Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 12 808

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30
 • Mazda CX-30

Uusi Mazda CX-30 on suora kilpailija Nissan Qashqaille, joka on ollut suvereeni tekijä pienemmän perheautoluokan eli C-segmentin katumaastureissa.

Uusi Mazda CX-30 on uuden vuoden 2019 alkupuoliskolla markkinoille tulleen Mazda3:n korotettu citymaasturi tai crossover-malli. Auto on tarjolla sekä etu- että nelivetoisena. 

Moottoriksi CX-30 on tarjolla kaksi Skyactiv-periaatteiden mukaan tehtyä kaksilitraista vapaasti hengittävää bensiinimoottoria. Niistä tutumpi on Skyactiv-G, jonka on ollut myynnissä muissa Mazdan malleissa useamman vuoden. Moottorin ominaisuuksia on hiottu ja nyt ilmoitettu teholukema on 122-hevosvoimaa ja 213 newtonmetrin maksimivääntö. Koeajossa oleva CX-30 on varustettu tällä moottorilla.

Toinen vaihtoehto on täysin uusi ja odotettu ihmebensiinimoottori Skyactiv-X, jonka ominaisuuksia on kuvattu dieselmäisiksi: vahvaa vääntöä alakierroksilla ja jopa kolmosella alkavia kulutuslukemia. CX-30:n nokalla manuaalivaihteisena Skyactiv-X:n luvattu keskikulutuslukema on 4,6 litraa sadalla.

Katso linkistä Mazdan koeajovideo Nettiauton YouTubesta.

Muotoiluun on satsattu

Mazda on panostanut vuodesta 2012 erityisen paljon muotoiluun ja fiilikseen. Se on pelkästään järkevää, sillä ulkonäkö ratkaisee nykyään paljon auton myynnin menestyksessä. Jos ulkonäkö ja fiilis ei iske, on turha toivoa, että kaupat syntyisi. Vaihtoehtoja on niin paljon, että omaa silmää miellyttävä menopeli löytyy varmasti. Ei ole syytä tyytyä vähempään.

Vuonna 2012 Mazda toi markkinoille ensimmäisen sukupolven CX-5 linjoissa Kodo-muotoilun ja on sen jälkeen esitellyt liudan eri kokoisia autoja, jotka ovat muovattu samojen yksinkertaisuutta korostavien “Less is more” -periaatteiden mukaisesti.

Vuonna 2019 Mazda toi markkinoille uuden Mazda3:n myötä Kodo-muotoilun uuden ns. toisen sukupolven. CX-30 noudattaa näitä linjoja.

Asialliset mutta ei väljät tilat

Mazda CX-30 ei ole sisarmalli Mazda3:n tapaan erityisen väljän tuntuinen sisätiloiltaan. Edessä tila riittää isokokoisella kuskille hyvin, mutta avariksi tiloja ei voi sanoa. Sisällä on pikemminkin napakka ja tumman sisustuksen myötä sporttinen tunnelma. 

Pitkän kuskin taakse mahtuu istumaan pitkäjalkainen, mutta väljää ei sielläkään ole. Auto sopii neljälle aikuisella tai kahdelle aikuisella ja kolmelle lapselle. Tosin kolmea isoa lastenistuinta ei monen muun perheauton tapaa saa aseteltua vierekkäin.

Tavaratila on selkeän muotoinen ja tarjoaa ihan asialliset 430 litraa. Laajennus tapahtuu kääntämällä takaselkänojat alas.

Ohjaamon suunnitteluun satsattu erityisen paljon

Mazda CX-30 on “perinyt” ohjaamon Mazda3:lta, ja hyvä niin, sillä ohjaamon suunnitteluun on panostettu erityisen paljon. Muodot ja linjat on tehty niin, että ne tukevat mahdollisimman hyvin näkyvyyttä ulos. Tavoitteena on mahdollisimman rento ja turvallinen ajokokemus.

