa: suppea konevalikoima, mielipiteitä jakava ulkonäkö

Audi A7 50 TDI:

Moottori:6-sylinterinen, 2967 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:286 hv (210 kW) @ 3500-4000 rpm
Vääntö:620 Nm @ 2250-3000 rpm
Huiput:250 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:5,7 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:5,8 l / 100 km
CO2-päästöt:150 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4969mm/1908mm/1422mm
Omamassa:1955 kg
Tavaratila:535 l
Hinta alkaen:92 900€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Audi A7

     
4.4
Read user reviews or write your own »

For sale Audi A7 cars

test
Audi A72.0, '20, Undriven
96 380 €
test
Audi A72.0, '20, 3 tkm
89 800 €
test
Audi A72.0, '21, Undriven
97 955 €
test
Audi A72.0, '21, Undriven
82 583 €
test
Audi A72.0, '20, 9 tkm
70 900 €
test
Audi A72.0, '20, 4 tkm
88 800 €
test
Audi A72.0, '20, 17 tkm
81 800 €
test
Audi A72.0, '21, Undriven
84 894 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Audi test drives

All test drives »
Audi S7: Supernopea limppu

Audi S7: Supernopea limppu

Audi A7 Sportback 3,0 TDI Quattro S tronic & Mercedes-Benz CLS 350 CDI

Audi A7 Sportback 3,0 TDI Quattro S tronic & Mercedes-Benz CLS 350 CDI

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi Q3 – Legendan innoittamat linjat

Audi Q3 – Legendan innoittamat linjat

Audi e-tron – Ensiaskeleet kohti sähköautoilua

Audi e-tron – Ensiaskeleet kohti sähköautoilua