Go to Sell your car page
Read 51 078   1

Mercedes-Benz G 350: Maasturi isolla G:llä

Mercedes-Benz G 350: Maasturi isolla G:llä
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G
 • Mercedes-Benz G

Mercedes-Benzin G on auto, joka istuu yhtä hyvin tiettömille taipaleille kuin punaisen maton kekkereille. Sen kompromissiton luonne tekee autosta todellisen klassikon.

Mercedes-Benzin suunnittelijat alkoivat ahkeroida G-sarjan maasturin kanssa jo 70-luvun alkupuolella, vaikka varsinainen myyntimalli saapui markkinoille vasta vuonna 1979. Uuden mallin nostaminen arvoiselleen tasolle otti siis aikaa lähes vuosikymmenen. 

Prototyypin testaamista suoritettiin sekä Saharan autiomaan paahteessa että napapiirin pakkasissa. Ahkera testaaminen tuotti tulosta ja loppu on historiaa. Mercedes-Benz G on yksi automaailman pitkäikäisimmistä malleista. 

Muotoilu kestää aikaa

Mercedes-Benz G 350: Maasturi isolla G:llä

Ensimmäinen G-Mersu oli karuhko ilmestys, mutta vuonna 1990 julkaistu päivitys toi G:n lähemmäs nykymallia. Tuolloin G-Wagen sai mm. jatkuvan nelivedon ja ABS-jarrut. Myös ulkonäkö koki pieniä muutoksia. 

Mercedes-Benz G on siitä mielenkiintoinen automalli, että sen muotoilu on säilynyt lähes koskemattomana auton alkumetreiltä saakka. Toki vuoden 1979 G eroaa 2013-mallista myös ulkoisesti, mutta suurimmat eroavaisuudet löytyvät tekniikasta ja koneesta. 

Viimeisin facelift tehtiin vuonna 2007 ja kevyt modernisointi teki G:lle hyvää. Vaikka muotoilu kunnioittaa perinteitä, ei uusi G ole lähtenyt seurailemaan muotoilutrendejä liiaksi. Sen kantikas ja karski ulkonäkö miellyttää silmää. Jotkut asiat eivät vain mene pois muodista. 

Yllättävän sulava vaihteisto

Koeajettu G 350 BlueTEC on varustettu G-sarjan mittapuulla pienehköllä moottorilla. Sen pellin alta löytyy 3-litrainen V6-kone, joka tuottaa 224 hevosvoiman tehon ja 540 Nm:n väännön. Lukemat ovat järkälemäisen auton kohdalla maltillisia, mutta ne riittävät viemään autoa komeasti sekä taajamassa että sen ulkopuolella. 

7-vaihteinen automaattilaatikko on auton muuhun tunnelmaan jopa liian mukava ja sulava, mutta se ei siitä huolimatta pilaa fiilistä lainkaan. Hyvin toimiva automaattivaihteisto ja neliveto syöksevät G:n risteyksestä rivakasti liikenteeseen, vaikka maassa on reipas kerros loskaa.

G on sitä erikoinen automalli, että se on yhdistelmä rehellistä maastoautoa ja luksusluokan leikkikalua. G-Mersu on suosittu varsinkin rahamiesten keskuudessa. Se saattaa kaikessa yksinkertaisuudessaan johtua siitä, että hinnat alkavat 160 000€:n tietämistä. 

G 65 AMG maksaa puoli miljoonaa

Paremmin varusteltuna ja tehokkaammalla bensakoneella varustettuna auton hinta kohoaa helposti kookkaan omakotitalon hintoihin ja malliston kallein G 65 AMG-malli kustantaa ”karvalakkiversionakin” 493 780 euroa.

Halvimman mallin hintalappu on kuitenkin ominaisuuksiinsa nähden kohtuullinen, sillä G on auto, joka on samaan aikaan todellinen maastoauto ja edustuskärry. Sen etuja ovat myös erinomainen vetokyky, hyvät sisätilat ja todella ydinpommin kestävä rakenne.

G-Mersu on niitä autoja, jonka ratissa melkeinpä haluaisi ottaa kontaktia täysikasvuiseen uroshirveen. Tilanne on täysin päinvastainen pienikokoiseen ja kompaktiin katumaasturiin verrattuna. 

Tunnelma G-sarjalaisen ratissa on jatkuvasti ristiriitainen. Toisaalta se on luksusauto sanan varsinaisessa merkityksessä ja toisaalta taas karu työkone. Ovet täytyy paiskoa kiinni ja avata voimalla, eikä mikään toimi hipaisemalla. 

Myös etuvalot ja vilkut muistuttavat enemmän armeijan työkonetta kuin modernia henkilöautoa. Nahasta valmistetut penkit ja muutenkin siisti ja viimeistelty sisusta puolestaan viittaavat enemmän edustusautomaailmaan.