Ohjaamo on myös minimalistisen suunnittelun myötä erittäin tyylikäs ja helppokäyttöinen. Tähän kun lisätään korkeatasoiset materiaalit, voi todeta, että harvoin on tullut vastaan näin tasokasta ohjaamoa perusperheautossa. Ajoasennosta saa erinomaisen hyvien säätövarojen ansiosta. Pitkä kuljettaja kaipaisi lisää reisitukea, mutta muuten palaset ovat ohjaamossa hyvin paikoillaan ja kuski sekä matkustajat viihtyvät.

Tarkka ja erinomainen auto ajaa

Ajossa Mazda CX-30 jatkaa Mazda3:ta tutulla dynaamisen ja tunnokkaan ajettavuuden tiellä. Uusi Mazda3 on mielestäni yksi kautta aikojen parhaista Mazdoista ajaa, jos jätämme ulkopuolelle erikoisautot ja keskitymme perusperheautoihin. 

Verrattuna Mazda3:een Mazda CX-30 on hieman mukavampi, sillä isommat pyörät tuovat aavistuksen enemmän pehmeyttä ajamiseen. Silti voi sanoa, että jos kaipaa pienemmän keskiluokan crossoveria, jossa on todella tunnokas ja tarkka ajettavuus, kannattaa suunnata Mazda-liikkeeseen. Alusta on napakka ja sporttinen, joidenkin mielestä jopa pintakova, ja ohjaus on äärimmäisen tarkka ja tunnokas. Auto kulkee myös kuin lähes itsestään suoraan, joka tuo rentoutta maantieajoon.

Skyactiv-G liikuttaa huomaamattomasti toimivan kuusilovisen automaattivaihteiston kaverina CX-30:tä kevyesti, mutta voimavarojen rajallisuus ilmenee ääritilanteissa, kuten maantieajon ohituksissa. Toki ohi pääsee ja auto liikkuu hyvin, mutta moottoria pitää tuolloin kiusata äärimmilleen. Reserviä ei ole tarjolla, joten se ken kaipaa enemmän voimaa ja tehoa, valitsee CX-30:n voimanlähteeksi Skyactiv-X:n.

Antti Liinpää

Mazda CX-30 M Hybrid Skyactiv-G Luxury AT 

Plussat 

Muotoilu

Erittäin laadukas ja hyvin suunniteltu ohjaamo

Ajettavuus

Miinukset

Etuistuimen tarjoama reisituki pitkäjalkaisille

Moottorin voimavarat varauksin

Mazda CX-30 M Hybrid Skyactiv-G Luxury AT

Moottori: 4-sylinterinen, 2,0-litrainen bensiinimoottori
Teho:122 hv @ 6000 rpm
Vääntö:213 Nm @ 4000 rpm
Huiput:186 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:11,2 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Automaattivaihteisto
EU-kulutus:6,6 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:151 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4395 mm/1795 mm/1544 mm
Omamassa:1409 kg
Koeajoauton hinta:27 990 euroa (Vision-varustelulla)
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mazda CX-30

     
Read user reviews or write your own »

For sale Mazda CX-30 cars

test
Mazda CX-302.0, '21, Undriven
37 732 € (incl. VAT)
test
Mazda CX-302.0, '21, Undriven
34 677 € (incl. VAT)
test
Mazda CX-302.0, '21, Undriven
34 910 € (incl. VAT)
test
Mazda CX-302.0, '21, Undriven
38 500 € (incl. VAT)
test
Mazda CX-302.0, '21, 3 tkm
35 900 € (incl. VAT)
test
Mazda CX-302.0, '21, Undriven
34 677 € (incl. VAT)
test
Mazda CX-302.0, '21, Undriven
34 677 € (incl. VAT)
test
Mazda CX-302.0, '21, Undriven
37 961 € (incl. VAT)
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mazda test drives

All test drives »
Mazda CX-5 – Viileästi vaparina

Mazda CX-5 – Viileästi vaparina

Mazda MX-5 – Synttärilahjaksi lisää tehoa

Mazda MX-5 – Synttärilahjaksi lisää tehoa

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?
MAINOS
Video Icon

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?