Read 40 977  

Koeajo Audi TT Quattro

Koeajo Audi TT Quattro
  • Audi TT
  •  
  •  
  •  

Tämän viikon koeajettava on Audi TT Coupé 1.8 Turbo Quattro, joka on myynnissä Sportscarcenterissä, Helsingissä ( http://www.catamount.fi )

ENSIVAIKUTELMA

Todellinen urheiluauto, klassikko jo syntyessään. Samaa ajatonta tyyliä kuin Porsche 911:ssä. Edestä vähän raskaan näköinen, mutta takaviistosta katsottuna todella kaunis auto. Sisätiloissa suunnittelijat ovat saaneet vapaat kädet ja jälkeä on syntynyt. Sisusta on juuri sellainen kuin tällaisessa autossa kuuluu olla; mustaa nahkaa, alcantaraa, harjattua alumiinia. Nyt saman oloista sisustaa löytyy jo monesta perheautostakin, esim. uusi Ford Mondeo ja Mazda6. Audi vaan teki sen ensin, jo noin 4 vuotta sitten.
Erikoista TT:ssä on pienet, matalat sivuikkunat; kojelaudan päällinen on todella pitkä, ja tuulilasi siten poikkeuksellisen kaukana. Sisällä on sellainen tunnelma että peltiä on todella paljon kuljettajan ympärillä. Katon musta verhous vielä korostaa vaikutelmaa.
Nippelit ja nappulat on toteutettu hiukan eri tavalla. Esimerkkinä automaattisen ilmastoinnin säätimet, joiden toiminta ei heti tuntunut luontevalta. Kun lämpötilaa haluaa säätää, kierretään nupista pari naksautusta haluttuun suuntaan, mutta nuppi palautuu naksautuksen jälkeen samaan asentoon. Kun tuon on oppinut, huomaa että sehän onkin ihan kätevä tapa.
Jonkin ajan ajettuani mietin että missähän se radio on. Keskellä kojelautaa on hieno alumiininen kilpi, jossa lukee Audi TT. No, Bosen huippuaudiolaitteisto on sen takana. Kun on säätänyt haluamansa musiikin päälle, kannen voi taas sulkea. Radion herkkyys ja äänenlaatu on mykistävä!

AJOSSA

Kylläpäs on äkäinen.. Ykkönen on välitetty lyhyeksi ja sillä on vaikea lähteä rauhallisesti liikkeelle. Turbo iskee heti päälle pikkukierroksilta lähtien, ja jo ollaan edellä ajavan puskurissa kiinni. Vaihteiston käyttö vaatii tarkkuutta ja kepin liikkeet ovat hyvin lyhyet. Kytkimen, kaasun + vaihteiston opettelu vaatii muutaman tunnin harjoittelun; tässä mielessä TT:tä ei voi mitenkään helpoksi ajettavaksi kehua. Kun autoon on tottunut, sillä onkin sitten todella makea päästellä! Alusta on tässä Audissa onnistunut; mitään parannettavaa ei kerta kaikkiaan tule mieleen. Moottoritiellä tällaisella turbo-ohjuksella on erittäin hauska edetä ja mutkaisella maantiellä kulku muuttuu suorastaan hilpeäksi. Lainatakseni erään toisen saksalaisen laatumerkin sanontaa: Ajamisen iloa!
Talvella tilanne onkin sitten aivan erilainen: kun on alla turbo ja neliveto sekä automaattinen ajonhallintalaitteisto, Audilla pääsee liikkeelle todella ripeästi. Täytyy vaan muistaa fysiikan lait; eteneminen on tehty todella helpoksi, mutta tiellä pysyminen vaatiikin sitten taitoa. Itse olen ajanut oman neliveto-Cosworth Sierrani lähes romuksi nimenomaan edellä mainitusta syystä..

VARUSTELUA

Nahkaiset urheiluistuimet pitävällä alcantara pinnalla, automaatti-ilmastointi, huippuhifit, nahkaratti, vakionopeudensäädin, kauko-ohjattu keskuslukitus hälyttimellä, sähköikkunat ja –peilit, alumiinivanteet. Turvavarusteluna airbagit, ABS:t, ajonhallintajärjestelmä ja täyssinkitty turvakori.

Tekniset tiedot (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 180 hv
Vääntö 235 Nm
Huippunopeus 235 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 7,5 sekuntia
Kulutus: 6,8 9 12,8 litraa sadalla

YHTEENVETO

Ehdottomasti ajajan auto. TT:llä ajaminen on sellainen kokemus, että sen haluaa kokea uudestaan ja uudestaan. Vaikka näitä näkee liikenteessä aina silloin tällöin, päät kääntyvät. Taustapeilistä näin useammassakin autossa syntyvän vilkasta keskustelua edellä olevasta urheiluautosta.

Tämä koeajettu vuosimallin 1999 yksilö, jolla on mittarissa 72.000 km, on myytävänä 48.700 eurolla. Lisätiedot Audista ja kuvat http://www.nettiauto.com/15910 . Tarjoa vaihtoautoasi suoraan Jukka Luomille. Autoon on tarjolla osamaksurahoitus 6,9%:n korolla ja käsirahavaatimus on 20% auton hinnasta. Sportscarcenterin puhelinnumero on 09 3509500.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Audi TT

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Audi TT cars

test
Audi TT2.0, '06, 185 tkm
13 590 €
test
Audi TT1.8, '00, 107 tkm
10 900 €
test
Audi TT1.8, '05, 245 tkm
6 900 €
test
Audi TT1.8, '00, 315 tkm
5 200 €
test
Audi TT3.2, '08, 188 tkm
23 500 €
test
Audi TT1.8, '99, 301 tkm
4 000 €
test
Audi TT1.8, '00, 290 tkm
3 800 €
test
Audi TT2.0, '07, 209 tkm
9 000 € (Tax free)
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Audi test drives

All test drives »
Audi TT – Miehistynyt sportti

Audi TT – Miehistynyt sportti

Audi TT: Kravattimiehen sporttiauto

Audi TT: Kravattimiehen sporttiauto

Audi Q8 – Kun maailma ei riitä

Audi Q8 – Kun maailma ei riitä

Audi RS3 – Hys, peto nukkuu

Audi RS3 – Hys, peto nukkuu

Audi A7 – Oikeista aineksista leivottu coupélimppu

Audi A7 – Oikeista aineksista leivottu coupélimppu