 • Mercedes-Benz G 350: Maasturi isolla G:llä
 • Mercedes-Benz G 350: Maasturi isolla G:llä
 

Parkkihalleja kannattaa välttää

Keskikonsolin paneeli on sijoitettu liian alas, joten  esimerkiksi navigaattorin käyttäminen ja seuraaminen on todella hankalaa. Sama pätee vaihdevalitsimeen, jonka operointi on sijoittelun vuoksi hankalaa. Karmealla 13,6 metrin kääntösäteellä varustettu auto on myös huonoin mahdollinen kaveri parkkihallissa. 

Kääntösäde on rekan luokkaa ja G:tä joutuukin veivaamaan parkkiruutuun ajaessa useita kertoja normaalikokoiseen henkilöautoon verrattuna. G:n ostaminen kaupunkilaisen arkikäyttöön on vähintäänkin typerää.  

Vaikka auto onkin yllättävän mukava ajettava pienimpiä keskusta-alueita lukuun ottamatta, ei G:n ostamista kannata harkita ilman todellista tarvetta. Mutta mikäli autolta vaaditaan vetokykyä, voimaa tai maasto-ominaisuuksia, on se erinomainen valinta. 

Tankkimainen G vetää perässään helposti suurtakin lastia ja alle 2000 kilon painoa tuskin edes huomaa pahemmissa olosuhteissa. Kokonaisvetokyky jarruilla varustetulla kärryllä on 3500 kiloa, mikä on kunnioitettava lukema mille tahansa henkilöautolle. 

G 350 on hyvä valinta myös tilaa tarvitsevalle. Suurikokoinen ja kuution mallinen takakontti imaisee sisäänsä suuremmatkin esineet ja kaiken lisäksi katto kestää 200 kilon painon.   

Hyvä rakenteluaihio

Maasto-ominaisuudet ovat G:n kohdalla kunnossa. Elektroniset lukot löytyvät keskelle, eteen ja taakse, joten ihan pienimpään kukkapuskaan auto tuskin juuttuu. Maastossa G on lähes kolmen tonnin painosta huolimatta kuin kotonaan. Mercedesin maastomalli on niitä autoja, jonka ratissa kantti loppuu ennen ominaisuuksia. 

Mercedes-Benz G tunnetaan maailmalla myös hyvänä rakenteluaihiona. Pelkästään Mercedesin tehdas tarjoaa sarjaan melkoisen liudan lisävarusteita ja maailmalla on AMG:n lisäksi useita pajoja, jotka rakentelevat ja virittävät G:t omistajien maun mukaisiksi. 

Periaatteessa G 350 on kaikilla mittareilla mitattuna täysin järjetön laite, mutta juuri se tekee siitä niin hienon auton. Se on kärry, johon on mahdotonta suhtautua neutraalisti. Sitä nimittäin joko rakastaa tai vihaa sydämensä pohjasta. 

Tuomas Rajala

Tekniset tiedot

Moottori:6-sylinterinen 2987 cm3 dieselmoottori
Teho:211 hv (155 kW) / 3400 rpm
Vääntö:540 Nm / 1600-2400 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,1 s.
Huippunopeus:175 km/h
Vetotapa:jatkuva neliveto
Vaihteisto:7-vaihteinen Tronic plus automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):11,2 l / 100 km
CO2 päästöt:295 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4662mm/1760mm/1951mm
Paino:2682 kg
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mercedes-Benz G

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Mercedes-Benz G cars

test
Mercedes-Benz G3.0, '98, 435 tkm
21 500 €
test
Mercedes-Benz G3.2, '91, 300 tkm
19 000 €
test
Mercedes-Benz G3.0, '09, 192 tkm
55 000 €
test
Mercedes-Benz G2.9, '93, 150 tkm
16 000 €
test
Mercedes-Benz G5.0, '02, 220 tkm
42 900 €
test
Mercedes-Benz G5.0, '00, 175 tkm
36 500 €
test
Mercedes-Benz G2.9, '95, 30 tkm
21 300 € (ALV väh.kelp.)
test
Mercedes-Benz G3.4, '92
14 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mercedes-Benz test drives

All test drives »
Mercedes-Benz A250e – Viriili plugarihybridi

Mercedes-Benz A250e – Viriili plugarihybridi

Kahdeksan mielenkiintoista tietoa Mercedes-Benz Certified-takuuvaihtoautoista

Kahdeksan mielenkiintoista tietoa Mercedes-Benz Certified-takuuvaihtoautoista

Mercedes-Benzin laaja plug-in-mallisto kiertueella

Mercedes-Benzin laaja plug-in-mallisto kiertueella

Uusi Mercedes-Benz GLA: selvää kasvua sisätiloissa ja monikäyttöisyydessä

Uusi Mercedes-Benz GLA: selvää kasvua sisätiloissa ja monikäyttöisyydessä

Mercedes-Benz esittelee uusia plug-in-hybridejä ja AMG-malleja

Mercedes-Benz esittelee uusia plug-in-hybridejä ja AMG-malleja